Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΥΝΕΣ

Ηλεκτρονικό δημοψήφισμα ώστε οι πολίτες να καταθέσουν τη γνώμη τους για τις κορύνες, ξεκίνησε από σήμερα στο portal του Δήμου Πατρέων.
Οι επισκέπτες του portal καλούνται να απαντήσουν σε τέσσερις ερωτήσεις γύρω από το μέτρο των κορύνων στους δρόμους της Πάτρας.
Το δημοψήφισμα θα διαρκέσει έναν μήνα.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Τη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Αστυνομικός Διεθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νικόλαος Σερέτης με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.
Του θέση του αναλαμβάνει στην ο μέχρι σήμερα Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Σωτήρης Χρονόπουλος που προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για την Παρασκευή στα Δυτικά και στα Βόρεια διαμερίσματα της χώρας. Τα φαινόμενα αναμένουμε να είναι περισσότερα στην Ήπειρο όπου δεν αποκλείονται και τοπικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατα περιόδους πιό πυκνές κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες.


Οι άνεμοι: θα πνέουν στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 4 Beaufort .
Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort.


H θερμοκρασία: δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολήκαι θα φτάσει στα Βόρεια τους 19 βαθμούς στα Κεντρικά τους 21 στα Δυτικά τους 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 23 βαθμούς.
από το meteo-news.gr

ΝΕΟΣ ΑΤΤΙΚΑΡΧΗΣ Ο ΝΙΚ. ΣΕΡΕΤΗΣ

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, Νέος Αττικάρχης επελέγη ο μέχρι σήμερα Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγος Νικόλαος Σερέτης.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ...ΜΕ ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΧΑΙΡΟ

Επίθεση από φίλο του που τον τραυμάτισε με κουζινομάχαιρο μετά από καυγά που είχε μαζί του, δέχθηκε ένας 38χρονος από τον Αμπελώνα Ηλείας.
Ο 38χρονος νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ ενώ ο δράστης συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Με αυγά και μπογιές επιτέθηκαν στο κτήριο της Νομαρχίας, φοιτητές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τιμή των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ.
Ομάδα φοιτητών ενημέρωσε τους Αντινομάρχες για τα αιτήματά τους, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση της Νομαρχίας για δωρεάν μετακίνηση.

Ο ΘΑΝΟΣ ΒΟΥΡΔΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

Το όνομα του Θάνου Βούρδα ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες για τη θέση του Γ.Γρ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Ο Θάνος Βούρδας είναι Πολιτικός Μηχανικός, γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1972.... διαβάστε συνέχεια

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΥΝΕΣ

Ηλεκτρονικό δημοψήφισμα ώστε οι πολίτες να καταθέσουν τη γνώμη τους για τις κορύνες, ξεκίνησε από σήμερα στο portal του Δήμου Πατρέων.
Οι επισκέπτες του portal καλούνται να απαντήσουν σε τέσσερις ερωτήσεις γύρω από το μέτρο των κορύνων στους δρόμους της Πάτρας.
Το δημοψήφισμα θα διαρκέσει έναν μήνα.

ΝΟΜΑΡΧΗΣ & ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Στο έργο του νέου λιμανιού της Πάτρας ξεναγήθηκαν το πρωί ο Νομάρχης Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλος και ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρ. Φούρας ύστερα από εντολή του που δόθηκε στις υπηρεσίες του έργου από τον Υπουργό Υποδομών.
Οι υπεύθυνοι του έργου ενημέρωσαν τον Νομάρχη και το Δήμαρχο για την πρόοδο των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ. ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Σταμάτησε το έργο του συλλεκτήριου αποχετευτικού αγωγού του δήμου Παραλίας καθώς ο ένας από τους δύο εργολάβους αποχώρησε προκειμένου να εκτελέσει άλλο έργο που έχει αναλάβει στην Ηρώων Πολυτεχνείου.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Παραλίας κ.Θανάσης Ζαφειρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ 105.3 , παραδέχθηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών με αποτέλεσμα δικαίως κάτοικοι και επαγγελματίες να διαμαρτύρονται.
Υποστήριξε ότι από αύριο και οι δύο εργολάβοι θα συνεχίσουν τις εργασίες και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που λήγει στο τέλος του έτους.

ΝΕΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Νέο ρήγμα στην περιοχή της Αμαλιάδας εμφανίσθηκε μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008 σύμφωνα με μελέτη ομάδας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών.
Οι επιστημονική κοινότητα μελετά το νέο ρήγμα προκειμένου να αποκομίσει σημαντικά συμπεράσματα.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σε αποκλεισμό της Νομαρχίας Αχαΐας προχώρησαν σήμερα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας διαμαρτυρόμενοι για την υψηλή τιμή εισιτηρίου που καταβάλλουν καθημερινά.
Χθες πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από
το Αστικό ΚΤΕΛ.

ΚΟΡΥΝΕΣ ΣΕ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΜΑΙΖΩΝΟΣ

Προχωρά το μέτρο της επέκταση κορυνών μετά την απόφαση της επιτροπής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του δήμου που ενέκρινε με 7 ψήφους υπέρ την τοποθέτηση στις οδούς Κολοκοτρώνη και Μαιζώνος προκειμένου να αντιμετωπισθεί το διπλοπαρκάρισμα.
Αν δεν υπάρξει αστυνόμευση δεν θα πετύχει το μέτρο απαντούν οι επαγγελματίες οδηγοί που διαφωνούν με την απόφαση.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα έχουν μεταβεί σήμερα οι συμβασιούχοι stage από την Αχαΐα, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση.
Αύριο οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΑ "ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ" ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Ελευθερίου Βενιζέλου από την καθυστέρηση ολοκλήρωση των έργων κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη.
Χθες κάτοικοι και επαγγελματίες ζήτησαν την παρέμβαση του Νομάρχη ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες. Όπως είναι γνωστό εδώ και 14 μήνες τα έργα έχουν βαλτώσει δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.
Χθες το θέμα έθεσε και ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας στον αρμόδιο υπουργό υποδομών Δημ. Ρέππα ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμμα και ζήτησε από υπηρεσιακούς παράγοντες να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το έργο.

"ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Επιχείρηση της αστυνομίας στην οδό Κανελλοπούλου και στο Καστελόκαμπο με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου καταυλισμού στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Συνελήφθησαν 30 Αφγανοί που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας.

ΥΠΕΚΥΨΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Υπέκυψε χθες στα τραύματά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Σιδέρης.
Ο Γιάννης Σιδέρης νοσηλευόταν από τον περασμένο Ιούλιο στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ μετά από επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί από τον πρώην άνδρα της γυναίκας του.
Η κηδεία του Γιάννη Σιδέρη θα γίνει στις 3 το μεσημέρι από τον Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Πατρών

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Ελευθερίου Βενιζέλου από την καθυστέρηση ολοκλήρωση των έργων κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη.
Χθες κάτοικοι και επαγγελματίες ζήτησαν την παρέμβαση του Νομάρχη ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες. Όπως είναι γνωστό εδώ και 14 μήνες τα έργα έχουν βαλτώσει δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

ΚΟΡΥΝΕΣ, ΝΑΙ Η' ΟΧΙ ;

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμου προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση της Τροχαίας Πατρών για τοποθέτηση κορυνων σε Μαιζώνος και Κολοκοτρώνη.
Για το μέτρο αντιδρούν οι επαγγελματίες οδηγοί που υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να πετύχει αν εφαρμοσθεί σωστά.

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ

Στο στόχαστρο βανδάλων βρέθηκε η πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Έσπασαν τα φωτιστικά, έκλεψαν τα λουλούδια από τα παρτέρια και έβαψαν με σπρέι τον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Τον αποτροπιασμό του για την κατάσταση αυτή εξέφρασαν εκπρόσωποι του Δήμου της Πάτρας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Προβλήματα άφησε πίσω της η χθεσινή κακοκαιρία. Σε πολλές περιοχές της Πάτρας δρόμοι όπως η Πανεπιστημίου μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ διεκόπη για λίγη ώρα η κυκλοφορία στην Πατρών Πύργου στο ύψος των Σαγεϊκων, καθώς δένδρα έπεσαν στο οδόστρωμα.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΒΡΟΧΕΣ ΑΛΛΑ & ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας θα ξεκινήσει η Τετάρτη. Γρήγορα ομως και απο τα Δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση και θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα Βόρεια ορεινά.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 8 Beaufort με εξασθένιση από τις μεσημεριανές ώρες ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά τα 5 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις φτάνοντας και τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα φτάσει στα Βόρεια τους 15 βαθμούς στα Κεντρικά τους 18 στα Δυτικά τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Απαγορευτικό απόπλου για το πλοίο Κεφαλονιά έως τις 3 το μεσημέρι, εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.
Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Πατρών, στις 3 αναμένεται νεό δελτίο ανέμων, με βάση το οποίο θα κριθεί το εάν θα αναχωρήσει το πλοίο για Κεφαλονιά.
Εάν επιτραπεί ο απόπλους, το πλοίο θα αναχωρήσει αμέσως μετά την άρση του απαγορευτικού.

