Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Αύριο η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού

Αύριο η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 θα είναι αφιερωμένη στον Michael Jackson και θα παρουσιασθεί στην πλατεία Γεωργίου ένα φαντασμαγορικό θέαμα με φως, ήχο και χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Τιμούν τον Κωστή Στεφανόπουλο

Τιμητική εκδήλωση για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατία Κωστή Στεφανόπουλου αύριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Θα αναγορευτεί σε επίτιμο Διδάκτορα των οικονομικών και Παιδαγωγικών επιστημών.

Ραντεβού την Τρίτη στο Μεγανίτη

Με αποκλεισμούς απειλούν οι αγρότες της Πελοποννήσου που την Τρίτη προχωρούν σε συμβολική κατάληψη των εθνικών δρόμων σε επτά μεγάλες πόλεις του νομού. Μεταξύ αυτών είναι και η Αιγιάλεια. Ζητούν την άμεση εξόφληση όλων των αμπελουργών και ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθροδιακίνησης

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε χθες, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τον τελευταίο μήνα, αξιοποιώντας διαθέσιμες πληροφορίες και ύστερα από κατάλληλες ενέργειες προσωπικού της ΔΑ/Λ.Σ., στέλεχος του Κ.Λ.Πάτρας κατάφερε να διεισδύσει στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης φορτηγών οχημάτων.
Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις, υπό την άμεση εποπτεία της ΔΑ/Λ.Σ., η οποία διέθετε κατάλληλα μέσα και προσωπικό, προκειμένου να διευκολυνθεί η σύλληψη των εμπλεκομένων ατόμων. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών, χθες το πρωί, υλοποιήθηκε προγραμματισμένη και ελεγχόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών, που πραγματοποιήθηκε στο οδικό δίκτυο μεταξύ Αιγίου και Πάτρας, στην οποία χρησιμοποιήθηκε μεταφορικό μέσο (φορτηγό), που διέθετε το Κ.Λ.Πάτρας με οδηγό βαθμοφόρο της ΔΑ/Λ.Σ.
Η μετάβαση του διατιθέμενου φορτηγού οχήματος στην Ιταλία, είχε προγραμματιστεί να γίνει με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, που αναχωρούσε την 14:30 χθες για Αγκώνα. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς έως το λιμένα Πάτρας, που επρόκειτο να φορτωθεί το εν λόγω όχημα, παρακολουθείτο από Υπηρεσιακά οχήματα και προσωπικό της ΔΑ.
Κατά τη διάρκεια αναμονής προς φόρτωση και αναχώρησης του πλοίου είχε συμφωνηθεί, παράλληλα, συνάντηση του εμφανιζόμενου ως ιδιοκτήτη φορτηγών οχημάτων (στελέχους Λ.Σ.) με τον 35χρονο αλλοδαπό οργανωτή και διακινητή, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ρίο Πατρών, δεδομένου ότι η παρουσία του εκεί αποτελούσε εγγύηση για την καταβολή της αμοιβής του φερόμενου ιδιοκτήτη του φορτηγού οχήματος. Η διαδικασία αυτή θα υλοποιείτο από συνεργάτες του αλλοδαπού διακινητή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη μαρίνα Αλίμου Αττικής.
Περί ώρα 14:15 και αφού είχε ήδη φορτωθεί το προαναφερθέν όχημα με τους οκτώ (08) παράνομους μετανάστες στο πλοίο για Αγκώνα Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα Αλίμου Αττικής πληρωμή από τους δύο επίσης αλλοδαπούς, συνεργάτες του διακινητή, του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, από το συνολικό ποσό των έντεκα χιλιάδων (11.000), που είχε συμφωνηθεί, στον εμφανιζόμενο ως συνέταιρο του ιδιοκτήτη φορτηγού οχήματος, στελέχους ΔΑ/Λ.Σ.
Ύστερα από τα ανωτέρω πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες συλλήψεις του διακινητή στο Ρίο καθώς και των δύο συνεργατών του, ηλικίας 32 και 36 ετών αντίστοιχα, στον Άλιμο, ενώ το προαναφερθέν χρηματικό ποσό κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης συλλέγεται σχετικό υλικό.

