Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΚΟΤΣΗ

Εξιχνιάστηκε τελικά η υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Γκότση που είχε βρεθεί απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στη Χαραυγή, τον περασμένο Μάϊο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ο θάνατος του Γκότση, οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ...

Στο Υπουργείο Οικονομικών θα μεταβούν οι σταφυλοπαραγωγοί της Αχαΐας την ερχόμενη Δευτέρα συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από χθες, ζητώντας λύση στο θέμα της απόσταξης 8000 τόνων περυσινού οίνου.
Χθες οι σταφυλοπαραγωγοί πραγματοποίησαν αποκλεισμό του κόμβου της ΒΙ.ΠΕ. και δήλωσαν έτοιμοι να εντείνουν τον αγώνα τους.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία αυτοκινητοδρόμων ενόψει της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.
Λόγω των έργων στη Ν.Ε.Ο Πατρών Κορίνθου στο ύψος της Παναγοπούλας, θα υπάρξει καθυστέρηση στο σημείο και ο Διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανδρέας Αποστολόπουλος, συνιστά προσοχή και σύνεση για να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Διακόπτεται η κυκλοφορία στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στα τμήματα των οδών Κορίνθου, Μαιζώνος, Πατρέως και Αγίου Νικολάου από αύριο Σάββατο στις 4 το μεσημέρι μέχρι τη Δευτέρα στις 9 το βράδυ, για τις ανάγκες ανακατασκευής των κεντρικών οδών με παράλληλη δημιουργία πίστας κάρτ.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΓΚΟΤΣΗ ΤΟΝ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΜΑΪΟ

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με τα πλήρη στοιχεία για τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Γκότση που είχε βρεθεί απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στο Καλούσι Αχαΐας τον περυσινό Μάιο.
Ο φάκελος με ολοκληρωμένη την δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια της εισαγγελικής Αρχής και φαίνεται να "δείχνει"έναν βασικό ύποπτο. Ένα πρόσωπο, στο οποίο αναμένεται πολύ σύντομα να απαγγελθούν κατηγορίες αφού εισαγγελικές Αρχές και Πυροσβεστική βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε συνεχή επαφή για την εξέλιξη της υπόθεσης.

ΟΙ ΤΡΩΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΑΠΟΨΕ & ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

Οι "Τρωάδες" του Ευρυπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ανεβαίνουν απόψε και αύριο στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.
Εισιτήρια 25€ (φοιτητικό-παιδικό) 15€ .
Προπώληση εισιτηρίων: Δισκοπωλείο "Musical-Φωκάς"(Ερμού 46), δισκοπωλείο Discover - Παπασωτηρίου (Πατρέως 30), βιβλιοπωλείο"Γωνιά του Βιβλίου"(Αγ.Νικολάου 32) και στα γραφεία του Φεστιβάλ (Πατρέως 14).

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

"Στο τέλος του Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμο το νέο λιμάνι της Πάτρας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2010 θα πέσει η μάντρα που κλείνει τον λιμενικό χώρο από την Παπαφλέσσα έως την Κολοκοτρώνη", αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Σωτ. Μαμμάσης, κατα τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε χθές στα πλαίσια των ελέγχων που έγιναν στο Λιμάνι της Πάτρας και τις εγκαταστάσεις του σε ότι αφορά την εφαρμογή του Κώδικα Ασφαλείας ISPS, ώστε να συνεχίσει να είναι πιστοποιημένο και να χαρακτηρίζεται Λευκό όσον αφορά την Ασφάλεια των πλοίων εντός αυτού.
"Απολύτως ασφαλές"χαρακτήρισε το λιμάνι της Πάτρας το κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων που βρέθηκε στην Πάτρα την περασμένη Τετάρτη, ενώ τόνισε ότι το λιμάνι ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της Ε.Ε.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ & ΕΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΑΓΕΪΚΑ

Θανατηφόρο τραχαίο με θύματα 2 νεαρούς (ο ένας 22 ετών σκοτώθηκε ενώ ο άλλος 25 ετών σοβαρά τραυματισμένος) σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Νέα εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος των Σαγεϊκων.
Ο 22 χρονος οδηγός του οχήματος, προερχόμενο από Πύργο, έχασε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε κολόνα της ΔΕΗ και να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστεί σοβαρά ο 25χρονος συνοδηγός του.
Η κατάσταση του 25χρονου, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.
Οι δύο νεαροί ήταν Ρομά κάτοικοι Αμαλιάδας.
Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Πατρών.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

