Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Γιορτή για τα παιδιά με τη φροντίδα των εμπόρων

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, μαζί με άλλους φορείς, το δήμο Πατρέων, τη ΔΕΠΑΠ, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, το «Χαμόγελο του Παιδιού», αύριο Πέμπτη, Παραμονή των Χριστουγέννων, καλεί μικρούς και μεγάλους στο κέντρο της Πάτρας, στο «μαγικό κόσμο των παιδιών».
Ο «μαγικός κόσμος των παιδιών» είναι η γιορτή που στήνεται στην πλατεία Γεωργίου και στον «Έσπερο», προσφορά των εμπόρων στους πατρινούς καταναλωτές.
Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει:
- παραστάσεις κουκλοθέατρου για παιδιά
- τον καραγκιόζη και τις φιγούρες του να σκορπούν το γέλιο
- εικαστικά δρώμενα από animateur για τα όλα τα παιδιά, με τη φροντίδα του Συλλόγου Πατρινών Ιδιωτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών
- Τον Αι Βασίλη με τους καλικάτζαρους, τα ξωτικά και άλλα πολλά… happenings
Μπαλόνια και γλυκά «σερβίρονται» στα πλαίσια της γιορτής από τους… οικοδεσπότες της.
Το όλο σκηνικό θα πλαισιώνει η Μπαντίνα και παιδική χορωδία από το δήμο Πατρέων.
Mαζί μας φέτος την Παραμονή των Χριστουγέννων θα είναι και το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Στην Πλατεία Γεωργίου θα… σφυρίζει και αύριο το Τρενάκι του Εμπορικού Συλλόγου.
Αύριο Πέμπτη η ώρα αναχώρησης για το Τρενάκι θα είναι στις 10:30 από την Πλατεία. Έως και τις 14:00 το Τρενάκι θα πηγαίνει βόλτες στην πόλη. Το Τρενάκι θα βγει πάλι το απόγευμα στην πόλη, από τις 15:30 έως 19:00.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις της Παραμονής των Χριστουγέννων, θα υποστηρίζει ο τηλεοπτικός σταθμός Tele Τime που θα βρίσκεται από τις 11 το πρωί με το δημοσιογραφικό επιτελείο και τους τεχνικούς του στην πλατεία Γεωργίου, προκειμένου να μεταδώσει ζωντανά όλα όσα έχουν προγραμματιστεί.

Τα έψαλαν στον Δήμαρχο

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν σήμερα το πρωί στο Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, οι μαθητές του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου «Ελληνική Αναγέννηση».
Ο Δήμαρχος πρόσφερε στους μαθητές και στους δασκάλους τους δώρα και τους ευχήθηκε να περάσουν χαρούμενες γιορτές ενώ προέτρεψε τα παιδιά να πλουτίζουν τις γνώσεις τους, να διατηρούν τις φιλίες τους και να χαίρονται τη ζωή.

Χριστούγεννα με ήλιο

Χριστούγεννα με ήλιο υπόσχεται η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο καιρός βελτιώνεται, σε όλη τη χώρα, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι εως ασθενείς. Σήμερα και αύριο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ο καιρός θα είναι ήπιος, με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Ειδικότερα για την ημέρα των Χριστουγέννων, η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στέρεα, τη Μακεδονία και τη Θράκη όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στην υπόλοιπη χώρα και κατά τόπους θα σημειωθούν παροδικές βροχές.
Οι άνεμοι παραμένουν νότιοι 4 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου από τα βόρεια. Οι άνεμοι από νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ (και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ), θα στραφούν το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατου, οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και νησιά ανατολικού αιγαίου.

Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:
1. Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009 και την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010, για το ρεύμα εξόδου και από 16.00΄ έως 21.00΄ ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις :α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010 και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010, για το ρεύμα εισόδου και από 15.00΄ έως 22.00΄ ώρας, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας :α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Υπόμνημα- "κόλαφος"

Σοβαρότατες καταγγελίες για την προηγούμενη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος περιέχονται στο υπόμνημα του υποναυάρχου ε.α. κ. Φερούση (το οποίο δημοσιοποιήθηκε σε ιστοτόπους) ο οποίος διενήργησε την ΕΔΕ για το κύκλωμα λαθραίας διακίνησης μεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας.
Το θέμα φέρνει με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος ζητά να κατατεθεί επισήμως το υπόμνημα του κ. Φερούση καθώς και το πόρισμα της ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν σοβαρότατες αναφορές που περιέχονται σ’ αυτό.

