Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ελεύθερη η υπεύθυνη του πυρηνελαιουργείου


Ελεύθερη αφέθηκε σήμερα η υπεύθυνη ενός εκ των δύο πυρηνελαιουργείων που λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή, η οποία είχε συλληφθεί για παραβάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της επιχείρησης. Η υπεύθυνη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερη αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί οι υπεύθυνοι των δύο πυρηνελαιουργείων είχαν συνάντηση με τον αρμόδιο αντινομάρχη, Γιάννη Γασπαρινάτο, τον οποίο διαβεβαίωσαν πως δεν επαναληφθούν τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών. Μάλιστα, ανέφερε πως η οσμή από τα πυρηνελαιουργεία δεν είναι επιβλαβής για τη δημόσια υγεία, παρά μόνο ενοχλητική και οφείλεται στις καιρικές συνθήκες. Πάντως, η Νομαρχία θα εντείνει τους ελέγχους και στις δύο επιχειρήσεις, ενώ αν διαπιστωθούν νέες παραβάσεις θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα.

Ο Γ. Παναγιωτόπουλος νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου ορίσθηκαν οι δεκατρείς νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης μετά από ενδελεχή, δημόσια και αξιοκρατική διαδικασία.
Στη Δυτική Ελλάδα, καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Ηλείος εκπαιδευτικός, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αντικαθιστά τον Θεόδωρο Μπίρμπα.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στα Λεχαινά Ηλείας το 1965. Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Έχει δίπλωμα διετούς εκπαίδευσης του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή του παιδαγωγικού τμήματος του Ε.Κ.Π.Α. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ε.Α.Π., είναι Διδάκτωρ της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το επιστημονικό - συγγραφικό του έργο εντάσσεται στις επιστήμες της αγωγής με έμφαση την Δια Βίου Μάθηση - Κατάρτιση και την σχέση με την αγορά εργασίας. Είναι επιστημονικός συνεργάτης - διδάσκων του ΤΕΙ Πάτρας και καθηγητής - σύμβουλος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών Ηλείας.
Η επαγγελματική και διοικητική του εμπειρία συμπεριλαμβάνει, τη μακρόχρονη θητεία του, θέσεις ευθύνης τόσο της Αυτοδιοίκησης (Αντινομάρχης Ηλείας 2002 - 2005), Γενικός Γραμματέας Ν.Α. Ηλείας 2005 - 2006), όσο και του Δημοσίου Τομέα (Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ , 1993 - 2004).

Τραυματίστηκε λίγο αφότου έπιασε το Σταυρό

Μία χαρά και μία λύπη επεφύλασσε για τον 15χρονο Χαράλαμπο η προχθεσινή ημέρα. Το πρωί ήταν ένα από λίγα παιδιά που αψηφώντας το κρύο έπεσαν στη θάλασσα της Άκολης για να πιάσουν το Σταυρό και τελικά τα κατάφερε, καθώς ήταν εκείνος που τον κράτησε πρώτος. Το απόγευμα όμως της ίδιας ημέρας και ενώ πήγαινε μια βόλτα με το μηχανάκι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Επιχείρηση "σκούπα" στην Κανελλοπούλου

Αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» εξελίχθηκε χθες στην οδό Κανελλοπούλου, μέσα στο έλος της Αγυιάς, στη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 20 μετανάστες για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας.
Οι αλλοδαποί είχαν στήσει πρόχειρα παραπήγματα σε απόσταση αναπνοής από την οδό Κανελλοπούλου, βρίσκοντας κατάλυμα μέσα σε ξένες ιδιοκτησίες, στις οποίες είχαν μεταφέρει ξύλα, νάυλον και άλλα υλικά κατασκευάζοντας παράνομες παράγκες.
Αφορμή για την «έφοδο» των αστυνομικών στάθηκαν οι καταγγελίες ιδιοκτητών εκτάσεων της περιοχής, για επιθετική συμπεριφορά των αλλοδαπών σε βάρος όσων επιχειρήσουν να τους απομακρύνουν από τις ιδιοκτησίες τους ή έστω να τους ζητήσουν να αποχωρήσουν.
Προχθές βράδυ, οι μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες σε ιδιοκτήτες εκτάσεων, αλλά και σ’ ένα σκύλο ο οποίος γάβγιζε διαρκώς αποτρέποντάς τους να περάσουν το συρματόπλεγμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, οι αλλοδαποί τραυμάτισαν το ζώο στα πίσω πόδια.
Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, αφού εξαιτίας της παρουσίας των μεταναστών δεν μπορούν να μπουν στα χωράφια τους καθώς φοβούνται πως θα δεχτούν την επίθεση των αλλοδαπών.
Να σημειωθεί πως στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κάποιοι μετανάστες κατάφεραν να διαφύγουν και λίγη ώρα μετά την αποχώρηση των αστυνομικών επέστρεψαν στην περιοχή.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με το Οικονομικό Επιμελητήριο

