Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Την Κυριακή η λογοδοσία Φούρα

Στο νέο κτίριο της Αγοράς Αργύρη που θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό, θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, η λογοδοσία του Δημάρχου Πατρέων, Ανδρέα Φούρα και θα παρουσιαστεί ο απολογισμός διετίας της δημοτικής Αρχής. Από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Κουμπουρλή έχουν προσκληθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων της πόλης να πάρουν μέρος στη διαδικασία αυτή, κατά την οποία θα γίνει μια εκτενής παρουσίαση του έργου και των παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής κατά τομέα δημοτικής πολιτικής.
Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του αναμένεται να περιγράψει τη γενική κατάσταση της πόλης, τα έργα, τις παρεμβάσεις, τις διεκδικήσεις της διετίας που πέρασε, εστιάζοντας στον απολογισμό της δημοτικής Αρχής.
Παράλληλα, θα κάνει αναφορά στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται αφενός εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης και τον αντίκτυπο που αυτή έχει στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης κι αφετέρου, εξαιτίας της δρομολόγησης του προγράμματος «Καλλικράτης» που δημιουργεί ένα νέο, ενισχυμένο πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων.

Παραδίδεται η πλατεία στο Μαρκάτο

Αύριο στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, θα παραδώσει προς χρήση στους δημότες, την ανακαινισμένη πλατεία Ιωάννη Καποδίστρια στο Μαρκάτο.
Η πλατεία έχει αναπλαστεί από το Δήμο. Συγκεκριμένα έγινε ανάπλαση των πεζοδρομίων, τοποθετήθηκε νέος ηλεκτροφωτισμός, εγκαταστάθηκε σύστημα άρδευσης των χώρων πρασίνου, τοποθετήθηκαν νέα καινούργια παγκάκια, μεταφέρθηκε και μεταφυτεύθηκε εκεί το γκαζόν και τα λουλούδια από την πλατεία Γεωργίου (είχαν τοποθετηθεί προσωρινά ως σκηνικό της Φάτνης, τα Χριστούγεννα).

Εξιχνιάστηκε δολοφονία

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 25χρονης κοπέλας, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί από κυνηγό λίγο έξω από το Μεσολόγγι, στις 17 Ιανουαρίου. Ο φερόμενος ως δράστης, 31 ετών Αλβανός είχε σχέση με το θύμα, ενώ για να δικαιολογήσει την πράξη του επικαλέστηκε λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Είχαν "ρημάξει" Ι.Χ.

Δύο Ιρακινοί, 19 και 25 ετών έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, μετά τη διάρρηξη δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων που βρίσκονταν σταθμευμένα σε κεντρικά σημεία της Πάτρας. Επίσης συνελήφθη μια 48χρονη Βουλγάρα, η οποία εντοπίστηκε να κλέβει πορτοφόλια σε λαϊκές αγορές.

Σε επιφυλακή λόγω της κακοκαιρίας

Σε επιφυλακή βρίσκεται το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Αχαΐας εξαιτίας του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται από αύριο βράδυ, με σφοδρές χιονοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες. Σήμερα όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο ήταν ανοικτό, ενώ οι υπεύθυνοι συνιστούν στους οδηγούς να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων.

Επανέρχονται οι αγρότες της Αχαΐας

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι αγρότες της Αχαΐας την ερχόμενη Τρίτη όπου στις 10 το πρωί έχουν δώσει αγωνιστικό ραντεβού με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής, επί της Πατρών- Πύργου. Οι αγρότες δεν αποκλείεται να κλείσουν την εθνική οδό.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Στα λευκά η Αχαΐα

Στα λευκά έχει "ντυθεί" από σήμερα η ορεινή Αχαΐα, με την κακοκαιρία και τις έντονες χιονοπτώσεις να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο κι όχι μόνο, καθώς μέχρι αργά το βράδυ η κίνηση γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, οι μαθητές Λυκείου της Αθήνας που επέστρεφαν στην έδρα τους, μετά από μονοήμερη σχολική εκδρομή, κυριολεκτικά λαχτάρισαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εγκλωβίστηκε στην περιοχή του Μεγάλου Σπηλαίου, στο 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Πούντας- Καλαβρύτων. Συνεργεία έφθασαν στο σημείο και μετέφεραν με ασφάλεια τους 49 μαθητές και τους πέντε καθηγητές τους από την περιοχή του Μεγάλου Σπηλαίου στο Διακοπτό, όπου επιβιβάστηκαν σε άλλο λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα. Οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους. Όσον αφορά για το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, σήμερα θα επιμείνουν οι νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς εξασθενούντες.

