Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Τέλος εποχής για τα πυρηνελαιουργεία αφού το παράκαναν

Ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην ΒΙ.ΠΕ Πατρών, αφού αυτά δεν έδειξαν καμιά διάθεση συμμόρφωσης ,σε σχέση με την ομαλή λειτουργία τους και σήμερα μάλιστα ξεπέρασαν κάθε όριο ενοχλητικών οσμών.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη έδωσε αυστηρή εντολή προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να του προσκομίσουν άμεσα την σχετική απόφαση ανάκλησης προς υπογραφή, ενώ ενημέρωσε προφορικά τις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές πως οι συγκεκριμένες αυτές μονάδες δεν διαθέτουν πια άδεια λειτουργίας, ώστε να προχωρήσουν στα νόμιμα.
Η ανάκληση υπογράφθηκε στις 3 το μεσημέρι.
Όπως δήλωσε ο κ. Κατσικόπουλος « είχα όλη την καλή διάθεση, έδωσα ένα μικρό περιθώριο ανοχής χρόνου ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι υπόλοιπες παραγωγικές μονάδες του Νομού μας όπως τα λιοτρίβια, μα κάποιοι το εξέλαβαν ,φαίνεται, ως αδυναμία και σήμερα ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας.
Οργίασαν, νομίζοντας πως επί 8 ημέρες θα έκαναν ότι ήθελαν. Διαψεύστηκαν.
Έχω πει πολλές φορές πως εκπτώσεις με την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου και το περιβάλλον δεν κάνω.
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και μάλιστα με απόλυτη ευθύνη των ίδιων των μονάδων επεξεργασίας ελαιοπυρήνα.
Είναι καθήκον μου τα πυρηνελαιουργεία να σταματήσουν σήμερα τις εργασίες τους».

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ

Ένοπλη ληστεία στο σούπερ μάρκετ "Αράπης" που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Κουμανιώτη, κάτω από τα Υψηλά Αλώνια πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 4.30 το απόγευμα. Άγνωστος δράστης που δεν είχε καλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από το ταμείο 150 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγε πεζός και αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Η Αλ. Παπαρήγα θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία του ΚΚΕ στην Πάτρα

Χρειάστηκαν περισσότερα από 2.000 «κόκκινα μεροκάματα» και εκατοντάδες χιλιάδες προσφορές, ακόμη και από μαθητές που έδωσαν το χαρτζιλίκι τους, για την ανέγερση των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Επιτροπής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, στην Πάτρα.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, τεσσάρων ορόφων περισσότερων από 600 τ.μ. που ανεγέρθη στο οικόπεδο που δώρισαν τα μέλη του κόμματος, Φώτης και Ζωή Κοτσόκολου, επί της οδού 12ου Συντάγματος 34, στα Ταμπάχανα.
Τα εγκαίνια του κτιρίου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 24-1 στις 12.30 το μεσημέρι από τη Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης των εγκαινίων έχει ως εξής: Στις 12.30 το μεσημέρι διοργανώνεται μεγάλη πολιτική συγκέντρωση έξω από τα νέα γραφεία με ομιλήτρια τη Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την οποία θα προλογίσει ο Γραμματέας της Ε.Π. Κώστας Μπάτσικας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι στο κέντρο «ΑΣΤΕΡΙΑ». Ακόμα, στο χώρο των γραφείων, από αύριο, θα λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων για την τοπική δράση του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στη μεγάλη δεκαετία 1940 - 1950. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθροδιακίνησης

Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εντοπίσθηκε στο λιμάνι της Πάτρας. Συνελήφθη Ρώσος που είχε αναλάβει τη μεταφορά μεταναστών από την Αίγυπτο αντί του ποσού των 5.000 ευρώ.

Το τρένο δεν θα φθάσει στην Πάτρα

Μαύρο και άραχνο το μέλλον του νέου σιδηροδρόμου ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Σηφουνάκη δεν προβλέπεται να φθάσει μέχρι την Πάτρα λόγω έλλειψης πιστώσεων. Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από βουλευτές και το Δήμαρχο Πατρέων ο οποίος επισκέφθηκε τον υπουργό Δημ. Ρέππα και του δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχθεί τον αποκλεισμό της Πάτρας από το αναπτυξιακό αυτό έργο.

Αγροτική συγκέντρωση στη ΒΙ.ΠΕ.

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Στο χορό μπαίνουν και οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι όπως αποφάσισαν στη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψή τους, θα προχωρήσουν σε μεγάλη συγκέντρωση στον κόμβο της ΒΙΠΕ την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί. Ήδη κλιμάκια των αγροτών περιοδεύουν σε όλα τα χωριά του νομού ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους.

