Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Άστατος με πιθανές βροχές κυρίως στα ορεινά το απόγευμα.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Λίγα σύννεφα το πρωί και αρκετή ηλιοφάνεια. Από νωρίς το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να βρέξει στα ορεινά του νομού. Πιθανότητα για ασθενή βροχή και στην πόλη έως αργά το βράδυ.

ΑΝΕΜΟI: Από Β διευθύνσεις (ΒΒΑ ώς ΒΒΔ) έως 2-4 τοπικά 5bf. Στο Ρίο ΒΑ έως 6bf το πρωί με εξασθένηση αργότερα. Στην Ν Πάτρα θα κυριαρχήσει ένα ΒΔ ασθενές ρεύμα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Eυρύτερα στην πόλη 20-28β τοπικά στο εσωτερικό ίσως 29β Κελσίου.
ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 65% το πρωί έως 40% τις μεταμεσημβρινές ώρες στα πιο εσωτερικά της πόλης.
Όχι πανικό αλλά εμπιστοσύνη στους φορείς, ζήτησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, μιλώντας χθες για την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης και το σχετικό εμβόλιο.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δημ. Σιαμπλής, τόνισε ότι για την ώρα η πατρίδα μας δεν έχει προσβληθεί από τον ιό και η διάδοσή του δεν είναι τέτοια ώστε να δικαιολογεί πανικό. Υποστήριξε επίσης ότι γονείς και εκπαιδευτικοί παίζουν σημαντικό ρόλο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αιχμές κατά της Νομαρχίας Αχαΐας άφησε με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πάτρας δια μέσου του Προέδρου του Χρήστου Πατούχα.
Ο κ. Πατούχας κάνει λόγο για απαράδεκτες μεθοδεύσεις και αστεία επιχειρήματα σχετικά με την απόφαση να προχωρήσει απευθείας ανάθεση έργου που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του Αιγίου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Στον κ. Πατούχα απάντησε ο Νομάρχης Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλος που έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση του κ. Πατούχα, ενώ διευκρίνισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι νόμιμη και στόχο έχει να ενεργήσει γρήγορα η Νομαρχία προκειμένου να μην πνιγεί το Αίγιο από τις βροχοπτώσεις.
Νέα έφοδος στον καταυλισμό των Ρομά στο Δήμο Μόβρη πραγματοποίησαν χθες τα ξημερώματα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να πατάξουν την εγκληματικότητα.
Συνελήφθησαν δύο άτομα που κατείχαν ναρκωτικών ουσίες.
Ο ένας εκ των δύο βρέθηκε να κατέχει 120 ναρκωτικά χάπια, ενώ ο δεύτερος είχε στην κατοχή του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ για την Αχαΐα, ενώ η Ν.Δ. ανακοινώνει τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της, αύριο. Στο ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες ανά το νομό με στόχο να επιτευχθεί το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ για λόγους δεοντολογίας κατέθεσαν χθες τις παραιτήσεις τους οι αντινομάρχες Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος καθώς και η πρόεδρος του Νομαρχιακού συμβουλίου Δήμητρα Μπάστα Γεωργακοπούλου που είναι υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Τη Δευτέρα θα παραιτηθεί ο δήμαρχος Καλαβρύτων
Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος όμως θα διατηρήσει τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
Με πολλά κενά σε διδακτικό προσωπικό, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά χθες.
Στην Πάτρα οι γονείς του 66ου Δημοτικού Σχολείου εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την απουσία ενός δασκάλου, ενώ ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει την αγωνία του για τις ελλείψεις αλλά και τον τρόπο που θα καλυφθούν τα κενά.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αραιή συννεφιά το πρωί. Μετά βελτίωση με ηλιοφάνεια.
Συννεφιά το πρωί και το μεσημέρι με πιθανή ασθενή βροχή τα ξημερώματα. Από νωρίς το απόγευμα οι νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
ΑΝΕΜΟI: Από Ανατολικές διευθύνσεις (καταβάτης άνεμος) έως 3-4bf.
Στο Ρίο και Πατραϊκό έως 6bf. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα γίνουν ΒΔ έως ΔΒΔ και θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Eυρύτερα στην πόλη 23-30β Κελσίου.
ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 60% το πρωί έως 30% τις μεταμεσημβρινές ώρες στα πιο εσωτερικά της πόλης.
από τη συνεργασία του Αντεννα Πατρας 105,3 με το meteo-news.gr

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Ανακοινώθηκε χθες το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα που συμπεριλαμβάνει πολλά νέα πρόσωπα.
Εκτός από τους βουλευτές Απόστολο Κατσιφάρα, Κώστα Σπηλιόπουλο και Μιλτιάδη Βέρρα, το ψηφοδέλτιο στελεχώνουν οι Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος και Μαρία Θωμά, η Μαρία Κυριακοπούλου, η Δήμητρα Μπάστα Γεωργακοπούλου, ο Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Παναγιώτης Παπαγιαβής η Μαρία Τσουκαλά και ο Γιώργος Αθανασόπουλος.

