Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Μεγάλη πιθανότητα για βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι.

Λίγες νεφώσεις το πρωί με ηλιοφάνεια. Γρήγορα μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν από τα Β της πόλης και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά του Νομού και σταδιακά και στην πόλη. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πιο έντονα στην Β Πάτρα και στα ορεινά, ενώ στην Ν και Κεντρική Πάτρα θα είναι ασθενέστερα. Βελτίωση το βράδυ.

ΑΝΕΜΟI: Από ΝΔ διευθύνσεις (Ν-ΝΔ έως Δ-ΝΔ) 2-4 πρόσκαιρα 5bf και σταδιακά προς το απόγευμα από ΒΑ διευθύνσεις 3-4 στην Ν Πάτρα έως ισχυροί 4-6 bf στην Β Πάτρα και στο Ρίο.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη 20-28 βαθμούς . Πτώση με τα φαινόμενα γύρω στους 22-23βαθμούς.
ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 85% το πρωί γύρω από την πόλη έως πρόσκαιρα πριν το μεσημέρι 60% στα εσωτερικότερα τμήματα της πόλης. Με βροχή γύρω στο 85%.

με τη συνεργασία του meteo-news

ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Με τις περιοδείες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος.

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής περιοδεύει σήμερα στο Μεσολόγγι.

Στο ΠΑΣΟΚ εργάζονται για την προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου, που εκτιμάται ότι θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου, ενώ από σήμερα θα λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο στην Πάτρα ενώ πραγματοποιούνται το απόγευμα έχουν προγραμματισθεί τα εγκαίνια στο εκλογικό κέντρο Αιγίου.

Στο ΚΚΕ όλα είναι έτοιμα για την ομιλία της Αλέκα Παπαρήγα στις 25 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Γεωργίου, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για την 1η Οκτωβρίου που έχει προγραμματισθεί η κεντρική ομιλία.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Μ.Ε.Θ. ΝΕΟΓΝΩΝ

Την έντονη αντίδραση της ιατρικής κοινότητας προκάλεσε η απόφαση της 6ης ΔΥΠΕ να κλείσει τη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του Γ.Ν. Πατρών «Αγ. Ανδρέας» που στεγάζεται στο 409.
Η Μονάδα έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού και τα νεογνά θα διακομίζονται στη ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Π. που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες καθώς λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό και βρίσκεται ήδη σε κορεσμό.
Η ΕΙΝΑ κάνει λόγο για εγκληματική απόφαση και εγκληματική αδιαφορία και καλεί τη ΔΥΠΕ να σταματήσει κάθε ενέργεια που λειτουργεί εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΡΤ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

Η Πάτρα υποδέχεται τους αγώνες κάρτ.
Σήμερα από τις 3 το απόγευμα ξεκινούν τα προκριματικά ενώ αύριο στις 8 οι αγώνες.
Λόγω των αγώνων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.
Στο μεταξύ οι αγώνες έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών επισκεπτών που έχουν κατακλίσει τα ξενοδοχεία της περιοχής.

ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Τρίωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου της Πάτρας διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών αιτημάτων και προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Δημοτικής αρχής.
Η Δημοτική Αρχή διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις την ώρα μάλιστα που η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθαριότητας και οι δημότες διαμαρτύρονται καθημερινά.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Σε καταλήψεις στάσεις εργασίας και συσκέψεις με τους υποψήφιους βουλευτές απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών.
Την Τρίτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση στο γραφείο του Επιτρόπου της ΥΠΕ , ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν κατάληψη της 6ης ΔΥΠΕ.
Τη Δευτέρα 27/9 καλούν τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων σε σύσκεψη για να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους πάνω θέματα υγείας που αντιμετωπίζει ο νομός με σημαντικότερο τη διακοπή λειτουργίας του νοσοκομείου ο «Άγιος Ανδρέας»

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Καραμανλή στο Μεσολόγγι έχει ως εξής:

- 13:15 Επίσκεψη στα έργα που πραγματοποιούνται στην υπό κατασκευή σήραγγα της Ιονίας Οδού στην Καλυδώνα(Ευηνοχώρι)

- 13:45 Επίσκεψη στην υπό κατασκευή μαρίνα στο λιμάνι Μεσολογγίου.
Ομιλία Πρωθυπουργού.

- 15:15 Επίσκεψη στο Φράγμα Αχυρών στην περιοχή Ξηρομέρου.

