Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Οι γιατροί κάνουν προσωρινά "πίσω"

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Ι.Ν.Α. αποφάσισε σήμερα, την προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί από τις 16 Νοεμβρίου. Οι λόγοι της προσωρινής αναστολής της επίσχεσης είναι οι παρακάτω:
* Πληρώθηκαν οι δεδουλευμένες εφημερίες του Αυγούστου στους ειδικευόμενους γιατρούς και το Υπουργείο Υγείας δεσμεύθηκε για την πληρωμή και των ειδικευμένων γιατρών με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
* Εκδόθηκε φύλλο ΦΕΚ για τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.
* Κατά την χθεσινή συνάντηση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας ο Γ.Γ. δεσμεύτηκε για τη εξασφάλιση των κονδυλίων που απαιτούνται για την πληρωμή των εφημεριών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.
Η Γενική Συνέλευση με απόφασή της καλεί το Υπουργείο να φροντίσει ώστε οι υπό προκήρυξη θέσεις να είναι θέσεις Επιμελητών Β’ προκειμένου οι νέες προσλήψεις να έχουν ουσιαστική και θετική επίδραση στις απάνθρωπες συνθήκες εφημέρευσης των νοσοκομειακών γιατρών.
«Το προσωρινό της αναστολής σε ένδειξη καλής πίστης αλλά έχοντας υποστεί πολλάκις την πάγια τακτική του εμπαιγμού από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου επισημαίνουμε ότι η όποια κωλυσιεργία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που λάβαμε και η όποια καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μας θα αποτελεί υπέρβαση των ορίων ανοχής μας και θα επιφέρει νέες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ε.Ι.Ν.Α.