Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Έκλεισαν την εθνική για δύο ώρες

Για περίπου δύο ώρες απέκλεισαν τη Νέα Εθνική Οδό Πατρών- Κορίνθου στο ύψος του Μεγανίτη οι αγρότες της Αιγιάλειας, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, Θανάσης Χελάκης δήλωσε πως η σημερινή κινητοποίηση ήταν προειδοποιητική και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Σήμερα αποφασίζουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους και οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας σε σύσκεψη που θα γίνει στην Ωλενία.
Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα μπλόκα των αγροτών και στην Πελοπόννησο. Τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης έκλεισαν λίγο μετά το μεσημέρι αγρότες από τους πέντε νομούς της Πελοποννήσου, που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Στέρνας μετά από πρόσκληση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).
Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την Αργολίδα, αλλά και την νότια Πελοπόννησο, εκτρέπεται από τον κόμβο Αρχαίας Νεμέας ή Στέρνας μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Άργους - Τρίπολης.
Οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν αν η κατάληψη θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα ανοίξουν το δρόμο ή θα παραμείνουν στο σημείο.