Στη Ν.Δ. το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ότι αφορά τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο, ενώ θεωρούνται βέβαιοι οι Μιχάλης Μπεκίρης, Νίκος Παπαδημάτος, Νατάσα Ράγιου, Νίκος Νικολόπουλος και Δημ. Τριανταφυλλόπουλος.
Στο ΚΚΕ οριστικοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου στις 25 Σεπτεμβρίου με ομιλήτρια την Γενική Γραμματέα του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Αχαΐα θα ανακοινωθεί την Κυριακή.
Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ χθες συνεδρίασε η εκλογική επιτροπή στην Αχαΐα για το ψηφοδέλτιο χωρίς να υπάρξει καμία απόφαση.
Στο ΛΑΟΣ τα τοπικά στελέχη βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης του ψηφοδελτίου που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και εταιρείας δορυφόρου του Πανεπιστημίου Πατρών για τη δημιουργία πιλοτικής μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.
Στόχος η αξιοποίηση του βιοαερίου που παράγεται στο χώρο τηςυγειονομικής ταφής απορριμμάτων, σε υδρογόνο και ηλεκτρική ενέργεια.

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με σημαντικά κενά σε διδακτικό προσωπικό ξεκινά η νέα σχολική χρονιά,υποστηρίζει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, υπάρχουν 60 κενά και το πρόβλημα θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν προκύψουν ανάγκες για άδειες.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Έναρξη σήμερα της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος σε μήνυμά του επισημαίνει ότιη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει ως πρώτη προτεραιότητα την Παιδεία καιδημιούργησε τις προϋποθέσεις για νέες κτηριακές σχολικές εγκαταστάσεις, ενώ βελτίωσε τις υπάρχουσες υποδομές.
Στο μεταξύ σήμερα το πρωί έχουν προγραμματισθεί τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Ροϊτίκων από το Νομάρχη Αχαΐας, ΔημήτρηΚατσικόπουλο.
Η νέα σχολική μονάδα θα καλύψει τις ανάγκες 150 παιδιών της περιοχής.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Συννεφιά από το πρωί και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Από νωρίς το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρέχει με ασθενή έως μέτρια αλλά συνεχή ένταση έως αργά την νύχτα. Στα ανατολικά του νομού προς το Αίγιο πιθανότητα για καταιγίδες και πιο έντονα φαινόμενα.

ΑΝΕΜΟI: Το πρωί ασθενείς και σύντομα ΒΒΑ έως 3-4bf. Στο Ρίο και Πατραϊκό έως 5bf. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα γίνουν παντού ΒΑ έως ΑΒΑ (3-4bf στην Ν. και ΚΠάτρα και έως 4-6 στο Ρίο).

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Eυρύτερα στην πόλη 21-27 β Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 75% το πρωί έως 40% τις μεταμεσημβρινές ώρες στα πιο εσωτερικά της πόλης. Από το απόγευμα με τα φαινόμενα αύξηση της υγρασίας μέχρι το 85% και πτώση θερμοκρασίας στους 21β.

από τη συνεργασία του Antenna Patras 105,3 με το meteo-news.

ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

Ένας 25χρονος αλλοδαπός σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε τροχαίο που έγινε στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος του Γομοστού. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος και είχε κατεύθυνση τον Πύργο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με φορτηγό. Ο θάνατος για τον 25χρονο ήταν ακαριαίος.

Στο μεταξύ, στις 6.30 το πρωί της Πέμπτης, Άγιο είχε ένας οδηγός φορτηγού, όταν διασχίζοντας τη σιδηροδρομική γραμμή στην οδό Δημοκλέους, στην Ακτή Δυμαίων το όχημά του παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα- Πύργος- Καλαμάτα. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές, ενώ το τρένο εξαιτίας του ατυχήματος παρέμεινε ακινητοποιημένο για περίπου μισή ώρα.

