Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Την ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναμένεται να δηλώσει στον πρόεδρο της Βουλής τη Δευτέρα 16/11/2009 ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, προκειμένου , όπως μας είπε, να εκφράσει τη διαφωνία του και την αντίθεσή του με τα όσα διαδραματίζονται στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης .
Ο Δημήτρης Σταμάτης σε σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του, εμφανίστηκε αηδιασμένος με τα όσα διαδραματίζονται στην «κούρσα» διαδοχής του Κώστα Καραμανλή και όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε: «είναι απαράδεκτο να προβάλλεται το σενάριο της διάσπασης για να προωθηθεί η υποψηφιότητα του ενός ή του άλλου.»
Μάλιστα ο κ. Σταμάτης, μας ανέφερε χαρακτηριστική αναφορά με το παραπάνω δίλημμα στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νότια προάστια της Αττικής σε τηλεοπτικό σταθμό.
Αυτό που αποκομίσαμε από την σύντομη τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με τον Δημήτρη Σταμάτη ήταν η αγωνία του για το αύριο της ΝΔ αφού μέρα με τη μέρα η πόλωση μεταξύ των στελεχών γιγαντώνεται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αμφιβολίες για αγαστή συνεργασία την 30η Νοεμβρίου.
Τέλος. το βέβαιο είναι ότι ο πρώην νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας καταφέρνει για ακόμη μια φορά να ταράξει τα νερά, στο χώρο της ΝΔ…
messolonghinews.blogspot.com

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Αχαία με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο τα σχολεία να κλείνουν. Μέχρι στιγμής κλειστά τμήματα έχουμε στο Πειραματικό Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο στην Κάτω Αχαΐας, το 7ο Λύκειο καί το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας.

ΤΡΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα νέας γρίπης εντοπίστηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου γεγονός που αναστάτωσε την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους γονείς.

Τα κρούσματα αυτά αφορούν τρεις μαθητές δύο διαφορετικών τμημάτων, οι οποίοι πήραν οδηγίες από ιδιώτες γιατρούς, που τους σύστησαν να παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι να αναρρώσουν.
Ήδη από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας με τα σχετικά έγγραφα ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα κλείσουν τα τμήματα αφού επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τον ιό της νέας γρίπης. Και αυτό γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται να κλείσουν τα τμήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο, προκειμένου να μην υπάρξει εξάπλωση.
Όπως είναι φυσικό σε γονείς και μαθητές επικρατεί αγωνία ενώ αναμένονται και οδηγίες για την αντιμετώπιση της γρίπης.
aixmi-news

ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας εκδηλώθηκε σε ένα μαθητή του 30ου Νηπιαγωγείου της Πάτρας, το οποίο συστεγάζεται με το 25ο Δημοτικό Σχολείο. Το παιδί νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.
Το περιστατικό προκάλεσε πανικό στους γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.
Η Νομαρχία Αχαΐας έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί ψεκασμό και απολύμανση στους χώρους των σχολείων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ STAGE

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι Stage στην Αχαΐα.
Χθες στα πλαίσια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στο Μ.Λ.Τ. αποφάσισαν να προχωρήσουν σε λευκή απεργία και να προσέρχονται στην εργασία τους, προσφέροντας αυστηρά ότι προβλέπει η σύμβασή τους και εντός του ωραρίου τους.
Οι εργαζόμενοι stage, σταματούν όπως ανακοίνωσαν, να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών και των οργανισμών που απασχολούνται.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που ξεκίνησε χθες με θέμα: «Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Οι πρώτες ώρες».Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στην Πάτρα, στην αίθουσα Αίγλη της VESO MARE.
Στόχος του συνεδρίου είναι να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και τρόποι με τους οποίους θα καταστεί δυνατό να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και σε υποδομές, από τις φυσικές καταστροφές.
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αύριο.
Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι ο ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ 105,3 .

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Διαστάσεις πανδημίας λαμβάνει η νέα γρίπη, ενώ στον μακρύ κατάλογο των κρουσμάτων προστίθενται καθημερινά και μαθητές των σχολείων της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας.
Μάλιστα, οι γιατροί εκτιμούν ότι τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες ημέρες και συνιστούν ψυχραιμία. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, άλλος ένας μαθητής νόσησε από τον ιό, στο 35ο Δημοτικο Σχολείο. Πρόκειται για τον αδελφό του 15χρονου μαθητή της τρίτης τάξης του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου που νόσησε από τον ίο και χρειάστηκε να νοσηλευθεί.