Ευχές για καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία, ευχήθηκε ο Νομάρχης Αχαϊας Δημήτρης Κατσικόπουλος, στα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή σε κάποιο ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χώρας.
Ο κ. Κατσικόπουλος συνεχάρη ακόμη και τους γονείς των παιδιών αυτών οι οποίοι στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα τους.
Τέλος, ο Νομάρχης Αχαϊας, απευθυνόμενος προς τα παιδιά που δεν κατάφεραν να επιτύχουν, τόνισε πως η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με μια αποτυχία. Οι ευκαιρίες της ζωής είναι μπροστά σε οποιοδήποτε τομέα κι αν επιλέξουν.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠ'ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ.

Τα θερμά του συγχαρητήρια αλλά την ευχή για καλή σταδιοδρομία, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες της Πάτρας που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Ο κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στις πρωτιές που σημείωσαν οι υποψήφιοι πατρινοί, τόνισε ότι:" Τα πατρινόπουλα, απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι μπορούν να κατακτούν τις κορυφές".
Τέλος ο Μητροπολίτης Πατρών, απευθυνομενος προς τους νέους που δεν κατάφεραν να πετύχουν στις εξετάσεις, τόνισε πως μια επιτυχία σε μια Σχολή δεν εξασφαλίζει και την καταξίωση στην κοινωνία, καταλήγοντας πως η θέληση για πρόοδο και η πίστη στο Θεό, αποτελούν τα βασικά εχέγγυα της επιτυχίας στη ζωή.

ΕΣΒΗΣΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.


Έσβησε τελικά η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε πρανές στο Δήμο Παραλίας.
Επί τόπου έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία κατάφερε τελικά να κατασβέσει τη φωτιά η οποία κατέκαυσε χορτολιβαδική έκταση 400 περίπου τετραγωνικών.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΒΙ.ΠΕ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ


Κλειστή παραμένει η Ν.Ε.Ο Πατρών Πύργου στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. από τους σταφυλοπαραγωγούς της Αχαΐας.
Λόγω της κινητοποίησης έχουν σχηματισθεί μεγάλες ουρές οχημάτων , ενώ η Τροχαία προχωρά σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της παλαιάς εθνικής οδού ή άλλων παρακαμπτηρίων.
Οι σταφυλοπαραγωγοί ζητούν επίλυση των οικονομικών αιτημάτων τους με σημαντικότερο αυτό της απόσταξης 8000 τόνων οίνου από την περυσινή χρονιά.

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 20ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΥΣΙ.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 20χρονο που συνελήφθη για απόπειρα εμπρησμού σε δασική έκταση στο Καλούσι. Ο 20χρονος συνελήφθη από άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε δασική έκταση στο Καλούσι, και παραδέχθηκε τις πράξεις του. Ο 20χρονος μετά την όλη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερος, μετά τη διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακριτή.

ΟΙ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Στους δρόμους βρίσκονται σήμερα οι σταφυλοπαραγωγοί της Αχαΐα διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά του αιτήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, με σημαντικότερο αυτό της απόσταξης 8000 τόνων οίνου από
την περυσινή χρονιά.
Οι σταφυλοπαραγωγοί που έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της ΒΙΠΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκλείσουν τον κόμβο και όχι τα διόδια του Ρίου όπως αρχικά είχαν προγραμματίσει.
Χθες το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ Ο ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ κ. ΠΑΠΑΛΕΞΑΤΟΣ

Κατηγορηματικά αντίθετος με τον εμβολιασμό του πληθυσμού με το εμβόλιο της γρίπης τύπου Α που αναμένεται να φθάσει στη χώρα μας τον Οκτώβριο, δήλωσε μέσα από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ ο γνωστός πνευμονολόγος Διονύσης Παπαλεξάτος.
Ο κ. Παπαλεξάτος τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού με τα εμβόλια της γρίπης που κυκλοφορούν τονίζοντας ότι προστατεύουν από μία σειρά μικρόβια και όχι με το νέο εμβόλιο που δεν έχει καμία κλινική εμπειρία.
Σε ότι αφορά το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, υποστήριξε ότι αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται από ασθενείς με βαριές χρόνιες παθήσεις άνω των 60 ετών.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Κλείνει την ερχόμενη Κυριακή το κέντρο της Πάτρας από Πατρέως μέχρι Αγίου Νικολάου, εν όψει των εργασιών για τη διεξαγωγή των αγώνων Κάρτ που έχουν προγραμματισθεί το Σεπτέμβριο.
Αυτό αποφασίσθηκε χθες σε
σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Οι
εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις. Η πρώτη 30-31 Αυγούστου και η δεύτερη 6-7 Σεπτεμβρίου.