Τη Δευτέρα τελικά η δίκη των νεαρών

Για την ερχόμενη Δευτέρα αναβλήθηκε η δίκη των εννέα νεαρών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα επεισόδια μεταξύ φιλάθλων την περασμένη Κυριακή, στην οδό Κορίνθου της Πάτρας. Οι νεαροί προσήλθαν σήμερα στα δικαστήρια, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας. Μέχρι τη Δευτέρα οι νεαροί αφέθησαν ελεύθεροι.
Όσον αφορά στους 14 ανηλίκους, οι οποίοι επίσης είχαν συλληφθεί έχουν αφεθεί ελεύθεροι και το δικαστήριο προσδιορίστηκε για τις 2 Μαρτίου.

Εξόρμηση στην αγορά εν όψει Καρναβαλιού

Οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει Καρναβαλιού, είναι το αντικείμενο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί στη Ν.Α. Αχαΐας, μετά από σχετική εντολή του Νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου. Στη σύσκεψη εκτός από τους αντινομάρχες Θανάση Πετρόπουλο και Γεράσιμο Φεσσιάν έχουν κληθεί να συμμετέχουν, ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Σκαρμέας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νίκος Λάγιος, οι πρόεδροι των Σωματείων Ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Ηλίας Μεντζελόπουλος και Νίκος Παπαλέξης, ο εκπρόσωπος των νυχτερινών καταστημάτων Κ. Σακκής καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Υγείας και Εμπορίου.

Παραμένουν τα όρια της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος

Την εκτίμηση ότι τα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος δεν πρόκειται να μεταβληθούν εξέφρασε χθες το πρωί ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, μιλώντας στον «Αντέννα Πάτρας 105.3» (στην εκπομπή του Ζώη Μαρίνου).
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αίτημα φορέων της Αιτωλοακαρνανίας να «αποσχισθεί» ο νομός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τόνισε ότι υπάρχει ένα πολιτικό και ένα τεχνοκρατικό ζήτημα που αδυνατίζει αυτή την προοπτική. «Κατ’ αρχάς, αν ήμουν Αιτωλοακαρνάνας, θα ήθελα να ζω σε μια Περιφέρεια που έχει έδρα ένα ισχυρό διοικητικό κέντρο, όπως είναι η Πάτρα. Αυτό είναι το πολιτικό ζήτημα», είπε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, προσθέτοντας ότι «υπάρχει και ένα τεχνοκρατικό ζήτημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ στη βάση της σημερινής διάρθρωσης των Περιφερειών. Άρα, είναι δύσκολο να ζητηθεί τώρα τροποποίηση αυτών των προγραμμάτων».
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος πρόσθεσε, επίσης, ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα αρχίσει η δημόσια διαβούλευση για τα όρια των νέων Δήμων στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», ενώ δεν συμμερίστηκε την άποψη ότι η κυβέρνηση ίσως να μην προλάβει, έως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, να ολοκληρώσει την διοικητική μεταρρύθμιση. «Η χώρα χρειάζεται ισχυρούς Δήμους, Δήμους με πιστοποιημένες δομές για την διαχείριση του ΕΣΠΑ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια, ούτε η ελληνική περιφέρεια μπορεί να ζει άλλο στη σκιά του αθηνοκεντρικού κράτους. Η μεταρρύθμιση θα γίνει έτσι όπως έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση και θα ολοκληρωθεί μέσα στις προθεσμίες», υπογράμμισε.

Οι οικοδόμοι πάνε στην Περιφέρεια

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν αύριο στη 1 το μεσημέρι τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, στο πλαίσιο πανελλαδικής τους δράσης, εν όψει και της απεργίας που θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου.
Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου θα καταθέσουν στον Περιφερειάρχη, Τάσο Αποστολόπουλο το υπόμνημα που αρνήθηκε να παραλάβει και να συζητήσει η Υπουργός Λ. Κατσέλη στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Πάτρα.
Μεταξύ των αιτημάτων που θέτει το Συνδικάτο είναι η χορήγηση έκτακτου βοηθήματος 1.000 ευρώ σε όλους τους οικοδόμους και η άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς καμιά προϋπόθεση.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Άνοιξε η Πατρών- Πύργου

Αποχώρησαν πριν από λίγο από το μπλόκο της Βιομηχανικής Περιοχής οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας. Όπως ανέφεραν ο αποκλεισμός του δρόμου ήταν συμβολικός, ωστόσο οι αγρότες δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα τους, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουν μια μεγαλύτερη και δυναμικότερη κινητοποίηση. Η κυκλοφορία στην Πατρών- Πύργου διεξάγεται πλέον κανονικά.

45.000 ευρώ έκαναν "φτερά" από το Χιονοδρομικό

Το ποσό των 45.000 ευρώ αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από το χρηματοκιβώτιο του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, το οποίο κατάφεραν να παραβιάσουν με ειδικά εργαλεία, τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δράστες που εκτιμάται πως γνώριζαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου ποσού, αλλά και το χώρο, αφαίρεσαν τα χρήματα χωρίς κανείς να τους πάρει είδηση.