Σήμερα στην Πάτρα ο Χ. Παμπούκης

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργού Χάρης Παμπούκης που θα έχει επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και θα μιλήσει σε εκδήλωση για το σχέδιο Καλλικράτης και τις 100 μέρες της κυβέρνησηςτου Γ. Παπανδρέου. Την ίδια ώρα προβληματισμός υπάρχει για την υλοποίηση του σχεδίου Καλλικράτης ενώ χθες οι Δήμαρχοι της Αχαϊας που συμμετείχαν στην ολομέλεια που συγκάλεσε η ΤΕΔΚ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλισθούν οι απαιτούμενοι πόροι για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Κουκουλοφόροι τα "έσπασαν" στο γραφείο του Απ. Κατσιφάρα

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν κουκουλοφόροι, οι οποίοι εισέβαλαν το μεσημέρι στο πολιτικό γραφείο του Aχαιού υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Θεμιστοκλέους 23-25, στα Εξάρχεια.
Οι δράστες, περίπου 15 άτομα, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, ξυλοκόπησαν τον 28χρονο οικονομολόγο και στενό συνεργάτη του υφυπουργού, Γ. Τ., τον χτύπησαν με σφυρί και πέταξαν αντικείμενα, λοστούς, ξύλα και καδρόνια, σπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες.
Από την επίθεση τραυματίστηκε πιο ελαφρά και ο 59χρονος οδηγός του υφυπουργού. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο. Ο κ. Κατσιφάρας την ώρα της επίθεσης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ στο γραφείο του βρισκόταν ο θείος του, Γιώργος Κατσιφάρας.
Οι δύο συνεργάτες του Κατσιφάρα ολοκλήρωσαν πριν από λίγο τις εξετάσεις και τόσο η μαγνητική όσο και η αξονική τομογραφία δεν έδειξαν κάτι, ωστόσο οι γιατροί κρίνουν ότι θα ήταν καλύτερα να νοσηλευθούν για ένα ή δύο εικοσιτετράωρα.
«Δυστυχώς, οι γνωστοί άγνωστοι ξαναχτύπησαν. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τα αθώα θύματα, ευτυχώς, είναι καλά» δήλωσε ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, και διενεργούνται προσαγωγές υπόπτων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από το Λιμεναρχείο. Οι λιμενικοί σε έρευνα που έκαναν στα ρούχα ενός αλλοδαπού που είχε συλληφθεί για πλαστά έγγραφα εντόπισαν ποσότητα ηρωίνης. Πληροφορίες για τη διακίνηση ναρκωτικών είχαν περιέλθει στο λιμεναρχείο που συνεχίζει τις έρευνες. Στο μεταξύ, δύο χιλιάδες εκατόν ενενήντα ένα πακέτα λαθραίων τσιγάρων είχε κρυμμένα στη διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από την καρότσα του ημιφορτηγού του, ένας 28χρονος αλλοδαπός οδηγός, που συνελήφθη από τους Λιμενικούς στο λιμάνι της Πάτρας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

"Μάχη" στο Δημοτικό για το Παμπελοποννησιακό

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το Παμπελοποννησιακό.Τ ο Σώμα ζητά από την κυβέρνηση να υλοποιήσει την προγραμματική σύμβαση που υπάρχει και να δοθούν χρήματα στο Δήμο για τη λειτουργία του Σταδίου.

Έρχονται επιθεωρητές για τα πυρηνελαιουργεία

Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναμένεται να φθάσουν στην Πάτρα προκειμένου να εξετάσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν τα πυρηνελαιουργεία της ΒΙΠΕ, που όπως είναι γνωστό συνεχίζουννα αυθαιρετούν εις βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας. Στο μεταξύ για το ίδιο ζήτημα, το πρωί του Σαββάτου έχει προγραμματισθεί κινητοποίηση διαμαρτυρίας από τους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας με τη στήριξη των Δήμων Ωλενίας και Δύμης και φορέων της περιοχής.

