Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Εκδήλωση των Οικολόγων για το κλίμα

Η Πολιτική Κίνηση Αχαϊας των Οικολόγων Πράσινων συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Καμπάνια του κόμματος για την ανάδειξη του προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής, του μέγιστου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης, οργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας και ευαισθητοποίησης του κοινού.
Η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για το κλίμα, στις 12 το μεσημέρι και θα έχει συμβολικό χαρακτήρα. Μέλη των Οικολόγων Πράσινων θα κρατούν μπαλόνια με σχήμα υδρογείου σφαίρας ενώ ένα τύμπανο θα σημαίνει θυμίζοντάς μας ότι όσον αφορά την αποτροπή των χειρότερων στο θέμα της υπερθέρμανσης της γής είμαστε στη 12η ώρα.

Λόμπι δυτικού άξονα

Συνάντηση εργασίας για την τουριστική ανάπτυξη του άξονα της Ιονίας Οδού με τη συμμετοχή όλων των Νομαρχών της Δυτικής Ελλάδας, από Ιωάννινα έως Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρη Δράκου και του Νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα γραφεία της ΕΝΑΕ (Μεσογείων 15) στις 11.πμ. και αντικείμενό της θα είναι η διερεύνηση του πλαισίου συνεργασίας για την αξιοποίηση του νέου οδικού άξονα προς όφελος των περιοχών από τις οποίες διέρχεται.
Ο κ. Κατσικόπουλος, θα ενημερώσει τους Νομάρχες για την πρόταση που έχει ήδη καταρτίσει η ΝΑ. Αχαΐας για την αξιοποίηση της Ιόνιας Οδού σε όλα τα επίπεδα (οικονομία, μεταφορές, πολιτισμός, τουρισμός κλπ) και θα προτείνει τη δημιουργία ενός λόμπι του δυτικού άξονα με στόχο την ανάπτυξή του και την εξισορρόπηση του οικονομικού και αναπτυξιακού αποτελέσματος σε σχέση με τον ανατολικό άξονα της χώρας, που είναι μέχρι σήμερα προκλητικά ευνοημένος.

77.592 αιτήσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα, η περίοδος υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος, για τα προγράμματα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκού έτους 2010 – 2011.
Ο αριθμός συμμετοχής ανήλθε στις 77.592 χιλιάδες για τα 6 προπτυχιακά και 26 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Το αυξημένο ενδιαφέρον των αιτούντων καταδεικνύει, για μια ακόμη χρονιά, την εμπιστοσύνη προς το συντελούμενο παιδευτικό έργο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αλλά και της εκτίμησης και αποδοχής που χαίρει από την κοινωνία.

Δεν κλείνουν πρόωρα τα σχολεία

Κλείνουν από σήμερα και για επτά μέρες επτά σχολεία και έξι τμήμα λόγωτων αυξημένων κρουσμάτων της νέας γρίπης. Συνολικά 108 σχολεία, 36τμήμα και 13 τάξεις παραμένουν κλειστά, ωστόσο όπως επεσήμανε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο αντινομάρχης Παιδείας Γιάννης Ταπεινός, δεν συμπληρώνει το 1/3 του συνόλου των σχολείων και επομένων δεν τίθεται θέμα έκδοσης απόφασης για πρόωρο κλείσιμο. Ο κ. Ταπεινός επεσήμανε επίσης ότι σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία το φαινόμενο τείνει προς ύφεση και αναμένεται μείωση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Βία στα σχολεία

Πρωτοβουλία για την εξάλειψη των φαινομένων βίας στα σχολείααναλαμβάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας. Ο τομέας Παιδείας και οαντινομάρχης Γιάννης Ταπεινός προετοιμάζει ημερίδα το Φεβρουάριο του2010, με θέμα ενδοσχολική βία, σχέσεις οικογένειας και κοινωνίας,Όπως υποστήριξε ο κ. Ταπεινός στο τοπικό ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 θα κληθούννα μιλήσουν κοινωνικοί φορείς και ειδικοί για το θέμα ενώ επεσήμανεότι έχει διαπιστωθεί ότι τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται σε συνοικίεςυποβαθμισμένες όπου τα παιδιά δεν έχουν σωστή αντιμετώπιση από τηνοικογένεια.