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Αντίστροφα έχουν αρχίσει να μετρούν οι υποψήφιοι που θα περιληφθούν τελικά στα ψηφοδέλτια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, καθώς την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται ανακοινώσεις από τα επιτελεία των κομμάτων.

Στη Ν.Δ. το ψηφοδέλτια της Αχαΐας είναι σχεδόν έτοιμο και το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει μετά και την ανακοίνωση της Λένας Καλεντζώτη ότι δεν θα είναι υποψήφια.

Στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται το μεσημέρι της Πέμπτης, η ανακοίνωση του βασικού κορμού του ψηφοδελτίου, στο περιθώριο της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Ο Θανάσης Παπαδόπουλος όπως όλα δείχνουν θα εκπροσωπήσει τελικά την τ. επαρχία Καλαβρύτων, μετά την απόφαση να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Την ίδια ώρα, σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται οι κομματικές οργανώσεις στο Νομό. Μπαράζ συσκέψεων από την Πέμπτη. Στη ΝΟΔΕ Αχαΐας η ομάδα επικοινωνίας ενισχύεται με τον Θεόφιλο Βασιλείου και τον Σωτήρη Μαμμάση, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της οργάνωσης.

Στο ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Οργανωτικού, καθώς και συνάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής με τους γραμματείς των συντονιστικών τοπικών οργανώσεων.

ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Μαθήματα γρίπης θα παραδοθούν την Παρασκευή στα σχολεία, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Το κουδούνι θα χτυπήσει στην Αχαΐα με ελλείψεις σε καθηγητές κυρίως, ειδικοτήτων, αλλά και εκπαιδευτικούς, καθώς εξαιτίας της προκήρυξης πρόωρων εκλογών «πάγωσαν» οι προσλήψεις. Ακόμη έντονος προβληματισμός επικρατεί για την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων της νέας γρίπης στα σχολεία. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό θα ενημερωθούν για τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό.

ΝΕΚΡΟΣ 60ΧΡΟΝΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ

Η νεκροψία- νεκροτομή θα ρίξει «φως» στα αίτια του θανάτου ενός 60χρονου ναυτικού, μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου, σημαίας Τουρκίας. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας και η σορός του ναυτικού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Το πλοίο που μεταφέρει σίδηρο είχε αποπλεύσει από τη Ρωσία με προορισμό την Ιταλία.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΡΟΛΑΚΚΑ

Πιλοτική μονάδα επεξεργασίας του βιοαερίου στην Ξερόλακκα με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να λειτουργήσει σε συνεργασία του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ο 65ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΘΗΡΙΟΦΥΛΑΚΑ

Προφυλακίσθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας ο
65χρονος που δολοφόνησε την περασμένη εβδομάδα τον 31χρονο θηροφύλακα στην περιοχή της Αμαλιάδας.
Ο Εισαγγελέας όρισε συνήγορο υπεράσπισης, καθώς κανένας Δικηγόρος δεν δεχόταν να τον υπερασπιστή.
Το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Αμαλιάδας είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, που προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.
Όπως είναι γνωστό ο δράστης πυροβόλησε εν ψυχρό και σκότωσε τον άτυχο θηροφύλακα ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον συνάδελφό του, όταν τον εντόπισαν να κυνηγάει παράνομα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια το πρωί. Αργά το απόγευμα πιθανή βροχή.

Λίγα διάσπαρτα νέφη με ήλιο τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και είναι αρκετά πιθανό να βρέξει αργά το απόγευμα προς το βράδυ κυρίως στα ορεινά του Νομού, αλλά και στην πόλη.

ΑΝΕΜΟI: Το πρωί στην πόλη ασθενείς εκτός από το Ρίο που θα πνέουν Α-ΒΑ έως 4bf. Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 2-3 παντού.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Διατηρείται ο δροσερός καιρός. Eυρύτερα στην πόλη 21-29 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 60% το πρωί έως 40% τις μεταμεσημβρινές ώρες στα πιο εσωτερικά της πόλης. Από το απόγευμα αύξηση της υγρασίας.

από τη συνεργασία του Antenna Patras 105,3 με το meteo-news

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ "ΠΥΡΕΤΟΣ" ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Εντείνονται οι διεργασίες στα κόμματα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Στη Ν.Δ. εντός της εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών, ενώ χθες ανακοίνωσε την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα, ο Θεόφιλος Βασιλείου.