ΧΩΡΙΣ ΖΗΜΙΕΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:25 το πρωί, 334 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας και ανατολικά της Ζακύνθου, στο Ιόνιο, σε βάθος 10 χλμ.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε Πάτρα, Πρέβεζα και τα νησιά του Ιονίου χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στάση εργασίας και κατάλληλη των γραφείων της ΤΥΔΚΥ, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι του Δήμου της Πάτρας διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της ηγεσίας του ασφαλιστικού τους ταμείου, που αγνοεί για περισσότερο από δύο έτη τις καταγγελίες τους, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ασφαλισμένους ο ελεγκτής ιατρός.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν για έλλειψη σεβασμού το συγκεκριμένο γιατρό και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένταση χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τις προσωρινές προσλήψεις που πρότεινε η Δημοτική Αρχή.
Η αντιπολίτευση αντέδρασε επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και όχι προσωρινές που και η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει. Ο Δήμος της Πάτρας δια του Αντώνη Χαροκόπου υποστήριξε ότι δεν έχει στα χέρια του έγγραφο της Κυβέρνησης που να απαγορεύει τις προσλήψεις 4ωρης απασχόλησης.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΤΩΡΑ

Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με ενημέρωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, για τη γραμμή Πάτρας - Κεφαλονιάς, μέχρι νεωτέρας.
Κλειστή παραμένει η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που φθάνουν τα 8 μποφόρ που πνέουν από χθες το βράδυ στη Ζάκυνθο.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.
Σε επιφυλακή βρίσκονται Δήμοι και Νομαρχία προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενες πλημμύρες.

Αναλυτικά: Πυκνή συννεφιά από το πρωί με βροχές ασθενείς αρχικά που βαθμιαία θα ενταθούν από το μεσημέρι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι βροχές να είναι πολύ ισχυρές. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι και την νύχτα και μετά θα εξασθενήσουν.

ΑΝΕΜΟI: Αρχικά τις πρωινές ώρες Ν-ΝΔ 4-5 bf ενισχυόμενοι έως και 7bf στον Πατραϊκό. Μετά το μεσημέρι θα γίνουν Δυτικών διευθύνσεων 6-7 bf με εξασθένηση από το απόγευμα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές. Ευρύτερα στην πόλη από 13 βαθμοί Κελσίου νωρίς το πρωί έως 15 βαθμοί Κελσίου το μεσημέρι με βροχή.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: 80% έως 90%.

με τη συνεργασία του meteo-news

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στα ίχνη των δύο διαρρηκτών που το περασμένο Σάββατο εισέβαλαν σε σπίτι στην περιοχή της Λεύκας βρίσκεται η αστυνομία.
Οι δράστες είναι από την Αιτωλοακαρνανία και τα στοιχεία τους είναι γνωστά στην αστυνομία. Να υπενθυμίσουμε ότι οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους δύο δράστες σε Αχαϊα και Ηλεία αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 10 - 11 και κατάληψη των γραφείων της ΤΥΔΚΥ, οι υπάλληλοι του Δήμου της Πάτρας διαμαρτυρόμενοι για τη στάση τα ηγεσίας του ασφαλιστικούς τους ταμείου που αγνοεί για περισσότερο από δύο έτη τις καταγγελίες τους για τη στάση του ελεγκτή ιατρού.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν για έλλειψη σεβασμού τους συγκεκριμένου γιατρού προς τους ασφαλισμένους και ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένταση χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τις προσωρινές προσλήψεις που πρότεινε η Δημοτική Αρχή.
Η αντιπολίτευση αντέδρασε επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και όχι προσωρινές που και η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει. Ο Δήμος της Πάτρας δια του Αντώνη Χαροκόπου υποστήριξε ότι δεν έχει στα χέρια του έγγραφο της Κυβέρνησης που να απαγορεύει τις προσλήψεις 4ωρης απασχόλησης.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι στο κατάστημα της Eurobank στην Ακράτα.
Τρείς δράστες που φορούσαν κουκούλες οπλισμένοι με καλάσνικοφ, εισέβαλαν στην Τράπεζα, αρπάζοντας 30.000 € από τα ταμεία και από έναν πελάτη.
Οι δράστες εξαφανίστηκαν με Ι.Χ. το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Οκτώβρη από την Αθήνα.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Σε προειδοποιητική αποχή από την πώληση καρτών κινητής τηλεφωνίας προχωρούν σήμερα και αύριο οι περιπτεριούχοι της Πάτρας διαμαρτυρόμενοι για την άδικη μεταχείρισή τους από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες τους μειώνουν διαρκώς το ποσοστό κέρδους.