Έρχεται ο Περιφερειάρχης

Σήμερα αναμένεται στην Πάτρα ο νέος Γεν. Γραμματέας της ΠεριφέρειαςΔυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος. Ο κ. Αποστολόπουλος θα έχει επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να ενημερωθεί για τις επείγουσες εκκρεμότητες.

Δεσμεύτηκε να... απαντήσει

Στην Πάτρα αναμένεται ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας. Χθες ο κ. Ρέππας συναντήθηκε με φορείς της περιοχής όπου έγινεαναλυτική παρουσίαση όλων των εκκρεμοτήτων που υφίστανται στην Πάτρα και στο νομό Αχαΐας και ανήκουν στην αρμοδιότητα του συγκεκριμένουΥπουργείου. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε στις αρχές του νέου χρόνου να ανακοινώσει μέτραγια την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την Πάτρα.

Θα γκρεμιστεί ο "Άγιος Ανδρέας";

Στο μικροσκόπιο της σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας, μεταξύ του Γ.Γ. Νίκου Πολύζου, της διοίκησης της ΔΕΠΑΝΟΜ και άλλωνυπηρεσιακών παραγόντων, μπαίνει το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».Πιθανόείναι ακόμα και το ενδεχόμενο κατεδάφισης του κεντρικού κτιρίου παρότιτο έργο της αντισεισμικής θωράκισης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

Ο Τάσος Αποστολόπουλος νέος Γ.Γ. Δυτ. Ελλάδας

Ο Τάσος Αποστολόπουλος, Γραμματέας των Περιφερειακών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει χρέη νέου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα. Επίσης, η νομαρχιακή σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα θα «μετακομίσει» στην Ήπειρο, καθώς ορίστηκε ως η νέα Περιφερειάρχης.
Ο Τάσος Αποστολόπουλος κατάγεται από τη Μεσσηνία και είναι δάσκαλος.
Γεννήθηκε το 1958 και διορίστηκε το 1983 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η οργανική του θέση είναι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης. Συμμετέχει από τον Απρίλιο του 2001 στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε) της Ελλάδας. Ως δάσκαλος και ως δημόσιος υπάλληλος συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά στο εκπαιδευτικό και δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο μέσα από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΠΑΣΚ Δημοσίων Υπαλλήλων. Συμμετέχει και σήμερα στα κεντρικά όργανα της παράταξης της ΠΑΣΚ. Για πολλά χρόνια διατέλεσε μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας, ενώ πολιτική δράση είχε και στη Μεσσηνία. Διατέλεσε, επίσης, Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Συμμετείχε ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος στα περισσότερα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ. Από τον Μάιο του 2008 είναι γραμματέας Περιφερειακών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ (πρώην οργανωτικό).

Οι γιατροί κάνουν προσωρινά "πίσω"

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Ι.Ν.Α. αποφάσισε σήμερα, την προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί από τις 16 Νοεμβρίου. Οι λόγοι της προσωρινής αναστολής της επίσχεσης είναι οι παρακάτω:
* Πληρώθηκαν οι δεδουλευμένες εφημερίες του Αυγούστου στους ειδικευόμενους γιατρούς και το Υπουργείο Υγείας δεσμεύθηκε για την πληρωμή και των ειδικευμένων γιατρών με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
* Εκδόθηκε φύλλο ΦΕΚ για τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.
* Κατά την χθεσινή συνάντηση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας ο Γ.Γ. δεσμεύτηκε για τη εξασφάλιση των κονδυλίων που απαιτούνται για την πληρωμή των εφημεριών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.
Η Γενική Συνέλευση με απόφασή της καλεί το Υπουργείο να φροντίσει ώστε οι υπό προκήρυξη θέσεις να είναι θέσεις Επιμελητών Β’ προκειμένου οι νέες προσλήψεις να έχουν ουσιαστική και θετική επίδραση στις απάνθρωπες συνθήκες εφημέρευσης των νοσοκομειακών γιατρών.
«Το προσωρινό της αναστολής σε ένδειξη καλής πίστης αλλά έχοντας υποστεί πολλάκις την πάγια τακτική του εμπαιγμού από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου επισημαίνουμε ότι η όποια κωλυσιεργία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που λάβαμε και η όποια καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μας θα αποτελεί υπέρβαση των ορίων ανοχής μας και θα επιφέρει νέες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ε.Ι.Ν.Α.