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, συναντήθηκε σήμερα, με το Οικονομικού Επιμελητηρίου, Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο κ. Κώστα Πλατυκώστα Πρόεδρος,
κ. Ευάγγελος Καρκούλιας Αντιπρόεδρος, ο κ. Γιάννη Χρονόπουλος Γραμματέας, και τα μέλη της διοίκησης κ. Μαρίνος Μαρκεζίνης και Κων/νος Τόγιας, .
Θέματα της συνάντησης αποτέλεσαν :
Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην περιοχή.
Η προώθηση πολιτικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών
Η πορεία του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων
Ο κ. Αποστολόπουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε:
«Η συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι αναγκαία καθώς διανύουμε, ως χώρα, μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη. Οι οικονομολόγοι, με την επιστημονική τους συγκρότηση, συμβάλλουν καθοριστικά στην κατανόηση του φαινομένου της κρίσης αλλά κυρίως στην αναζήτηση λύσεων τόσο σε γενικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.
Επίσης, η συμβολή αυτής της επιστημονικής ομάδας στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ μπορεί και θα είναι καθοριστική ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι πόροι που είναι προς διάθεση και αναπτυξιακή ανάταση».

19 χρόνια από τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα

Η Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους του, να συμμετάσχουν στην ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ που οργανώνουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στην επέτειο της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.
Η συμμετοχή όλων στην εκδήλωση μνήμης για το Νίκο Τεμπονέρα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. έξω από το Σχολικό Συγκρότημα «Ν.Τεμπονέρα» στα Ψηλά Αλώνια, και στην πορεία στο κέντρο της πόλης είναι ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην θυσία του Νίκου.

40 ημέρες χωρίς τον Δημήτρη Τσίγκα

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου και ώρα 9.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Δήμου Παραλίας, θα τελεστεί το 40/νθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Δημάρχου Δημητρίου Τσίγκα.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Πέπλο δυσοσμίας από τα πυρηνελαιουργεία

Σχετικά με την έντονη δυσοσμία που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, από την λειτουργία πυρηνελαιουργείων, από τη Ν.Α. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Η Ν.Α. Αχαΐας στις 29/12/09 έκανε έλεγχο στα πυρηνελαιουργεία που λειτουργούν στην ΒΙ.ΠΕ. και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε σχέση με την άδεια περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας. Στις 5/1 ο έλεγχος επαναλήφθηκε και διαπιστώθηκε αντί για βελτίωση των συνθηκών, αύξηση των παραβάσεων. Με εντολή του Νομάρχη κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προστίμων. Μετά τη χθεσινή εκτεταμένη δυσοσμία που έγινε αισθητή στην Πάτρα και στους όμορους της ΒΙ.ΠΕ. Δήμους, η Ν.Α. Αχαΐας εκτάκτως συνεκάλεσε το ΚΕΠΠΕ το οποίο πήγε για έλεγχο στα πυρηνελαιουργεία με την συνδρομή του 4ου Αστυνομικού Τμήματος. Εκεί διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων του ενός εκ των δυο πυρηνελαιουργείων που λειτουργούν στην περιοχή και η αστυνομία συνέλαβε την υπεύθυνη λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η οποία κρατείται και αύριο το πρωί θα προσαχθεί στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Το ΚΕΠΠΕ επίσης θα επιβάλει αύριο αυστηρό πρόστιμο όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι εκτός από την παράβαση περιβαλλοντικών όρων, το συγκεκριμένο πυρηνελαιουργείο αγνόησε σχετική εντολή της Ν.Α. Αχαΐας για διακοπή της λειτουργίας του, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων, όπως προβλέπεται από σχετικό όρο που περιλαμβάνεται στην αδειοδότησή του. Εντολή του Νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου είναι οι έλεγχοι να είναι αυστηροί και όπως δήλωσε «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αυθαιρετεί εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών».