με τη βοήθεια του messolonghinews

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

Στη Ν.Δ. επιχειρούν να ανεβάσουν τους τόνους προκειμένου να αλλάξει το σκηνικό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.
Χθες τα μέλη της επικοινωνιακής ομάδας έκαναν επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για προσπάθεια διαστροφής της σκέψης και χειραγώγησης του κόσμου.
Τη Δευτέρα αναμένεται να λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο του κόμματος στην Πάτρα, ενώ αύριο αναμένεται να επισκεφθεί το Μεσολόγγι ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

ΕΚΛΕΙΣΕ Η Μ.Ε. ΝΕΟΓΝΩΝ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"

Έκλεισε με απόφαση της 6ης ΔΥΠΕ η Μονάδα Εντατικής Νεογνών του Γ.Ν. Πατρών «Αγ. Ανδρέας» που στεγάζεται στο 409, λόγω έλλειψης προσωπικού και τα νεογνά θα διακομίζονται στη ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Π. που βρίσκεται ήδη σε κορεσμό.
Η ΕΙΝΑ κάνει λόγο για εγκληματική απόφαση δεδομένης της κατάστασης στο ΠΓΝΠ.

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου της Πάτρας, προβάλλοντας οικονομικά αιτήματα.
Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε τρίωρες στάσεις εργασίας και δεν αποκλείουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.
Την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση αυτή, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση των αιτημάτων ενώ αφήνει αιχμές για τον τρόπο καθαριότητας της πόλης.
«Είναι αδιανόητο τη στιγμή που η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθαριότητας και οι δημότες διαμαρτύρονται καθημερινά, τα θέματα που κατ΄ αποκλειστικότητα τίθενται από τα σωματεία να αφορούν επιδόματα, υπερωρίες, οδοιπορικά, μειωμένα ωράρια και πάσης φύσεως οικονομικές διεκδικήσεις ακόμα και πέραν της κείμενης νομοθεσίας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στην αναγκαιότητα ύπαρξης συνεχούς και ανοικτού διαλόγου, εστίασαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, που συναντήθηκαν σήμερα, παρουσία του Δημάρχου Ανδρέα Φούρα.
Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου ανέπτυξαν τις θέσεις και απόψεις τους για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και τόνισαν την ανάγκη να υπάρξουν παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην παράλληλη αναβάθμιση της πόλης και την ενίσχυση του πατρινού εμπορίου.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Στη Ν.Δ. επιχειρούν να ανεβάσουν τους τόνους προκειμένου να αλλάξει το σκηνικό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με τα περισσότερα στελέχη να αποστασιοποιούνται. Χθες τα μέλη της επικοινωνιακής ομάδας έκαναν επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για προσπάθεια διαστροφής της σκέψης και χειραγώγησης του κόσμου. Τη Δευτέρα αναμένεται να λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για την προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου, που εκτιμάται ότι θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου.
Αύριο ανοίγει το εκλογικό κέντρο στην Πάτρα, ενώ πραγματοποιούνται τα εγκαίνια στο εκλογικό κέντρο Αιγίου.

Στο ΚΚΕ όλο το βάρος δίνεται στην προετοιμασία της προεκλογικής συγκέντρωσης στις 25 Σεπτεμβρίου όπου θα μιλήσει στις 8.30 το βράδυ η Αλέκα Παπαρήγα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για την 1η Οκτωβρίου με κεντρικό ομιλητή πιθανών το Δημ. Παπαδημούλη, ενώ στο ΛΑΟΣ αναβλήθηκε η χθεσινή επίσκεψη του Μάκη Βορίδη.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Αποφυλακίζεται σήμερα ο Αθανάσιος Παππάς καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά πλειοψηφία έκανε χθες δεκτό το αίτημά του, λόγω προβλημάτων υγείας και εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο.
Ο κ. Παππάς έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 21 ετών για την υπόθεση των πλαστών συνταγογραφίσεων στη Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική του Π.Γ.Ν.Π.
Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί και ο πρώην διευθυντής της κλινικής Β. Τσιγγούνης.