Επιτροπή του ΙΚΑ για τις εξωσωματικές

Την αναγκαιότητα να συσταθεί και στην Πάτρα Επιτροπή του ΙΚΑ για την έγκριση της εφαρμογής της μεθόδου εξωσωματικής γονιμοποίησης επεσήμανε ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας στον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Ανδρέα Λοβέρδο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το πρωί.
Ο Υπουργός, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δημάρχου, αναγνωρίζοντας τη βασιμότητα του αιτήματος, καθώς σήμερα στη χώρα υπάρχουν μόνον δύο Επιτροπές, μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη.
Η τρίτη Επιτροπή με έδρα την Πάτρα θα έχει αρμοδιότητα για όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ένα στα τέσσερα ζευγάρια αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας με αποτέλεσμα να καταφεύγει στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης για την απόκτηση παιδιού.
Η δημιουργία Επιτροπής του ΙΚΑ και στην Πάτρα θα διευκολύνει σημαντικά τα ζευγάρια που καταφεύγουν στην μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς στο εξής δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Αθήνα.

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά

Με εντολή του Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου ξεκίνησαν αυστηροί έλεγχοι στην αγορά εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι έλεγχοι έχουν να κάνουν σε προϊόντα ζωικής και φυτικής προέλευσης και αφορούν κυρίως το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Παράλληλα το ίδιο αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε ότι αφορά την ποιότητα και τις τιμές των παιχνιδιών που κυκλοφορούν στην αγορά ενώ για το σκοπό αυτό συγκροτούνται ήδη Μεικτά Κλιμάκια Ελέγχων. Τα πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά ενώ το πρωί της Παρασκευής για τον ίδιο λόγο, θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Νομάρχη σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

"Λουκέτο" και σε άλλα σχολεία

Με απόφαση του Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου και εξαιτίας των περιστατικών γριπώδους συνδρομής που παρουσιάστηκαν σε μαθητές, διακόπτεται η λειτουργία των μαθημάτων από σήμερα και για επτά ημέρες, στα παρακάτω Σχολεία και Τμήματα:
Νηπιαγωγείο Μετοχίου
35ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Δημοτικό Σχολείο Μετοχίου
Τάξη Α’ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών
66ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
57ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Τμήμα Β1 του 46ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών
Τμήμα Β1 του 42ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών
Τάξη Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βασιλείου
Τμήμα Β3 του 22ου Γυμνασίου Πατρών
Τμήμα Γ1 του 16ου Γυμνασίου Πατρών
Τμήμα Α3 του ΓΕΛ Βραχναιϊκων
Τμήμα Α1 του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου
Διευκρινίζεται ότι το Τμήμα Α4 του 1ου ΓΕΛ Αιγίου έχει διακοπή μαθημάτων από χθες έως και 14/12/.

Το τελευταίο αντίο

«Καλό σου ταξίδι Δήμαρχε…», αναφωνούσε το πλήθος ξεσπώντας σε χειροκροτήματα όταν το φέρετρο του Δημάρχου Παραλίας Δημήτρη Τσίγκα διέσχιζε το δρόμο προς το κοιμητήριο. Στην κηδεία του Δημάρχου δάκρυσαν και οι πέτρες.
Χιλιάδες πολίτες, εκπρόσωποι Αρχών και φορέων, συγγενείς και φίλοι, με δάκρυα στα μάτια και μερικά λουλούδια στα χέρια απηύθυναν το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Τσίγκα, τον 50χρονο Δήμαρχο που «έφυγε» τόσο νωρίς από τη ζωή προχθές, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο Ιερός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία γέμισε «ασφυκτικά, όπως επίσης και το προαύλιο της εκκλησίας, ενώ από τον κόσμο είχε κατακλυστεί ακόμη και η Πατρών- Πύργου.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του, Γιάννα και τα δίδυμα μεγαλύτερα παιδιά του, Γιώργο και Μαρία – Χριστίνα 12 ετών. Ο μικρότερος Κωνσταντίνος δεν ήταν εκεί. Μεταξύ εκείνων που έστειλαν στεφάνι, ήταν ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Οι φορείς στον Δ. Ρέππα