Ληστεία σε πιτσαρία

Ληστεία σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε πιτσαρία στη διασταύρωση των οδών Άστιγγος και Κορίνθου. Δύο άτομα φορώντας κουκούλα μπήκαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου κατάφεραν και απέσπασαν περίπου 400 ευρώ.

Επίθεση σε βαν οπαδών του Ολυμπιακού

Επίθεση σε βαν που μετέφερε οπαδούς του Ολυμπιακού σημειώθηκε χθες στη 1.30 το μεσημέρι. Το βανήταν σταθμευμένο έξω από πρατήριο βενζίνης στην περιοχή του Αιγίου και οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί εντός του καταστήματος. Άγνωστοι που επέβαιναν σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα προκάλεσαν ζημιές στο όχημα και το πυρπόλησαν με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Οι δράστες εξαφανίσθηκαν και αναζητούνται από την Αστυνομία.

Ανοίγουν τα σχολεία

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία και ο μεγάλος προβληματισμός είναι για το αν θα επαναπροσδιορισθούν τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζεται το κλείσιμο σχολείων και τμημάτων με αφορμή τον ιό της γρίπης. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ζητά να αλλάξουν τα κριτήρια καθώς δεν είναι δυνατόν να κλείνουν τα σχολεία ελαφρά τη καρδία.

Εξελίξεις για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ

Προφυλακίσθηκε ο 23χρονος Ρουμάνος που συνελήφθη για τη ληστεία στην Eurobank στην Κ. Αχαγιά ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και στη ληστείαστα ΕΛΤΑ στην ίδια περιοχή. Στο μεταξύ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για έναν Αλβανό ο οποίος εμπλέκεται στην ληστεία των ΕΛΤΑ ενώ θέμα ημερών είναι και η σύλληψη του Έλληνα που θεωρείται ως ο εγκέφαλος της σπείρας.

Έργα για τις ακτές στο ΕΣΠΑ

Την αναγκαιότητα εκτέλεσης των έργων προστασίας των ακτών αντελήφθη οΓενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΤάσοςΑποστολόπουλος που ανακοίνωσε την ένταξη τους στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Τον πέρασε για κλέφτη και τον πυροβόλησε

77χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετική καραμπίνα έναν 63χρονο επειδή τον θεώρησε κλέφτη. Δράστης και θύμα γνωρίζονταν, καθώς το θύμα είχε νοικιάσει ένα χωράφι από το δράστη και το βράδυ της Δευτέρας τον επισκέφθηκε για να του δώσει το ενοίκιο. Ο δράστης όμως δεν τον αντελήφθη και όπως προκύπτει από την προανάκριση τον πέρασε για κλέφτη με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσει και να τον τραυματίσει ευτυχώς ελαφρά.

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνια

Με λαμπρότητα θα εορταστούν αύριο τα Θεοφάνια. Στην Πάτρα, η Θεία Λειτουργία θα ψαλεί στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας παρουσία των αρχών και στη συνέχεια θα σχηματισθεί πομπή με κατεύθυνση το Μόλο της Αγίου Νικολάου όπου θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στις 11 το πρωί.

Στο "φουλ" οι εργασίες στον "Αγ. Ανδρέα"

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας». Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση για την ανέγερση ενός επι πλέον ορόφου που έχουν ζητήσει και οι φορείς του νοσοκομείου.

Από την Ηλεία ο "εγκέφαλος" της σπείρας

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση της ληστείας στα ΕΛΤΑ στην Κ. Αχαγιά, θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία .Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία των μελών της σπείρας που αποτελείται από Ρουμάνους, Βούλγαρους αλλά και Έλληνα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο "εγκέφαλος" της σπείρας των ληστών κατάγεται από την Αμαλιάδα. Στο μεταξύ προφυλακιστέος κρίθηκε το πρωί μετά την απολογία του στον Ανακριτή ο Ρουμάνος που συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη ληστεία στα ΕΛΤΑ, καθώς όπως προέκυψε εμπλέκεται στη ληστεία της EUROBANK στην Κ. Αχαγιά.

