Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Γρ. Αλεξόπουλος: Ας παραμερίσουμε τις προσωπικές βλέψεις

«Οι Δήμαρχοι οφείλουμε, την ώρα της χωροταξικής κατανομής και της διαμόρφωσης των νέων ορίων των Δήμων, να παραμερίσουμε τις όποιες προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες και να συμφωνήσουμε στη μορφή των νέων Δήμων, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη». Αυτό επεσήμανε ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Αχαΐας και Δήμαρχος Ωλενίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μιλώντας σήμερα στον Ant1 Πάτρας 105,3, στην εκπομπή του Ζώη Μαρίνου.
Ο κ. Αλεξόπουλος πρόσθεσε ότι οι Δήμαρχοι θα πρέπει να μπουν στη συζήτηση της χωροθέτησης των νέων Δήμων με μόνο κριτήριο την διασφάλιση της επιτυχίας του «Καλλικράτη» και όχι με βάση προσωπικές στρατηγικές. «Αν στην Αχαΐα συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο συνενώσεων, μέσα από έναν τεκμηριωμένο διάλογο και σύνθεση απόψεων, γνώμη μου είναι ότι το υπουργείο δύσκολα θα απορρίψει την πρόταση μας», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Καλλικράτης» ως τη μεγαλύτερη θεσμική μεταρρύθμιση από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για τον αν τελικώς ο χρόνος που απομένει ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη θα αποδειχθεί αρκετός για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης.