Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

5 ή 6 Δήμοι στην Αχαΐα

Στο Νομό Αχαΐας συγκροτούνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Πατρέων με έδρα τη Πάτρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Πατρέων β.
Βραχναίικων γ. Ρίου δ. Μεσσάτιδος και ε. Παραλίας, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Ερυμάνθου με έδρα τη Χαλανδρίτσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Τριταίας
β. Φαρρών και τις κοινότητες α. Καλεντζίου β. Λεόντιου, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Δυτικής Αχαΐας με έδρα τη Κάτω Αχαΐα αποτελούμενος από τους δήμους α.
Ωλένιας β. Μόβρης γ. Δύμης και δ. Λαρισσού, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Καλαβρύτων με έδρα τα Καλάβρυτα αποτελούμενος από τους δήμους α.
Καλαβρύτων β. Αροανίας γ. Παϊων και δ.Λευκασίου, οι οποίοι καταργούνται.
Πρόταση 1
5. Δήμος Αιγίου με έδρα το Αίγιο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αιγίου β. Συμπολιτείας και γ. Ερινεού, οι οποίοι καταργούνται
6. Δήμος Ανατολικής Αιγιαλείας με έδρα το Διακοπτό αποτελούμενος από τους δήμους α.
Διακοπτού β. Ακράτας και γ. Αιγείρας, οι οποίοι καταργούνται.
Πρόταση 2
5. Δήμος Αιγιαλείας με έδρα το Αίγιο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αιγίου β.
Συμπολιτείας γ. Ερινεού δ. Διακοπτού ε. Ακράτας και στ. Αιγείρας,οι οποίοι καταργούνται.

Αποκαλύπτεται ο "Καλλικράτης"

Ανακοινώνεται σήμερα το σχέδιο Καλλικράτης. Αγωνία στην Αχαϊα για το πόσοι θα είναι τελικά οι Δήμοι.

Συλλαλητήριο την Πρωτομαγιά

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων εν όψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην Πάτρα προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Γεωργίου.
Ο Πρόεδρος τους Εργατικού Κέντρου Πάτρας Αντώνης Καλής σε δηλώσεις του καταφέρθηκε κατά των μέτρων που ζητά το ΔΝΤ υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο τίθενται σε κίνδυνο κατακτήσεις των εργαζομένων 100 και πλέον ετών.

Πυρκαγιά στην Καλόγρια

70 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και θάμνων κάηκαν χθες στην περιοχή της Καλόγριας. Η πυρκαγιά που είναι η πρώτη που σημειώθηκε για το 2010, ξεκίνησε από τους πρόποδες του βουνού κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο καναντέρ.

Τέλος στην αποχή των δικηγόρων

Επιστρέφουν από σήμερα στις θέσεις τους οι δικηγόροι της Πάτρας που αποφάσισαν χθες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Οι Δικηγόροι της Πάτρας απείχαν από τα καθήκοντά τους για περισσότερο από 15 μέρες.

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο κέντρο

Ολοκληρώθηκαν 15 μέρες νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη τα έργα ασφαλτόστρωσης του Δήμου της Πάτρας που αφορούσαν το κέντρο της πόλης. Τα έργα θα συνεχισθούν στις συνοικίες της Πάτρας αρχής γενομένης από την οδό Ακρωτηρίου που είναι κλειστή στο τμήμα που βρίσκεται κοντά στη Λαχαναγορά.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Νέο συλλαλητήριο σήμερα

Νέο συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα Τρίτη το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, αντιδρώντας στην προσφηγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στα σκληρά μέτρα που συνεπάγεται αυτή η επιλογή. Σε ανακοίνωση της Οργάνωσης αναφέρεται: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους νέους να υποστηρίξουν μαζικά το συλλαλητήριο που διοργανώνει αύριο Τρίτη 27 Απριλίου στις 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η Πρωτοβουλία των Σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα."Όλοι μαζί για να αντισταθούμε στο ΔΝΤ, την Κομισιόν, και την κυβέρνηση της καταστροφής" λέει η πρόσκληση στο συλλαλητήριο". Μέχρι αυτή τη στιγμή το βάρος των αντιδράσεων έχει πέσει στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ. καθώς τα συνδικάτα δείχνουν να αντιμετωπίζουν την εξέλιξη με αμηχανία, ή αδυναμία αντίδρασης.

Απέχουν και σήμερα

Και σήμερα θα παραμείνουν κλειστές οι δικαστικές αίθουσες στα Δικαστήρια της Πάτρας, αν και χθες η Ολομέλεια την Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, άνοιξε το δρόμο για αναστολή των κινητοποιήσεων. Οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων είχαν Πανελλαδικό χαρακτήρα με αίτημα την μη επιβολή ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες. Ωστόσο, οι δικηγόροι της Πάτρας είχαν προσθέσει στα αιτήματά τους και την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για λειτουργία Εφετείου στο Αγρίνιο. Η αποχή των δικηγόρων είχε ξεκινήσει πριν το Πάσχα. Ωστόσο, κανένα από τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκε. Σήμερα αναμένονται νέες συνεδριάσεις των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων για να επικυρώσουν ή να απορρίψουν τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας. Πάντως, όταν ξεκινούν πολυήμερες κινητοποιήσεις, ένα θέμα που προκαλείται είναι η στάση των πολλών νέων δικηγόρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας ή της υποαπασχόλησης. Αυτή η ομάδα λοιπόν, που στους περισσότερους Δικηγορικούς Συλλόγους αποτελεί πλειοψηφία, συνήθως επιμένει στη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αφού δεν έχει τίποτε να χάσει.

Ορκίζονται οι διοικητές

Αύριο αναλαμβάνουν επίσημα τα καθήκοντά τους οι διοικητές των νοσοκομείων της περιοχής.
Την ίδια ώρα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους οι νοσοκομειακοί γιατροί μέχρι να τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες.

Ανατροπή ζήτησε ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Εθνική αυτογνωσία, εθνική απόφαση και αξιοπρέπεια είναι το τρίπτυχο σύμφωνα με τον Αλέκο Παπαδόπουλο που θα μας οδηγήσεις στην ανάπτυξη και θα μας βγάλει από την κρίση. Όπως τόνισε χθες ο πρώην υπουργός, σήμερα ο λαός δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα και πρέπει να του το πούμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσει η ελληνική κοινωνία ότι η χώρα εισήλθε σε μια βαθειά και αγνώστου διάρκειας περίοδο μεγάλης δυσπραγίας.
Υποστήριξε ότι δεν πρόκειται η χώρα να βγει από την ζώνη του ευρώ και υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα επώδυνα μέτρα για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Κατηγορείται για ληστείες

Ένα άτομο συνελήφθη στην περιοχή του Αιγίου για συμμετοχή σε ληστείες στην Αττική. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η λεία από τις ληστείες φθάνει τα 2 με 3 εκ. ευρώ. Τον δράστη πρόδωσαν οι κινήσεις τους καθώς κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα και ξόδευε αρκετά χρήματα, ενώ ο ίδιος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 13 ετών το 2003 για ληστείες.