Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Το τμήμα κυκλοφοριακής ρύθμισης του Δήμου Πατρέων, ανακοινώνει την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων επί των τμημάτων των κατωτέρω οδών:


  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, από την οδό Αγ. Σοφίας έως τη οδό Φαβιέρου
  • ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ,από την οδό Αθηνών έως την οδό Έλληνος Στρατιώτου
  • ΜΟΥΡΟΥΖΗ, από την οδό Φαβιέρου έως την οδό Καρόλου
  • ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, από την οδό Καρόλου έως την οδό Ζαΐμη
  • ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, από την οδό Καρόλου έως την οδό Φαβιέρου
  • ΖΑΪΜΗ, από την οδό Μιχαλακοπούλου έως την οδό Όθωνος Αμαλίας
  • ΘΡΑΚΗΣ, από την οδό Λεμεσού έως την οδό Αγ. Σοφίας.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν για το χρονικό διάστημα έως και τις 20 Δεκεμβρίου λόγω εργασιών συντήρησης οδών του κεντρικού διαμερίσματος.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στο κλείσιμο και άλλων σχολείων προχωρά το Υπουργείο Υγείας, εξαιτίας των κρουσμάτων της νέας γρίπης που εμφανίστηκαν σε αυτά.
Έτσι, από σήμερα και για 7 ημέρες, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής τμήματα:

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

1. Νηπιαγωγείο Λακκόπετρας

2. 9ο Γενικό Λύκειο Πατρών. Τμήμα Β3
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

1. 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου. Όλο το σχολείο εκτός από τα τμήματα: Β2, Γ1, Ε2 που έγινε εισήγηση για διακοπή λειτουργίας τους στις 19/11/09

2. 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου. Τμήματα: Γ1, Δ1, Στ1

3. 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

O Άρης Σπηλωτόπουλος θα βρεθεί αύριο στην Πάτρα και θα μιλήσει στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργανώνει το «Forum Ανάπτυξης 2009» το Ινστιτούτο Νέων Πάτρας και η Λέσχη Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών, με θέμα «Τα κόμματα γυρίζουν σελίδα, οι μηχανισμοί κλονίζονται: οι πολίτες μπροστά από τις ηγεσίες».
Η εκδήλωση αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον καθώς πραγματοποιείται μία εβδομάδα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ. ενώ όπως είναι γνωστό ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έχει ταχθεί στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Στα 22 έφθασαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Αχαΐα. Χθες καταγράφηκαν άλλα τρία κρούσματα. Τα δύο προέρχονται από σχολείο του Καστριτσίου και το τρίτο καταγράφηκε σε δημοτικό σχολείου του Ρίου.
Στο μεταξύ χθες οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Παραλίας αρνήθηκαν να μπουν στις τάξεις τους όταν πληροφορήθηκαν πως συμμαθητής τους είχε προσβληθεί από τον ιό.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακής βία, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Κακοποίησης, του Δήμου της Πάτρας. Συνολικά 59 γυναίκες από την Πάτρα απευθύνθηκαν στη συγκεκριμένη υπηρεσία που συμπλήρωσε οκτώ μήνες λειτουργίας.
Όπως προκύπτουν από τα στοιχεία, οι γυναίκες ηλικίας μέχρι 35 ετών εκφράζουν πολύ πιο εύκολα το πρόβλημα σε αντίθεση με τις μεγαλύτερης ηλικίας ενώ το 40% των γυναικών που απευθύνθηκε ήταν αλλοδαπές.
Οι γυναίκες κατά κύριο λόγο έχουν δεχθεί κακοποίηση από το σύζυγο σε ποσοστό 90% και πολύ σπάνια από το σύντροφο.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

Ληστεία σημειώθηκε σε κατάστημα της οδού Ακρωτηρίου. Οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου άρπαξαν από την υπάλληλο 350 ευρώ. Στη συνέχεια εξαφανίσθηκαν ανενόχλητοι.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Αίθριος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο σε ολόκληρη την χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις στις στις Κεντρικές και Βόρειες περιοχές . Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά .

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 5 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort .

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα Βόρεια τους 18-19 βαθμούς στα Κεντρικά τους 23 στα Δυτικά τους 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22-23.