Στη 1 η Ολομέλεια των Δημάρχων

Ολομέλεια των Δημάρχων της Αχαΐας έχει συγκαλέσει η ΤΕΔΚ του νομούγια το σχέδιο Καλλικράτη. Η ολομέλεια συγκαλείτε εν όψει και της συνεδρίασης της ΚΕΔΚΕ, ενώ αυτό που αναμένεται να κυριαρχήσει είναι η αναγκαιότητα να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις πάνω στο σχέδιο των 50 σελίδων που έχουν δημοσιοποιηθεί ενώ οι αιρετοί θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αύριο αναμένεται στην Πάτρα και ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργού Νίκος Παμπούκης που θα έχει επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και θα μιλήσει σε εκδήλωση για το σχέδιο Καλλικράτης και τις 100 μέρες της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

Επιστολή Γιοβάνη με αιχμές

Την άμεση σύγκλιση της ΝΟΔΕ με την παρουσία βουλευτών και όλων των ενδιαφερομένων για το χρίσμα του Δημάρχου Πάτρας ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανδρέα Αβραμόπουλο ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Θεόδωρος Γιοβάνης. Ο κ. Γιοβάνης ασκεί σκληρή κριτική στον Κώστα Αντζουλάτο που έχει εκφράσει την επιθυμία να διεκδικήσει το Δημαρχιακό θώκο, επισημαίνοντας ότι "δεν πρέπει ναεπιτραπεί σε κανέναν να καταντήσει το κόμμα της Ν.Δ. στην Αχαΐα καφενείο του στυλ... είδαμε φως και μπήκαμε".

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Απολογισμός για τη ΔΕΥΑΠ

Με το έργο της ΔΕΥΑΠ που παρήχθη τα προηγούμενα τρία χρόνια θα απαντήσει ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Χρήστος Μπακαλάρος, σε όλους εκείνους που εξαπέλυσαν βολές κυρίως, για διαχειριστική ανεπάρκεια.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Χρήστος Μπακαλάρος θα παρουσιάσουν τα έργα και τις παρεμβάσεις της Επιχείρησης κατά την τελευταία τριετία. «Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία ώστε να γίνει ουσιαστικός και σε βάθος διάλογος για τα πεπραγμένα της ΔΕΥΑΠ, τόσο σε ότι αφορά στην ύδρευση και στην αποχέτευση όσο και σε ότι αφορά στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση της Υπηρεσίας και την ανάπτυξη της», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής Αρχής.

Την Παρασκευή η συνέχεια της δίκης

Για την Παρασκευή διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τις πλαστές συνταγογραφήσεις στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών με κατηγορούμενους τον Βασίλη Τσιγγούνη και τον Θανάση Παπά. Χθες κατέθεσε στο δικαστήριο ο καθηγητής, Ιωάννης Βαράκης, ο οποίος διενήργησε την ΕΔΕ για την υπόθεση.

Τριγμοί στην ομάδα Φλωράτου

Τριγμοί στη δημοτική ομάδα του Ευάγγελου Φλωράτου, μετά τις πληροφορίες πως στελέχη της Ν.Δ. ζήτησαν δημόσια σε εκδήλωση την παραίτησή του. Ο Νίκος Νικολόπουλος και η Λένα Καλεντζώτη που παρέστησαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση διέψευσαν τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ενώ ο ίδιος ο κ. Φλωράτος δήλωσε πως σκοπεύει να εξαντλήσει τη θητεία του.

Αυτοκτόνησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου

Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του 51χρονου Αστυνομικού Διευθυντή Ζακύνθου, Βασίλη Πατσούρη, ο οποίος βρέθηκε προχθές νεκρός στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικών με μία σφαίρα στον κρόταφο. Οι αστυνομικές Αρχές πιστεύουν πως θα βρουν τους λόγους που οδήγησαν τον 51χρονο άνδρα στην αυτοκτονία, στον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο Τειρεσίας τους σπρώχνει στους τοκογλύφους!