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ρέππα, θα έχουν οι βουλευτές και οι φορείς της Αχαΐας, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 13.00 μ.μ.
Αντικείμενο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα (Χαρ. Τρικούπη 182), είναι τα έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου στο Νομό.
Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Αχαιοί βουλευτές κκ. Κατσιφάρας (Υφυπουργός Δικαιοσύνης), Σπηλιόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπεκίρης, Νικολόπουλος,
Τσούκαλης, Καραθανασόπουλος και Χρυσανθακόπουλος, ο Νομάρχης Αχαΐας, κ. Κατσικόπουλος ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Φούρας και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημ. Συμβούλιο

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό της έγκρισης των όρων της νέας σύμβασης του δήμου με την Ελληνική Εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης. Ο Δήμος αναλαμβάνει την συλλογή των δημοτικών συσκευασιών και η Εταιρεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τη λειτουργία του εργοστασίου διαλογής. Παράλληλα θα συζητηθεί και το θέμα της τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των παρκομέτρων που προβλέπει την κατάβολή ενδεικτικού ποσού από τους μόνιμους κατοίκους και τους φορείς που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι γιατροί

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλοντας για αντισυναδελφική συμπεριφορά Διευθυντές κλινικών στο ΠΓΝΠ που ασκούν πιέσεις στους ειδικευόμενους γιατρούς να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας η οποία έχει ξεκινήσει προ τριών εβδομάδων με αφορμή την καθυστέρηση των δεδουλευμένων εφημεριών.
Σε μισή ώρα πραγματοποιούν γενική συνέλευση τα μέλη της ΕΙΝΑ για να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Μήνυση για το Διακονιάρη

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν επαγγελματίες και κάτοικοι που θίγονται από την καθυστέρηση των έργων της κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη. Ζητούν να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Στη μήνυσή τους υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση του έργου τους, οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο.
Τα μέλη του συντονιστικής επιτροπής που υπογράφουν τη μήνυση, ετοιμάζονται τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν μεμονωμένα αστικές αγωγές σε βάρος του δημοσίου.

Κλείνουν πρόωρα τα σχολεία;

Σε πρόωρο κλείσιμο των σχολικών μονάδων του Νομού Αχαΐας προσανατολίζεται ο Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, καθώς τα λουκέτα στα σχολεία του νομού λόγω των κρουσμάτων της νέας γρίπης, αυξάνονται καθημερινά.
Από σήμερα κλείνουν άλλα 33 σχολεία ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό στα 89.

Κηδεύεται σήμερα ο Δ. Τσίγκας

Κηδεύεται σήμερα το μεσημέρι δημοσία δαπάνη ο Δήμαρχος Παραλίας Δημήτρης Τσίγκας που πέθανε χθες τα ξημερώματα αιφνίδια λίγο μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δημήτρης Τσίγκας υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και υπέκυψε . Η είδηση του θανάτου του, προκάλεσε σοκ και θλίψη στην τοπική κοινωνία. Η κηδεία του Δημάρχου Παραλίας θα γίνει στη 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραλίας. Με απόφαση του Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου, σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Παραλίας. Κλειστά θα παραμείνουν από τις 12 το μεσημέρι όλα τα Δημαρχεία με απόφαση της ΤΕΔΚΝΑ.

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

Στην Πάτρα ο Ν. Πολύζος

Στην Πάτρα αναμένεται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Νικόλαος Πολύζος που θα έχει επαφή με τα στελέχη του χώρου της υγείας.

Απεργούν οι συμβασιούχοι

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, συνεχίζουν τοναγώνα τους οι συμβασιούχοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.Οι 45 εργαζόμενοι στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, στη ΔιαχειριστικήΑρχή και στο Πρόγραμμα «Θησέας», ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων τους και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.

Αιμοδοσία στο 5ο ΕΠΑΛ

Αιμοδοσία στο 5 ΕΠΑΛ που βρίσκεται στο τέρμα της Αγίας Σοφίας, έχειδιοργανώσει σήμερα από τις 6.30 έως τις 10.00 μ.μ. ο ΣύλλογοςΕθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» σε συνεργασία με τουςκαθηγητές και μαθητές του σχολικού συγκροτήματος.Αύριο διοργανώνεται αιμοδοσία στο 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο από τις 6.30έως τις 10.00 το βράδυ.

Μηνύσεις για το Διακονιάρη

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα οικάτοικοι και επιχειρηματίες που θίγονται από την καθυστέρηση τηςολοκλήρωσης των έργων κάλυψης του Χειμάρρου Διακονιάρη. «Όποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του να λογοδοτήσει» υποστηρίζουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που έχει συσταθεί.