Διεκόπη η δίκη για τις συνταγογραφήσεις

Για τις 8 Ιανουαρίου διεκόπη η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης των πλαστών συνταγογραφήσεων στη μαιευτική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, με κατηγορούμενους τον Βασίλη Τσιγγούνη και τον Αθανάσιο Παππά.Η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε στο Εφετείο με την εξέταση του καθηγητή Ιωάννη Βαράκη ο οποίος είχε συντάξει το σχετικό πόρισμα και την Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Προφυλακίστηκαν οι Πακιστανοί

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον Ανακριτή οι δύο Πακιστανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη κυκλώματος που χορηγούσε σε μετανάστες πλαστά έγγραφα παραμονής στη χώρα, έναντι υψηλού αντιτίμου.
Να υπενθυμίσουμε πως το κύκλωμα παρείχε σε αλλοδαπούς τη δυνατότητα να προμηθευτούν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή πλαστή κάρτα ασύλου, με το αζημίωτο φυσικά!

Νέοι πρόεδροι στους Φορείς Κοτυχίου και Χελμού

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, πρόεδρος του τμήματος Βιολογίας, Γρηγόρης Ιατρού ορίστηκε ο νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού, ενώ αντίστοιχα, στον Φορέα Κοτυχίου- Στροφυλιάς αναλαμβάνει καθήκοντα ο περιβαλλοντολόγος, Νίκος Καραβάς.
Οι αλλαγές στους προέδρους των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας και ο ορισμός των επιστημονικών συμβούλων, έγιναν με απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη.

Σπουδαία διοργάνωση

Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι διοργανωτές πως θα «μείνουν» στην Πάτρα από τη διοργάνωση της πανευρωπαϊκής συνάντησης των φίλων της Χάρλεϊ-Ντάβιντσον, η οποία θα διεξαχθεί το τετραήμερο 20 έως 24 Μαΐου 2010.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε, το επιχειρησιακό σχέδιο για το σούπερ-ράλι, μετά την εισήγηση που έκανε ο συντονιστής, Νάσος Νασόπουλος.
Πάνω από 10.000 μοτοσικλετιστές από όλη την Ευρώπη θα έχουν στην Πάτρα την ετήσια συνάντησή τους, η οποία φέτος φιλοξενήθηκε στην Φινλανδία. Το Σούπερ Ράλι αναμένεται να προκαλέσει στην πόλη έναν τζίρο της τάξεως των 10 εκατομμυρίων ευρώ και μαζί, βεβαίως, πρόκειται για μια συνάντηση που θα ενισχύσει τη διεθνή φήμη και το κύρος της πόλης.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Διάρρηξη στο ΚΤΕΟ

Άγνωστοι διέρρηξαν το ΚΤΕΟ στην Πάτρα χωρίς να πάρουν χρήματα καθώς το χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του Διευθυντή, ήταν γεμάτο απορρυπαντικά και σύνεργα καθαρισμού. Οι άγνωστοι μπήκαν στο ΚΤΕΟ ανεβαίνοντας σε μια κολώνα και θέτοντας εκτός λειτουργίας το σύστηματου συναγερμού χρησιμοποίησαν τρυπάνια και βαριοπούλες για να ανοίξουν τις πόρτες και τα συρτάρια, και να βρεθούν μπροστά στα απορρυπαντικά καθώς τα χρήματα είχαν τοποθετηθεί από τους υπαλλήλους σε πιο ασφαλές μέρος.