ΚΑΡΤ...ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες καρτ που θα ξεκινήσουν από αύριο το μεσημέρι με τα προκριματικά.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κέντρο της Πάτρας από τις 8 το πρωί της Κυριακής και θα ολοκληρωθούν στις 2 το μεσημέρι, παρουσία εκατοντάδων φίλων του αθλήματος που αναμένονται αύριο στην Πάτρα.
Χθες μίλησαν για τους αγώνες τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που τόνισαν ότι στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι να γίνει θεσμός για την πόλη δίνοντας με αυτό τον τρόπο αναπτυξιακή και οικονομική πνοή.
Λόγω των αγώνων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ"

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί η παρουσία παιδιών στα φανάρια.
Η κατάσταση έχει προβληματίσει έντονα τις αστυνομικές αρχές που ωστόσο δεν μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικά καθώς πρόκειται για ανήλικους.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Επίσκεψη στο Μεσολόγγι θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στη 1:30 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, εκτός των άλλων θα επισκεφτεί τη Μαρίνα Μεσολογγίου και ενδεχομένως το εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στο Ευηνοχώρι (Σήραγγα Καλυδώνας).

από το MessolonghiNews.blogspot.com

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας ο Θανάσης Παππάς που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 21 ετών για το σκάνδαλο της Μαιευτικής - Γυναικολογική κλινικής στο ΠΓΝΠ.
Το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Θανάσης Παππάς έγινε σήμερα αποδεκτό από το Δικαστήριο.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ένα σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα δώρισε στο Δήμο της Πάτρας η Γερμανική Περιφέρεια Ρηνανίας - Βεστβαλίας.
Τα κλειδιά παρέδωσαν σήμερα στο Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, ο αντιπρέσβης της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Γκι Φεό Ντελακρουά, συνοδευόμενος από τον επίτιμο Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Πάτρα Γιώργο Αμπατζή.
Εκτός από το Δήμο Πατρέων, οι εκπρόσωποι της Γερμανίας δώρισαν άλλα έξι πυροσβεστικά οχήματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο η συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

ΕΞΟΡΜΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Εξόρμηση βουλευτών και στελεχών των κομματικών επιτελείων στην Αχαΐα εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Στη Ν.Δ. προετοιμάζουν το εκλογικό κέντρο αλλά και προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ εγκαινιάζει το Σάββατο το εκλογικό κέντρο στο Αίγιο ενώ εντός των ημερών αναμένεται να λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο της Πάτρας.

Πυρετωδώς εργάζονται και στο ΚΚΕ για την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στις 25 Σεπτεμβρίου με ομιλήτρια την Γ.Γ. Αλέκα Παπαρήγα.
Στο μεταξύ πόλεμος μεταξύ του ΚΚΕ στην Αχαία και της Δημοτικής Αρχής έχει ξεσπάσει με αφορμή την τοποθέτηση αφισών εκτός των πλαισίων που ορίσθηκαν στη διακομματική επιτροπή.
Ενώ η Πάτρα είναι γεμάτη από αφίσες, ο δήμος καταφέρθηκε μόνο κατά του ΚΚΕ, ήταν η απάντηση που έδωσε μέσω του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ , ο γραμματέας της Ν.Ε. Αχαϊας του ΚΚΕ Νίκος Κουτουμάνος.

Στο ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό κέντρο στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου λειτουργεί από χθες, ενώ η προεκλογική συγκέντρωση προγραμματίσθηκε για την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

Στη Πάτρα θα βρεθεί σήμερα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης ο οποίος είναι συντονιστής του προεκλογικού αγώνα στη Ν. Ελλάδα.

Χθες ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων και στην Αχαΐα.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ 401 Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Θύμα τροχαίου έπεσε χθες ο 45χρονος υποδιοικητής της Τροχαίας Αμαλιάδας Βαγγέλης Αναγνωστάκης και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Αθήνα.
Το τροχαίο σημειώθηκε στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο 45χρονος αστυνομικός εξετράπη της πορείας της και συγκρούστηκε με δύο διερχόμενα αυτοκίνητα.
Ο αστυνομικός φορούσε κράνος ωστόσο από την πτώση του στο οδόστρωμα υπέστη σοβαρά τραύματα σε ζωτικά όργανα.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΔΥΤ. ΑΧΑΪΑΣ

Βρέθηκε λύση για τα βοθρολύματα της Δυτικής Αχαΐας. Μετά την απόφαση της Διεύθυνσης της ΕΤΒΑ στη ΒΙΠΕ να σταματήσει να δέχεται τα βοθρολύματα, λύση στο πρόβλημα έδωσε ο Δήμος Αιγίου που δέχθηκε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
Έτσι τα βορθολύματα θα κατευθύνονται στο Βιολογικό Αιγίου έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΠ.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Τροχαίο σημειώθηκε χθες στη διασταύρωση των οδών Γεωργίου Ολυμπίου και Σολωμού.
Δίκυκλο συγκρούστηκε με λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του 76 ετών, που μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΓΝΠ.


Νεκρός ανασύρθηκε 29χρονος δύτης από τη Ναύπακτο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαραθιά και Γλύφου.