ΖΗΤΗΜΑ ΩΡΩΝ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ

Θέμα ωρών θεωρείται η σύλληψη των δύο διαρρηκτών που το βράδυ του Σαββάτου εισέβαλαν σε σπίτι στην οδό Λεύκας.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί και ακολούθησε μεγάλη καταδίωξη από την αστυνομία σε Αχαΐα και Ηλεία, αλλά τελικά κατάφεραν να ξεφύγουν.
Η Αστυνομία ωστόσο γνωρίζει τα στοιχεία των διαρρηκτών οι οποίοι διαμένουν στην Αιτωλοακαρνανία και έχουν βεβαρημένο παρελθόν.

ΣΗΚΩΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ

Ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο σήκωσαν άγνωστοι δράστες οι οποίοι τα ξημερώματα εισέβαλαν σε χρωματοπωλείο στην οδό Σταματίου Βουλγάρεως.
Οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος με μια πέτρα και στη συνέχεια εντόπισαν και ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 2.500€ , τραπεζικά βιβλιάρια και χρυσαφικά.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Για τις 11 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη των 13 αγροτών από την Αιγιάλεια οι οποίοι κατηγορούνται για τα μπλόκα που είχουν στήσει πριν μερικά χρόνια στην εθνική οδό.
Πρωτόδικα οι αγρότες είχαν καταδικαστεί σε 5 μήνες φυλάκιση.

ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Την ανηφόρα πήρε το πετρέλαιο θέρμανσης που έχει φθάσει στην Αχαΐα και τα 57 λεπτά το λίτρο.
Οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει τα 65 λεπτά ενώ, όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ 105,3 το μέλος της Ομοσπονδίας βενζινοπωλών Κώστας Βουκελάτος, παρατηρείται το φαινόμενο οι πολίτες να προμηθεύονται μικρές ποσότητες πετρελαίου.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί Πάτρας με αφορμή το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Όπως επισημαίνουν, το πρόβλημα επιδεινώνεται και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λαμβάνεται για την αντιμετώπισή του.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Σύσκεψη φορέων πραγματοποιείται σήμερα με πρωτοβουλία του Νομάρχη Αχαΐας προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλάνο διεκδίκησης του Νομού που θα αποσταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δύο διαρρήκτες που το περασμένο Σάββατο μπήκαν σε σπίτι στη Λεύκα και έγιναν αντιληπτοί από την Αστυνομία.
Άνδρες της Αμέσου Δράσεως κυνήγησαν τους δράστες οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν δύο φορές με το αυτοκίνητο τους.
Πρόκειται για δύο άτομα από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην αστυνομία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι θέμα ημερών η σύλληψή τους.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Κινητοποιήσεις έχει προγραμματίσει για σήμερα και αύριο το ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους stage.
Τη Δευτέρα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στους οργανισμούς που απασχολούν συμβασιούχους, ενώ την Τρίτη έχει προγραμματισθεί πικετοφορία στην Πλατεία Γεωργίου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει σήμερα στις 6 το απόγευμα οι κάτοικοι της Αγίου Διονυσίου, του Αγίου Αλεξίου και της Αγίας Σοφίας που διαμαρτύρονται για τη μεταφορά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στους παλαιούς Μύλους του Αγίου Γεωργίου και τη δημιουργία δημοτικού πάρκινγκ στο χώρο του ΟΣΕ.

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση της Ν.Δ. κατέθεσε χθες από την Πάτρα η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη σε μία κατάμεστη αίθουσα υποστήριξε ότι κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι η πολυσυλλεκτικότητα ψηφοφόρων αποτελεί αδυναμία της
Ν.Δ.
Δήλωσε ότι ο δρόμος προς την εξουσία δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ενώ κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ήρθε η ώρα της απολογίας.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί Πάτρας με αφορμή το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Όπως επισημαίνουν, το πρόβλημα επιδεινώνεται και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λαμβάνεται για την αντιμετώπισή του.