Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 26χρονη δασκάλα Αφροδίτη Νικολοπούλου που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Πατρών-Αθηνών στο ύψος του Κιάτου.
Η 26χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας.
Είναι κόρη του γνωστού εκπαιδευτικού Κώστα Νικολόπουλου και ανιψιά του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.


ΒΡΟΧΕΣ & ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Συννεφιασμένος από το πρωί που θα δίνει κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι βροχές και πιθανές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με περαστικές συννεφιές που ίσως δώσουν σύντομη μπόρα έως αργά το απόγευμα.

ΑΝΕΜΟI: Το πρωί μεταβλητοί 3-4 bf. Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα είναι από Δ διευθύνσεις 3-5bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη από 16 έως 22 β Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 95% έως 70%.


Αρκετές βροχές σημειώθηκαν την Παρασκευή 16/10 στην χώρα μας.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Πελοπόννησο.
Ας δούμε τα υψηλότερα ύψη βροχής σημειώθηκαν.... διαβάστε περισσότερα


ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Πολλά ήταν τα προβλήματα που δημιούργησε η χθεσινή νεοποντή στο κέντρο της πόλης.
Αρκετά σημεία της πόλης, κυρίως του κέντρου, έμειναν χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα εξ' αιτίας προβλήματος σε καλώδιο παροχής της ΔΕΗ.

Στις συνεχείς διακοπές ρεύματος επίσης, οφείλονται και οι συνεχείς διακοπές στη μετάδοση του πρόγράμματος του Antenna Patras.
Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή.

ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ

Μεγάλα προβλήματα δημιουργηθήκαν από τη χθεσινή νεροποντή στον πολεοδομικό ιστό της πόλης και συγκεκριμένα στην νότια πλευρά της Πάτρας, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν και στον ποταμό Χάραδρο χωρίς να απειληθούν σπίτια και καταστήματα.
Προβλήματα επίσης δημιουργήθηκαν και στην οδό Ευρώτα όπου τα χώματα που παρέσυραν τα νερά της βροχής έφραξαν τον αγωγό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Χρήστο Μπακαλάρο τα προβλήματα
δημιουργήθηκαν λόγω της παλαιότητας του αποχετευτικού δικτύου, ωστόσο το δίκτυο της πόλης λειτούργησε πολύ καλά στο βαθμό των δυνατοτήτων του.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ

Θανατηφόρο τροχαίο με κλεμμένο αυτοκίνητο στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών.
Νεκροί είναι ο οδηγός και συνοδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου που ξέφυγε της πορείας του και συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, ο οδηγός του οποίου τραυματίστηκε ελαφρά.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ

Με το νέο πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου συναντήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη σωστή λειτουργία του Οργάνου.
Συζητήθηκε και το θέμα των καθυστερήσεων των συνεδριάσεων.

ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

Τη Λήμνο επέλεξε ως τόπο διαμονής του κτηνοτρόφου από το Πετρωτό που πυροβόλησε συγχωριανό του με κυνηγετική καραμπίνα, ο Ανακριτής Πάτρας.
Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο απολογήθηκε χθες στον Ανακριτή ο οποίος προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα αποφάσισε περιοριστικούς όρους για τον κατηγορούμενο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι θύτης και θύμα έχουν προσωπικές διαφορές και ο κίνδυνος βεντέτας είναι ορατός.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή οι βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας. Πιο έντονα αναμένουμε να είναι τα φαινόμενα σε Στερεά στην Θεσσαλία αλλά και στην Πελοπόννησο.
Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πιό τοπικού χαρακτήρα και πιό ασθενή. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά.


Άνεμοι: Θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες -νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 7 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 Beaufort .
Στο Ιονιο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και έπειτα από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort.


Θερμοκρασία: Θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα Βόρεια τους 17 βαθμούς στα Κεντρικά τους 22 στα Δυτικά τους 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς.
από το meteo-news

ΞΑΝΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Παραπήγματα και σκηνές έχουν στήσει Ρουμάνοι Ρομά στο πάρκο απέναντι από τον Ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, στο χώρο που έχουν βρει καταφύγιο και οι Σομαλοί μετανάστες, ενώ σε σταθμευμένα φορτηγά στην Κανελλοπούλου διαμένουν Αφγανοί στην προσπάθειά τους να προφυλαχθούν από τη βροχή.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Με ένα φορτηγό το οποίο είχε κλαπεί στις αρχές του μήνα από την οδό Σιτεών του Δήμου Παραλίας έκαναν μεταφορά χασίς τρεις Αλβανοί από τη χώρα τους στην Ελλάδα.
Το όχημα εντοπίστηκε στη Θεσπρωτία ενώ μετέφερε 330 κιλά χασίς. Οι τρεις επιβαίνοντες στο φορτηγό συνελήφθησαν.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