Επίθεση Δημαρά σε Φούρα

Κατά πλειοψηφία και εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου της Πάτρας στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση τουΔημοτικού Συμβουλίου. Ο Γιάννης Δημαράς χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό σκέτη κοροϊδία και τον Δήμαρχο Ανδρέα Φούρα ως τον χειρότερο που έχει περάσει από την Πάτρα, ενώ η παράταξη του Ευάγγελου Φλωράτου ψήφισε μόνο τα κονδύλια που αφορούν τον κοινωνικό τομέα και τις μισθοδοσίες. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίσθηκε και ο Οργανισμός για το Καρναβάλι.

Εμπόριο πίσω από τα σίδερα

Τρόφιμος των φυλακών Αγίου Στεφάνου αποδείχθηκε πως ήταν εγκέφαλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη ενός ζευγαριού Ελλήνων στην Κάλυμνο που κατείχαν 88 γραμμάτια ηρωϊνης. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε το ύψος των συναλλαγών που είχε το ζευγάρι και το ποιος ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος της διακίνησης.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Επίσκεψη Φούρα σε Ιδρύματα

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, στο πλαίσιο της ανταλλαγής ευχών για τα Χριστούγεννα, θα επισκεφτεί αύριο, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, Ιδρύματα της πόλης ως ακολούθως:
10 π.μ. Άσυλο Ανιάτων (Πλ. Παντοκράτορος)
10.30 π.μ. Κιβωτός Αγάπης (Κων/νου Παλαιολόγου 29)
11 π.μ. Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων
12 μ. Μέριμνα (΄Αλσος Γηροκομείου)
12.30 μ.μ. Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας (Π. Κωνσταντοπούλου 11)
1 μ.μ. Φωλιά (Μαιζώνος 18γ και Γκότση)

Στο Εφετείο Τσιγγούνης- Παππάς

Στο Πενταμελές εφετείο Πατρών εκδικάζεται από αύριο η υπόθεση για τις πλαστές συνταγογραφήσεις της Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Στο εδώλιο θα καθίσουν ο Βασίλης Τσιγγούνης και ο Θανάσης Παππάς που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί, ο μεν πρώτος σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών με αναστολή και ο δεύτερος σε 21 χρόνια χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Νέος επαρχιακός δρόμος

Εγκαινιάσθηκε το Σάββατο από το Νομάρχη Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλο ο νέος δρόμος που συνδέει τις περιοχές Δροσιά Κούμπερι και Βασιλικό. Στόχος τους έργου αυτού όπως είπε ο Νομάρχης είναι η διευκόλυνση τωνμετακινήσεων των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Εγκαινιάστηκε η Εστία Επιστημών

Έμφαση στις προοπτικές ανάπτυξης της Πάτρας σε επίπεδο έρευνας και επιστημών, έδωσε από την Πάτρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος εγκαινίασε την Εστία Επιστημών δωρεά του πατρινού Κώστα Δημητριάδη. Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι η Πάτρα μπορεί να συγκεντρωθεί και αφοσιωθεί στη νέα τεχνολογία και επιστήμη που έρχεται από τη Δύση.

"Μουδιασμένη" η αγορά

Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα καταστήματα της Πάτρας ωστόσο οι έμποροι δεν είναι ικανοποιημένοι καθώς ο τζίρος των καταστημάτων σύμφωνα με τους εμπόρους ήταν πεσμένος σε σχέση με πέρυσι. Για μουδιασμένες γιορτές κάνουν λόγο και οι επιχειρηματίες στην αγορά τροφίμων, παρά το γεγονός ότι θα κρατήσουν τις τιμές στα περσινά επίπεδα. Και αυτή την εβδομάδα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά πρωί και απόγευμα ενώ την Πέμπτη παραμονή των Χριστουγέννων το ωράριο θα είναι συνεχόμενο.

Απέκλεισαν τα διόδια της Γέφυρας

Να καταργηθούν τα διόδια στο δρόμο Πατρών Αθηνών που έχει χαρακτηρισθεί και ως καρμανιόλα, και να σταματήσουν οι αυξήσεις σταδιόδια και της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, απαίτησαν οι διαδηλωτές πουσυγκεντρώθηκαν το Σάββατο στα διόδια της ΓέφυραςΓια δύο ώρες τα διόδια ήταν αποκλεισμένα και οι διερχόμενοι οδηγοίδεν κατέβαλαν το αντίτιμο.