Αύριο στο εδώλιο οι εννέα νεαροί φίλαθλοι

Στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος θα καθίσουν αύριο το μεσημέρι, οι εννέα νεαροί από την Πάτρα οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τα σοβαρά επεισόδια στην οδό Κορίνθου. Την ίδια ώρα, οι δεκατέσσερις ανήλικοι αφέθησαν ελεύθεροι με απόφαση του Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων, το οποίο προσδιορίστηκε για τις 2 Μαρτίου, προκειμένου να δικαστούν για τα αδικήματα που φέρεται να έχουν διαπράξει.
Στην πλειοψηφία τους οι νεαροί κατηγορούνται για: 1) διατάραξη κοινής ειρήνης, 2) φθορά ξένης περιουσίας, 3) πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Επιπροσθέτως δύο νεαροί, ενήλικοι, κατηγορούνται ο ένας για παράνομη κατοχή ναρκωτικών -είχε στην κατοχή του τέσσερα τσιγαριλίκια-, ενώ ο δεύτερος για παράνομη οπλοφορία - κατείχε ένα γκλοπ.

Επιχείρηση "σκούπα" στον Άγιο Ανδρέα

Επιχείρηση "σκούπα" πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα, όπου έχουν βρει κατάλυμα εκατοντάδες Σομαλοί μετανάστες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συνολικά 80 προσαγωγές μεταναστών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρίσκονται μόνιμα στη χώρα μας, διαφορετικά θα οδηγηθούν στην Αθήνα για να ακολουθήσει η απέλασή τους. Οι Σομαλοί ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες στα "παροπλισμένα" βαγόνια του τρένου,
στο μηχανοστάσιο του Αγίου Ανδρέα, ενώ αφορμή για την επιχείρηση της αστυνομίας ήταν η "έκρηξη" των καταγγελιών για επιθέσεις αλλοδαπών σε βάρος γυναικών.

Κλειστή από τους αγρότες η Πατρών- Πύργου

Αγρότες της δυτικής Αχαΐας απέκλεισαν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική και παρακαμπτηρίους δρόμους. Αντιπροσωπεία των αγροτών, όπως επίσης και οι συνάδελφοί τους από την Αιγιάλεια συναντήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όπου επέδωσαν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη, Τάσο Αποστολόπουλο.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Κόβουν τα φάρμακα από 1η Φεβρουαρίου

Αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση του συλλόγου τους, οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας ξεκαθαρίζουν πως από την 1η Φεβρουαρίου αναστέλλουν τη επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων προς τον ΟΠΑΔ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία (εκτός ΙΚΑ – ΟΓΑ) επειδή καθυστερούν την εξόφληση των συνταγών.
Οι οφειλές των ταμείων στα φαρμακεία της επικράτειας υπερβαίνουν τα 600 εκ. ευρώ, ενώ η καθυστέρηση σε κάποια ταμεία έχει φτάσει και στους 8-12 μήνες, τη στιγμή που οι συμβάσεις ορίζουν ως ανώτατο όριο εξόφλησης τις 45 ημέρες και οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν τους πιστώνουν περισσότερο από ενάμισι μήνα κατά μέσο όρο.
Επειδή, το σήριαλ «απλήρωτοι φαρμακοποιοί» δεν έχει τέλος και επειδή οι αρμόδιοι Υπουργοί (πρώην και νυν) δίνουν μόνο υποσχέσεις που διαψεύδονται συνεχώς, η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στα ταμεία που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους είναι δυστυχώς μονόδρομος
«Ελπίζουμε πραγματικά να μην χρειαστεί να καταφύγουμε σε τέτοιου είδους αντίδραση. Απλά πρέπει η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν.
Οι ασφαλισμένοι πελάτες μας οι οποίοι καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους στα ταμεία τους, κατανοούν το πρόβλημα, αναγνωρίζουν τη συμβολή μας στην κάλυψη των αναγκών τους σε φάρμακα και μας προσφέρουν αμέριστα την συμπαράστασή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αιγιάλειας.

