Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΔΟΣΗ...ΜΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα παρουσιάσθηκαν στην Γ΄Ορειβατικού που παραδόθηκε στην κυκλοφορία χωρίς να έχουν ληφθεί υπ΄όψιν οι ανάγκες της περιοχής.
Χθες η Δημοτική Αρχή δια στόματος τους εκπροσώπου του Δημάρχου Ανδρέα Φούρα, Ζώη Μαρίνου υποστήριξε ότι τα προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι η κυκλοφοριακή μελέτη δεν προβλέπει στο σημείο φωτεινή σηματοδότηση και επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή ζήτησε συμπληρωματική μελέτη ώστε να τοποθετηθούν στη διασταύρωση φανάρια και παράλληλα κάλεσε την Τροχαία και την Περιφέρεια να λάβουν άμεσα μέτρα για την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος.

ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΜΕΘ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Υπολειτουργεί η ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο του Ρίου λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η Μονάδα λειτουργεί με μία μόνο νοσηλεύτρια στη νυχτερινή βάρδια με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι διακομιδές και τα περιστατικά να μεταφέρονται στην Αθήνα. Κραυγή αγωνίας από τους γονείς αλλά και το προσωπικό της ΜΕΘ, που ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων.

ΓΡΙΠΗΣ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Κλείνουν από σήμερα με εντολή του Νομάρχη εννέα τμήματα και ένα σχολικό συγκρότημα αυτό του Δημοτικού Σχολείου Νιφορεϊκων λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της νέας γρίπης. Τα τμήματα θα παραμείνουν κλειστά για επτά μέρες.
Την ίδια ώρα διστακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες για τον εμβολιασμό.
Στην Αχαΐα λειτουργούν 11 εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και τέσσερα στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕΣΩ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Την αύξηση στα δημοτικά τέλη κατά 1% αποφασίζει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.
Τα χρήματα θα διατεθούν για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των απόρων οικογενειών.
Στο μεταξύ σήμερα συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
Ο προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος ανέρχεται στα 51,2 εκ ευρώ και συμπεριλαμβάνει και πιστώσεις που διεκδικεί ο Δήμος της Πάτρας για αναπτυξιακά έργα όπως η αξιοποίηση του Λαδόπουλου. Ο βασικός στόχος του τεχνικού προγράμματος είναι η ενίσχυση ανάπτυξης της Πάτρας με δομές που θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ...ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ

Στην προμήθεια δέκα υπόγειων κάδων προσανατολίζεται ο Δήμος της Πάτρας για την κάλυψη των αναγκών της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ήδη έχει γίνει η μελέτη για την επιλογή των σημείων.
Στο μεταξύ ο Δήμος έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα καθαρισμού των δρόμων και κοινόχρηστων χώρων και η αρχή έγινε από το Νότιο Διαμέρισμα.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της παρακολούθησης από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ της δραστηριότητας της νέας γρίπης στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, εντοπίστηκε συρροή κρουσμάτων γρίπης στα παρακάτω τμήματα – τάξεις:

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

ΛΥΚΕΙΑ

1. Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών Τμήμα Γ3


ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

  1. 2ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

  1. 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου Τμήματα Α1, Γ2, Ε1, ΣΤ2
  2. 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου Τμήμα Β2
  3. 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού
  4. 3/Θ Δημοτικό Σχολείο Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1. Πειραματικό Μουσικό Σχολείο, Τμήματα Α2, Α3, Β3

2. Γυμνάσιο Νεοχωρίου – Οινιάδων Τμήμα Β1

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εισηγήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, βάσει του Επιχειρησιακού πρωτοκόλλου, τη διακοπή της λειτουργίας των ανωτέρω τάξεων και τμημάτων για 7 ημέρες, από 24/11/2009.

Παράλληλα το ΕΚΕΠΥ ενημέρωσε τις αντίστοιχες Νομαρχίες στο πλαίσιο συνεργασίας τους

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας " Ολυμπία Οδός", κλειστή θα είναι η Ν.Ε.Οδός Κορίνθου - Πατρών στο ύψος του Αιγίου, από τις 11 το βράδυ της Τρίτης 24/11 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 25/11 λόγω έργων αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα.
Ειδικότερα, στην περιοχή των ρυθμίσεων θα υλοποιηθεί η ακόλουθη ρύθμιση:

Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα θα εκτρέπεται μέσω του Κόμβου Αν. Αιγίου (172 χλμ) στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου–Πατρών και θα εισέρχεται πάλι στην Ν.Ε.Ο στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Σελιανιτίκων (183 χλμ).

Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπεται μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Σελιανιτίκων (183 χλμ) στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου–Πατρών και θα εισέρχεται πάλι στην Ν.Ε.Ο στο ύψος του Κόμβου Αν. Αιγίου (172 χλμ) .

ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης στα σχολεία της περιοχής, ενώ ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων.
Μέχρι στιγμής υπάρχει διστακτικότητα από τους πολίτες όπως επίσης και από το προσωπικό στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής. Από σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο προσωπικό του ΙΚΑ και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και στους ασφαλισμένους του ιδρύματος, όπως τόνισε στο ραδιόφωνο ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ 105.3 , ο διευθυντής της υγειονομικής μονάδας του Ι.Κ.Α. Αγίου Αλεξίου Χαρ. Μπονάνος. Όπως είπε ο κ. Μπονάνος, επτά είναι τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στην Πάτρα από το ΙΚΑ, ωστόσο δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση.
Ο κ. Μπονάνος εμφανίσθηκε κατηγορηματικά αντίθετος με όλους αυτούς που λένε όχι στο εμβόλιο και υποστήριξε ότι θα πρέπει να σταματήσουν να μιλούν οι μη ειδικοί.
«Να μιλάνε μόνο οι ειδικοί», τόνισε και ζήτησε από τον Ιατρικό Σύλλογο να φιλτράρει τις φωνές που εκείνες που καθορίζουν την κοινή γνώμη.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης στα σχολεία της περιοχής, ενώ ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων.
Μέχρι στιγμής υπάρχει διστακτικότητα από τους πολίτες όπως επίσης και από το προσωπικό στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.
Χθες ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο προσωπικό του ΙΚΑ και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και στους ασφαλισμένους του ιδρύματος.

ΨΩΜΙΑΔΗΣ:ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΗΤΤΑ

Στην αλαζονεία των στελεχών της Ν.Δ. απέδωσε από την Πάτρα που βρέθηκε χθες, ο υποψήφιος για την προεδρεία του κόμματος Παν. Ψωμιάδης, την ήττα που υπέστη η παράταξή του στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
"Η παράταξή μας έπεσε από αλαζονικές συμπεριφορές. Από τις κλειστές πόρτες τα κατεβασμένα τηλέφωνα την έλλειψη σύνδεσης της βάσης με την κυβέρνηση και την απουσία ανθρώπινου προσώπου και επικοινωνιακής πολιτικής" τόνισε ο κ. Ψωμιάδης και υποστήριξε ότι στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου γύρου μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά ο ίδιος δεν θα δώσει γραμμή.

ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜ. ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων Πατρινών θα εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στη συγκεκριμένη ομάδα εντάσσονται άπορες οικογένειες, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνες οικογένειες .

ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η Ν.Ε.Ο. ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ

Κλειστή θα παραμείνει αύριο βράδυ, η Ν.Ε.Ο Πατρών Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται για τη βελτίωση του δρόμου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ.

Των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο Άγιο Ανδρέα ερχόμενη Δευτέρα, θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου.
Στο μεταξύ δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί παρουσία στην Πάτρα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος έχει προσκληθεί να παραστεί στις εκδηλώσεις.
Κάντε κλικ στην εικόνα να διαβάστε το πρόγραμμα:



Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της παρακολούθησης από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ της δραστηριότητας της νέας γρίπης στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, εξ' αιτίας συρροής κρουσμάτων γρίπης τα παρακάτω Σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 27-11-2009 :

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

1. Νηπιαγωγείο Λακκόπετρας

2. 9ο Γενικό Λύκειο Πατρών. Τμήμα Β3


ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

1. 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου. Όλο το σχολείο εκτός από τα τμήματα: Β2, Γ1, Ε2 που έγινε εισήγηση για διακοπή λειτουργίας τους στις 19/11/09

2. 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου. Τμήματα: Γ1, Δ1, Στ1

3. 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου


ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Νεφώσεις νωρίς το πρωί. Αρκετή ηλιοφάνεια το μεσημέρι και το απόγευμα με νεφώσεις στο Παναχαϊκό. Προς το βράδυ θα αναπτυχθούν πάλι νεφώσεις.

