Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Στην Πάτρα θα μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει στις 7.30 στην προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου.
Στη Ν.Δ. τα τοπικά στελέχη βρίσκονται επί ποδός προκειμένου η συγκέντρωση του Κ. Καραμανλή να είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.
Την ίδια ώρα όμως προβληματισμός επικρατεί στην τοπική Ν.Δ. για την κινητοποίησης που έχουν προγραμματίσει οι σταφυλοπαραγωγοί της Αχαΐας οι οποίοι θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην πλατεία Γεωργίου όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός.
Οι σταφυλοπαραγωγοί διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των 5 εκατ. ευρώ που αφορούν στην ειδική απόσταξη των αδιάθετων τόνων κρασιού που βρίσκονται στις αποθήκες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΩΜΑΛΕΟ,ΕΝΩΤΙΚΟ,ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Χθες στην Πάτρα μίλησε η Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Η κ. Παπαρήγα, υπό βροχή, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του ΚΚΕ προκειμένου ο λαός, όπως είπε, να ξεφύγει από τη σημερινή κατάσταση για την οποία ευθύνεται ο δικομματισμός.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΟΥ

Ξεκινά σήμερα ο διήμερος εορτασμός για την 45η επέτειο της Επανακομιδής της Τίμιας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου της Ρώμης στην πόλη των Πατρών.

Διαβάστε το πρόγραμμα του εορτασμού....

ΑΥΡΙΟ Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκεται στην Πάτρα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ο οποίος θα μιλήσει στη 1 το μεσημέρι σε συγκέντρωση φίλων και στελεχών στον Πολυχώρο Πολιτεία.

"ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ" ΠΕΦΤΕΙ

Ξηλώνεται ο μαντρότοιχος που είχε τοποθετηθεί στο λιμάνι της Πάτρας από το ύψος της Παπαφλέσσα μέχρι την Αράτου. Την απόφαση έλαβε το Δ.Σ. του ΟΛΠΑ .
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Σωτήρης Μαμάσης υποστήριξε ότι πρόκειται για μία ιστορική απόφαση δεδομένου ότι υλοποιείται η απόφαση του Οργανισμού για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ & ΝΟΤΙΑ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένουμε για αύριο Σάββατο σε πολλές περιοχές στα Δυτικά και Νότια διαμερίσματα της χώρας μας. Περισσότερα φαίνονται να είναι τα φαινόμενα σε Δυτική Κρήτη και στην Δυτική Πελοπόννησο.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με πιθανότητα για κάποιες πολύ τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και τις απογευματινές ώρες στην Μακεδονία.

Άνεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία: H θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα Βόρεια τους 26 βαθμούς στα Κεντρικά τους 27 στα Δυτικά τους 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 βαθμούς.


Διαβάστε επιπλέον:
"Επιταχύνεται η τήξη των πάγων σε Ανταρκτική και Γροιλανδία" από το meteo-news


ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Δ.Δ. ΤΣΟΥΚΑΛΕΪΚΩΝ

Σε παρεξήγηση οφείλεται το θέμα που προέκυψε με την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης από το φράγμα Πείρου Παραπείρου, στο δημοτικό διαμέρισμα Τσουκαλεϊκων του Δήμου Βραχνεϊκων, όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ 105,3 , ο Δήμαρχος Βασίλης Τογατζής.
Όπως δήλωσε ο κ. Τογατζής, η κατασκευάστρια εταιρεία δεσμεύθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο σήμερα το πρωί παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, πως δεν είχε πρόθεση να αποκλείσει το χωριό καθώς θα υπάρχει πρόσβαση στα σπίτια και καταστήματα μέχρι το εργοτάξιο και μετά τις εργασίες θα δίνεται μία λωρίδα κυκλοφορίας για τη διέλευση των οχημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Τογατζής το έργο είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να γίνει, λαμβάνοντας βεβαίως μέτρα που θα μειώσουν την ταλαιπωρία των κατοίκων.
Τέλος ο Δήμαρχος Βραχνεϊκων, απέδωσε το θόρυβο που προκλήθηκε στην λανθασμένη διατύπωση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Τροχαία Πατρών.

"ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ" ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Με τα τρακτέρ τους θα υποδεχτούν τον πρωθυπουργό οι σταφυλοπαραγωγοί της Αχαΐας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για τη μη καταβολή των 5 εκατ. Ευρώ που αφορούν στην ειδική απόσταξη των αδιάθετων τόνων κρασιού.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους οι νοσοκομειακοί γιατροί σύμφωνα με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης.
Οι γιατροί θέτουν χρονοδιάγραμμα για τη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, όταν λάβουν τα χρήματα που αφορούν στις δεδουλευμένες εφημερίες.

ΠΛΟΥΣΙΟ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ" ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η Αλέκα Παπαρήγα σήμερα στην Πάτρα. Θα μιλήσει στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Γεωργίου και αναμένεται να κάνει άνοιγμα στους παλιούς αριστερούς.



Αύριο στον ίδιο χώρο θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.
Στη Ν.Δ. η κινητικότητα εντείνεται σε μία προσπάθεια να υπάρξει συστράτευση όλων των στελεχών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός δεν θα επισκεφθεί έργα της περιοχής όπως είχε προτείνει η τοπική οργάνωση.

Στο ΠΑΣΟΚ σήμερα στις 7.30 το απόγευμα προγραμματίζεται εκδήλωση για τη Παιδεία στο Μ.Λ.Τ. ενώ τα τοπικά στελέχη εντείνουν τις προετοιμασίες για την επίσκεψη του Προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα στις 2 Οκτωβρίου.
Σήμερα εγκαινιάζεται το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στο Αίγιο.


Στο ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές και τα στελέχη έχουν επιδοθεί σε αγώνα χρόνου προκειμένου να επισκεφθούν όλο το νομό και να ενημερώσουν τους πολίτες για τις θέσεις του κόμματος.
Χθες τα μέλη της επιτροπής Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τις προτάσεις του κόμματος για τη νεολαία.

Την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι θα μιλήσει στον Πολυχώρο Πολιτεία ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών, όπως είπε χθες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σε συνέντευξη Τύπου, στην Αχαΐα ψηφίζουν 274.781 εκλογείς που θα ψηφίσουν σε 591 εκλογικά τμήμα.
Τα αποτελέσματα των εκλογών θα μεταδίδονται έγκυρα, υπεύθυνα και άμεσα στις ιστοσελίδες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από μία ομάδα 30 υπαλλήλων που θα εργάζονται για το σκοπό αυτό.

18ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

Ένας 18χρονος δικυκλιστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα στην Πλατρών Κλάους.
Πρόκειται για τον Ευάγγελο Δεμιράλη κάτοικο εν ζωής Μεσσάτιδας, η μοτοσυκλετα του οποίου από άγνωστη αιτία εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

28ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

Ένας 28χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων με το αδίκημα της απόπειρας βιασμού.
Ο δράστης σύμφωνα με την καταγγελία, επιχείρησε να βιάσει μία 38χρονη γυναίκα αλλά έγινε αντιληπτός από περιοίκους που τον εμπόδισαν και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Ο 28χρονος σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Η απαγόρευση του καπνίσματος έφερε θετικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ, στο μικρό χρονικό διάστημα που εφαρμόζεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, μειώθηκαν κατά 8% τα εμφράγματα σε σχέση με πέρυσι.
Οι γιατροί εκτιμούν ότι αυτή είναι η πρώτη διαπίστωση καθώς θα υπάρξει μείωση κρουσμάτων και σε άλλες ασθένειες όπως ο καρκίνος του πνεύμονα.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες με πολύ ισχυρούς νοτιάδες στο Ιόνιο.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένουμε για αύριο Παρασκευή στα Δυτικά και Νότια διαμερίσματα της χώρας μας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με πιθανότητα για κάποιες βροχές στην Στερεά και τις απογευματινές ώρες στην Μακεδονία.

Άνεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία: H θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα Βόρεια τους 26 βαθμούς στα Κεντρικά τους 27 στα Δυτικά τους 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς.

"ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ"ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΣΟΥΚΑΛΕΪΚΩΝ

Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι και επαγγελματίες του δημοτικού διαμερίσματος Τσουκαλεϊκων του Δήμου Βραχνεϊκων μετά την απόφαση της κατασκευάστριας εταιρείας τους έργου διέλευσης αγωγού ύδρευσης από το φράγμα Πείρου Παραπείρου, να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για τρεις μήνες.
Την απόφαση αυτή υπογράφουν το ΥΠΕΧΩΔΕ και η τροχαία της Πάτρας και αποκλείει τους κατοίκους να προσεγγίσουν με τα οχήματά τους στα σπίτια αλλά και τα καταστήματα.
Σήμερα το απόγευμα κάτοικοι και επαγγελματίες θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασης ενώ εξετάζουν και την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.
«Το έργο θα βαλτώσει καθώς οι μεν ιδιοκτήτες οικοπέδου που η κατασκευάστρια εταιρεία αποφάσισε να περάσει τον αγωγό χωρίς καν προηγουμένως να απαλλοτριώσει την έκταση, προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη γεγονός η δε Αρχαιολογική Υπηρεσία απαγόρευσε τη διέλευση του έργου προκειμένου να προστατευθεί η Ρωμαϊκή γέφυρα που υπάρχει στο κέντρο του χωριού που περνάει ο αγωγός», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ, η δημοτική σύμβουλος Τασία Παπαντωνοπούλου.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής Αγίου Διονυσίου και Νοταρά διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στη δημιουργία χώρου στάθμευσης στο παλαιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ.
Υποστηρίζουν ότι η περιοχή τους είναι ήδη υποβαθμισμένη και μία τέτοια κίνηση θα αποτελέσει ταφόπλακα.
Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δροσοπούλου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ξηρός και νεφελώδης καιρός.
Αραιές νεφώσεις από το πρωί που θα πυκνώσουν μετά το μεσημέρι αρκετά χωρίς να δώσουν φαινόμενα.