Φωνή απόγνωσης από τους εμπόρους της Πάτρας για το τραπεζικό σύστημα, το οποίο όπως δηλώνουν θα "παλέψουν". Μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας κατήγγειλαν πως ο Τειρεσίας που εφαρμόζουν οι τράπεζες τους σπρώχνει στους τοκογλύφους, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για να επιβιώσουν. Οι έμποροι ζητούν την απόσυρση του μέτρου και την τροποποίηση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Άνοιξε "ορέξεις" ο Καλλικράτης

Αλλεπάλληλες συσκέψεις αυτοδιοικητικών και πολιτικών στελεχών της Αχαΐας προκαλεί το σχέδιο "Καλλικράτης" για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Στις 7 το απόγευμα συνεδριάζουν τα στελέχη της αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας, ενώ αύριο στη 1 το μεσημέρι συγκαλείται η Ολομέλεια των Δημάρχων του Νομού. Πάντως οι ασάφειες του σχεδίου έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό ενώ κρίσιμες θεωρούνται οι συνεδριάσεις της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ. Την ίδια ώρα το σχέδιο "Καλλικράτης" έχει ανοίξει την όρεξη ορισμένων, οι οποίοι θα επιδιώξουν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Ο Ανδρέας Φούρας έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος στο διευρυμένο Δήμο Πατρέων, ενώ ο Δημήτρης Κατσικόπουλος δηλώνει "παρών" για τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη, την οποία όμως βλέπει με θετικό μάτι και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιος Σώκος. Επίσης "παρών" για το Δήμο Πατρέων δηλώνει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Κώστας Αντζουλάτος.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Διετής απολογισμός από τη δημοτική Αρχή

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Κτίριο Λαδόπουλου), θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για τα έτη 2008 και 2009.
Ο απολογισμός που έχει τη μορφή ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, «στην οικονομική κατάσταση, στη διοίκηση και στην εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης». Σ’ αυτή τη δημόσια, ειδική συνεδρίαση, τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 47χρονου

Συνελήφθη και ανακρίνεται αλλοδαπός εργάτης για την υπόθεση ξυλοδαρμού που οδήγησε στο θάνατο έναν 47χρονο από την Κλειτορία. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι θέμα ωρών.

Στους δρόμους οι αγρότες

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αχαΐας. Συμμετέχουν στην αυριανή παμπελοποννησιακή σύσκεψη αγροτών για να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 20 Ιανουαρίου, διεκδικώντας την άμεση εξόφληση όλων των αμπελουργών, τη θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών και τη σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.

Ξεκινούν οι εκπτώσεις

Ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή οι εκπτώσεις και στα πατρινά καταστήματα. Στο μεταξύ σε πολλά καταστήματα έχουν ήδη ξεκινήσει οι προσφορές προκειμένου οι έμποροι να προσελκύσουν πελάτες.

Δόθηκαν πιστώσεις για τη μεταφορά των μαθητών

Αυξημένα κατά τρία εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι είναι τα κονδύλια πουαφορούν στη μεταφορά των μαθητών της Δυτικής Ελλάδας όπως ανακοίνωσεσήμερα ο Περιφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος. Υπεγράφη η πρώτη δόση ύψους 4, 9 εκ ευρώ εκ των οποίων 1.9 ευρώ θα δοθούν στην Αχαΐα.Τροποποιείται ο προϋπολογισμός από τα 9,5 στα 16 εκ. και αυτή η εξέλιξη θα δώσει λύση στις πραγματικές ανάγκες του νομού, είπε στο τοπικό ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο αντινομάρχης Παιδείας Γ. Ταπεινός. Όπως ανέφερε θα καλυφθούν οι οφειλές Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2009 , οφειλές που τα τελευταία χρόνια ανήλθαν στα 7 εκ. 400χιλ. ευρώ.

Αυτοπυροβολήθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής;

Σε βάθος 80 εκατοστών, στη θαλάσσια περιοχή των Βασιλικών, στη Ζάκυνθο, δώδεκα μέτρα από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός, βρέθηκε το πρωί το υπηρεσιακό περίστροφο του αστυνομικού διευθυντή Ζακύνθου, Βασίλη Πατσούρη. Σύμφωνα με την αστυνομία, από το όπλο έλειπε μία βολίδα, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι ο θανάσιμος τραυματισμός προήλθε από το δικό του περίστροφο. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και η νεκροψία-νεκροτομή. Όπως προέκυψε, το τραύμα στο κεφάλι του από τη σφαίρα ήταν εξ επαφής.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Νεκρός ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου

Νεκρός εντοπίστηκε στις 13.30 στην παραλία Πόρτο Μπανάνα στα Βασιλικά Ζακύνθου ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου Βασίλειος Πατσούρης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 51χρονος αξιωματικός φορώντας πολιτικά ρούχα σήμερα το πρωί πήγε κανονικά στο γραφείο του και συνομίλησε με τους συνεργάτες του. Περίπου στις 9.30 το πρωί ανέφερε στους συναδέλφους του ότι τις τελευταίες ημέρες έχει κάποιες ενοχλήσεις στα οστά και θα έφευγε για να πάει να τον εξετάσει ορθοπαιδικός. Περίπου 20 λεπτά αργότερα αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται πεζός προς τη περιοχή Βασιλικά. Η τελευταία φορά που συνομίλησε με αξιωματικό της ΕΛ. ΑΣ ήταν στις 11 το πρωί. Αρχικά ο αστυνομικός επιχείρησε να βρει τον 51χρονο μέσω του υπηρεσιακού του κινητού τηλεφώνου και επειδή δεν τον έβρισκε τον κάλεσε στο προσωπικό οπότε ο Πατσούρης απάντησε και ο αξιωματικός του ανέφερε πως τον ζητούσε ο Εισαγγελέας Ζακύνθου για να τον ενημερώσει για τρέχοντα ζητήματα. Ο Αστυνομικός Διευθυντής του απάντησε «έρχομαι» και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. Στις 13.30 περίοικοι αντιλήφθηκαν στη παραλία να επιπλέει στη θάλασσα ένα πτώμα άντρα και αμέσως ενημέρωσαν το Λιμενικό. Οι άντρες του Λιμενικού το ανέσυραν προς τη παραλία και παράλληλα ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι έκπληκτοι αντίκρυσαν νεκρό τον 51χρονο. Πληροφορίες αναφέρουν πως φέρει τραύμα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού πιθανόν απο σφαίρα ωστόσο αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια αν και οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για το πρώτο ενδεχόμενο. Επίσης δεν άφησε πίσω του κάποιο σημείωμα που να εξηγεί για ποιο λόγο έθεσε τέλος στη ζωή του. Κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής και της Ασφάλειας Πατρών καθώς και των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. μετέβησαν στη Ζάκυνθο προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για τα ακριβή αίτια θανάτου του 50χρονου αξιωματικού.Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με τους οποίους συνεργάστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε άλλες υπηρεσίες αλλά και στη Ζάκυνθο όπου βρισκόταν τον τελευταίο χρόνο μιλάνε για έναν εξαιρετικό συνάδελφο που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για αρνητικά σχόλια και για έναν άνθρωπο που είχε «παντρευτεί» την αστυνομία και που βρισκόταν στο γραφείο του καθημερινά απο το πρωί έως το βράδυ.

'Εκλεισαν τα πυρηνελαιουργεία με εντολή του Νομάρχη

Εντείνονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας για την κατάσταση που επικρατεί με τα πυρηνελαιουργεία της ΒΙΠΕ. Το ερχόμενο Σάββατο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βιομηχανική περιοχή. Στο μεταξύ αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα και το περασμένο Σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή καθώς τα πυρηνελαιουργεία λειτουργούσαν καταστρατηγώντας τους περιβαλλοντικούς όρους. Σήμερα το πρωί ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος έδωσε εντολή να κλείσουν προσωρινά τα πυρηνελαιουργεία ενώ αναμένεται και η εισήγηση του ΚΕΠΕ.