7η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών.
Η αφή της φλόγας στην Αχαΐα θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί στη
Χαλανδρίτσα και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Θεατράκι της Πάτρας.
Δείτε το πρόγραμμα

ΟΙ ΤΡΩΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

Αύριο και μεθαύριο ανεβαίνει η παράσταση Τρωάδες του Ευριπίδη στο Αρχαίο Ωδείο στα πλαίσια του 28ου Φεστιβάλ Πάτρας. Σήμερα ανοίγει τις πύλες της στο Κάστρο του Ρίου «η Πολιτεία για Παιδιά της χαράς και της δημιουργίας» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Τομέας του Δήμου Ρίου.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Ξαναβγαίνουν τα τρακτερ στους δρόμους. Αποκλεισμός διοδίων του Ρίου.

Αυτή τη φορά οι σταφυλοπαραγωγοί της Αχαίας αναμένεται αύριο να αποκλείσουν τα διόδια του Ρίου ζητώντας από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για απόσταξη 8.000 τόνων πλεονάζοντος οίνου παραγωγής 2008 αλλά και να ικανοποιήσει παράλληλα, τα οικονομικά ζητήματα των παραγωγών.

Οι αμπελοκαλλιεργητές, θα συγκεντρωθούν αρχικά στις 10 το πρωί στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου και εν συνεχεία θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κ. Αντζουλάτος, μεταφέροντας την αγωνία και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους Μικρομεσαίους, από την οικονομική ασφυξία λόγω περιορισμού των χρηματοδοτήσεων από το Τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Αντζουλάτος ζητά την απελευθέρωση του δανεισμού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

ΕΞΕΠΝΕΥΣΕ 62ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ

Εξέπνευσε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ο 62χρονος αγρότης από τα Λεχαινά που νοσηλευόταν προσβεβλημένος από λεπτοσπείρωση.

Από την αρχή η κατάσταση της υγείας του είχε κριθεί ιδιαίτερα κρίσιμη.

Στην ίδια μονάδα νοσηλεύεται και ένας 23χρονος από την περιοχή του Σαμικού με την ίδια ασθένεια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Αποκλείουν αύριο την Πατρών Κορίνθου στο ύψος των διοδίων οι σταφυλοπαραγωγοί της Αχαΐας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων. Στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στην ΒΙΠΕ και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην εθνική οδό. Στο πλευρό των σταφιλοπαραγωγών έχει ταχθεί και ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Ύποπτοι για πυρκαγιές στην Αχαΐα εξετάζονται από το Ανακριτικό τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η προανάκριση συνεχίζεται και σύμφωνα με πληροφορίες εις βάρος κάποιων εξ αυτών προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ ΤΟΥ 36ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ

Εντοπίσθηκε και το δεύτερο άτομο της απαγωγής του 36χρονου από την Ακράτα ενώ η Αστυνομία αναζητά άλλα δύο άτομα.

Οι δράστες, ένας Αλβανός, ένας έμπορος αυτοκινήτων από την Καβάλα και δύο μπράβοι, απήγαγαν χθες τον 36χρονο από την Ακράτα, ασκώντας με αυτό τον τρόπο πίεση προκειμένου να πληρώσει το χρέος του πατέρα του ύψους 30.000 ευρώ.

Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε έγκαιρα από συγγενή του 36χρονου, συνέλαβε τον έναν από τους δύο μπράβους και xθες εντοπίσθηκε ένα ακόμα άτομο στην Καβάλα και αναζητούνται οι άλλοι δύο δράστες.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που περνούν από την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών στη θέση Παναγοπούλα, λόγω της έναρξης των μέτρων που λαμβάνει η « Ολυμπία Οδός » προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες οι οποίες θα διαρκέσουν δύο χρόνια.
Οι εργασίες για την τοποθέτηση της σήμανσης θα συνεχιστούν και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθούν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε για τα οχήματα που έρχονται από Αθήνα, θα γίνεται παράκαμψη στον μέσω της Παλαιάς εθνικής οδού, στον κόμβο των Σελιανιτίκων, την οποία θα ακολουθούν μέχρι την Πάτρα.