Στο ΠΑΣΟΚ η ανακοίνωση των ονομάτων του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα θα γίνει μετά την ομιλία του Προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Σήμερα επίσης, αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα της επικοινωνιακής ομάδας της τοπικής οργάνωσης.

Στο ΚΚΕ δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές καθώς υποψήφιοι θα είναι Νίκος Καραθανασόπουλος και Κώστας Πελετίδης ενώ δεν αποκλείεται να συμμετέχουν οι Βασίλης Ασπρούλιας και Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Το τοπίο στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μήν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Δεδομένη ωστόσο θεωρείται η υποψηφιότητα του Νίκου Τσούκαλη.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Η τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου που απαιτείται για την ανέγερση
του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας, θα συζητήσει σήμερα η αρμόδια
επιτροπή του Δήμου.
Το έργο έχει καθυστερήσει ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Ο 31ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΘΗΡΙΟΦΥΛΑΚΑ

Στον Εισαγγελέα οδηγείται εκ νέου σήμερα ο δράστης της δολοφονίας του 31χρονου θηροφύλακα.
Ο δράστης πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον άτυχο θηροφύλακα ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον συνάδελφό του όταν τον εντόπισαν να κυνηγάει παράνομα.
Χθες ο δράστης οδηγήθηκε στην ανακρίτρια χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, καθώς κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να τον υπερασπιστεί και σήμερα αναμένεται να ορισθεί συνήγορος από τον Εισαγγελέα.

"ΞΑΦΡΙΖΕ" ΝΤΑΛΙΚΕΣ

Συνελήφθη χθες Ρουμάνος που είχε βάλει στο στόχαστο νταλίκες με εμπορεύματα.
Ο δράστης συνελήφθη επ' αυτοφώρω την ώρα που αφαιρούσε ανταλλακτικά αυτοκινήτων από φορτηγό. Όπως διαπιστώθηκε και στο παρελθόν είχε εντοπισθεί να κλέβει εμπορεύματα από μεγάλα οχήματα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Παρασκευή θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου
Ροϊτίκων από το Νομάρχη Αχαΐας, Δημήτρη Κατσικόπουλος.
Η νέα σχολική μονάδα θα καλύψει τις ανάγκες 150 παιδιών της περιοχής.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού ξεκινούν από σήμερα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το παράρτημα του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Άλμα Ζωής» και το Δημοτικό Οργανισμό Υγείας Πρόνοιας.
Η σημερινή εκδήλωση θα γίνει στο Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτών με Αναπηρία και στόχο έχει να αντιληφθεί ο γυναικείος πληθυσμός τη σημασία της πρόληψης.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Άστατος από το πρωί και δροσερός καιρός. μεγάλη πιθανότητα για βροχή ή καταιγίδα από το μεσημέρι έως το απόγευμα.

Αναλυτικά:
Άστατος και συννεφιασμένος καιρός από το πρωί αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι έως και το απόγευμα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες παροδικού χαρακτήρα αλλά πιθανόν ισχυρές κατά τόπους. Το βράδυ σχετική βελτίωση με ανοίγματα του καιρού.

ΑΝΕΜΟI: Άνεμοι από Β διευθύνσεις (ΒΒΔ έως ΒΒΑ έως 3-5bf) αλλά από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΑ 3-4 bf, τόσο στην πόλη όσο στο Ρίο, και τοπικά στα ανοιχτά του Πατραϊκού θα ενισχυθούν σε έως 6bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε αισθητή πτώση. Eυρύτερα στην πόλη 20-27β Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: . Από 75% το πρωί έως 60% τις μεταμεσημβρινές ώρες στα πιο εσωτερικά της πόλης. Με βροχή η υγρασία θα ανέβει μέχρι το 80%.

από τη συνεργασία του Ant1 Patras με το meteo-news.

3 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Με αίμα βάφτηκαν για μία ακόμα φορά οι εθνικές καρμανιόνες.
Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες τα τελευταία 24ωρα είναι ο τραγικός απολογισμός τριών τροχαίων δυστυχημάτων .

Το πρώτο σημειώθηκε στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Δρεπάνου, όπου έχασε τη ζωή του ο Λεωνίδας Κορδάς από το Αίγιο και ένα ακόμα άτομο Αλβανικής καταγωγή.