Στο χορό των Ρίχτερ η Δυτική Ελλάδα

Δύο νέοι ισχυροί σεισμοί εντάσεως 5,2 και 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκαν στις 02. 46 με επίκεντρο το Ευπάλιο. Πρόκειται για δίδυμο σεισμό που προκάλεσε ζημιές. Ο σεισμός είχε επισκεφθεί και πάλι την περιοχή την προηγούμενη Τετάρτη όταν σημειώθηκε δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.
Οι σεισμολόγοι περιμένουν να περάσουν δύο 24ώρα προκειμένου να πουν με σιγουριά εάν θα γίνει κάποιος πιο μεγάλος σεισμός.
Ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας Δημ. Φιλιππάτος επεσήμανε ότι πρέπει να σταματήσει η δημόσια αντιπαράθεση που προκαλεί πανικό στους πολίτες και ζήτησε να δοθούν χρήματα για το δευτεροβάθμιο έλεγχο στα δημόσια κτίρια.
Στα 70 κτίρια που θεωρούνται πρώτης προτεραιότητας ανήκουν μεταξύ άλλων και οι ΔΕΚΟ, όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, στρατιωτικές μονάδες κ.λπ προκειμένου να λειτουργήσουν κανονικά σε περίπτωση σεισμού.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Τα Ρίχτερ επιμένουν... δυτικά!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.51 σήμερα το πρωί, με επίκεντρο 70 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας, κοντά στην Ιθάκη. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Πάτρα, ενώ ζημιές ή θύματα δεν αναφέρθηκαν.

Καλά στην υγεία του ο Λερούνης

Υγιής και ευδιάθετος εμφανίζεται σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, ο Καλαβρυτινός εθελοντής, Αθανάσιος Λερούνης, ο οποίος απήχθη πριν από πέντε μήνες από Ταλιμπάν στην Κοιλάδα των Καλάς.

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού!

Η έλλειψη προσωπικού είναι το μεγάλο "αγκάθι" της Μονάδας Σπαστικών Παιδιών Πάτρας, καθώς αυτή τη στιγμή ενώ εξυπηρετούνται 49 παιδιά απ' όλη τη Δυτική Ελλάδα, δεν υπάρχει καν γιατρός. Τα προβλήματα κατήγγειλε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 Πάτρας η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κατερίνα Αναβιώτη, επισημαίνοντας πως η Πολιτεία με την αδιαφορία που επιδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια έχει καταδικάσει αυτά τα παιδιά στην περιθωριοποίηση, αφού τα αναγκάζουν να μείνουν σπίτι τους, μη παρέχοντάς τους ούτε τις στοιχειώδεις υπηρεσίες.

"Δεν πληρώνουμε διόδια"

Πανελλαδική κινητοποίηση για τα διόδια έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι σε όλους τους σταθμούς της χώεας. Οι διαδηλωτές θα επιτρέψουν στους διερχόμενους οδηγούς να διέλθουν ελεύθερα, καθώς θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των σταθμών αντιδρώντας στην αύξηση των διοδίων.

"Καυτή πατάτα" το μεταναστευτικό

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στην Πάτρα περιλαμβάνονται και στην έκθεση που συνέταξε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει εντολή να μην επιτραπεί στους μετανάστες να στήσουν καταυλισμό, γι' αυτό και γίνονται συνεχώς από τους αστυνομικούς επιχειρήσεις-σκούπα. Ο αριθμός των μεταναστών που ζουν αυτή τη στιγμή στην Πάτρα, φθάνει στα 400 άτομα, τα οποία περιφέρονται σε διάφορες περιοχές.

Στο νοσοκομείο από δάγκωμα

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ιρανός δάγκωσε 33χρονο αστυνομικό στο χέρι με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποστεί μόλυνση και να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες σε όλη τη χώρα. Στις 7 το απόγευμα συνεδριάζουν οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας για να αποφασίσουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να κλείσουν ακόμη και την εθνική οδό.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Πορεία αντιεξουσιαστών το μεσημέρι

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας πραγματοποιούν αυτή την ώρα αντιεξουσιαστές και μαθητές, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, η οποία ξεκίνησε χθες στην Άμφισσα, αλλά διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή. Έντονη, αλλά διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας.

