Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Αχαΐα

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν και στην περιοχή μας από προχθές τα ξημερώματα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ζημιές σε όλη την παράκτια ζώνη της Αχαΐας.
Η θάλασσα βγήκε στη στεριά συμπαρασύροντας πέτρες, χαλίκια και μπάζα, ενώ σε όλους τους παράκτιους δήμους, από τα Βραχνέικα μέχρι το Αίγιο το παραλιακό οδικό δίκτυο αποκόπηκε με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα να απαγορευτεί και η κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι άνεμοι που έπνεαν 9 μποφόρ και σε αρκετές περιπτώσεις οι ριπές άγγιξαν ακόμη και τα 11 μποφόρ προκάλεσαν θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα τεράστια κύματα να αναπηδούν και το νερό να φθάνει μέχρι τις εισόδους των σπιτιών. Ευτυχώς πλημμύρες σημειώθηκαν μόνο σε μερικά καταστήματα και υπόγεια στην περιοχή του Ελαιώνα. Σε όλες τις περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνοντας άντληση υδάτων.
Ωστόσο, το σοβαρότερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν τα συνεργεία των Δήμων και της Νομαρχίας Αχαΐας ήταν οι κλειστοί παραλιακοί δρόμοι, καθώς από τα μπάζα και τα νερά αποκόπηκε η κυκλοφορία και αρκετοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν σπίτια τους.
Από χθες το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα τα συνεργεία των Δήμων και της Νομαρχίας με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Φιλιππάτο καθάριζαν τους δρόμους σε Πάτρα, Βραχνέικα, Πλαζ, Ρίο, Άβυθο, Λαμπίρι, Αίγιο, Αλυκή, Νικολέικα και Ελαιώνα με σκοπό να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.