Στον Ανακριτή ο Βούλγαρος

Στον Ανακριτή και στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 33χονος Βούλγαρος που κατηγορείταιγια ασέλγεια σε βάρος 6χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός έχει επιβεβαιωθεί και από την ιατροδικαστική εξέταση. Ο 33χρονος Βούλγαρος προσήλθε στα δικαστήρια χωρίς δικηγόρο.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Κλείνει η Πατρών- Κορίνθου

Ολιγόωρη κυκλοφοριακή ρύθμιση κατά τις βραδινές ώρες θα ισχύσει στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών απόψε προκειμένου να εκτελεστούν έκτακτες εργασίες συντήρησης συνεπεία συμβάντος στη Χ.Θ. 190 + 700.
Ειδικότερα, κατά τις βραδινές ώρες (από τις 23:00 το βράδυ σήμερα Δευτέρα 04.01.2010 ως τις 05:00 το πρωί αύριο Τρίτη 05.01.2010) το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα θα εκτρέπεται μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Σελιανιτίκων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών.
Το ρεύμα προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Το πρώτο θανατηφόρο του 2010

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Πατρών - Αθηνών και Ιλισσού.Οδηγός Ι.Χ. παραβίασε σηματοδότη με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο αυτοκίνητο. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε η 47χρονη, Ελένη Γαλάτη συνεπιβάτιδα στο πρώτο όχημα και τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμη ένα άτομο και ελαφρά τρία μεταξύ των οποίων και ένα 9χρονο κοριτσάκι.


(φωτο αρχείου)

Κινητοποιήσεις από τους αγρότες

Την Παρασκευή βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους καθώς και οι αγρότες τηςΑχαΐας συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που αποφάσισε το Πανελλαδικό Συντονιστικό τους όργανο.

Δυσοσμία από τα πυρηνελαιουργεία

Την αντίδραση των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας έχει προκαλέσει η έντονη δυσοσμία που προέρχεται από τα Πυρηνελαιουργεία της ΒΙΠΕ. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση είναι ανυπόφορη και οι κάτοικοι ζητούν από τη Νομαρχία Αχαϊας να λάβει μέτρα. "Κάνουμε ελέγχους και επιβάλουμε πρόστιμα" υποστήριξε στο τοπικό ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο αντινομάρχης Περιβάλλοντος Γιάννης Γασπαρινάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με συγκεκριμένο πυρηνελαιουργείο το οποίο δημιουργεί και το πρόβλημα αλλάζοντας συνεχώς ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στο μεταξύ το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και ΚλιματικήςΑλλαγής, υιοθέτησε για όλη τη χώρα την πρόταση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Πολεοδομίας και Ποιότητας ζωής της Νομαρχίας Αχαΐας που αφορά τη λειτουργία των ελαιοτριβείων.

33χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 5χρονης

Για ασέλγεια σε βάρος 6χρονης συνελήφθη ένας 33χρονος Βούλγαρος. Η οικογένεια της μικρής κατέθεσε μήνυση και ο δράστης, φίλος της μητέρας του παιδιού συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα και στον Ανακριτή.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Πτώμα άγνωστου άνδρα στο Νεοχώρι

Άφωνοι έμειναν οι περαστικοί στην παραλία Νεοχωρίου Ζαχάρως στην Ηλεία, όταν νωρίς το πρωί είδαν κοντά στην ακτή μέσα στη θάλασσα να επιπλέει η σορός ενός άνδρα. Αμέσως ενημέρωσαν τη Λιμενική Αρχή στο Κατάκολο και λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο άνδρες του Λιμεναρχείου αλλά και ο ιατροδικαστής. Η σορός του άνδρα ήταν σε προχωρημένη σήψη γεγονός πως μαρτυρά πως η σορός βρισκόταν καιρό στην θάλασσα. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Συλλήψεις στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, με προορισμό το εξωτερικό, 27χρονος αλλοδαπός οδηγός ΙΧΕ οχήματος και ο 29χρονος συνοδηγός του, διότι μετέφεραν ως συνεπιβάτες τρεις αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Επίσης, την ίδια ημέρα συνελήφθη, ένας ακόμη αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Τέλος, συνελήφθησαν, στο λιμάνι της Πάτρας, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανακρίσεις διενεργούνται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από την Λιμενική Αρχή Πάτρας.