ΑΝΕΜΟI: Γενικά παντού από Α διευθύνσεις (Α-ΒΑ έως Α-ΝΑ) 3-5bf.
Στο Ρίο πρόσκαιρα 6 bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη 20-28 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 50% το πρωί γύρω από την πόλη έως 20% στα εσωτερικότερα τμήματα της πόλης.

ΑΥΡΙΟ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην Πάτρα.
Η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Γεωργίου.

"ΟΧΙ" ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής Αγίου Διονυσίου και Νοταρά διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή.
Υποστηρίζουν ότι η περιοχή τους είναι ήδη υποβαθμισμένη και μία τέτοια κίνηση θα αποτελέσει ταφόπλακα.
Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δροσοπούλου.

ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σε εγρήγορση βρίσκονται όμως και τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. εν όψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου.

Στην Πλατεία Γεωργίου τελικά θα γίνει η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στις 2 Οκτωβρίου. Τα τοπικά στελέχη συνεχίζουν τις επαφές τους με κοινωνικούς φορείς αλλά και τους πολίτες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της προεκλογική συγκέντρωσης.

Μετά μουσικής έγιναν τα χθεσινά εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών.


Την Κυριακή αναμένεται να φθάσει στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα ο Πρόεδρους του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης που θα μιλήσει στη 1 το μεσημέρι στον Πολυχώρο Πολιτεία.

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίσθηκε χθες από την Πάτρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής.
Όπως είπε στόχος είναι να μπει η Δημοκρατική Αναγέννηση στη Βουλή.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί που βρίσκονται από χθες σε επίσχεση εργασίας.
Ζητούν να τους καταβληθούν τα χρήματα από τις εφημερίες και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό διάλυση και ασθενείς ταλαιπωρούνται καθημερινά.

ΣΤΟ ΡΙΟ ΝΕΑΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύεται νεαρή από τη Νέα Ζηλανδία που πάσχει από τη νέα γρίπη. Οι γιατροί έκριναν αναγκαία την παραμονή στο νοσοκομείο και της μητέρα της για προληπτικούς λόγους.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Γενικά καλός καιρός με τοπικές βροχές στα Δυτικά και μικρή εξασθένιση των ανέμων.

Καλός θα είναι και αύριο Πέμπτη ο καιρός στην χώρα μας με λίγες αραιές νεφώσεις κατα τόπους. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα Δυτικά ηπειρωτικά και θα δώσουν κάποια κατα βάση ασθενή φαινόμενα.

Άνεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 5 Beaufort.

Θερμοκρασία: H θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα Βόρεια τους 25 βαθμούς στα Κεντρικά τους 27 στα Δυτικά τους 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς.

από το meteo-news

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. με ομιλητή τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Από σήμερα περιοδεύουν τα κλιμάκια του κόμματος σε όλο το νομό για να ενημερώσουν τους πολίτες.

Στο ΠΑΣΟΚ το στοίχημα που βάζουν τα τοπικά στελέχη είναι η προεκλογική συγκέντρωση του Γ. Παπανδρέου στις 2 Οκτωβρίου να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.
Τα κλιμάκια με τους υποψήφιους βουλευτές και τα τοπικά στελέχη περιοδεύουν από άκρη σε άκρη του νομού για να αναλύσουν το πρόγραμμα του κόμματος.


Στο ΚΚΕ όλα τα τοπικά στελέχη βρίσκονται επί ποδός, δύο μέρες πριν την προεκλογική συγκέντρωση της Αλέκας Παπαρήγα στην Πλατεία Γεωργίου την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.



Στο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το απόγευμα έχουν προγραμματισθεί τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Πλατεία Γεωργίου.


Στο ΛΑΟΣ ο Πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης θα έρθει τελικά στην Πάτρα την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ο οποίος θα μιλήσει στη 1 το μεσημέρι στον πολυχώρο Πολιτεία.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η εκλογή του νέου Προεδρείου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας μετά την παραίτηση της Προέδρου του Οργάνου, Δήμητρας Μπάστα - Γεωργακοπούλου, η οποία ως γνωστών συμμετέχει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

"ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ" ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

Στο Νότιο Διαμέρισμα η κινητοποίηση που οργανώνουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι ενάντια στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Στις 6.30 στη Δορυλαίου και Προποντίδας διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας να σταματήσει η ασυδοσία και αδιαφάνεια στην εγκατάσταση των κεραιών.

ΟΧΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ

Συγκρούονται με τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή Αγίου Διονυσίου, οι κάτοικοι της περιοχής.
Αύριο στις 6 το απόγευμα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δροσοπούλου.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Πατρών - Πύργου στο ύψος του Μετοχίου.
Ένας 39χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητό του αλλοδαπό ποδηλάτη 55 ετών με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραυματιστεί θανάσιμα.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΚΟΤΣΗ

Προφυλακίσθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 55χρονος κτηνοτρόφος φέρεται ότι δολοφόνησε τον 35χρονο δασοπυροσβέστη Βασίλη Γκότση.
Ο δράστης φέρεται ότι αφού χτύπησε το θύμα στη συνέχεια το έβαλε στο αυτοκίνητο και έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματισθεί παράλληλα και στην περιοχή του
Κόκκινου Μύλου στο Δήμο Παραλίας.
Οι κάτοικοι στην συγκεκριμένη περιοχή διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση νέων μονάδων στο Βιολογικό Καθαρισμό της Πάτρας.
Στις 5.30 οι κάτοικοι θα κλείσουν την Πατρών - Πύργου στο ύψος των οδών Καλαβρύτων και Σουνίου.

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑ

Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά που σημειώθηκε χθες στο εργοστάσιο φωτιστικών στην περιοχή της Λεύκας σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι δράστες έβαλαν φωτιά μετά την κλοπή προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν σήμερα στα νοσοκομεία της περιοχής, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε επίσχεση εργασίας για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών. Παράλληλα σήμερα θα πραγματοποιήσουν και κατάληψη στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ.
Την ερχόμενη Δευτέρα καλούν σε σύσκεψη τους υποψήφιους βουλευτές προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις τους για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Ηλιοφάνεια με παροδικές αραιές νεφώσεις που ίσως πρόσκαιρα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

ΑΝΕΜΟI: Στην Νότια Πάτρα ασθενείς. Στην Κεντρική και Βόρεια Πάτρα, ΒΑ έως ΒΒΑ 2-4 bf και στο Ρίο Α--BΑ 3-5bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη 17-28 βαθμοί κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 60% το πρωί γύρω από την πόλη έως 35% στα εσωτερικότερα τμήματα της πόλης.

με τη συνεργασία του www.meteo-news.gr

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑ

Μεγάλες ζημιές υπέστη βιοτεχνία φωτιστικών στην περιοχή Λεύκας από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3.40 τα ξημερώματα.
Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 10 οχήματα και 20 άνδρες συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης που καταγράφηκε στις 10 σήμερα το πρωί.
Το ύψος των ζημιών ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και ερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας τα αίτια.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Προεκλογικός πυρετός στα επιτελεία των κομμάτων.

Στη Ν.Δ. δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Σάββατο έργα της περιοχής ή θα περιορισθεί στην ομιλία που έχει προγραμματισθεί στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία Γεωργίου. Σήμερα συγκαλείται η επιτροπή εκλογικού αγώνα, ενώ ξεκινούν οι εξορμήσεις των κλιμακίων.

Στο ΠΑΣΟΚ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος τους Κινήματος να μιλήσει στο Μώλο της Αγίου Νικολάου στις 2 Οκτωβρίου. Χθες συνεδρίασε η Περιφερειακή επιτροπή με αντικείμενο το συντονισμό των οργανώσεων και επισημάνθηκε ότι δεν υπάρξουν αφισοκολλήσεις καθώς αποτελεί εντολή του Προέδρου του κόμματος.

Στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κινητικότητα εν όψει της καθόδου της Αλέκας Παπαρήγα που θα μιλήσει την Παρασκευή στην Πλατεία Γεωργίου και των Δημήτρη Παπαδημούλη και Γιάννη Θεωνά από το ΣΥΡΙΖΑ που θα μιλήσουν την 1η Οκτωβρίου. Αύριο εγκαινιάζεται το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Γεωργίου.

Το Σάββατο επισκέπτεται την Πάτρα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ενώ αύριο αναμένεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής.

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σήμερα και ο Νομάρχης Αχαΐας παροτρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι.
«Ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο στο σπίτι και αυτό να γίνει καθημερινή συνήθεια και όχι μόνο για μια μέρα το χρόνο αλλά κάθε μέρα» υποστηρίζει ο κ. Κατσικόπουλος.

3ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Όμηροι των σκουπιδιών θα είναι σήμερα και αύριο οι πατρινοί καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας.
Χθες οι εργαζόμενοι στη πεζή σάρωση πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας απροειδοποίητα γεγονός που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι ο μόνος διάλογος που δέχεται είναι για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης σε ότι αφορά την καθαριότητα καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των εργαζομένων.