Γρ. Αλεξόπουλος: Ας παραμερίσουμε τις προσωπικές βλέψεις

«Οι Δήμαρχοι οφείλουμε, την ώρα της χωροταξικής κατανομής και της διαμόρφωσης των νέων ορίων των Δήμων, να παραμερίσουμε τις όποιες προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες και να συμφωνήσουμε στη μορφή των νέων Δήμων, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη». Αυτό επεσήμανε ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Αχαΐας και Δήμαρχος Ωλενίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μιλώντας σήμερα στον Ant1 Πάτρας 105,3, στην εκπομπή του Ζώη Μαρίνου.
Ο κ. Αλεξόπουλος πρόσθεσε ότι οι Δήμαρχοι θα πρέπει να μπουν στη συζήτηση της χωροθέτησης των νέων Δήμων με μόνο κριτήριο την διασφάλιση της επιτυχίας του «Καλλικράτη» και όχι με βάση προσωπικές στρατηγικές. «Αν στην Αχαΐα συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο συνενώσεων, μέσα από έναν τεκμηριωμένο διάλογο και σύνθεση απόψεων, γνώμη μου είναι ότι το υπουργείο δύσκολα θα απορρίψει την πρόταση μας», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Καλλικράτης» ως τη μεγαλύτερη θεσμική μεταρρύθμιση από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για τον αν τελικώς ο χρόνος που απομένει ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη θα αποδειχθεί αρκετός για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης.

"Λουκέτο" στα πυρηνελαιουργεία

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα λειτουργούν τα πυρηνελαιουργεία στη ΒΙ.ΠΕ. μετά την απόφαση του Νομάρχη Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλου να ανακληθούν οι άδειές τους εξαιτίας της διαπίστωσης σωρείας παραβάσεων. Ο Νομάρχης, δήλωσε «Μετά και την χθεσινή αιφνίδια έφοδό μου, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους Αντινομάρχες Γιάννη Γασπαρινάτο και Νίκο Λύρα, αλλά και τις Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας, αποφάσισα πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό, στην βιομηχανική ζώνη της Πάτρας, από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων.
Ύστερα από αρκετές αυτοψίες – ελέγχους των Νομαρχιακών Κλιμακίων και του ΚΕΠΕ όπως και κατόπιν πολλαπλών προστίμων που επιβλήθηκαν στις εταιρείες που επεξεργάζονται τον πυρήνα της ελιάς, δεν είδα καμία πρόθεση των πυρηνελαιουργείων για συμμόρφωση με την νομιμότητα. Ακριβώς το αντίθετο. Υποτροπίασαν σε παραβάσεις για τις οποίες μας είχαν υποσχεθεί πως δεν θα έκαναν ξανά. Από τις 12/01/2010 τους έχουμε καλέσει σε απολογία με καταληκτική ημερομηνία αύριο 21/01/2010.
Κατόπιν όλων αυτών συντρέχουν άμεσοι λόγοι διακοπής της λειτουργίας των μονάδων αυτών, ενώ του χρόνου θα πρέπει να συνεκτιμηθούν μια σειρά πράγματα, για το εάν και με ποιό τρόπο δηλαδή θα δοθεί, αν δοθεί, η εποχική άδεια λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων.
Η αυθαιρεσία θα λάβει τέλος.
Δίνω οριστική προθεσμία 8 ημερών για την περεταίρω λειτουργία τους , με μοναδικό σκοπό τον μη αιφνιδιασμό μιας σειράς άλλων επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον πυρήνα της ελιάς που δεν φταίνε σε τίποτα αυτοί να πληρώσουν το μάρμαρο.
Με την πάροδο των 8 αυτών ημερών τα πυρηνελαιουργεία κλείνουν οριστικά, για φέτος.
Είναι περιττό να τονίσω πως οι έλεγχοι και η επιβολή προστίμων (αν κριθεί απαραίτητο) το χρονικό διάστημα των 8 αυτών ημερών, θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα».