Στα βουνά κρυβόταν όλες τις προηγούμενες ημέρες που τον αναζητούσε η αστυνομία ο κτηνοτρόφος, ο οποίος παραμονές των εκλογών πυροβόλησε και τραυμάτισε στο Πετρωτό έναν συγχωριανό του. Σήμερα το πρωί ο δράστης μετέβη στα δικαστήρια προκειμένου να βρει κάποιον δικηγόρο. Εκεί όμως έπεσε στα δίχτυα των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.
Να υπενθυμίσουμε πως αμέσως μετά το περιστατικό είχε συλληφθεί και ο κουνιάδος του καταζητούμενου κτηνοτρόφου ως συμμέτοχος στην επίθεση και είχε οδηγηθεί στον ανακριτή ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Πυκνή συννεφιά από το πρωί που θα δίνει μέχρι και το μεσημέρι βροχές (κατά κανόνα ασθενούς ως μέτριας έντασης).
Μετά το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν σημαντικά και θα έχουν πιο συνεχή χαρακτήρα, αλλά προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ΑΝΕΜΟI: Το πρωί Ανατολικοί Βορειο-Ανατολικοί 4-5 bf και στο Ρίο έως 7bf.
Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν από Νότιες διευθύνσεις (κυρίως Ν-ΝΑ) και θα εξασθενήσουν (3-4bf).


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη από 14 έως πρόσκαιρα λόγω καταβάτη ανέμου 18 β Κελσίου. Με βροχή πτώση γύρω στους 15β Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 60% λόγω καταβάτη ανέμου πρόσκαιρα τις πρωινές έως και 93% μετά το μεσημέρι με τις βροχές.

Πρόβλεψη καιρού για τις επόμενες ημέρες...

από το meteo-news

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Εκτός ελέγχου τείνει να βρεθεί η κατάσταση στο κέντρο της Πάτρας με δεκάδες ανήλικα παιδιά να βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ζητώντας ελεημοσύνη.
Η επαιτεία στην Πάτρα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Ρομά, ο οποίος… εξωθούσε στην ελεημοσύνη τα 22 παιδιά του!
Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό είναι η επιθετική συμπεριφορά ορισμένων ανηλίκων, οι οποίοι δεν διστάζουν να εισβάλουν σε εμπορικά καταστήματα αρπάζοντας εμπορεύματα, αλλά και να επιτίθενται σε διερχόμενους πολίτες.
Τις τελευταίες ημέρες είναι αλλεπάλληλες οι προσαγωγές ανηλίκων, κυρίως Ρομά, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι ενήλικες που βάζουν τα μικρά παιδιά σε αυτή τη διαδικασία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση είχε αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν, ενόψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, θεσμικά ζητήματα, όπως οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ζητήματα που αφορούν στα οικονομικά των Δήμων, όπως η υπόθεση των παρακρατηθέντων πόρων.

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΟΙ.ΚΟ.ΠΑ.

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, λόγω των πολλαπλών δικαστικών εξόδων που πρέπει να καταβάλλει σε δίκες για την προστασία δασικών εκτάσεων της περιοχής.
Η ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. απευθύνει δημόσια έκκληση, σε φορείς και πρόσωπα για οικονομική στήριξη. Ο μόνος φορέας που μέχρι σήμερα ανταποκρίθηκε θετικά ήταν η ΤΕΔΚ Αχαΐας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την άμεση παρέμβαση της Υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να σταματήσει η απεργία των λιμενεργατών ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, Φαίδων Κουνινιώτης, επισημαίνοντας τα σοβαρότατα προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά και σε επιχειρήσεις που εισάγουν πρώτες ύλες.

ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ο Γιώργος Λαζουράς είναι ο νέος Δήμαρχος Καλαβρύτων.
Ο κ. Λαζουράς, ήταν ο μόνος υποψήφιος που έθεσε εαυτόν στην κρίση της δημοτικής ομάδας του Θανάση Παπαδόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε και εξελέγη βουλευτής.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Με σύμφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κοκαΐνης, μεταξύ των οποίων και το 32χρονο μοντέλο από την Πάτρα κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Η 32χρονη καλλονή επέμεινε στην αθωότητά της.