Φόβοι για νέα επεισόδια

Σε διάταξη μάχης βρίσκονται Σομαλοί και Αφγανοί μετά την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι μεταναστών, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.
Όπως φαίνεται οι πρόσφυγες δεν επέστρεψαν στην Πάτρα, αλλά άρχισαν να παρουσιάζουν και την ίδια παραβατική συμπεριφορά. Η Αστυνομία διενεργεί περιπολίες στα σημεία που έχουν βρει καταφύγιο οι μετανάστες, ενώ εκφράζονται φόβοι για την πρόκληση νέων επεισοδίων. Η άγρια συμπλοκή μεταξύ Σομαλών και Αφγανών σημειώθηκε ξημερώματα Πρωτοχρονιάς, στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων.
Οι Σομαλοί κοιμούνταν μέσα σε βαγόνια του ΟΣΕ που βρίσκονται στην περιοχή, όταν τους επιτέθηκε ομάδα 30 περίπου Αφγανών με καδρόνια, ξύλα, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Ακολούθησε συμπλοκή, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 49χρονου Σομαλού στο κεφάλι, στο δεξί του μάτι και το πόδι, αλλά και τον τραυματισμό άλλων έξι ατόμων.Ο Σομαλός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου της Πάτρας, καθώς έχει χάσει το δεξί του μάτι.

Ουρές στα διόδια του Ρίου

Ουρές σχημάτισαν σήμερα τα οχήματα στα διόδια του Ρίου, καθώς οι περισσότεροι εκδρομείς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Οι οδηγοί αναγκάζονταν να περιμένουν αρκετή ώρα στα διόδια, καθώς η κίνηση ήταν αδύνατο να διοχετευτεί στην εθνική οδό εξαιτίας των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πατρών- Κορίνθου, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο τμήμα της να υπάρχει διαθέσιμη μία και μόνο λωρίδα κυκλοφορίας.
Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων βρισκόταν επί ποδός πραγματοποιώντας συνεχείς περιπολίες για την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και την αποφυγή ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων από τους οδηγούς.

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Αχαΐα

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν και στην περιοχή μας από προχθές τα ξημερώματα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ζημιές σε όλη την παράκτια ζώνη της Αχαΐας.
Η θάλασσα βγήκε στη στεριά συμπαρασύροντας πέτρες, χαλίκια και μπάζα, ενώ σε όλους τους παράκτιους δήμους, από τα Βραχνέικα μέχρι το Αίγιο το παραλιακό οδικό δίκτυο αποκόπηκε με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα να απαγορευτεί και η κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι άνεμοι που έπνεαν 9 μποφόρ και σε αρκετές περιπτώσεις οι ριπές άγγιξαν ακόμη και τα 11 μποφόρ προκάλεσαν θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα τεράστια κύματα να αναπηδούν και το νερό να φθάνει μέχρι τις εισόδους των σπιτιών. Ευτυχώς πλημμύρες σημειώθηκαν μόνο σε μερικά καταστήματα και υπόγεια στην περιοχή του Ελαιώνα. Σε όλες τις περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνοντας άντληση υδάτων.
Ωστόσο, το σοβαρότερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν τα συνεργεία των Δήμων και της Νομαρχίας Αχαΐας ήταν οι κλειστοί παραλιακοί δρόμοι, καθώς από τα μπάζα και τα νερά αποκόπηκε η κυκλοφορία και αρκετοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν σπίτια τους.
Από χθες το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα τα συνεργεία των Δήμων και της Νομαρχίας με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Φιλιππάτο καθάριζαν τους δρόμους σε Πάτρα, Βραχνέικα, Πλαζ, Ρίο, Άβυθο, Λαμπίρι, Αίγιο, Αλυκή, Νικολέικα και Ελαιώνα με σκοπό να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα ίδια πρόσωπα στις θέσεις "κλειδιά"

Στη θέση τους θα παραμείνουν και το 2010 τόσο οι αντιδήμαρχοι, όσο και οι αντινομάρχες, όπως έχουν αποφασίσει ήδη, ο Ανδρέας Φούρας και ο Δημήτρης Κατσικόπουλος.
Και οι δύο άνδρες, όπως έκαναν γνωστό , δεν θα προχωρήσουν σε αλλαγές προσώπων, μιας και το 2010 είναι μια προεκλογική χρονιά που παράλληλα θα σηματοδοτήσει τις θεσμικές αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, με τις συνενώσεις των Δήμων, την κατάργηση των Νομαρχιών και τις αιρετές Περιφέρειες.
Ωστόσο, ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, αποκάλυψε πως θα προχωρήσει μόνο σε διαρθρωτικές κινήσεις σε επίπεδο αρμοδιοτήτων.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος επανέλαβε την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος λέγοντας «πάμε για ένα μεγάλο Δήμο. Ήδη έχω ανακοινώσει ότι στις εκλογές θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος και αυτό το δικαίωμα το αντλώ από το σχεδιασμό που έχει γίνει και από την ανάγκη να μην υπάρξει διακοπή στο έργο που υλοποιείται».