Στην Πάτρα ο Χ. Παμπούκης

Νομαρχιακή σύσκεψη προγραμματίζεται την επόμενη Παρασκευή υπό την προεδρεία του Υπουργού Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργό Χάρη Παμπούκη για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι επαφές στελεχών της Αχαΐας με κυβερνητικά στελέχη αφενός εν όψει της διαβούλευσης για τη διοικητική μεταρρύθμιση και το πρόγραμμα "Καλλικράτης" κι αφετέρου για διάφορα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

19 χρόνια από τη δολοφονία Τεμπονέρα

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, η εκδήλωση τιμής και μνήμης του καθηγητή, Νίκου Τεμπονέρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 19 χρόνων από τη δολοφονία του. Στο ετήσιο μνημόσυνο του Νίκου Τεμπονέρα, συμμετείχαν και φέτος εκπρόσωποι φορέων, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κόσμου, που έδωσαν «δυναμικό» παρών στο μνημείο του καθηγητή, στο σχολικό συγκρότημα Βουδ, εκεί που το 1991 άφησε την τελευταία του πνοή. Κι εφέτος επαναλήφθηκε το αίτημα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Εμφανώς συγκινημένη η σύζυγος του αδικοχαμένου καθηγητή, Αθηνά Τεμπονέρα, δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ 19 χρόνια μετά, όπως πάντα για να τιμήσουμε τη μνήμη του Νίκου, μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές και όλο τον κόσμο που στέκεται πάντα κοντά μας. Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, για εμένα, τα παιδιά, όμως είμαστε υπερήφανοι για τον Νίκο και θα είμαστε πάντα μπροστά σαν απάντηση σε αυτό που έγινε τότε».
Στη διάρκεια του μνημοσύνου έγινε κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, βουλευτές, ο Νομάρχης Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων, Α. Φούρας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Γρ. Αλεξόπουλος, Δήμαρχοι του Νομού, ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Αντ. Καλής, αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι, νομαρχιακοί σύμβουλοι, μέλη ΔΕΠ, καθηγητές, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, δάσκαλοι, φοιτητές, μαθητές και πολύ κόσμος.

Κλείνει την Τρίτη η Ανθείας

Ταλαιπωρία περιμένει τους κατοίκους, τους καταστηματάρχες και τους διερχόμενους οδηγούς από την Τρίτη, καθώς ένας από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους τίθεται εκτός κυκλοφορίας για επτά ημέρες.
Πρόκειται για την οδό Ανθείας, η οποία θα παραμείνει κλειστή έως τις 19 Ιανουαρίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελύτη και Ακτής Δυμαίων, σε όλο το πλάτος της (ρεύμα ανόδου και καθόδου), λόγω εργασιών στα πλαίσια της εργολαβίας «Ανακατασκευή οδού Ανθείας (από Ακτή Δυμαίων έως Αγ. Ιωάννη Πράτσικα)» του Δήμου Πατρέων.
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της οδού Ελύτη θα διεξάγεται κανονικά.

Ανετράπη ασθενοφόρο στην Πατρών- Πύργου

Από θαύμα σώθηκαν ένα νεογνό, ο παππούς του και τα τρία μέλη του πληρώματος ασθενοφόρου, το οποίο σήμερα το απόγευμα ανετράπη στην Ν.Ε.Ο. Πατρών- Πύργου στο ύψος των Καρεΐκων του Δήμου Μόβρης, εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης. Το ασθενοφόρο μετέφερε το νεογνό από το νοσοκομείο Αμαλιάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών στο συγκεκριμένο δρόμο σημειώθηκαν ακόμη δύο ανατροπές Ι.Χ.