Στο μεταξύ, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, κλείνουν από σήμερα και για επτά ημέρες, τα εννέα τμήματα του Γυμνασίου Κ. Αχαΐας, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 324 μαθητές του Γυμνασίου, οι 55 απουσιάζουν από το σχολείο με συμπτώματα γρίπης, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην τοπική κοινωνία και στους γονείς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα νέας γρίπης.

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΗ Ν.Δ.

Σημαντική εκλογική μάχη για να αποσαφηνιστούν τα πολιτικά χαρακτηριστικά των δύο υποψηφίων, χαρακτήρισε τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες βράδυ σε υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη στην Πάτρα.
Στο μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη θα έλθει τελικά στην Πάτρα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα μιλήσει στις 8 το βράδυ στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ .

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η επιστροφή των μεταναστών στην Πάτρα προκαλεί «πονοκέφαλο» στις τοπικές Αρχές, καθώς έχουν αρχίσει μικροδιαρρήξεις και κλοπές οι οποίες πιστώνονται σε αλλοδαπούς που έχουν ανάγκη για χρήματα. Οι κάτοικοι της Πάτρας είναι θεατές στο ίδιο έργο και έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται για την κατάληψη χώρων, εγκαταλελειμμένων κτιρίων και νεοαναγειρόμενων οικοδομών.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ

Ληστεία με πλαστικό πιστόλι σημειώθηκε χθες βράδυ σε μίνι μάρκετ στην περιοχή της Αγυιάς.
Αν και η ιδιοκτήτρια αντελήφθη πως το όπλο του δράστη ήταν ψεύτικο δεν μπόρεσε να αντιδράσει, καθώς ο θρασύτατος ληστής τη χτύπησε στο κεφάλι, άρπαξε τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή και την τσάντα της και εξαφανίστηκε.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ "ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ" ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο στις 12 το μεσημέρι οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Πατρών- Κλάους, στο ύψος του Διακονιάρη αντιδρώντας στη μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων.

ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Ξεκίνησαν το πρωί οι τριήμερες εργασίες του 1ου πανελλήνιου συνεδρίου με θέμα «Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, οι πρώτες ώρες» που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στην Πάτρα, στην αίθουσα Αίγλη της VESO MARE.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΑΝΤ1 Πάτρας 105,3 .

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ DEBRECEN ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Στην Πάτρα βρίσκεται από χθες ουγγρική αντιπροσωπεία από την πόλη Ντέμπρεσεν, η οποία φιλοξενείται από το Δήμο με σκοπό την αδελφοποίηση και συνεργασία των δύο πόλεων.
Σήμερα η ουγγρική αντιπροσωπεία θα έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλης, όπως το Επιμελητήριο Αχαΐας, ενώ θα επισκεφθούν και το Επιστημονικό Πάρκο.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΗΜΕΡΑ"

Στην πλατεία Γεωργίου έχουν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ημέρα» μοιράζοντας το ειδικό φύλλο που εξέδωσαν και στο οποίο αναγράφουν τους λόγους που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας το ιστορικό έντυπο της Πάτρας.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή σε σχεδόν ολόκληρη την χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά .

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 5 Beaufort .
Στο Ιονιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort .


Θερμοκρασία: θα σημειώσει και νέα μικρή πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 16 βαθμούς στα Κεντρικά τους 19 στα Δυτικά τους 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Θετικά αποτελέσματα είχαν τα μέτρα πρόληψης που ελήφθησαν κατά την
θερινή περίοδο σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο
Αναπληρωτής Διοικητής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της Πυροσβεστικής
Υπηρεσίας, Αντιπύραρχος Θεόδωρος Κοτσώνης.
Σύμφωνα με τον κ. Κοτσώνη φέτος στη Δυτική Ελλάδας καταγράφηκαν
λιγότερες πυρκαγιές κατά 40% σε σχέση με πέρυσι και συγκεκριμένα από το
Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο σημειώθηκαν 607 πυρκαγιές από τις οποίες
κάηκαν 4.208 στρέμματα.



ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αθωώθηκαν οι 14 αγρότες της Αιγιάλειας που χθες κάθισαν στο Εδώλιο
του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου της Πάτρας για
παρακώλυση της κυκλοφορίας το 2004 κατά τη διάρκεια των αγροτικών
κινητοποιήσεων.
Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον αγροτικό κόσμο
που δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του.



ΚΑΙ 2Ο ΚΡΟΥΣΜΑ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Και δεύτερο κρούσμα γρίπης σε σχολείο της Πάτρας.
Πρόκειται για μαθητή του 7ου Λυκείου που ακολουθεί κατ΄ οίκον
φαρμακευτική αγωγή.
Ωστόσο στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο
Υγείας και Παιδίας, για μία εβδομάδα δεν θα λειτουργήσει το τμήμα του
Σχολείου που φοιτούσε.



Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται ο υποψήφιος για την προεδρεία της Ν.Δ.
Αντώνης Σαμαράς στην Πάτρα.
Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση πιθανών στο γήπεδο της ΕΑΠ.
Χθες στην Πάτρα βρέθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Μιχαλολιάκος που
όπως είναι γνωστό στηρίζει την υποψηφιότητα Σαμαρά, και μίλησε σε
εκδήλωση νεολαίων του κόμματος.
Ο κ. Μιχαλολιάκος τάχθηκε κατά του διχασμού και κατηγόρησε όσους
επιχειρούν να προκαλέσουν ρήγμα στο χώρο της Ν.Δ.
Για τον Αντώνη Σαμαρά υποστήριξε ότι «έχει χάρισμα και ηγετικό
εκτόπισμα» και τόνισε ότι είναι χρέος και συμφέρον για την παράταξη να
τιμά το παρελθόν της.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση των ασφαλιστικών
μέτρων που είχαν καταθέσει οι φορείς του Δρεπάνου, και αφορούσε τη
μεταφορά τοξικών αποβλήτων από τον πρώην εργοστάσιο της Αμιαντίτ.
Η συζήτηση προσδιορίσθηκε για τις 20 Ιανουαρίου.



ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

Στο πλευρό των αγροτών τάχθηκε χθες στη συνάντηση με τους φορείς της
περιοχής, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ο κ. Καρχιμάκης δεσμεύθηκε να γίνει η καταγραφή των αγροτικών
καλλιεργειών που έχουν υποστεί ζημιές από τις πρόσφατες έντονες
βροχοπτώσεις στην Αχαϊα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να
χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή τελειόφοιτοι του τμήματος Γεωπονίας
καθώς το υπάρχον προσωπικό του Οργανικού Ελληνικών Γεωργικών
Αποζημιώσεων δεν επαρκεί.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 11.51 στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.
Ο σεισμός που έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της
Ζακύνθου ήταν εντάσεως 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό
βάθος 10 km.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτική Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη θα έχει το απόγευμα ο Νομάρχης Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλος για θέματα που
αφορούν τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες από
τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.


ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Συνεδριάζουν το απόγευμα το Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο. Μεταξύ
των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι απολύσεις στα ΜΜΕ.
Στο μεταξύ την Παρασκευή με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΠΗΝ οι απολυμένοι της
εφημερίδας Ημέρα θα προχωρήσουν στην έκτακτη έκδοση της «Ημέρας των
εργαζομένων»
Στις 11.30 έχει προγραμματισθεί εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου όπου
θα διανεμηθεί δωρεάν το έντυπο .
Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να παραστούν και να
συμπαρασταθούν στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους.


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ


Συνεχίζεται η αποχή από το συσσίτιο στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου. Η
πλειοψηφία των κρατουμένων συμμετέχει στην κινητοποίηση ζητώντας την
εναρμόνιση των ποινών με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και ανθρώπινες συνθήκες
κράτησης.

15ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ένας 15χρονος μαθητής είναι το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης στην
εκπαιδευτική κοινότητα στην Πάτρα. Από χθες με εντολή του Υπουργείου
Υγείας το τμήμα του Πειραματικού Γυμνασίου που φοιτά ο μαθητής έκλεισε
για μία εβδομάδα.


ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα οι αγρότες της Αχαΐας την ώρα που 14
συνάδελφοί τους από την Αιγιάλεια κάθονται στο εδώλιο του Εφετείου
Πάτρας με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών το χειμώνα του
2004 στο Αίγιο.
Το συλλαλητήριο έχει προγραμματισθεί στην Πλατεία Γεωργίου.


ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Στην Πάτρα θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα ο πρώην Υπουργός της Ν.Δ.
Βασίλης Μιχαλολιάκος που θα μιλήσει σε εκδήλωση της νεολαίας του
κόμματος στο ξενοδοχείο «Αστηρ».
Ο κ. Μιχαλολιάκος έρχεται ως προπομπός της επίσκεψης Σαμαρά στην
Πάτρα. Όπως είναι γνωστό έχει ταχθεί στο πλευρό του Αντ. Σαμαρα για
την προεδρεία του κόμματος.



ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Τέσσερα πάρκινγκ προβλέπει η μελέτη βιωσιμότητας που σχεδιάζει ο Δήμος
της Πάτρας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Οι χώροι στάθμευσης σύμφωνα με τη μελέτη θα κατασκευαστούν στην Αγυιά
μπροστά από το γήπεδο της Παναχαϊκής, στα Υψηλά Αλώνια, στην Ομόνοια
και στην Τριών Συμμάχων.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Κατεβαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της Αχαΐας διαμαρτυρόμενοι για
τις δικαστικές διώξεις συναδέλφων τους.
Αύριο στις 9 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο.
Την ίδια ώρα 14 συνάδελφοί τους από την Αιγιάλεια θα καθίσουν στο
εδώλιο του Εφετείου Πάτρας με την κατηγορία της παρακώλυσης
συγκοινωνιών το χειμώνα του 2004 στο Αίγιο.


ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ 29ΧΡΟΝΗΣ

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου της 29χρονης Γεωργίας Σταθοπούλου από τα Δεμένικα, αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις. Η άτυχη
κοπέλα εμφάνισε υψηλό πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα την περασμένη
Κυριακή και μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτικό κέντρο και στη συνέχεια στο
ΠΓΝΠ όπου πριν προλάβουν οι γιατροί να αντιδράσουν εξέπνευσε.
Οι γιατροί εκτιμούν ότι πρόκειται για λοίμωξη καλπάζουσας μορφής.
Η κηδεία της 19χρονης θα γίνει στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό
Αγίου Θεοδώρου Δεμενίκων .


ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες προβλέπει και για το υπόλοιπο της
ημέρας η ΕΜΥ.
Σε επιφυλακή βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής
Αυτοδιοίκησης Αχαΐας.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΟΣ/ΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από τη Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί της
Πάτρας. Η Γενική Συνέλευση των γιατρών ψήφισε ομόφωνα ότι θα
συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας μέχρι να δοθεί λύση στα υπάρχοντα
προβλήματα αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.


ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΥΡΙΟ Ο Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Στην Πάτρα θα βρεθεί αύριο ο βουλευτής και πρώην Υπουργός της Ν.Δ.
Βασίλης Μιχαλολιάκος που θα μιλήσει σε εκδήλωση της νεολαίας του
κόμματος στο ξενοδοχείο «Αστηρ».
Ο κ. Μιχαλολιάκος όπως είναι γνωστό στηρίζει την υποψηφιότητα του
Αντ. Σαμαρά για την προεδρεία του κόμματος και η παρουσία του στην
Πάτρα σχετίζεται με την οργάνωση της επίσκεψης Σαμαρά στην Αχαϊκή
πρωτεύουσα το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.


ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΣΠΕΙΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ

Σπείρα επικίνδυνων κακοποιών εξάρθρωσε η Ασφάλεια της Πάτρας.
Πρόκειται για δύο Αλβανούς που συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην Αστυνομία. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν ρόπαλα και χτυπούσαν τα θύματά τους που ήταν επιχειρηματίες από την Πάτρα.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

.

ΒΛΑΒΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ

Βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ σημειώθηκε στις 8.55 το πρωί με
αποτέλεσμα για περίπου μία μισή το κέντρο της πόλης και το ραδιόφωνο
του ΑΝΤ1 να μείνει χωρίς ρεύμα.
Η βλάβη σύμφωνα με τη ΔΕΗ οφείλεται σε βραχυκύκλωμα του υπόγειου
δικτύου λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΤ


Ξεσηκώθηκαν στο Δήμο Παραλίας, για την τοποθέτηση προκάτ που θα
στέγαζε οικογένεια αθίγγανων. Ο κοινωνικός τομέας του Δήμου Πατρέων
επέλεξε οικόπεδο που βρίσκεται στα όρια των δύο δήμων προκειμένου να
στεγαστεί η οικογένεια αθίγγανων που διαμένει σήμερα στη συνοικία
Μακρυγιάννη. Κάτοικοι και εκλεγμένοι του Δήμου Παραλίας αντέδρασαν
έντονα όταν αντίκρισαν το προκάτ το οποίο τελικά δεν τοποθετήθηκε,
αλλά μεταφέρθηκε προς φύλαξη σε χώρο του Δήμου της Πάτρας.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΥΝΕΣ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑΡΗ


Αντιδρούν στην τοποθέτηση κορυνών οι επαγγελματίες της οδού Γούναρη.
Δηλώνουν αντίθετοι με την εφαρμογή της απόφασης της επιτροπής
κυκλοφοριακής ρύθμισης, εκτιμώντας ότι οι κορύνες δεν θα λύσουν το
κυκλοφοριακό πρόβλημα, αντίθετα θα μειώσουν την κίνηση στα καταστήματά
τους.
Θεωρούν ως λύση τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και τη ρύθμιση των
φωτεινών σηματοδοτών που αποτελούν τα μεγαλύτερα αγκάθια στο
κυκλοφοριακό πρόβλημα.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Συνέλευση έχουν προγραμματίσει σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της
Πάτρας προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασης για τις
απλήρωτες εφημερίες. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε
επίσχεση εργασίας.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Μπισμπίκη προκάλεσε η
κατάσταση με την κατάληψη δημοσίων χώρων από δίκυκλα και
τραπεζοκαθίσματα.
Με παραγγελία προς τη Δημοτική Αρχή, ζητά να απομακρυνθούν άμεσα και
να δοθεί η δυνατότητα στους πεζούς να κυκλοφορούν ελεύθερα

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ


Σε στεγασμένη λαϊκή αγορά και κρεαταγορά προσανατολίζεται η Δημοτική
Αρχή όπως έγινε σαφές στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την ΟΕΒΕΣΝΑ.
Ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην Αγίου Ανδρέου.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου θα καθορισθεί από την
ολοκλήρωση της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής.




ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας η
δίκη για τη δολοφονία της 34χρονης Παρασκευής Κοτσανοπούλου μητέρας
τεσσάρων παιδιών, τον Αύγουστο του 2005.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 38χρονος Κωνσταντίνος Ρομποτής χτύπησε
με γροθιές την άτυχη γυναίκα τραυματίζοντας την θανάσιμα στην περιοχή
της πλαζ.
Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ

Μία τραυματία και υλικές ζημιές ήταν το αποτέλεσμα της η φωτιά που ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ σε μονοκατοικία στο Ρίο.
Στο σημείο έφθασε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες οι οποίοι μετά από αρκετή προσπάθεια κατάφεραν να κατασβήσουν τη φωτιά.
Η άτυχη γυναίκα - ιδιοκτήτρια του σπιτιού, μεταφέρθηκε με ελαφρά εγκαύματα στο Νοσοκομείου του Ρίου χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία της.
Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών στο 122 χλμ. μεταξύ Κιάτου και Ξυλοκάστρου λόγω υπερχείλισης χειμάρρου.
Αρκετά προβλήματα από τη νυχτερινή βροχόπτωση υπήρξαν και στην Ακράτα.

ΒΡΟΧΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Βροχές ή καταιγίδες κατά διαστήματα πιθανόν ισχυρές θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή. Βροχές με πρόσκαιρο χαρακτήρα θα εκδηλωθούν κυρίως νωρίς το πρωί και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι.
Μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις. Από αργά το απόγευμα θα συννεφιάσει και πάλι και πιθανό να βρέξει ασθενώς προς την νύχτα.


ΑΝΕΜΟI: Οι Ν-ΝΑ άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε ανέμους Δ διευθύνσεων 3-5bf και μετά θα εξασθενήσουν. Προς το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν πάλι σε νοτιάδες (Ν-ΝΔ) έως 5 bf στον Πατραϊκό.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη από 15 β Κελσίου νωρίς το πρωί έως 20 β Κελσίου τις μεταμεσημβρινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: 90% έως 65%.