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των σχολείων όλης της χώρας, τμήματα των οποίων κλείνουν από σήμερα και για επτά ημέρες λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.
Συγκεκριμένα, σταματούν από Δευτέρα τα μαθήματα στα παρακάτω σχολεία της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας:
* 2ο 12Θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου. Τμήματα: Β2, Γ1, Ε2
* 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου «Παλαμαϊκή Σχολή». Τμήμα Β2
Μετά από εντολή της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, τα εν λόγω τμήματα θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα και για τις επόμενες επτά ημέρες. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ, κατά την τέταρτη ημέρα εμβολιασμού (19/11/2009), εμβολιάστηκαν 2.959 άτομα.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΘΑΝΟΝ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος γραμματέας Δυτικής Ελλάδας που πιθανολογείται ότι θα είναι ο Θάνος Βούρδας. Ο κ. Βούρδας είναι Πολιτικός Μηχανικός και κατάγεται από την Ήπειρο.

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ" ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ

Διαρρήξεων συνέχεια. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε ο χώρος που φυλάσσονται τα φάρμακα του νοσοκομείου "Ο Άγ. Ανδρέας".
Οι δράστες επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα ωστόσο ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή.
Το τελευταίο 24ωρο έχουν πληθήνει οι διαρρήξει προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής και πονοκέφαλο στην Αστυνομία.

ΣΑΜΑΡΑΣ:ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ & ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά που μίλησε χθες στην Πάτρα μπροστά σε ένα θερμό ακροατήριο. Ο κ. Σαμαράς πρόταξε ως πρώτη προτεραιότητα την οργάνωση του κόμματος στα πρότυπα της εποχής Αβέρωφ. Υποστήριξε ότι κινητήρια δύναμη της Ν.Δ. είναι η ιδεολογικής της ταυτότητα και τόνισε ότι ήρθε το τέλος των μηχανισμών.
Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται στην Πάτρα ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρεία της Ν.Δ. Παν. Ψωμιάδης.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

Στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Ν. Αχαΐας συζητήθηκε η πρωτοφανής απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγείρας, να απαγορεύσει στο Δήμαρχο Δημ. Μυλωνά να χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο εκτός ωραρίου λειτουργίας του Δήμου.
Η ΤΕΔΚ καταδίκασε την εξέλιξη αυτή επισημαίνοντας ότι πρόκειται για αντιδεοντολογική απόφαση που μειώνει το κύρος του θεσμού.

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

Κανένα ίχνος των δραστών της ληστείας στις δύο Τράπεζες στην περιοχή της Έλληνος Στρατιώτου, δεν έχουν εντοπίσει οι αστυνομικές αρχές.
Εκτιμούν ότι πρόκειται για επικίνδυνους επαγγελματίες που έχουν μεγάλη δράση στην περιοχή της Ηλείας.
Οι ληστές φέρονται να είναι ηλικίας 30 με 36 ετών και εκτιμάται ότι έχουν επισκεφθεί τα τραπεζικά καταστήματα που βάζουν στο στόχαστρο.

ΣΤΙΣ 11 ΘΑ ΗΧΗΣΟΥΝ "ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ" ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ

Στις 11 το πρωί θα ηχήσουν οι σειρήνες στα πλαίσια της άσκησης "TAAΣ
Αλέξανδρος" που διεξάγεται πανελλαδικά.
Το σχέδιο της άσκησης περιλαμβάνει την ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού της πολιτικής άμυνας για ένα λεπτό.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Και νέα κρούσματα της νέας γρίπης καταγράφηκαν στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Πρόκειται για δύο μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, ένα μαθητή του 13ου Γυμνασίου, ένα του 10ου Λυκείου και ένα στο Νηπιαγωγείο Λακόπετρας.

Σήμερα διαπιστώθηκαν άλλο ένα κρούσμα στο Αρσάκειο.
Συνολικά στην περιοχή μας σύμφωνα με τον αντινομάρχη Γιάννη
Ταπεινό νοσούν 16 μαθητές.
Ο κ. Ταπεινός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του
ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ 105.3 , έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση τους ΕΛΚΕΠΙ σχετικά με την ανακοίνωση που αφορά το κλείσιμο των σχολείων. Οι μαθητές λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή στα σπίτια τους ενώ αναμένεται η εντολή του Υπουργείου Παιδείας προς τη Νομαρχία Αχαΐας προκειμένου να προχωρήσει στο κλείσιμο των τμημάτων που φοιτούν οι συγκεκριμένοι μαθητές.

ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΙΩΝ

Άφαντοι παραμένουν οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην Πάτρα.
Αρχικά εισήλθαν στη Γενική που βρίσκεται στην Έλληνος Στρατιώτου και αφαίρεσαν 10000 ευρώ και στη συνέχεια μπήκαν στην Αχαϊκή Τράπεζα στην ίδια περιοχή και πήραν άλλα 15.000 ευρώ.
Οι δύο ληστείες έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά και οι δύο κουκουλοφόροι έφυγαν πεζοί από τα υποκαταστήματα των τραπεζών και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που τους περίμενε ο συνεργός τους.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Και νέα κρούσματα της νέας γρίπης καταγράφηκαν στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Πρόκειται για δύο μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, ένα μαθητή του 13ου Γυμνασίου και ένα του 10ου Λυκείου.
Οι μαθητές λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή στα σπίτια τους ενώ αναμένεται η εντολή του Υπουργείου Παιδείας προς τη Νομαρχία Αχαΐας προκειμένου να προχωρήσει στο κλείσιμο των τμημάτων που φοιτούν οι συγκεκριμένοι μαθητές.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Θερμή υποδοχή επιφυλάσσουν στον Αντώνη Σαμαρά οι υποστηρικτές τους στην Αχαΐα.
Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα σε ανοικτή συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ, ενώ σήμερα το πρωί επισκέπτεται την Αιτωλοακαρνανία.

ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Παραδίδεται μέχρι το τέλος του μήνα το Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής της Πάτρας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς θα συμβάλει στην κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών.
Το κόστος του έργου φθάνει τα 520.000 ευρώ.

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Η ΠΑΤΡΑ

Ξεκίνησαν τα έργα ασφαλτόστρωσης σε 20 συνοικίες της Πάτρας.
Ήδη το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καστελόκαμπο και στο Προάστειο. Το πρόγραμμα προβλέπει πέρα από την ασφαλτόστρωση διανοίξεις οδών και οριοθετήσεις πλατειών.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΤΑΙ Η ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ

Ο Δήμος της Πάτρας στις αρχές του νέου έτους πρόκειται να δημοπρατήσει
το έργο από την Κολοκοτρώνη έως και τη Γούναρη. Οι κάθετοι δρόμοι,
όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Μαρίνος Ζώης, θα είναι
ελεύθεροι για τα αυτοκίνητα ενώ σε ότι αφορά τη γραμμή Νο 1 του
Αστικού ΚΤΕΛ αυτή θα μεταφερθεί στην οδό Μαιζώνος.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΝΕΣ

Σε αφισσοκόληση προχωρά ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας κατά του μέτρου επέκτασης των κορυνών.
Ο σύλλογος βρέθηκε σήμερα στο πλευρών των εμπόρων της οδού Ακρωτηρίου όπου τοποθετήθηκαν κορύνες και ξεκίνησαν από εκεί την εκστρατεία αφισσοκόλησης.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Εξώδικο κατέθεσε ο Δήμος Συμπολιτίας κατά της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής της νέας εθνικής οδού καθώς όπως ισχυρίζεται, έκλεισε την κεντρική είσοδο της Άκολης παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.
Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Συμπολιτείας το κλείσιμο του δρόμου δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκριση του Δήμου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ

Μετά τους εργαζομένους στο ΠΓΝΠ του Ρίου η πλειοψηφία των οποίων δεν δέχεται να εμβολιασθεί και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι απρόθυμοι να δεχθούν το εμβόλιο της νέας γρίπης.
Μέχρι στιγμής μόνο 50 άτομα έχουν εμβολιασθεί στο ΠΓΝΠ και κανένα στο ΕΚΑΒ.
Την ίδια ώρα αυξάνονται τα κρούσματα στα σχολεία.
Πέντε νέα περιστατικά σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των γιατρών στα νοσοκομεία της Πάτραςμε αφορμή τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση τουΙατρικού Συλλόγου.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Την κατάργηση των διοδίων στην Ε.Ο. Πατρών Κορίνθου μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της βελτίωσης του νέου αυτοκινητόδρομου, ζήτησε με έγγραφό του από τον Υπουργό Υποδομών Δημ. Ρέππα, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας.
Η Ομοσπονδία ζητά άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να συζητηθεί το θέμα .

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Την προσωρινή παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης στη νότια πλευρά της οδού Ερμού, μεταξύ Ρήγα Φερραίου και Μαιζώνος, ανακοίνωσε το τμήμα κυκλοφοριακής ρύθμισης του Δήμου της Πάτρας για σήμερα από τις 3 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

Στην Αχαΐα η μάχη για την προεδρεία της Ν.Δ. καθώς αύριο αναμένεται ο εκ των υποψηφίων Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στις 7 αύριο το απόγευμα σε ανοικτή συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ, ενώ νωρίτερα θα επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία.