Το δεύτερο στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος του Ριόλου όπου σκοτώθηκε η 34χρονη Βίλα Οικονομοπούλου και το τρίτο στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Γκότση όπου τραυματίσθηκαν σοβαρά τρία άτομα.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ. ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑ

Τραγωδία το περασμένο Σάββατο στο Περιστέρι Αμαλιάδας.
Λαθροκυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε τον θηροφύλακα Θεοδώρο
Παπασπυρόπουλο 31 ετών και τραυμάτισε σοβαρά το συνάδελφό του Γεώργιο Λάττα που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ, όταν τον συνέλαβαν να κυνηγά παράνομα.
Ο λαθροκυνηγός είναι κάτοικος της περιοχή.
Οι αστυνομικοί μετά το αποτρόπαιο έγκλημα τον συνέλαβαν στο σπίτι του όπου μετά από έρευνα, βρήκαν πέντε όπλα ένα εκ των οποίων κατείχε παράνομα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.
Από τα βασικά θέμα που θα συζητηθούν είναι η λήψη δανείου από το
Ταμείο Παρακαταθηκών.

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ

Ολοκληρώθηκαν χθες τελικά οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας εν όψει των αγώνων κάρτ στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου.
Έτσι σήμερα το κέντρο της Πάτρας δεν θα κλείσει, όπως είχε προγραμματισθεί εξ αρχής.

ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Η κωμωδία του Αριστοφάνη "Θεσμοφοριάζουσες" ανεβαίνει απόψε και αύριο στις 9 το βράδυ, από την Πολιτιστική Έκφραση στο Αρχαίο Ωδείο με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Βασίλη Τζιβιλίκα στο πλαίσιο του 28ου φεστιβάλ Πάτρασ - Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Μια 34χρονη αλλοδαπή, κάτοικος εν ζωή του χωριού Πόρτες Ωλενίας, 3 σοβαρά τραυματίες και ένας ελαφρύτερα, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε χθες Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 22:05 στο 29ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου .
Το τροχαίο συνέβη όταν 50χρονος οδηγός Ι.Χ. με κατεύθυνση προς Πάτρα συγκρούστηκε με άλλο Ι.Χ. που είχε κατεύθυνση τον Πύργο το οποίο επιχειρούσε να στρίψει αριστερά.

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο είχαμε σήμερα Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 7:20 το πρωί στο 197ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών, όταν ΙΧ που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το ΙΧ που οδηγούσε 47χρονος το οποίο στη συνέχεια συγκρούστηκε με διερχόμενο λεωφορείο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 47χρονος οδηγός του διερχόμενου αυτοκινήτου, κάτοικος εν ζωή Αιγίου, ενώ σοβαρά τραυματισμένος ανασύρθηκε ο 29χρονος αλλοδαπός του πρώτου οχήματος.Η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη για περίπου 15 λεπτά.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαϊας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Γενική εκτίμηση:
Υψηλή υγρασία και δυσφορία μέχρι το απόγευμα. Μετά άστατος και δροσερός. Μικρή πιθανότητα για βροχή το βράδυ.

Αναλυτικά:
πρωϊνές ώρες λόγω της υψηλής υγρασίας θα σχηματιστούν υγρασιονέφη πάνω και γύρω από την πόλη όπως και στο Παναχαϊκό και στον Πατραϊκό (τοπικές ομίχλες). Λίγες νεφώσεις στη συνέχεια με ηλιοφάνεια που σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα πυκνώσουν από τα Β της πόλης και υπάρχει μικρή πιθανότητα για βροχή μέχρι και αργά το βράδυ. Στα ορεινά του Νομού η πιθανότητα για βροχή ή καταιγίδα είναι μεγαλύτερη.

ΑΝΕΜΟI:
Άνεμοι από Δ διευθύνσεις ασθενείς το πρωί (κυρίως ΝΔ έως 2-3bf), αλλά από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ έως ΒΒΔ 4-5 bf και τοπικά στα ανοιχτά του Πατραϊκού 6bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:
Υγρή ζέστη με δυσφορία αισθητή μέχρι το απόγευμα. Έπειτα βελτίωση του δείκτη δυσφορίας. Eυρύτερα στην πόλη 24-31 β Κελσίου. Στα παράκτια έως 29β.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ:
Από 90% το πρωί (πιθανόν τοπικά περισσότερο γύρω από την πόλη σε ομίχλη) έως 55% τις μεταμεσημβρινές ώρες στα πιο εσωτερικά της πόλης. Στα παράκτια όχι κάτω από 65-70%.