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων για τη διαδικασία επιλογής του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. , που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Γιάννης Βόγλης.
Ο Γιάννης Δημαράς έκανε λόγο για διαδικασία μαϊμού και κατήγγειλε τον Δήμαρχο πως παράκαμψε το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. το οποίο και είναι αρμόδιο για να επιλέξει το κατάλληλο πρόσωπο.
Διαφωνίες, τέλος,εκφράστηκαν και για το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και για το υπέρογκο ποσό που θα διαθέσει η δημοτική Αρχή για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για αύριο Πέμπτη 15/10 προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και πιθανώς τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

πηγή: ΕΜΥ

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει η χρήση ναρκωτικών ουσιών στην Πάτρα. Μέσα στο τελευταίο δίμηνο τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη χρήση ουσιών, ενώ μεγάλος αριθμός νεαρών που έχει μπλεχτεί στα δίχτυα της εξάρτησης έχει αναπτύξει έντονη παραβατική συμπεριφορά αναζητώντας χρήματα για την αγορά της δόσης τους.
Προχθές ένας ακόμη άνθρωπος 43 ετών από τη Γεωργία βρέθηκε νεκρός σε εγκαταλελειμμένο κτίριο από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Σομαλών σημειώθηκε αργά βράδυ πίσω από τον Ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μετανάστη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με πέτρες.
Περιπολικά της Αστυνομίας και άνδρες της άμεσης δράσης έφτασαν στο σημείο ωστόσο η ομάδα των Αφγανών είχε τραπεί σε φυγή. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.
Αναστάτωση επικρατεί στην περιοχή, καθώς όπως όλα δείχνουν οι μετανάστες επέστρεψαν και έχουν συγκροτήσει και πάλι ομάδες που συγκρούονται για τις θέσεις στο νέο λιμάνι της Πάτρας.

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή των Βραχνεΐκων.
Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός χθες όταν λόγω των δυνατών ανέμων η θάλασσα κάλυψε το οδόστρωμα με πέτρες και χώμα.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΟΡIΝΕΣ

Στην επέκταση του μέτρου των κορινών προσανατολίζεται η δημοτική Αρχή. Συγκεκριμένα, μετά την Αγίου Ανδρέου και την Έλληνος Στρατιώτου θα τοποθετηθούν κορίνες στη Γούναρη και στην οδό Ακρωτηρίου.

ΜΕΤ'ΕΜΠΟΔΙΩΝ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ

H Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας ανακοίνωσε ότι από σήμερα, έως και τις 23 Οκτωβρίου και από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα, πραγματοποιείται μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ακτή Δυμαίων από το ύψος του Κέντρου «Πολιτεία» έως την οδό Καστοριάς λόγω εργασιών υψηλών φορτίων στο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ.

ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΑΤΟΥ

Αλλάζει όψη η πλατεία Καποδίστρια, πιο γνωστή ως πλατεία Μαρκάτου, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ανακατασκευή της. Αυτές τις μέρες, αντικαθίσταται το δάπεδο της πλατείας, μπαίνουν καινούργιες πλάκες και παράλληλα προχωρά το έργο της πεζοδρόμησης, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, με καινούργια παγκάκια και με περισσότερο πράσινο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδριάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η ψήφιση πίστωσης για την αποκατάσταση των βλαβών στα παρκόμετρα, αρκετά από τα οποία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη σε ολόκληρη την χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις στα Κεντρικά και στα Βόρεια οι οποίες θα είναι πιό αυξημένες στην Θράκη στην Ήπειρο και την Στερεά.

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 7 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 Beaufort .
Στο Ιονιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort.


Θερμοκρασία: Θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 18 βαθμούς στα Κεντρικά τους 20 στα Δυτικά τους 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 βαθμούς.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Κλειστή ως αυτή την ώρα παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου εξ' αιτίας των θυελλωδών Δυτικών - Βορειοδυτικών ανέμων εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφώρ που πνέουν στην περιοχή.
Κλειστή επίσης παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Αιγίου - Αγίου Νικολάου.
Κανονικά πραγματοποιείται το δρομολόγιο Πάτρα-Κεφαλονιά, σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμεναρχείου Πατρών.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ

Με υπομονή και ψυχραιμία πρέπει να οπλιστούν από εδώ και στο εξής οι Πατρινοί, καθώς σε διάφορες περιοχές ξεκίνησαν ήδη έργα οδοποιίας, διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων και διανοίξεις οδών, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των οδηγών να είναι αναπόφευκτη.
Όπως ανακοίνωσε, ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής Αρχής, Ζώης Μαρίνος, τα έργα ξεκίνησαν από το Ανατολικό και το Αρκτικό Διαμέρισμα και εντάσσονται στις 250 παρεμβάσεις που έχει προγραμματίσει να κάνει ο Δήμος σε διάφορα σημεία της πόλης, στο κέντρο και στις συνοικίες.
Παρεμβάσεις που αφορούν κυρίως σε συντηρήσεις δρόμων, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων και διανοίξεις οδών.

ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Έληξαν οι καταλήψεις στο Λύκειο Καλαβρύτων και στο 7ο Λύκειο της Πάτρας, καθώς οι μαθητές έλαβαν τη διαβεβαίωση πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα τοποθετηθούν οι καθηγητές που λείπουν, αλλά και πως θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Θαλάσσιο μέτωπο, εκκρεμή έργα Πολιτιστικής και οικονομική ενίσχυση παραμένουν σταθερά τα αιτήματα του Δήμου Πατρέων προς τη νέα κυβέρνηση.
Το επόμενο διάστημα, ο Δήμαρχος Πατρέων θα επιδιώξει συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς με στόχο τα θέματα της πόλης να μπουν όσο πιο γρήγορα γίνεται σε τροχιά υλοποίησης.

ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ξεκινά εντός των επόμενων ημερών η επιχείρηση αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων που βρίσκονται διάσπαρτα στην Πάτρα.
Πρόκειται για 75 συνολικά παράνομα διαφημιστικά πλαίσια, διαφόρων διαστάσεων.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Ένας σπουδαίος ιστορικός θησαυρός για την Πάτρα εντοπίστηκε πρόσφατα στα Οθωμανικά αρχεία της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για 60 έγγραφα ντοκουμέντα που αφορούν στην Επανάσταση του 1821 και στο ρόλο που διαδραμάτισε η Πάτρα εκείνη την περίοδο.

Ο Δήμος Πατρέων εξέφρασε άμεσα το ενδιαφέρον του για τα συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα περιέλθουν στην κατοχή του σε ψηφιακή μορφή.

Η ΦΛΟΓΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Οι ομορφιές της ορεινής Αχαΐας, τα σπάνια ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία των Καλαβρύτων και η μαγεία του Χελμού θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις 22 Οκτωβρίου.
Την ημέρα δηλαδή που η Ολυμπιακή Φλόγα, ξεκινώντας το μακρύ ταξίδι για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ του Καναδά, θα «ξαποστάσει» στο Χιονοδρομικό Κέντρο του μεγαλύτερου ορεινού όγκου της Αχαΐας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠ'ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Προβλήματα μικρής έκτασης έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το απόγευμα την Πάτρα.
Νωρίς το πρωί σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε μεγάλο τμήμα της πόλης, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων έχει κλείσει το πορθμείο Ρίου- Αντιρρίου.

Απαγορεύτηκε λόγω των ισχυρών ανέμων ο απόπλους των πλοίων απο το λιμάνι του Πειραιά για τις Κυκλάδες.
Στον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούν δρομολόγια τα δελφίνια. Απο Ραφήνα αναχωρούν μόνο τα πλοία για Μαρμάρι. Κλειστό επίσης και το πορθμείο Καβάλας - Πρίνου -Κεραμωτής. Απο Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα εκτελούνται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Διαβάστε επίσης : Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία

από το meteo-news

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Δύο αλλοδαποί, ένας Τυνήσιος και ένας Ιρακινός συνελήφθησαν από άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Πάτρας, στην περιοχή της Αθήνας, έχοντας στην κατοχή τους 500 γραμμάρια ηρωίνη, 200 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό χτύπημα στη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς οι αλλοδαποί θα διοχέτευαν τα ναρκωτικά και στα στέκια των τοξικομανών της Πάτρας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Μετά τους μαθητές του Λυκείου Καλαβρύτων, το οποίο από χθες τελεί υπό κατάληψη εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών, σήμερα είχαν σειρά και οι μαθητές του 7ου Λυκείου Πάτρας, στο οποίο μπήκε λουκέτο.
Επίσης, οι μαθητές αντιδρούν στην έλλειψη καθηγητών ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΡΟΥΝΗ

Δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση του Πακιστάν, να καταβάλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αποκτήσει την ελευθερία του και να επιστρέψει ασφαλής στην Ελλάδα, απευθύνει, με χειρόγραφη επιστολή του, ο Έλληνας εθελοντής, Αθανάσιος Λερούνης.
Στην επιστολή του, που είναι γραμμένη στην αγγλική γλώσσα και φέρει την ιδιόχειρη υπογραφή του, αναφέρει ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και ζητά να γίνουν δεκτοί οι όροι που θέτουν οι απαγωγείς για την απελευθέρωσή του, δηλαδή η καταβολή λύτρων 20.000 δολαρίων και η απελευθέρωση τριών ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν από τις πακιστανικές αρχές.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

Βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα έντονες γύρω στο μεσημέρι.
Από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα γίνει άστατος με ανοίγματα αλλά οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες και πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλάζι κυρίως το απόγευμα.