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ Θ. ΠΑΠΠΑ

Συζητείται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας το αίτημα αποφυλάκισης του Θανάση Παππά που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 21 ετών για το σκάνδαλο της Μαιευτικής - Γυναικολογική κλινικής στο Π.Γ.Ν.Π.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 17-9-2009

Συννεφιά με βροχές.

Αυξημένη συννεφιά από το πρωί με μεγάλη πιθανότητα για βροχές μέτριας έντασης. Πιθανή εκδήλωση καταιγίδας. Τα φαινόμενα πιθανό να συνεχιστούν ως το βράδυ.

ΑΝΕΜΟI: Νότιοι- Νοτιοανατολικοί 2-4 bf. Το απόγευμα ΒΔ πρόσκαιρα 3-5 με εξασθένηση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη 23-26β. Με βροχή έως 23β.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 85% το πρωί γύρω από την πόλη έως 65% τις μεσημεριανές ώρες. Με βροχή σταθερά στο 85-90%

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Αισθητή βελτίωση και άνοδος της Θερμοκρασίας. Απο το απόγευμα βροχές στα Δυτικά ηπειρωτικά.

Πιό αναλυτικά

Αρκετά καλός θα είναι ο καιρός αύριο σε ολόκληρη την χώρα με ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Απο το απόγευμα και μετά οι αραιές νεφώσεις στα Δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες απο το βράδυ και μετά θα κινηθούν ανατολικότερα.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά,στα νότιοανατολικά τμήματα του πελάγους και τα 7 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 4 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 4 Beaufort.

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα Βόρεια τους 28 βαθμούς στα Κεντρικά τους 30 στα Δυτικά τους 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 βαθμούς.

Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Δόθηκε τελικά χθές στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στην Αχαΐα.
Όπως είναι γνωστό σε αυτό συμμετέχουν το πρώην στέλεχος της Ν.Δ. Γεωργία Ντάτσικα και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Ο ΛΑΟΣ θα λειτουργήσει εκλογικό περίπτερο στο κέντρο της Πλατείας Γεωργίου, όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Χρήστος Παπαδόπουλος στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ, ενώ τόνισε ότι το τελευταίο δεκαήμερο των εκλογών θα επισκεφθεί την Πάτρα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Τα κλιμάκια που έχουν δημιουργηθεί, περιοδεύουν σε όλο το νομό, ενώ προετοιμάζονται τα εκλογικά κέντρα και οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Στη Ν.Δ. προετοιμάζουν το εκλογικό κέντρο που θα βρίσκεται στην οδό Κορίνθου, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η γκρίνια και σε τοπικό επίπεδο τόσο για το ψηφοδέλτιο όσο και για τον τρόπο που κινούνται στελέχη τους ΝΟΔΕ εν όψει των εκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ εντός των ημερών θα λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, ενώ τα τοπικά στελέχη αναμένουν την απόφαση της Ιπποκράτους για την εμφάνιση του Προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα.

Πυρετωδώς εργάζονται και στο ΚΚΕ για την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στις 25 Σεπτεμβρίου με ομιλήτρια την Γ.Γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, που θα ανοίξει επίσημα τον εκλογικό αγώνα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό κέντρο στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου είναι έτοιμο και αναμένεται να λειτουργήσει από σήμερα, ενώ η προεκλογική συγκέντρωση προγραμματίσθηκε για την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου χωρίς να έχει αποσαφηνισθεί αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αναπτύξει το πρόγραμμα του κόμματος.

Τέλος χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στην Αχαΐα.
Όπως είναι γνωστό σε αυτό συμμετέχουν το πρώην στέλεχος της Ν.Δ. , Γεωργία Ντάτσικα και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Ημερίδα για τη νέα γρίπη διοργανώνει στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Αστήρ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας και ο Δήμος της Πάτρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την ενημέρωση των πολιτών τόνισε χθες ο Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος και ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός αλλά σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση.