Επικίνδυνο κτίριο

Προ των ευθυνών τους θέτουν τους υπεύθυνους τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας για την κατάσταση που επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο και η οποία θέτει σε κίνδυνο εργαζόμενους και πολίτες. Οι δικηγόροι της Πάτρας επισημαίνουν για μία ακόμα φορά τον κίνδυνο ατυχήματος καθώς όπως είναι γνωστό το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό του 2008.

Πέθανε ο Δήμαρχος Παραλίας

Θλίψη προκάλεσε στην Αχαΐα ο αιφνίδιος θάνατος του 50χρονου ΔημάρχουΠαραλίας, Δημήτρη Τσίγκα.Ο Δημήτρης Τσίγκας χθες βράδυ παρέστη στη συνεδρίαση του ΔημοτικούΣυμβουλίου και εκεί αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετά το τέλος της συνεδρίασης αναχώρησε για το σπίτι του. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και οι οικείοι του αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Κατά τη μεταφορά του στο 409 νοσοκομείο και ενώ είχε χάσει τις αισθήσεις του ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον παρέλαβε. Δυστυχώς λίγο πριν φθάσει στο νοσοκομείο υπέκυψε. Ο θάνατος του οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η κηδεία τουθα γίνει αύριο το μεσημέρι.

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Στα ίχνη των δραστών

Ληστεία σε νυχτερινό κατάστημα στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής. Οι δράστες με την απειλή όπλου μπήκαν στο κατάστημα και πήραν περίπου 10.000 ευρώ που περιείχε το ένα ταμείο. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για άτομα που γνώριζαν πολύ καλά το κατάστημα.

Στο εδώλιο αγρότες

Δέκα έξι αγρότες από την Ωλενία, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παρακώλυσης της συγκοινωνίας την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων το 2005.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων

Τέλος στις εκκρεμότητες των υπό κατασκευή έργων, παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την αποκατάσταση από πυρκαγιές και σεισμούς, ένταξη της Αχαΐας στις περιοχές με ενισχυμένο αναπτυξιακό νόμο και κίνητρα για νέες επενδύσεις δημιουργία προαστιακού και έλευση του φυσικού αερίου, είναι τα βασικά στοιχεία του πλαισίου διεκδίκησης που θα θέσουν οι φορείς της Αχαΐας στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Οι φορείς πραγματοποίησαν σύσκεψη το περασμένο Σάββατο και αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα για οριστικοποιήσουν τους άξονες διεκδίκησης.

Νέα "λουκέτα" σε σχολεία λόγω γρίπης

Με απόφαση του Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου και εξαιτίας των περιστατικών γριπώδους συνδρομής που παρουσιάστηκαν σε μαθητές, διακόπτεται η λειτουργία των μαθημάτων για 7 ημέρες από αύριο Τρίτη (8/12/2009) στα παρακάτω Σχολεία και Τμήματα:
Γυμνάσιο Ελληνική Αναγέννηση, Τάξεις Α & Β
2ο Γυμνάσιο Αιγίου, Τμήματα Β5, Β2
Γυμνάσιο & ΓΕΛ Ερυμάνθειας (όλο)
1ο ΕΠΑΛ Αιγίου, Τμήματα Α5, Α3
Γυμνάσιο Βραχνέϊκων (όλο)
15ο Νηπιαγωγείο Πατρών (όλο)
8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (όλο)
9ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (όλο)
9ο Νηπιαγωγείο Πατρών (όλο)
12ο Νηπιαγωγείο Πατρών(όλο)
59ο Νηπιαγωγείο Πατρών(όλο)
41ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (όλο)
40ο Νηπιαγωγείο Πατρών (όλο)
47ο Νηπιαγωγείο Πατρών (όλο)
2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς (όλο) & 2ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς (όλο) (συστεγάζονται)
Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου (όλο)
2ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων
Δημοτικό Σχολείο Ελληνικής Αναγέννησης, Τάξη Ε
30ο Νηπιαγωγείο Πατρών
64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών , Τμήμα Α1
6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Τάξη Β
Νηπιαγωγείο Αιγείρας(όλο) & Δημοτικό Αιγείρας (όλο) (συστεγάζονται)
Νηπιαγωγείο Καλλιθέας(όλο) & Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας (όλο) (συστεγάζονται)
Δημοτικό Σχολείο Άνω Καστριτσίου , Τάξεις Γ, Δ
Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου (όλο)
Νηπιαγωγείο Σκιαδά (όλο) & Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά (όλο) (συστεγάζονται)
Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης (όλο)
56ο Νηπιαγωγείο Πατρών (όλο)
65ο Νηπιαγωγείο Πατρών (όλο)
Δημοτικό Σχολείο Σανταμέρι (όλο)
25ο Νηπιαγωγείο Πατρών (όλο)

Αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα

Χιλιάδες νοικοκυριά στην Αχαΐα αδυνατούν να εξοφλήσουν τουςλογαριασμούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ηλεκτρικό. Ταπαραπάνω αναφέρει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών καιΜεταφορών ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, ζητώντας τηλήψη μέτρων για την ανακούφιση όσων στερούνται τη δυνατότητα ναεξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:Η οικονομική κρίση έχει ορατά αποτελέσματα όχι μόνο στην αγορά αλλάκαι στα νοικοκυριά. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριάστο Νομό Αχαΐας, καθώς αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τηςΔΕΗ.Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ενώ το 2008 στην πόλη της Πάτρας, έγιναν7.000 διακοπές συνδέσεων από τη ΔΕΗ, το πρώτο δεκάμηνο του τρέχοντοςέτους, ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε τις 6.500. Αναμένεται μέχριτέλους του χρόνου ο αριθμός να μεγαλώσει με αποτέλεσμα να έχουμεμεγαλύτερο ποσοστό από πέρυσι.Επειδή στα πλαίσια της ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, και τηςκοινωνικής αλληλεγγύης η κυβέρνηση οφείλει να δει και αυτό το θέμα.Ερωτάται ο κ. Υπουργός:1) Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των διακοπών σύνδεσης ηλεκτρικούρεύματος στην Αχαΐα που πραγματοποιήθηκαν το 2007,το 2008 και το 2009και εάν υπάρχουν στοιχεία για τα νοικοκυριά που δεν επανασυνδέθηκανλόγω οικονομικής αδυναμίας.2) Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την ανακούφιση όσων στερούνται τηδυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Γυαλιά- καρφιά το κέντρο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Πάτρας, όταν κουκουλοφόροι και κρανιοφόροι κρατώντας καδρόνια και τεράστιες πέτρες έσπασαν όλα τα τραπεζικά καταστήματα στην οδό Κορίνθου, Μαιζώνος, Αγίου Ανδρέου και Κολοκοτρώνη. Κανένα τραπεζικό κατάστημα δεν ξέφυγε από το στόχαστρο των κουκουλοφόρων, οι οποίοι με πρωτοφανή μανία πετούσαν πέτρες σπάζοντας τις τζαμαρίες και πετούσαν μολότοφ βάζοντας φωτιές. Η καταστροφή ήταν πρωτοφανής, ενώ οι κουκουλοφόροι δεν "πείραξαν" κανένα κατάστημα στο κέντρο, πλην κάποιων πολυεθνικών συμφερόντων.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οπότε και ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. Ξεκίνησαν την πορεία τους κατευθυνόμενοι στην οδό Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια έστριψαν στην οδό Μαιζώνος. Όταν έφθασαν έξω από το Δημαρχείο πέταξαν μολότοφ, ενώ στη συνέχεια έστριψαν στην οδό Γούναρη όπου κατέστρεψαν ολοσχερώς το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Χαρακτηριστικό της καταστροφικής μανίας των κουκουλοφόρων ήταν πως "βρήκαν" σύμμαχους στα σήματα της τροχαίας, στα κολωνάκια του Δήμου, ακόμη και στα καλάθια των απορριμμάτων τα οποία κυριολεκτικά "ξήλωσαν" για να σπάνε τις τζαμαρίες. Η δράση των κουκουλοφόρων συνεχίστηκε ανεξέλεγκτη μέχρι την οδό Κολοκοτρώνη, όπου και τους ανέκοψαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στην πλατεία Όλγας, όπου έβαλαν φωτιές στους κάδους, όπως επίσης και σε όλο το μήκος της οδού Αράτου. Ακολούθως συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το Παράρτημα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμεναν μέχρι αργά τη νύχτα σε επιφυλακή "περιφρουρώντας" το Αστυνομικό Μέγαρο στην οδό Ερμού.