Όσοι κατευθύνονται προς Αθήνα, θα ακολουθούν κανονικά το ρεύμα στη μία λωρίδα επί της νέας εθνικής οδού.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ


Στους δρόμους κατεβαίνουν την Πέμπτη οι σταφυλοπαραγωγοί, ζητώντας την άμεση έναρξη της ειδικής απόσταξης των σταφυλιών που έχουν μείνει αδιάθετα από πέρυσι.
Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. στις 10 το πρωί και στη συνέχεια ενδέχεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό των διοδίων του Ρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΓΙΑ 27ΧΡΟΝΗ ΠΑΤΡΙΝΗ

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι της άτυχης Ευτυχίας Γεωργακοπούλου, η οποία έχασε τη ζωή της ενώ βρισκόταν στη Ροδο για διακοπές.
Η άτυχη 27χρονη πατρινοπούλα ένω έκανε μπάνιο, παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος την ώρα που ο 41χρονος χειριστής του προσπαθούσε να θέσει σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο 41χρονος χειριστής που συνελήφθη, υποστήριξε ότι δεν είχε δει την κοπέλα,με αποτέλεσμα να την τραυματίσει με την προπέλα.
Προανάκριση διενεργεί η λιμενική Αρχή Ρόδου.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η Ε.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιστημονική Επιστροπή Αχαϊας για τη νέα γρίπη με σκοπό τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων του ιού, με αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στο μεταξύ, ακόμη ένας φαντάρος που υπηρετεί στο ΚΕΤΧ παρουσίασε χθες συμπτώματα της νέας γρίπης και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΩΝ


Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος στο λιμάνι της Πάτρας από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διαπιστωθούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του κώδικα ISPS.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Υπό έλεγχο βρίσκονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές στην Αχαία.

Η πρώτη ξέσπασε στο Ελαιχώρι χθες το πρωί και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει κάψει πάνω από 800 στρέμματα δάσους και η δεύτερη στις 10 το βράδυ στην Άνω Καλλιθέα.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκονται και στις δύο περιοχές προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει λόγο για εμπρησμό από πρόθεση ενώ υποστηρίζει ότι έγινε το καλύτερο δυνατό σε ότι αφορά τις καταστροφές.

"Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τη νέα τεχνολογία δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα καταστροφικά φαινόμενα", δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας Αχαίας Δημήτρης Φιλιππάτος.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΑ

Ταλαιπωρία από σήμερα για όσους κινούνται στην Πατρών-Κορίνθου καθώς ξεκινούν τα έργα στο ύψος της Παναγοπούλας.

Μία λωρίδα μήκους 5,5 χλμ. θα διατεθεί από σήμερα και για δύο χρόνια έως και τις 24 Αυγούστου 2001 για την κυκλοφορία των οχημάτων, γεγονός που σημαίνει ταλαιπωρία για τους διερχόμενους οδηγούς.

Σε ένα άλλο κομμάτι στην ίδια περιοχή, η ύπαρξη μιας λωρίδας θα ισχύσει για 4 μήνες από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 21 Ιανουαρίου 2010.

Τέλος, απόΤρίτη 1/9 έως και την Πέμπτη 3/9 από τις 07:30 έως και τις 19:30 η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, ενώ τις βραδινές ώρες (από τις 21:00-07:00) το ρεύμα προς Πάτρα θα εκτρέπεται μέσω του ανισόπεδου κόμβου Σελιανιτικων στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών και το ρεύμα προς Αθήνα θα εξυπηρετείται στη Ν.Ε.Ο. από μία λωρίδα κυκλοφορίας, μετατοπισμένη κατά περίπτωση ανάλογα με τη θέση των εργασιών.

Η κυκλοφορία στο τμήμα από την Παναγοπούλα ως το Λόγγο, πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


Εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Πάτρα το κλιμάκιο ελεγκτών της Ε.Ε. που θα εξετάσει τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι.

1 ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

72χρονος από τα Καλάβρυτα άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες στις 6 το πρωί στο κέντρο της πόλης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ

Αναστάτωση στους κατοίκους του Δρεπάνου έχει προκάλεσε η μεταφορά του αμίαντου από το πρώην εργοστάστιο Αμιαντίτ.
Το Σάββατο υπήρξαν σύννεφα σκόνης αμιάντου γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Καλωσήρθατε στο ενημερωτικό blog του ΑΝΤΕΝΝΑ ΠΑΤΡΑΣ 105,3.
Σκοπός μας είναι να σας ενημερώνουμε για όλη την τοπική επικαιρότητα της Πάτρας, της Αχαϊας και της Δυτικής Ελλάδας.