ΜΙΑ ΚΛΗΣΗ...Η ΑΦΟΡΜΗ

Επίθεση από οργισμένο πολίτη δέχθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Σπύρος Δεμαρτίνος. Αφορμή μία κλήση για παράνομη στάθμευσης που δέχθηκε ο πολίτης από δημοτική αστυνομικό. Ο κ. Δεμαρτίνος που έφθασε στο σημείο προέτρεψε την αστυνομικό να προχωρήσει στην επίδοση κλήσης, γεγονός που εξόργισε τον πολίτη, ο οποίος του επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον, ελαφρά στα κάτω άκρα.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργεί η διακοπή λειτουργίας του
βιολογικού καθαρισμού της ΕΤΒΑ στη ΒΙΠΕ, βρίσκονται δήμοι της Αχαΐας, μεταξύ αυτών και της Πάτρας, που εξυπηρετούνται από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
Η Διεύθυνση της ΕΤΒΑ βάζει λουκέτο από σήμερα στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στη ΒΙΠΕ καθώς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τη Διοίκηση για την τύχη του αιτήματος που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΠ και
αφορά τρίμηνη παράταση.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι δήμοι που εξυπηρετούνταν από τις εγκαταστάσεις της ΕΤΒΑ να βρίσκονται για μία ακόμα φορά στον αέρα, καθώς η μονάδα υποδοχής βοθρολυμάτων της ΔΕΥΑΠ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΗΜΟΥ-ΟΣΕ

Παραχωρήθηκαν προσωρινά στο Δήμο της Πάτρας οι χώροι των πρώην αμαξοστασίων Αγίου Διονυσίου και Αγίου Ανδρέα προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης για την αποσυμφόρηση της πόλης.
Σήμερα υπεγράφη στο Δημαρχείο της Πάτρας το Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου, του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., με το οποίο παραχωρούνται στο Δήμο οι συγκεκριμένοι χώροι.
Αμέσως μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας έδωσε εντολή να προχωρήσει ο σχεδιασμός κατάργησης των θέσεων στάθμευσης στο κεντρικό τμήμα της οδού Ρήγα Φεραίου με σκοπό τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα.

Ηλιοφάνεια με αύξηση των νεφώσεων τις μεσημβρινές και απόγ. ώρες και αστάθεια μόνο στα ορεινά του Νομού όπου υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα γύρω από την πόλη με καταχνιά στους γύρω λόφους το πρωί.

ΑΝΕΜΟI: Δ-ΒΔ έως ΒΔ άνεμοι έως 3-4 bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη 18-28β.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 95% το πρωί γύρω από την πόλη έως 50% τις μεσημεριανές ώρες.

από τη συνεργασία του Ant1 Patras 105,3 με το meteo-news.gr

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Στο εδώλιο θα καθίσει στις 23 Νοεμβρίου ο πρώην διοικητής του ΤΕΙ Πάτρας και άλλα πέντε ακόμα άτομα, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την αντικατάσταση το 2005 του προϊσταμένου του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του παραρτήματος ΤΕΙ Πύργου.

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Με νέους υποψήφιους κατέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα στις εκλογές της4ης Οκτωβρίου.
Χθες ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο στο οποίο οι 12 από τους 15 είναι νέοι υποψήφιοι.
Σήμερα συνεδριάζει η εκλογική επιτροπή, ενώ από αύριο θα λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στην Πλατεία Γεωργίου.
Η προεκλογική συγκέντρωση ορίσθηκε για την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.

Ανακοινώθηκε και επίσημα το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., ενώ ήδη οριστικοποιήθηκε το εκλογικό κέντρο του κόμματος που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου.

Στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν το κεντρικό πρόσωπο που θα προεδρεύσει στη διευρυμένη επιτροπή εκλογικού αγώνα αλλά και στην προετοιμασία για την προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στην Αχαία.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Κύκλωμα εμπορίας μεταναστών εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Λακκόπετρα.

Μετά από έλεγχο που έγινε σε τουριστικό γραφείο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε

ότι 66 άτομα Ρουμανικής υπηκοότητας ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες σε αποθήκες και παραπήγματα στην περιοχή της Λακκόπετρας χωρίς έγγραφα
που είχε παρακρατήσει το κύκλωμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Ημερίδα για τη νέα γρίπη διοργανώνεται αύριο στο Ξενοδοχείο Αστηρ από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας σε συνεργασία με το Δήμο της Πάτρας.

ΑΛΚΟΟΛ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Καμία ποσότητα αλκοόλης δεν είναι επιτρεπτή στην οδήγηση, τόνισε χθες ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών Ν. Ιωαννίδης στα πλαίσια ημερίδας με θέμα "Οδήγηση και αλκοόλ".
Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι το 43% των νεκρών σε τροχαία έχουν άμεση σχέση με τη χρήση αλκοόλ, ενώ όπως επισημάνθηκε πρώτη σε καταγραφή τροχαίων είναι η Στερεά Ελλάδα, με δεύτερη την Πελοπόννησο και Τρίτη τη Δυτική Ελλάδα.