Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Φόβοι για νέα επεισόδια

Σε διάταξη μάχης βρίσκονται Σομαλοί και Αφγανοί μετά την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι μεταναστών, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.
Όπως φαίνεται οι πρόσφυγες δεν επέστρεψαν στην Πάτρα, αλλά άρχισαν να παρουσιάζουν και την ίδια παραβατική συμπεριφορά. Η Αστυνομία διενεργεί περιπολίες στα σημεία που έχουν βρει καταφύγιο οι μετανάστες, ενώ εκφράζονται φόβοι για την πρόκληση νέων επεισοδίων. Η άγρια συμπλοκή μεταξύ Σομαλών και Αφγανών σημειώθηκε ξημερώματα Πρωτοχρονιάς, στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων.
Οι Σομαλοί κοιμούνταν μέσα σε βαγόνια του ΟΣΕ που βρίσκονται στην περιοχή, όταν τους επιτέθηκε ομάδα 30 περίπου Αφγανών με καδρόνια, ξύλα, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Ακολούθησε συμπλοκή, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 49χρονου Σομαλού στο κεφάλι, στο δεξί του μάτι και το πόδι, αλλά και τον τραυματισμό άλλων έξι ατόμων.Ο Σομαλός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου της Πάτρας, καθώς έχει χάσει το δεξί του μάτι.