Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Δικαίωση των μουσικών

Δικαιώθηκαν από το ΙΚΑ οι 37 εργαζόμενοι στη Δημοτική Μουσική, οι οποίοι ζητούσαν να ασφαλιστούν. Το ΙΚΑ αναγνώρισε πως οι μουσικοί έπρεπε να είχαν ένσημα από το 2003 γι’ αυτό και υποχρεώνει το Δήμο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους αναδρομικά.

Στήθηκαν οι μποναμάδες

Ξεκίνησε από χθες η λειτουργία των μποναμάδων στην Τριών Ναυάρχων. Οι μικροπωλητές έστησαν τους πάγκους τους, οι οποίοι θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Προκλητική εξαίρεση

Αχαΐα και Ηλεία εξαιρέθηκαν από την έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση θεομηνιών που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που προκάλεσαν οι θεομηνίες μετά τις πυρκαγιές.

Στα ίχνη των αδίστακτων ληστών

Στα δίχτυα της Αστυνομίας έπεσε αργά χθες ένας Ρουμάνος, ο οποίος εκτιμάται πως είναι μέλος της αδίστακτης σπείρας των κακοποιών που χτύπησαν με καλάσνικοφ στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κ. Αχαΐα, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό, δύο υπαλλήλους και δύο ηλικιωμένους πελάτες.
Ο αλλοδαπός που έχει προσαχθεί στην Ασφάλεια Πατρών, φέρεται να είναι μέλος της ομάδας των ληστών, ενώ βρέθηκε και το τρίτο κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν. Η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για σπείρα Ρουμάνων και Αλβανών, βαριά οπλισμένη που γνώριζε την περιοχή, ενώ τα μέλη της είναι αδίστακτα και ικανά ακόμη και να σκοτώσουν.
Να υπενθυμίσουμε πως οι δράστες άρπαξαν από τα ΕΛΤΑ 240.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα τρόμος επικρατεί στην Κ. Αχαΐα μετά τις πρωτόγνωρες σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί. Οι κάτοικοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς οι δράστες άδειασαν κυριολεκτικά τα καλάσνικοφ σε οχήματα και κτίρια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ανυποψίαστων πολιτών, αλλά και την πρόκληση εκτεταμένων υλικών ζημιών. Οι φορείς κάνουν λόγο για ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή και επαναφέρουν το αίτημά τους για λειτουργία αστυνομικής υποδιεύθυνσης με επαρκές προσωπικό.
Καλύτερα είναι στην υγεία του ο 47χρονος αστυνομικός, ο οποίος χθες δέχτηκε τα πυρά των ληστών στην Κάτω Αχαΐα. Ευτυχώς τα τραύματα του αστυνομικού ήταν διαμπερή και δεν υπήρξε κίνδυνος για την υγεία του. Ωστόσο, η Ένωση Αστυνομικών καταγγέλλει την ανυπαρξία σχεδίου αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και μιλά για πλάνο αστυνόμευσης που κινείται στα πρότυπα του ερασιτεχνισμού οδηγώντας τους αστυνομικούς ως αμνούς στη σφαγή.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Αυξήσεις από τη ΔΕΥΑΠ

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, όταν οι Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Γιάννης Κασίμης, Κώστας Καρπέτας και Βίβιαν Σαμούρη, αρνήθηκαν να ψηφίσουν αύξηση των τελών της ΔΕΥΑΠ κατά 2,7%, όπως προέβλεπε η εισήγηση. Νωρίτερα, η παράταξη Δημαρά είχε αρνηθεί να ψηφίσει την αύξηση, καταγγέλλοντας ότι στη ΔΕΥΑΠ υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται ακόμα και με 4.500 ευρώ το μήνα. Η καταγγελία αυτή, άναψε τα αίματα, οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν, με αποτέλεσμα οι παραπάνω σύμβουλοι της παράταξης Φούρα να αρνηθούν την ψήφιση της εισήγησης. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο δήμαρχος κ. Φούρας απέσυρε την πρόταση και εισηγήθηκε αύξηση 1%, η οποία και ψηφίστηκε.

"Όχι" στα προκάτ στο ΠΓΝΠ

Όχι στις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών που θα εξασφάλιζαν 25 επί πλέον κλίνες στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας είπε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΠΓΝΠ. Η απόφαση αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς καταδικάζει ασθενείς και το νοσοκομείο να λειτουργεί υπό άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες, γεγονός που έχουν επισημάνει γιατροί και νοσηλευτές.

Παρέμβαση Τσούκαλη για τη ΒΙ.ΠΕ.

Την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου διαχείρισης και λειτουργίας της ΒΙΠΕ έθεσε στην Υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Λούκα Κατσέλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης αναφέρθηκε στο καθεστώς που επικρατεί με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ που καθορίζει αποκλειστικά και μόνο με βάση τα ιδιωτικά επιχειρηματικά της συμφέροντα τη λειτουργία της ΒΙΠΕ Πατρών. Η υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα συνολικά για όλες τις ΒΙΠΕ.

Τρεις σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 8.30 στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου στο ύψος του κόμβου της Κουρούτας. Η σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και ενός μικρού κοριτσιού που επέβαινε στο όχημα με οδηγό τη μητέρα της. Για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών χρειάστηκε η επέμβαση τηςΠυροσβεστικής υπηρεσίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν για αρκετή ώρα με δυσκολία.

Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Κ. Αχαΐας

Ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κάτω Αχαΐα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις από τους οκτώ δράστες οπλισμένοι με καλάσνικοφ μπήκαν στο υποκατάστημα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη χρηματαποστολή και άρπαξαν σύμφωνα με τους υπαλλήλους δύο σάκους που περιείχαν περίπου 200.000 ευρώ. Οι δράστες φεύγοντας από το υποκατάστημα δεν δίστασαν να χτυπήσουν δύο άτομα που βρίσκονταν στο υποκατάστημα με το κοντάκι των όπλων τραυματίζοντάς τους ελαφρά. Οι άλλοι τέσσερις δράστες που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στα κάτω άκρα τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος που έφθασε στο σημείο με μοτοσικλέτα. Η Αστυνομία ενημερώθηκε από το συναγερμό που ενεργοποίησαν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ κατά τη διάρκεια της ληστείας και τρεις αστυνομικοίμεταξύ των οποίων και ο διοικητής του τμήματος έσπευσαν στο σημείο. Οι δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν της σύλληψης ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.