Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, λόγω τεχνικών εργασιών θα γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 2-11-2009 από 7:30 - 11:00 το πρωί στις περιοχές:
Τσαπαλέικα - Άγιος Βασίλειος - Αραχωβίτικα,
επίσης θα γίνουν δεκάλεπτες διακοπές στην ευρύτερη περιοχή από Τσαπαλέικα έως Παναγοπούλα.
Την ΤΡΙΤΗ 3-11-2009 από 8:00 έως 12 το μεσημέρι στις περιοχές:
Άνω Αχαΐα - Λογεθέτη - Καρυιά - Βυθούλκα - Πατσακέικα - Οκταρέικα - Καρέικα - Λαμπρέικα - Βεσκουκέικα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΦΟΥΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ

Στο πρόβλημα της μετανάστευση, στην ενσωμάτωση των πολιτιστικών σχέσεων και στα τμήματα του ενεργειακού συμφώνου αναφέρθηκε στην ομιλία του στο Φόρουμ Αδρiατικής που πραγματοποιήθηκε στην Ανκόνα της Ιταλίας, ο Δήμαρχος της Πάτρας Ανδρέας Φούρας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά από σήμερα η περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νοτιοδυτική Ελλάδα.
Σήμερα επισκέπτεται την Αιτωλοακαρνανία και αύριο στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στα στελέχη και φίλους της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΤΑΞΙ

Αλλεπάλληλες διαρρήξεις και κλοπές σε ταξί της Πάτρας έχουν προβληματίσει τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές που αναζητούν τρόπους να προφυλαχθούν.
Τα τελευταία περιστατικά όπου άγνωστοι προσπάθησαν με την απειλή μαχαιριού να ληστέψουν ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί, έχουν προκαλέσει ανησυχία.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΑ STAGE

Κινητοποιήσεις έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη το ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους stage.
Τη Δευτέρα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στους οργανισμούς που απασχολούν συμβασιούχους, ενώ την Τρίτη έχει προγραμματισθεί πικετοφορία στην Πλατεία Γεωργίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει σήμερα η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να επεξεργαστεί το σχέδιο διεκδίκησης που θα προωθήσει στην Κυβέρνηση.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Νεφώσεις κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά της πόλης και στο Παναχαϊκό όρος, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές τις πρωινές κυρίως ώρες και χιονόνερο στο Παναχαϊκό.
Θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως σε μεγάλα υψόμετρα σε Χελμό και Ερύμανθο.
Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση παντού με αρκετή ηλιοφάνεια.

ΑΝΕΜΟI: Ανατολικοί-Βορειοανατολικοί 3-5 bf. Στο Ρίο και Ανατολικό Πατραϊκό πρόσκαιρα το πρωί έως 7bf. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε πτώση. Ευρύτερα στην πόλη από 13 έως 17 βαθμοί Κελσίου.
Το βράδυ αρκετή ψύχρα με πτώση γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου.

Ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα


ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Σχετικά ξηρός καιρός. Από 55% έως 35%.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα ανοίξει τον κύκλο των επισκέψεων των υποψηφίων Προέδρων της Ν.Δ. στην Αχαΐα.
Η πρώην Υπουργός αναμένεται στην Πάτρα την ερχόμενη Κυριακή όπου θα μιλήσει 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Αστήρ.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή.
Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και θα δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δυτικά ενώ κάποιες λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: θα πνέουν στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις θα φτάσουν τοπικά τις απογευματινές ώρες και τα 7 Beaufort.
Στο Ιονιο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν,και τα 5 Beaufort.


Θερμοκρασία: θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 17 βαθμούς στα Κεντρικά τους 19 στα Δυτικά τους 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς.

Ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα....

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


** ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ **

Την παραίτησή τους σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα υποβάλουν τα μέλη της επιστημονικής Επιτροπής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας.
Η αιτία είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Μουσείο το οποίο υπολειτουργεί.

"ΟΧΙ" ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Γούναρη και Μπουκαούρη διοργανώνει αύριο στις 6:30 το απόγευμα η Κίνηση Πολιτών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ζητώντας την απομάκρυνση των κεραιών που βρίσκονται στην περιοχή.

ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η 13ΧΡΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Κανέναν κίνδυνο δεν εγκυμονεί η υγεία της 13χρονης μαθήτριας από τον Πύργο, η οποία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου με τον ιό της νέας γρίπης.
Οι γιατροί έχουν χορηγήσει στην κοπέλα φαμακευτική αγωγή.

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Στον "αέρα" η σύμβαση για την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Πατρών - Πύργου - Τσακώνας μετά την απόφαση της Κομισιόν να κάνει δεκτές τις ενστάσεις των κατοίκων τής Ηλείας οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της διέλευσης από τον υγροβιότοπο του Καϊάφα.

ΜΕ ΣΙΔΗΡΟΓΡΟΘΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΙ, ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με σιδηρογροθιά επιτέθηκαν άγνωστοι νεαροί σε μαθητή του 7ου Λυκείου Πατρών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν μετά την πρόκληση που δέχτηκε ο μαθητής από ομάδα εξωσχολικών παιδιών, ο οποίος εκείνη τη στιγμή έβγαινε από το σχολείο του με κατεύθυνση το σπίτι του. Ο άτυχος μαθητής απάντησε με αποτέλεσμα οι νεαροί να του επιτεθούν και να τον χτυπήσουν στο πρόσωπο και το κεφάλι με σιδηρογροθιά.
Επί τόπου έφθασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης ενώ ο μαθητής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με δηλώσεις μαθητών, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν ανάλογα γεγονότα, αφού ομάδες εξωσχολικών συγκεντρώνονται στους χώρους έξω από τα Σχολεία προκαλώντας τους μαθητές.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

Το πρόγραμμα των «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΩΝ» 2009 παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος.
Στη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στα Γραφεία της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε στον θεσμό των Πρωτοκλητείων, των εορτών που πραγματοποιούνται προς τιμήν του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα με επίκεντρο την Πανηγυρική Λειτουργία την ημέρα της Εορτής – 30 Νοεμβρίου – με προσκεκλημένο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τους Αρχιερείς-Μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε με συγκίνηση στην εκ βάθρων ανακαίνιση του Παλαιού Ναού του Αγίου Ανδρέου ο οποίος μετά την ανακατασκευή, παραδίδεται και πάλι στους πιστούς το Σάββατο 7 Νοεμβρίου σε μια λαμπρή τελετή Θυρανοιξίων που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αλέξης Σκαρμέας,η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ κα. Ελένη Δάσιου και Εκπρόσωποι του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2009".

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 13ΧΡΟΝΗ

Επιβεβαιώθηκε ο ιός της νέας γρίπης στoν 13χρονη μαθήτρια από τον Πύργο που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το εργαστήριο Παστέρ είναι θετικά ως προς τον νέο ιό. Οι γιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της υγείας της.

ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ηλιοφάνεια μέχρι νωρίς το απόγευμα όπου θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις από τα ΒΔ.

ΑΝΕΜΟI: Αρχικά από Β διευθύνσεις 3-5bf (Β-ΒΑ στην Βόρεια Πάτρα και στο Ρίο) με εξασθένηση. Στην Νότια και Κεντρική Πάτρα όλη μέρα από Δ-ΒΔ 2-3 bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα από 13 έως 23 βαθμοί Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 85% έως 50%.

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ "ΟΧΙ".

Με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, κορυφώθηκε χθες ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ Π.Γ.Ν.Π.

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του ΠΓΝΠ λόγω της μη καταβολής των εφημεριών.
Η κινητοποίηση αυτή έχει προκαλέσει εμπλοκή στη λειτουργία των κλινικών αλλά και των επειγόντων τμημάτων, καθώς δεν γίνονται μικροβιολογικές εξετάσεις στους ασθενείς.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Στην Αγκόνα θα βρίσκεται μέχρι και αύριο ο Δήμαρχος της Πάτρας Ανδρέας Φούρας, συμμετέχοντας στο Φόρουμ Ανδριατικής.
Στο Φόρουμ θα συζητηθεί και το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Κλειστή θα είναι μέχρι και σήμερα η οδός Νοταρά στο ύψος της Αμερικής εξαιτίας των έργων της ΔΕΥΑΠ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ορισθεί από την υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης, από αύριο η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά στη Νοταρά.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ

Στην επιβολή προστίμων προχωρά ο Δήμος της Πάτρας σε όσους επαγγελματίες δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς καθαριότητας και ρυπαίνουν.
Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Δεμαρτίνος υποστήριξε ότι η περίοδος
χάριτος τελείωσε και πλέον οι παραβάτες θα τιμωρούνται. Ήδη τα πρώτα πρόστιμα βεβαιώθηκαν σε επαγγελματίες του κέντρου της Πάτρας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΡΝΕΙΑΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του 40χρονου που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος πορνεία, στο οποίο συμμετείχαν οι δύο νεαρές φοιτήτριες, που συνελλήφθησαν από την
αστυνομία την περασμένη εβδομάδα.
Ο 40χρονος είναι σύμφωνα με την αστυνομία, μάνατζερ μοντέλων από την Αθήνα.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ 3 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΕΤΕΣ

Προφυλακίσθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες στην έφοδο της αστυνομίας στον καταυλισμό των Σαγεϊκων, με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών. Ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η
αστυνομία κάνει σαφές ότι θα συνεχισθούν οι έρευνες και θα αυξηθούν οι περιπολίες στο συγκεκριμένο χώρο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ HARLEY

Ανακαινίζονται τα κτίρια του κάμπινγκ στην Αγυιά εν όψει της πανευρωπαϊκής συνάντησης των φίλων της Χάρλεϊ που έχει ορισθεί τον προσεχή Μάιο στην Πάτρα.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.
Επί της ουσίας λοιπόν φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία η εισροή υψηλών πιέσεων προς τη δυτική Ευρώπη με άμεσο επακόλουθο την σταδιακή επέκταση μίας σκάφης χαμηλών πιέσεων στα κεντρο-ανατολικά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής αναλυτικότερα θα είναι ως εξής:


Για αύριο Τρίτη(27-10) μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη(29-10) ο καιρός δεν θα παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο. Αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη αστάθεια κυρίως στα ορεινά , μέτριοι βοριάδες στα πελάγη και θερμοκρασίες κοντά στους 17-20 βαθμούς.
Την Παρασκευή(30-10) σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα διαφαίνεται μία σχετική μεταβολή του καιρού καθώς οι άνεμοι από Βόρειες διευθύνσεις θα ενισχυθούν αρκετά και θα πέσει κυρίως από το απόγευμα η θερμοκρασία αισθητά, κυρίως στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα.


Πιο αισθητή θα γίνει αυτή η πτώση κατά τη διάρκεια του Σ/Κ όπου ο καιρός θα είναι αρκετά ψυχρός. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται η δημιουργία κάποιας αξιόλογης διαταραχής με ικανοποιητικά ποσά υγρασίας ούτως ώστε να συνδυαστεί η πτώση της θερμοκρασίας με βροχές.

meteo-news.gr

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Ακόμη ένα στρέμμα αγόρασε ο Δήμος Πατρέων δίπλα από την έκταση που προορίζεται για την ανέγερση νέου Αστυονμικού Μεγάρου, στο Ζαβλάνι, προκειμένου να διευκολύνει την Ελληνική Αστυνομία για να προχωρήσει το έργο.

ΣΤΗΝ ΑΝΚΟΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Στην Ανκονα θα βρίσκεται μέχρι και την Παρασκευή ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, όπου θα συμμετάσχει στο Φόρουμ Αδριατικής, στο οποίο θα συζητηθεί και το σοβαρό πρόβλημα της μετανάστευσης.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Μέλος κυκλώματος πορνείας που τα πλοκάμια του απλώνονταν σε όλη την Ελλάδα ήταν η 18χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη στην Πάτρα.
Οι Αστυνομικοί αναζητούν τον εγκέφαλο του κυκλώματος που φέρεται πως είναι ένας 40χρονος μάνατζερ μοντέλων από την Αθήνα.
Η νεαρή φοιτήτρια βρίσκεται πλέον στο σπίτι της στην Αθήνα, ενώ οι γονείς της δεν γνωρίζουν το παραμικρό για τη δράση της.

ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ Π.Γ.Ν.Π.

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο Μικροβιολογικό και Βιοχημικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου λόγω της μή καταβολής των εφημεριών.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται μικροβιολογικές εξετάσεις τστους ασθενείς των επειγόντων, αλλά ούτε και σε όσους νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗ

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι στο ΙΚΑ της οδού Γούναρη όταν άγνωστος τηλεφώνησε και προειδοποίησε για βόμβα.
Οι αστυνομικοί εκκένωσαν αμέσως το κτήριο ενώ για αρκετή ώρα αποκλείστηκε και η οδός Κορίνθου και Γούναρη.
Μετά από εξωνυχιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ " ΟΧΙ "

Ξεκίνησαν από σήμερα στα σχολεία της Πάτρας το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις 12 το μεσημέρι Δήμαρχοι των μαρτυρικών πόλεων μίλησαν στην Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, όπου προβλήθηκε και αρχειακό υλικό από τις μαύρες μέρες της κατοχής.
Στις 8 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο του ΑΤΕΙ Πάτρας που έχει προγραμματισθεί η εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου, έχει κληθεί να μιλήσει ο πρώην Υπουργός Αναστάσιος Πεπονής με θέμα ιστορία και μνήμη.
Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απόστολος Κατσιφάρας θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις αυριανές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στις 11 θα ψαλλεί η επίσημη Δοξολογία στον ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου ενώ η παρέλαση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι στην Αγίου Ανδρέου, απ΄ όπου ο Δήμος απομάκρυνε προσωρινά τις κορύνες.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απόστολος Κατσιφάρας θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις αυριανές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η παρέλαση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι στην Αγίου Ανδρέου απ΄ όπου ο Δήμος απομάκρυνε προσωρινά τις κορύνες.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΓΛΑΥΚΟ


Σε χώρο παράνομης εναπόθεσης οικοδομικών υλικών έχουν μετατρέψει τις όχθες και την κοίτη του Γλαύκου άγνωστοι, σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου της συνοικίας Μακρυγιάννη.
Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο ασυνείδητων και ζητούν αυστηρούς ελέγχους για να αποτραπεί η μόλυνση της περιοχής και η περιβαλλοντική καταστροφή του ποταμού.

ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Στις 2 Νοεμβρίου ορίστηκε τελικά η σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος και στην οποία θα παραστούν και οι βουλευτές.
Αντικείμενο της σύσκεψης είναι το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης για την Αχαΐα.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ξεκινούν από σήμερα στα σχολεία της Πάτρας το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Στις 12 το μεσημέρι Δήμαρχοι των μαρτυρικών πόλεων θα βρεθούν στην Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, όπου θα προβληθεί αρχειακό υλικό από τις μαύρες μέρες της κατοχής.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα ανοίξει τον κύκλο των επισκέψεων των υποψηφίων προέδρων της Ν.Δ. στην Αχαΐα.
Η πρώην υπουργός αναμένεται στην Πάτρα την ερχόμενη Κυριακή όπου θα μιλήσει 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Αστήρ.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται κίνηση υπέρ του Αντώνη Σαμαρά από τοπικά στελέχη που πραγματοποίησαν συγκέντρωση την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Διαρρήξεων συνέχεια. Αυτή τη φορά οι δράστες έβαλαν στο στόχαστρο το Άνω Καστρίτσι όπου εισέβαλαν σε μονοκατοικία την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμώντουσαν.
Άρπαξαν 500 ευρώ και άρπαξαν το κλειδί του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν.
Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για σπείρα με μεγάλη δράση στην ευρύτερη περιοχή.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Νεφώσεις με βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες προβλέπονται και για την Τρίτη στα Κεντρικά και στα Νότια τμήματα της χώρας.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Άνεμοι: θα πνέουν στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις θα φτάσουν τα 6 Beaufort .
Στο Ιονιο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν,και τα 5 Beaufort.


Θερμοκρασία: δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα Βόρεια τους 20 βαθμούς στα Κεντρικά τους 23 στα Δυτικά τους 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς.

Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Πάτρας, για την ανύπαρκτη φύλαξη του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας κατέθεσε το πρωί ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος.
Μάλιστα ο Εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΝΤΟΡΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία στις 7:30 το απόγευμα θα μιλήσει σε στελέχη και φίλους τής Νέας Δημοκρατίας στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ STAGE

Αντιπροσωπεία των συμβασιούχων stage από την Αχαΐα συμμετείχε στην πανελλαδική κινητοποίηση που έγινε το πρωί έξω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εργασίας.
Οι συμβασιούχοι αντιδρούν στην κατάργηση του προγράμματος που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις και προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ - ΚΛΑΟΥΣ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι επιχειρηματίες της Πατρών - Κλάους, οι οποίοι απειλούνται με οικονομική καταστροφή λόγω της μεγάλης καθυστέρησης κατασκευής του έργου κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Για κατ' επιλογήν ελέγχους και για απαράδεκτη συμπεριφορά των ελεγκτών που όπως επισημαίνουν θίγει τα συμφέροντα των αγροτών, καταγγέλει τον ΕΛΓΑ Πάτρας η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας.

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΤΕΙ ΑΙΓΙΟΥ

Υπο κατάληψη τελεί το Τ.Ε.Ι. Αιγίου.
Οι Σπουδαστές ζητούν να αλλάξει ο τρόπος ανάθεσης των πτυχιακών και ο τρόπος αξιολόγησης των εργαστηρίων.

ΕΙΧΕ ΑΓΙΟ...

Άγιο είχε οδηγός νταλίκας με Γερμανικές πινακίδες που κρεμάστηκε με το όχημά του στο κενό στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών στο ύψος της Ακράτας.
Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος χτύπησε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να βγει από το δρόμο και να βρεθεί στο κενό. Ο οδηγός της νταλίκας δεν τραυματίστηκε.
Για αρκετή ώρα υπήρξε κυκλοφοριακό πρόβλημα.

ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Την επανεμφάνισή τους έχουν κάνει στην Πάτρα οι μετανάστες. Τα ξημερώματα του Σαββάτου η Αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση "σκούπα" και συνέλαβε 60 άτομα που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας.
Οι
συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε άλλη πόλη.
Ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Αστυνομία πρέπει να προστατέψει την πόλη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιχείρηση της.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ

Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη συμβολή των οδών Αμερικής και Νοταρά από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, λόγω έργων της ΔΕΥΑΠ.
Τα έργα αφορούν τη σύνδεση του αγωγού λυμάτων της οδού Αμερική με τον αντίστοιχο της οδού Νοταρά.
Διαβάστε περισσότερα...


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ

Λεηλασία στο δάσος της Στροφυλιάς καταγγέλλει η ΟΙΚΙΠΑ.
Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στην Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, στο συγκεκριμένο δάσος γίνεται επιδρομή στην καμένη περιοχή από την περασμένη Πέμπτη.
Η ΟΙΚΙΠΑ καταγγέλλει ότι το Δασαρχείο Πατρών αντί να αναθέσει την κοπή και απομάκρυνση των καμένων δένδρων σε ειδικό συνεργείο προστατεύοντας έτσι την αναγέννηση του καμένου δάσους δίνει άδειες στους κατοίκους των γύρω περιοχών οι οποίοι με κάθε μορφής τροχοφόρο, μπαίνουν στην περιοχή και καταστρέφουν την αναγεννώμενη βλάστηση.
Απαντώντας στις καταγγελίες αυτές ο Δασάρχης της Πάτρας Αντώνης Κανταρτζόπουλος, υποστηρίζει ότι δεν είναι παράνομη η ξύλευση των καμένων δένδρων και ότι έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίας που προβλέπονται από το Νόμο.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Νεφώσεις με βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες προβλέπονται και για την Δευτέρα στα Ανατολικά και στα Νότια τμήματα της χώρας.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα σημειώσει σχετική βελτίωση και θα έχουμε λίγές νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις θα φτάσουν τα 6 Beaufort .
Στο Ιονιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν, το απόγευμα και τα 5 Beaufort.

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα Βόρεια τους 20 βαθμούς στα Κεντρικά τους 23 στα Δυτικά τους 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς.