Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η απάντηση του Απ. Κατσιφάρα στους δικηγόρους

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απ. Κατσιφάρας απαντώντας στο Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας επισημαίνει πως διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του και πως ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τους Νόμους και το συμφέρον όλων των πολιτών.«Η ίδρυση και λειτουργία Εφετείου με έδρα το Αγρίνιο αποτελεί πάγιο αίτημα φορέων και κατοίκων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και απόφαση της Ολομέλειας (8/2008) του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο του νέου χωροταξικού σχεδιασμού και των πιεστικών αναγκών για επιτάχυνση και γρήγορη απόδοση της δικαιοσύνης. Η απόφαση αυτή συμπεριλαμβάνει και την ίδρυση τριών επιπλέον Εφετείων α) Εφετείου Β. Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, β) Εφετείου Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα γ) Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
Η πρόσφατη δήλωσή μου περί κατανόησης και ωριμότητας του παραπάνω αιτήματος, καθώς και η απαραίτητη κοινωνική διαβούλευση πριν την τελική απόφαση δεν πρέπει να τύχει οποιασδήποτε παρερμηνείας ή διαστρέβλωσης.
Σε ό, τι αφορά την προτροπή του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για ενασχόληση με τους αχαιούς και τα προβλήματά τους, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ασκώ τα καθήκοντα του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αποκλειστικό γνώμονα το Σύνταγμα, τους Νόμους, το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της», αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας.
Ο κ. Κατσιφάρας στη δήλωσή του αναφέρεται και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Αχαΐα, λέγοντας «υπενθυμίζω ότι η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πάτρας αποτελεί προτεραιότητα μας, καθώς έχουμε ήδη προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Αγίου Στεφάνου, απόφαση που έχει ήδη υπογραφεί από το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αναμένεται η στελέχωσή του με το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ έχει ήδη διατεθεί λεωφορείο του Υπουργείου μας για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης του προσωπικού του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου, σε χρονικό διάστημα μόλις τριών μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων μου».