Η απάντηση του Απ. Κατσιφάρα στους δικηγόρους

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απ. Κατσιφάρας απαντώντας στο Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας επισημαίνει πως διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του και πως ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τους Νόμους και το συμφέρον όλων των πολιτών.«Η ίδρυση και λειτουργία Εφετείου με έδρα το Αγρίνιο αποτελεί πάγιο αίτημα φορέων και κατοίκων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και απόφαση της Ολομέλειας (8/2008) του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο του νέου χωροταξικού σχεδιασμού και των πιεστικών αναγκών για επιτάχυνση και γρήγορη απόδοση της δικαιοσύνης. Η απόφαση αυτή συμπεριλαμβάνει και την ίδρυση τριών επιπλέον Εφετείων α) Εφετείου Β. Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, β) Εφετείου Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα γ) Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
Η πρόσφατη δήλωσή μου περί κατανόησης και ωριμότητας του παραπάνω αιτήματος, καθώς και η απαραίτητη κοινωνική διαβούλευση πριν την τελική απόφαση δεν πρέπει να τύχει οποιασδήποτε παρερμηνείας ή διαστρέβλωσης.
Σε ό, τι αφορά την προτροπή του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για ενασχόληση με τους αχαιούς και τα προβλήματά τους, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ασκώ τα καθήκοντα του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αποκλειστικό γνώμονα το Σύνταγμα, τους Νόμους, το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της», αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας.
Ο κ. Κατσιφάρας στη δήλωσή του αναφέρεται και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Αχαΐα, λέγοντας «υπενθυμίζω ότι η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πάτρας αποτελεί προτεραιότητα μας, καθώς έχουμε ήδη προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Αγίου Στεφάνου, απόφαση που έχει ήδη υπογραφεί από το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αναμένεται η στελέχωσή του με το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ έχει ήδη διατεθεί λεωφορείο του Υπουργείου μας για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης του προσωπικού του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου, σε χρονικό διάστημα μόλις τριών μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων μου».

Στην Πάτρα η Αλέκα Παπαρήγα

Στην Πάτρα αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή 24 Ιανουαρίου, η Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία του κόμματος επί της οδού 12ου Συντάγματος 34.
Πρόκειται για ένα νέο κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε από το κόμμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να φιλοξενήσει τις δράσεις του, αλλά και τα γραφεία της Επιτροπής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
Να σημειωθεί πως η Νομαρχιακή Επιτροπή έχει προσκαλέσει τη Γραμματέα του κόμματος να κάνει τα εγκαίνια των νέων γραφείων.
Τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Οργάνωσης, αποτελεί κορυφαία στιγμή για τα τοπικά στελέχη, καθώς η Επιτροπή Πελοποννήσου είναι από τις λίγες που αποκτά δικό της χώρο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης των εγκαινίων έχει ως εξής: Στις 12.30 το μεσημέρι διοργανώνεται μεγάλη πολιτική συγκέντρωση έξω από τα νέα γραφεία με ομιλήτρια τη Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την οποία θα προλογίσει ο Γραμματέας της Ε.Π. Κώστας Μπάτσικας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι στο κέντρο «ΑΣΤΕΡΙΑ». Ακόμα, στο χώρο των γραφείων, από το Σάββατο 23 Γενάρη, θα λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων για την τοπική δράση του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στη μεγάλη δεκαετία 1940 - 1950. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Έκλεισαν την εθνική για δύο ώρες

Για περίπου δύο ώρες απέκλεισαν τη Νέα Εθνική Οδό Πατρών- Κορίνθου στο ύψος του Μεγανίτη οι αγρότες της Αιγιάλειας, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, Θανάσης Χελάκης δήλωσε πως η σημερινή κινητοποίηση ήταν προειδοποιητική και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Σήμερα αποφασίζουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους και οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας σε σύσκεψη που θα γίνει στην Ωλενία.
Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα μπλόκα των αγροτών και στην Πελοπόννησο. Τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης έκλεισαν λίγο μετά το μεσημέρι αγρότες από τους πέντε νομούς της Πελοποννήσου, που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Στέρνας μετά από πρόσκληση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).
Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την Αργολίδα, αλλά και την νότια Πελοπόννησο, εκτρέπεται από τον κόμβο Αρχαίας Νεμέας ή Στέρνας μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Άργους - Τρίπολης.
Οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν αν η κατάληψη θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα ανοίξουν το δρόμο ή θα παραμείνουν στο σημείο.

Θύμα απόπειρας ληστείας 70χρονος στα Καμίνια

Τρόμος στην περιοχή των Βραχνεΐκων από τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος ηλικιωμένων. Χθες θύμα απόπειρας ληστείας έπεσε ένας 70χρονος στα Καμίνια. Οι δράστες, που είναι Ρομά, απείλησαν τον 70χρονο, ο οποίος ωστόσο δεν είχε μαζί του χρήματα και έτσι έφυγαν άπραγοι. Αφότου ο ηλικιωμένος ειδοποίησε την Αστυνομία, συνελήφθη ο ένας εκ των τριών δραστών.

