Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Επιχείρηση "σκούπα" στην Κανελλοπούλου

Αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» εξελίχθηκε χθες στην οδό Κανελλοπούλου, μέσα στο έλος της Αγυιάς, στη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 20 μετανάστες για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας.
Οι αλλοδαποί είχαν στήσει πρόχειρα παραπήγματα σε απόσταση αναπνοής από την οδό Κανελλοπούλου, βρίσκοντας κατάλυμα μέσα σε ξένες ιδιοκτησίες, στις οποίες είχαν μεταφέρει ξύλα, νάυλον και άλλα υλικά κατασκευάζοντας παράνομες παράγκες.
Αφορμή για την «έφοδο» των αστυνομικών στάθηκαν οι καταγγελίες ιδιοκτητών εκτάσεων της περιοχής, για επιθετική συμπεριφορά των αλλοδαπών σε βάρος όσων επιχειρήσουν να τους απομακρύνουν από τις ιδιοκτησίες τους ή έστω να τους ζητήσουν να αποχωρήσουν.
Προχθές βράδυ, οι μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες σε ιδιοκτήτες εκτάσεων, αλλά και σ’ ένα σκύλο ο οποίος γάβγιζε διαρκώς αποτρέποντάς τους να περάσουν το συρματόπλεγμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, οι αλλοδαποί τραυμάτισαν το ζώο στα πίσω πόδια.
Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, αφού εξαιτίας της παρουσίας των μεταναστών δεν μπορούν να μπουν στα χωράφια τους καθώς φοβούνται πως θα δεχτούν την επίθεση των αλλοδαπών.
Να σημειωθεί πως στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κάποιοι μετανάστες κατάφεραν να διαφύγουν και λίγη ώρα μετά την αποχώρηση των αστυνομικών επέστρεψαν στην περιοχή.