ΑΝΕΜΟI: Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί 4-6 bf. Κατά τη διάρκεια καταιγίδων θα φτάσουν και τα 7-8bf.
Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα γίνουν ΔΒΔ έως ΒΔ 4-6bf στον πατραϊκό και στο Ρίο έως 8bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη 17-21 β Κελσίου. Σε μικρή περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Λόγω βροχών αυξημένη υγρασία γύρω στα 85%-90%.

με τη συνεργασία του meteo-news

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Εικόνες από τη μεσημεριανή καταιγίδα στην Αιτωλοακαρνανία.




Οι εικόνες είναι απο το Μηχανολογικό του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας στο Αγρίνιο .

Εκαντοντάδες φάκελοι , και χιλιάδες πινακίδες αυτοκινήτων ΄΄βούλιαξαν΄΄ μέσα στο νερό .
Μέχρι και αυτή την ώρα οι Πυροσβέστες προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά απο τα υπόγεια που πλημμύρισαν .


από το agroschannel.com

ΠΑΤΡΙΝΙΑ Η 32ΧΡΟΝΗ - ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

Από την Πάτρα κατάγεται το μοντέλο που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα ως μέλος κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.
Η 32χρονη καλλονή είχε αναδειχτεί Σταρ Πελοπόννησος.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΕΡΟΥΝΗ ΖΗΤΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

Να θέσει σε προτεραιότητα το θέμα των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση του Καλαβρυτινού ομήρου Αθανάσιου Λερούνη και να συμβάλλει στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για τον άμεσο εντοπισμό του, ζητά με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Υπό κατάληψη τελεί το Λύκειο Καλαβρύτων εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών.
Γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για τη μη κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Πάτρας από τη δράση συμμορίας ανηλίκων.
Πρόσφατα πέντε νεαροί επιτέθηκαν σε 22χρονη στη συμβολή των οδών Γερωκοστοπούλου και Κανακάρη και της άρπαξαν το πορτοφόλι και το κινητό της τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια ομάδα ανηλίκων έχει προκαλέσει κατά καιρούς προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, βάζοντας στο στόχαστρο καταστήματα και διερχόμενους πολίτες.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Ξεκινά το βράδυ η αποκομιδή των απορριμμάτων μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ δημοτικής Αρχής και εργαζομένων.
Τα σωματεία είχαν το μεσημέρι συνάντηση με τον Ανδρέα Φούρα, ο οποίος ανέλαβε δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Νεφελώδης και υγρός καιρός από το πρωί με χαμηλή νέφωση (υγρασιονέφη). Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δώσουν αρχικά ασθενείς βροχές που όμως από το βράδυ θα ενταθούν.

ΑΝΕΜΟI: Νότιοι-Νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 2-3 bf με σταδιακή ενίσχυση έως τα 6bf προς το βράδυ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη 19-24 β. Κελσίου.
Σε πτώση, με τα φαινόμενα, γύρω στους 20 β. Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 90% (ή περισσότερο το πρωί γύρω από την πόλη, όπου θα σχηματιστούν ομίχλες) έως 65% το μεσημέρι στα εσωτερικά τμήματα της πόλης.
Με βροχή γύρω στο 85%.

Αρκετές βροχές στα Δυτικά.
Το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει από χτές επηρεάζει από τις πρωινές ώρες τα Δυτικά τμήματα της χώρας με έντονες τοπικά βροχές.
Τα μέχρι στιγμής ύψη βροχόπτωσεις που έχουν καταγραφεί από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχουν ώς εξής:


Αιτωλ/νία: Αγρίνιο 61.0mm
Κέρκυρα: Γουβιά43.0 mm
Λευκάδα:30.6mm
Ηγουμενίτσα:28.8mm
Άρτα:19.0mm
Ιωάννινα: Δερβίζιανα13.2mm

Πλημμύρες στο Αγρίνιο.


Πάνω απο 60 υπόγεια πλημμύρισαν στον Αγρίνιο απο τη δυνατή βροχή που έπεσε πριν απο λίγο.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις . Η Βροχή συνεχίζεται και αυτή την ώρα .


πηγή ενημέρωσης : meteo-news