ΑΝΕΜΟI: Από ΔΒΔ έως ΒΔ 3-4 bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ελάχιστες θερμοκρασίες σε άνοδο. Ευρύτερα στην πόλη από 12 β έως 18 β Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 85% το πρωί έως 65% προς το το μεσημέρι.
από το meteo-news

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΡΙΟ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου θα γίνεται από σήμερα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, ενώ όπως ανακοινώθηκε, οι εμβολιασμοί θα γίνονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή τις ημέρες που δεν εφημερεύει το Νοσηλευτικό Ίδρυμα από τις 4 το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ, καθώς και την πρώτη Τρίτη και κάθε μήνα από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι. Απαραίτητη προϋπόθεση πριν τη χορήγηση του πανδημικού εμβολίου είναι η προσκόμιση του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας, ενώ προτεραιότητα θα δίνεται σε άτομα με γνωμάτευση και συνταγογράφηση γιατρού.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες θα μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ιδρύματος 2613.603689.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Στο μεταξύ, κλειστά για επτά ημέρες θα παραμείνουν το Νηπιαγωγείο Λακκόπετρας και τμήμα του 9ου Λυκείου Πάτρας, όπου υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα ο υποψήφιος για την αρχηγία της Ν.Δ., Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψωμιάδης θα φθάσει στην Πάτρα στις 2 το μεσημέρι όπου θα έχει στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας συνάντηση με στελέχη και φίλους του κόμματος.

Την ίδια ώρα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο πλαίσιο της ομιλίας του χθες βράδυ στην Πάτρα τάχθηκε υπέρ του ντιμπέιτ, ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός πως η συζήτηση έχει περιοριστεί στα διαδικαστικά και όχι στα αίτια που οδήγησαν τη Ν.Δ. στην ήττα. Παράλληλα ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε πως οι παράλληλοι μονόλογοι διαιρούν τους Νεοδημοκράτες και πλήττουν το κόμμα.

Στο μεταξύ, 64 ακόμη στελέχη του κόμματος από την Αχαΐα υπέγραψαν κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη.

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

Ενώπιον του Ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο 26χρονος Πατρινός που κατηγορείται για τον βιασμό 18χρονης μετά την καταγγελία της ίδιας της κοπέλας.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της κοπέλας, ο 26χρονος τη συνάντησε στο δρόμο και τη φλέρταρε. Τελικά βγήκαν μαζί για ένα ποτό και στη συνέχεια ο 26χρονος την προσκάλεσε σπίτι του και της ζήτησε να κάνουν έρωτα. Εκείνη όμως αρνήθηκε και σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 26χρονος τη βίασε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος αρνείται κατηγορηματικά ότι βίασε τη φοιτήτρια και ανέφερε πως ήταν κάτι που το ήθελαν και οι δύο.

ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Η 3ου ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε χθες το μεσημέρι μετά από πολλούς μήνες η οδός 3ου Ορειβατικού, στον κόμβο της πλατείας Μαρούδα δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αποτελεί τμήμα της Μίνι Περιμετρικής.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΤΖΟΥΦΟΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Σ.Δ.Ι.Τ.

Την τοποθέτηση 9 Γενικών και 5 Ειδικών Γραμματέων σε Υπουργεία ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στους νέους Γραμματείς συμπεριλαμβάνεται και ο Πατρινός Νίκος Ματζούφος, πολιτικός μηχανικός που αναλαμβάνει την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ & ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ-ΚΛΑΟΥΣ

Έληξε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της Πατρών- Κλάους προκειμένου να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις για την εξέλιξη του έργου. Οι κάτοικοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Πατρών- Κλάους και της Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Σήμερα στις 9 το βράδυ θα συνεδριάσει στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του Συνασπισμού το Τμήμα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής και θα συζητήσει τις εξελίξεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και την πολιτική του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.