"Βούλιαξαν" από κόσμο τα Καλάβρυτα

Χαρά Θεού χθες στα Καλάβρυτα, τα οποία «βούλιαξαν» κυριολεκτικά από χιλιάδες επισκέπτες και σκιέρ που έσπευσαν να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο.
Προχθές τη νύχτα σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση στην περιοχή και τα μηχανήματα της Νομαρχίας Αχαΐας «έπιασαν» από νωρίς δουλειά, προκειμένου να καθαρίσουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο, το οποίο δεν έκλεισε σχεδόν καθόλου.
Τα Καλάβρυτα χθες Κυριακή δέχτηκαν χιλιάδες κόσμου, καθώς και ο ηλιόλουστος καιρός ήταν σύμμαχος των εκδρομέων, που επισκέφθηκαν την περιοχή.
Το Χιονοδρομικό όμως, είχε την τιμητική του, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας για τη φετινή περίοδο. Όλες οι πίστες και οι αναβατήρες βρίσκονταν σε λειτουργία, με τους σκιέρ να απολαμβάνουν το χιόνι που άγγιξε ακόμη και το ένα μέτρο.
Στα Καλάβρυτα όμως βρέθηκε το Σαββατοκύριακο και ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Τάσος Αποστολόπουλος. Χθες το πρωί επισκέφθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο και στη συνέχεια είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γ. Λαζουρά, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Δριμεία κριτική από την Αλ. Παπαρήγα

«Η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο τρομοκράτη, που το πραγματικό ζήτημα του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους το χρησιμοποιεί για να επιπέσει πάνω και στις τελευταίες κατακτήσεις που έχουν απομείνει στο λαό», ανέφερε χθες από την Πάτρα, η Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εγκαινίασε τα νέα σύγχρονα γραφεία του κόμματος στην οδό 12ου Συντάγματος 34.
Η Γραμματέας του ΚΚΕ, στη διάρκεια της ομιλίας της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα, για την οικονομία, το φορολογικό και τη διοικητική μεταρρύθμιση, ενώ έκανε λόγο για βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική της ΝΔ. Όσον αφορά στους αγρότες, είπε ότι ο διάλογος στο Ζάππειο έχει σαν βασικό στόχο να γίνει παζάρι για το πόσες χιλιάδες αγρότες θα διαγραφούν από τη λίστα. Επανέλαβε πως πρέπει να ληφθεί μια δέσμη μέτρων που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση της φτωχιάς αγροτιάς. Έκανε λόγο για τη ανάγκη κατάργησης του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και μη, στην ύπαρξη εγγυημένων τιμών που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν το εισόδημα επιβίωσης , στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα.

Ανησυχητική... ησυχία

Προβληματισμένος εμφανίζεται ο Καθηγητής Σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης για την ξαφνική ησυχία που επικρατεί στο Ευπάλιο, μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα. Οι σεισμολόγοι, σε κάθε περίπτωση παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.

Στους δρόμους και οι αγρότες της Αχαΐας

Στους δρόμους κατεβαίνουν αύριο και οι αγρότες της Αχαΐας. Στις 10 το πρωί οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας έχουν δώσει ραντεβού στον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής, ενώ της Αιγιάλειας στις 10.30 το πρωί στο Μεγανίτη. Οι αγρότες δεν αποκλείεται να στήσουν μπλόκα στις εθνικές οδούς Πατρών- Κορίνθου και Πατρών- Πύργου, διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων τους.

23 συλλήψεις για τα επεισόδια

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι 23 νεαροί φίλαθλοι που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια. Οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού συνεπλάκησαν και μετέτρεψαν την οδό Κορίνθου σε πεδίο μάχης, σπάζοντας βιτρίνες και καίγοντας οχήματα, ενώ στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε και ένας 52χρονος αστυνομικός. Στην κατοχή των συλληφθέντων, 14 εκ των οποίων είναι ανήλικοι, βρέθηκαν σιδερολοστοί και κατσαβίδια, καθώς και μικροποσότητα χασίς.Οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ κάποιοι έσπευσαν με κίνδυνο τη ζωή τους να πάρουν τα οχήματά τους που ήταν σταθμευμένα επί της Κορίνθου. Μάλιστα, ορισμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δέχτηκαν χτυπήματα από τους εξαγριωμένους οπαδούς, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν σοβαρά. Οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται μάρτυρες τέτοιων επεισοδίων, δηλώνουν πως θα συγκεντρώσουν ακόμη και υπογραφές για να κλείσει το στέκι των φιλάθλων στην οδό Σαχτούρη.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συμπλοκή οπαδών στο κέντρο

Άγρια συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αναστάτωσε νωρίς το απόγευμα το κέντρο της Πάτρας. Το "ραντεβού" όπου οι οπαδοί θα έλυναν τις διαφορές τους κλείστηκε για τη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Κορίνθου. Οι νεαροί προξένησαν υλικές ζημιές σε τουλάχιστον δύο οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή και σε ένα δίκυκλο, όπως επίσης και σε τρία καταστήματα, στα οποία έσπασαν τις βιτρίνες. Διμοιρίες των ΜΑΤ κατάφεραν να διαλύσουν τους νεαρούς κάνοντας ρίψη δακρυγόνων.