"Διαμάχη" για το σεισμό

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία μετά το σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το απόγευμα με επίκεντρο το Τρίκορφο Δωρίδας. Από το σεισμό προκλήθηκαν μικροπροβλήματα από κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην περιοχή του Ευπαλίου, καθώς και στο δρόμο προς Ιτέα και Άμφισσα. Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει διαμάχη ανάμεσα στους σεισμολόγους, κυρίως ως προς το μέγεθος του σεισμού, αλλά και τον τρόπο προσδιορισμού των χαρακτηριστικών του.

Άναψε "φωτιές" ο Απόστολος Κατσιφάρας

Η εξαγγελία του Αχαιού Υφυπουργού, Απόστολου Κατσιφάρα για την ίδρυση Εφετείων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας. Μάλιστα, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Κίτσος κάλεσε τον κ. Κατσιφάρα να κοιτάξει τα σοβαρά προβλήματα του Νομού, όπως οι άθλιες συνθήκες στο δικαστικό μέγαρο και οι ελλείψεις προσωπικού, ενώ χαρακτήρισε αναρμόδιο τον Αχαιό Υφυπουργό για να αναλάβει μια τέτοια δέσμευση για την ίδρυση Εφετείων στην Αιτωλοακαρνανία.
Τον Υφυπουργό "άδειασε" και η δημοτική Αρχή της Πάτρας, καθώς όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου, Ζώης Μαρίνος, η δημοτική Αρχή υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του δικηγορικού συλλόγου.

1 εκατ. ευρώ οι ζημιές στο Καρφούρ

Σε 1.000.000 ευρώ ανέρχονται οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο πολυκατάστημα Καρφούρ στην Περιβόλα Πατρών από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στις αποθήκες. Οι φλόγες τύλιξαν τα 700 τ.μ. του αποθηκευτικού χώρου και απείλησαν τόσο το κεντρικό κατάστημα, όσο και τα υπόλοιπα που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο. Στο σημείο έσπευσαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 35 άνδρες, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και υδροφόρες του Δήμου Πατρέων. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ενώ εξαιτίας των πυκνών καπνών προκλήθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Πατρών- Κλάους για αρκετές ώρες. Πάντως, χθες το κατάστημα άνοιξε και λειτούργησε κανονικά.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ταρακουνήθηκε η Δυτική Ελλάδα

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5.58 το απόγευμα. Ο σεισμός είχε επίκεντρο το Τρίκορφο Δωρίδας και έγινε αισθητός σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, εξαιτίας της διάρκειας που είχε προκλήθηκε αναστάτωση και ανησυχία. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 6.16 το απόγευμα σημειώθηκε νέα δόνηση, μετασεισμός, με το ίδιο επίκεντρο και μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Να σημειωθεί πως οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.

Από το βράδυ η αύξηση στα διόδια

Αυξάνονται από σήμερα το βράδυ τα διόδια του Ρίου κατά 10 λεπτά του ευρώ γιαΙ.Χ. και μοτοσυκλέτες και 0,20 ευρώ για τα φορτηγά. Η αύξηση αυτή που επιβάλλεται από την Ολυμπία Οδό, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία που κάνει λόγο για ένα δρόμο ιδιαίτερα επικίνδυνο που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωσή της και την προστασία των διερχόμενων οδηγών.

Θανατηφόρα παράσυρση 85χρονου

Νεκρός 85χρονος που παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Π.Ε.Ο Πατρών- Κορίνθου στο ύψος των Σελιανιτίκων. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Γεωργιάδη που υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Αιγίου.

Απόπειρα απόδρασης;

Αυξημένα είναι τα μέτρα στις φυλακές Αγ. Στεφάνου μετά την εμφάνιση ελικοπτέρου την περασμένη Τρίτη που πετούσε πάνω από το Σωφρονιστικό κατάστημα. Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να σχετίζεται με προσπάθεια απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα που κρατείται τα τελευταία χρόνια στις φυλακές Αγ. Στεφάνου.

Μυρίζουν πάλι τα πυρηνελαιουργεία

Συνεχίζουν να αυθαιρετούν οι πυρηνελαιουργοί στην περιοχή της ΒΙΠΕ. Το τελευταίο 24ώρο η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας είναι αφόρητη ενώ το Σάββατο οι κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Αχαΐας προχώρησαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί. Οι κάτοικοι απέστειλαν επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και απειλούν με νέες κινητοποιήσεις.

Αποκλείουν την εθνική;

Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες της Αχαΐας που κλείνουν αύριο την Π.Ε.Ο. Πατρών Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Μεγανίτη.Την ίδια μέρα οι αγρότες της Ωλενίας προγραμματίζουν σύσκεψη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.