Ο "Καλλικράτης" δείχνει το νέο χάρτη της χώρας

Το όνομα του περίφημου αρχιτέκτονα του δεύτερου μισού του 5ου π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα που συνεργάστηκε με τον Ικτίνο για την ανέγερση του Παρθενώνα, επέλεξε η κυβέρνηση να δώσει στη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως η Νέα Αρχιτεκτονική δεν περιορίζεται στις συνενώσεις των Δήμων, αλλά αφορά τα δύο επίπεδα αυτοδιοίκησης και το επίπεδο της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης τα οποία για πρώτη φορά προσεγγίζονται συνολικά και ενιαία. «Η Νέα Αρχιτεκτονική δεν αποτελεί μια αλλαγή που σχεδιάστηκε με τη λογική συμβιβαστικών διευθετήσεων ή προσωρινών λύσεων. Ο σχεδιασμός της Νέας Αρχιτεκτονικής έγινε με το βλέμμα προσηλωμένο στο τι έχει ανάγκη η χώρα και ο πολίτης. Είναι μια δομική αλλαγή με μόνιμο χαρακτήρα», τόνισε ο κ. Ραγκούσης ανακοινώνοντας πως ξεκινά η δημόσια διαβούλευση με όλους τους πολίτες, τους φορείς, τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις αρχικά επί του πολιτικού πλαίσιο της Νέας Αρχιτεκτονικής και στη συνέχεια τα ζητήματα χωροθέτησης σε όλα τα επίπεδα θα ακολουθήσουν στη δεύτερη και τελευταία φάση της διαβούλευσης.
«Ξεκαθαρίζουμε ότι είναι απόφασή μας τα κριτήρια, όπως αυτά θα οριστικοποιηθούν από τη διαβούλευση, να εφαρμοστούν ενιαία, χωρίς παρεκκλίσεις και εξαιρέσεις. Ομοειδείς Δήμοι θα αντιμετωπιστούν με ίδια πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, λειτουργικά, χωροταξικά κριτήρια», ανέφερε ο Υπουργός.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
* Στη θέση των 76 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που σήμερα αποτελούν τις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις δημιουργούνται αιρετές περιφέρειες σε αριθμό ανάλογο των 13 κρατικών σημερινών περιφερειών
* Μείωση των διοικητικών περιφερειών της χώρας από 13 σε 7
* Λιγότεροι από 370 Δήμοι έναντι 1.034 που υπάρχουν σήμερα
* Μείωση των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων των Δήμων σε λιγότερα από 2.000 από 6.000 που είναι σήμερα
ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Θεμελιώνεται η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Εισάγεται έτσι ο θεσμός του αιρετού περιφερειάρχη, καθιερώνεται ο θεσμός του Αντιπεριφερειάρχη, θεματικού και τοπικού, η Περιφερειακή Εκτελεστική Επιτροπή.
«Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση καθίσταται το θεσμικό όχημα της πράσινης ανάπτυξης και αναλαμβάνει τον ενιαίο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιφέρειας, η οποία πρέπει να βασίζεται στη συμμετοχή του πολίτη, και τη διαχείριση των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση όλων των περιφερειακών προβλημάτων, π.χ. τη διαχείριση ζητημάτων, όπως του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων», επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
* Ισχυροί και αυτόνομοι ΟΤΑ
* Αλλάζει συνολικά ο τρόπος ελέγχου τους
* Απαλλάσσονται από περιττούς ελέγχους που προκαλούν εν τέλει γραφειοκρατικά βάρη στη λειτουργία τους
* Θεσπίζεται η υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των διοικητικών αποφάσεων και πράξεων αυτοδιοικητικών οργάνων και οργάνων διοίκησης φορέων, οι οποίες δεν θα ισχύουν εάν δεν έχουν δημοσιευθεί
* Καθιερώνεται Ειδική Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας των Ο.Τ.Α.
* Καθιερώνεται προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε όλους τους ΟΤΑ, τους Δήμους και τις Περιφέρειες
* Τίθενται προϋποθέσεις, όρια και περιορισμοί στη δυνατότητα των Δήμων να συνάπτουν δάνεια καθώς και διαδικασίες ελέγχου στο δανεισμό
* Εφαρμόζεται σε όλους τους Δήμους το διπλογραφικό σύστημα με στόχο την εφαρμογή αναλυτικής λογιστικής.