Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Λόμπι δυτικού άξονα

Συνάντηση εργασίας για την τουριστική ανάπτυξη του άξονα της Ιονίας Οδού με τη συμμετοχή όλων των Νομαρχών της Δυτικής Ελλάδας, από Ιωάννινα έως Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρη Δράκου και του Νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα γραφεία της ΕΝΑΕ (Μεσογείων 15) στις 11.πμ. και αντικείμενό της θα είναι η διερεύνηση του πλαισίου συνεργασίας για την αξιοποίηση του νέου οδικού άξονα προς όφελος των περιοχών από τις οποίες διέρχεται.
Ο κ. Κατσικόπουλος, θα ενημερώσει τους Νομάρχες για την πρόταση που έχει ήδη καταρτίσει η ΝΑ. Αχαΐας για την αξιοποίηση της Ιόνιας Οδού σε όλα τα επίπεδα (οικονομία, μεταφορές, πολιτισμός, τουρισμός κλπ) και θα προτείνει τη δημιουργία ενός λόμπι του δυτικού άξονα με στόχο την ανάπτυξή του και την εξισορρόπηση του οικονομικού και αναπτυξιακού αποτελέσματος σε σχέση με τον ανατολικό άξονα της χώρας, που είναι μέχρι σήμερα προκλητικά ευνοημένος.