Την Κυριακή αναμένεται στην Πάτρα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που θα μιλήσει σε εκδήλωση του forum. Η επίσκεψη Σπηλιωτόπουλου συνδέεται με τον προεκλογικό αγώνα καθώς ο ίδιος έχει ταχθεί στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη.

ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ "ΠΡΟΔΩΣΕ" ΤΟΥΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ

Κύκλωμα διαρρηκτών αποκαλύφθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη Ν.Ε. Ο,. Πατρών Πύργου στο ύψος της Ανδραβίδας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο ήταν κλεμμένο από την Πάτρα ενώ οι επιβάτες συμμετείχαν σε σωρεία διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Αχαΐας.
Δύο άτομα έχουν μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ του Ρίου όπου νοσηλεύονται τραυματισμένοι ετράπησαν σε φυγή αμέσως μετά το τροχαίο και αναζητούνται.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του συνοδεύτηκε από συνεχόμενα κύματα κακοκαιρίας με σφοδρές βροχοπτώσεις σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Από την προηγούμενη όμως εβδομάδα τα πράγματα άλλαξαν ο καιρός βελτιώθηκε σημαντικά και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αντικυκλωνικές πιέσεις θα διατηρήσουν τις καιρικές συνθήκες καλές για ολόκληρη την εβδομάδα που διανύουμε.
Μία μικρή αλλάγη περιμένουμε από το Σάββατο και μετά με ενίσχυση των βορειάδων στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας. Πάντως βροχές και μία πιό σοβαρή αλλαγή στο σκηνικό του καιρού φαίνεται πρός το τέλος του Νοέμβρη.
meteo-news

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας από χθες για τον φόβο επεισοδίων κατά τη διάρκεια της πορείας για τον εορτασμό της 36η επετείου του Πολυτεχνείου που διοργανώνουν οι φοιτητικοί Σύλλογοι και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Ισχυρή αλλά διακριτική θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από το παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου ενώ έπειτα από εντολή του Αρχηγείου της Αστυνομίας, από χθες βρίσκονται στην Πάτρα 3 διμοιρίες των ΜΑΤ για τη φύλαξη πιθανών τρομοκρατικών στόχων ή πρόκλησης δολιοφθοράς(τράπεζες, δικαστήρια, μέγαρο αστυνομίας κλπ).
ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΡΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.
Χαρακτηριστικό των αυξημένων μετρων είναι η προτροπή της Αστυνομίας προς τους καταστηματάρχες απ' όπου θα περάσει η πορεία, να κατεβάσουν ρολά κατά τη διάρκεια της πορείας, για το φόβο επεισοδίων και ενδεχόμενων καταστροφών.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν στο κέντρο της πόλης και στις κεντρικές οδούς απ'όπου θα περάσουν οι συγκεντρωμένοι.

ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ

Δεν προσήλθε για να εμβολιασθεί η πλειοψηφία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Γιατροί και εργαζόμενοι δεν φαίνεται να έχουν πεισθεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αλλά και την σοβαρότητα της νέας γρίπης.
Από την άλλη μεριά στην εκπαιδευτική κοινότητα η κατάσταση είναι σταθερή και ήδη από σήμερα ανοίγουν τα τμήματα που είχαν κλείσει λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων, στο Πειραματικό Γυμνάσιο και το 7ο Λύκειο.
Από χθες έκλεισε ένα τμήμα του Αρσακείου ενώ κλειστά παραμένουν τα τμήματα στο Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Με δύο πορείες στο κέντρο της πόλης, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων κατέθεσαν στεφάνια στο χώρο του παραρτήματος, στην παλαιά Ασφάλεια της Πάτρας στην οδό Κανακάρη καθώς και το Μνημείο της Ηρώων Πολυτεχνείου.

ΔΙΟΡΙΑ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ

Έδωσαν προθεσμία 15 ημερών κάτοικοι και επαγγελματίες της Πατρών-Κλάους για την ολοκλήρωση του έργου της κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη.
Οι διαβεβαιώσεις που έλαβαν απέτρεψαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα.

ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Απολογούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την αρπαγή δύο γυναικών από τη Ρουμανία. Πρόκειται για δύο Αλβανούς και μία Ρουμάνα που εξωθούσαν τα θύματά τους στην πορνεία.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα της νέας γρίπης στη μαθητική κοινότητα.
Από σήμερα και για επτά μέρες θα παραμείνουν κλειστά τμήματα στα σχολεία, Πειραματικό Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο στην Κ. Αχαγιά, το 7ο Λύκειο, το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας.
Ξεκίνησε επίσημα από σήμερα ο εμβολιασμός στους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.
Την ίδια ώρα διχασμένη είναι η ιατρική κοινότητα για τον εμβολιασμό.
Στο ΠΓΝΠ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΝΑ, ελάχιστοι ήταν αυτοί που εμβολιάσθηκαν.
Όπως τόνισε ο γραμματέας της ΕΙΝΑ Κώστας Γιαννάκενας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ 105,3 , δεν έχουν πεισθεί για τη σοβαρότητα της νέας γρίπης και ως εκ τούτου για την αναγκαιότητα εμβολιασμού.
«Κάθε χρόνο πεθαίνουν από την κοινή γρίπη πάνω από 500.000 άτομα. Από τη νέα γρίπη πόσοι έχουν πεθάνει; Γνωρίζουμε όλοι ότι η νέα γρίπη είναι πιο ήπια αλλά πιο μεταδοτική. Ωστόσο δεν με έχουν πείσει για τη σοβαρότητά της» τόνισε ο κ. Γιαννάκενας και άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για παιχνίδια φαρμακευτικών εταιρειών.
Στο μεταξύ από σήμερα ξεκίνησε επίσχεση εργασίας των γιατρών στα νοσοκομεία της περιοχής με αφορμή την μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΥΝΕΣ

Στην αντεπίθεση περνά ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας σχετικά με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την τοποθέτηση κορυνών στο κέντρο της Πάτρας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος ετοιμάζει καμπάνια διαμαρτυρίας εντός της εβδομάδας.

ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ STAGE

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι Stage στην Αχαΐα.
Χθες στα πλαίσια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στο Μ.Λ.Τ. αποφάσισαν να προχωρήσουν σε λευκή απεργία και να προσέρχονται στην εργασία τους, προσφέροντας αυστηρά ότι προβλέπει η σύμβασή τους και εντός του ωραρίου τους.
Οι εργαζόμενοι stage, σταματούν όπως ανακοίνωσαν, να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών και των οργανισμών που απασχολούνται.

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται στην Πάτρα στις 4 Δεκεμβρίου προσκεκλημένη στην εκδήλωση του ομίλου ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά.
Στην εκδήλωση η κ. Διαμαντοπούλου θα είναι η κεντρική εισηγήτρια.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ "ΗΜΕΡΑΣ".

Συνάντηση στο Υπουργείο εργασίας έχουν σήμερα οι απολυμένοι της εφημερίδας «Ημερα», των εκπροσώπων της εργοδοσίας και των συνδικαλιστικών σωματείων.
Οι απολυμένοι ζητούν την επανέκδοση της εφημερίδας.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ξεκινούν από χθες οι εκδηλώσεις για την επέτειος της 17ης Νοεμβρίου.
Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών η επετειακή εκδήλωση ενώ στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Πάτρας.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Ο καιρός δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά για τις επόμενες 6-7 ημέρες καθώς οι αντικυκλωνικές συνθήκες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.
Αλλαγή του καιρού προβλέπεται με τα τωρινά στοιχεία περίπου στις 22 του μηνός όπου διαφαίνεται πτώση της θερμοκρασίας σε χειμωνιάτικα επίπεδα και κάποιες βροχές-αλλά ακόμα είμαστε μακριά για να μιλήσουμε με ασφάλεια περί αυτών. Ύστερα αναμένεται εκ νέου βελτίωση του καιρού και επικράτηση αντικυκλωνικής ροής, με συνέπεια την άνοδο της θερμοκρασίας και τον ηλιόλουστο πιθανώς καιρό. Με τα τωρινά στοιχεία διαφαίνεται νέα ψυχρή εισβολή κοντά στις 31 του μηνός, αν και μέχρι τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν.


Ο λόγος όμως που με κάνει να πραγματοποιώ προγνώσεις μακροπρόθεσμες, και να μην διστάζω σε τυχόν σφάλματα των αριθμητικών μοντέλων καιρού(πάντα υπάρχουν αυτά) είναι η επιμονή του καιρού από τις τελευταίες ημέρες στην ανάπτυξη αντικυκλωνικής ροής σε ολόκληρη τη μεσόγειο και τη διατήρηση καλών γενικά συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή μας. Τα διαλείμματα φαίνεται πως θα είναι σύντομες ψυχρές εισβολές αλλά σε καμία περίπτωση η κυκλοφορία δεν θα επιτρέψει πραγματικά την έλευση του χειμώνα. Μένει να δούμε αν αυτή η κατάσταση θα επιμείνει και μετά τον Νοέμβριο ή απλά είναι πρόσκαιρη.
με τη συνεργασία του meteo-news