Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

Αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής η ώρα.
Στις 4:00 το πρωί θα πρέπει να γυρίσετε τους δείκτες των ρολογιών σας μία ώρα πίσω ώστε να δείχνουν 3:00.

ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ

Τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, Νίκο Κούνδουρο τιμά σήμερα ο Δήμος Πατρέων, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στον πολυχώρο Ιντεάλ.

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση...

ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χθες το απόγευμα στο Ιόνιο. Συγκεκριμένα, διεκόπη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου - Κυλλήνης λόγω των ισχυρών ανέμων που έφθαναν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ:
Νεφώσεις με βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες προβλέπονται για το Σάββατο σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατα περιόδους κυρίως σε περιοχές της Δυτικής της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και ίσως σε κάποιες περιοχές δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 5 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 4 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν, το απόγευμα και τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 20 βαθμούς στα Κεντρικά τους 22 στα Δυτικά τους 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ

Επιχείρηση - σκούπα στον καταυλισμό των Ρομά στα Σαγαίϊκα του Δήμου Μόβρης, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών σε συνεργασία με δύναμη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος. Μετά από τον έλεγχο των αστυνομικών εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά ναρκωτικών ουσιών. Συνολικά κατασχέθηκαν 24 γραμμάρια ηρωίνης και 7,5 γραμμάρια ινδικής κάνναβης καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το φως και ο κλιματισμός επανήλθαν χθες στις αίθουσες του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, ωστόσο ο συμβασιούχοι εργαζόμενοι παρέμειναν για ακόμη μία ημέρα έξω από το χώρο κρατώντας μαύρες σημαίες. Η Δευτέρα είναι κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του Μουσείου, αλλά και των εργαζόμενων, καθώς αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για την προκήρυξη των θέσεων.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Μαύρα μαντάτα για τις χιλιάδες των συμβασιούχων stage που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το θεσμό.
Σε απόγνωση βρίσκονται και οι περίπου 500 συμβασιούχοι στην Αχαΐα οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι συμβασιούχοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ

Λόγω έργων στο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας :

1) επί της οδού Μαιζώνος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Καποδιστρίου και Σωσιπάτρου, την Κυριακή 25/10/2009 από 8:00 - 18:00 ( εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας ) .
Η κυκλοφορία επί της οδού Σωσιπάτρου θα γίνεται κανονικά.

2) επί της οδού Εφέσσου, στα τμήματά της μεταξύ των οδών Μητρ. Χρυσοστόμου έως Δάμωνος, Δάμωνος έως Ελλησπόντου , Ηρακλείτου έως Δημητροπούλου, το Σάββατο 24/10/2009 και την Κυριακή 25/10/2009 από 8:00 - 18:00 ( εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας ) .
Η κυκλοφορία επί της οδού Εφέσσου θα γίνεται κανονικά εκτός από τις οδούς Μητρ. Χρυσοστόμου, Δάμωνος, Ελλησπόντου, Ηρακλείτου και Δημητροπούλου που στις συμβολές τους με την οδό Εφέσσου θα είναι κλειστές.

* Λόγω έργων της ΔΕΥΑΠ για τη σύνδεση του αγωγού λυμάτων της οδού Αμερικής με τον αντίστοιχο της οδού Νοταρά, θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Νοταρά, βορείως της συμβολής της με την οδό Αμερικής, από την Δευτέρα 26/10/09 έως την Πέμπτη 29/10/09 .
Η κίνηση των οχημάτων, λεωφορείων καί μικρών φορτηγών, θα διεξάγεται από τις οδούς Νοταρά - Ικτίνου - Παλαμά - Ανθεμίου - Ισιδώρου - Αμερικής.
Η κίνηση μεγάλων φορτηγών (άνω 3t) από Αγυιά προς Πάτρα θα διεξάγεται από τις οδούς: Νοταρά - Αγ. Κων/νου - Ηρ. Πολυτεχνείου, ενώ από Πάτρα προς Αγυιά θα διεξάγεται από τις οδούς Νοτάρα - Αμερικής - ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑΣ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κλειστή έως αυτή την ώρα παραμένει η πορθμειακή γραμμή Πάτρας - Σάμης εξ αιτίας ισχυρών Νότιων - Νοτιοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Κ.Λιμεναρχείου Πατρών εάν ο καιρός το επιτρέψει, το πλοίο της γραμμής για Κεφαλονιά θα αναχωρήσει στις 23:00 απόψε Παρασκευή αντί για τις 20:30 που ήταν το προγραμματισμένο δρομολόγιο.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Νεφώσεις με βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες προβλέπονται για το Σάββατο σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατα περιόδους κυρίως σε περιοχές της Δυτικής της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και ίσως σε κάποιες περιοχές δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 5 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 4 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν, το απόγευμα και τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 20 βαθμούς στα Κεντρικά τους 22 στα Δυτικά τους 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς.

On line καιρική ενημέρωση

(19:57) :Διακόπηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου - Κυλλήνης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο αφού η ένταση των ανέμων φτάνει έως και τα 9 μποφόρ. Οι ισχυροί ανέμοι αναμένεται να συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας.

από troktiko.gr

(18:40): Τα φαινόμενα μετατοπίζονται ολοένα και πιό ανατολικά. Φαινόμενα αυτήν την ώρα σε Κέρκυρα Ηγουμενίτσα Άρτα Λευκάδα και Ιωάννινα.

(17:43) : Ισχυρή καταιγίδα αυτήν την ώρα και στην Ηγουμενίτσα.

(17:05):Ισχυρές βροχές σημειώνονται στην Κέρκυρα. Αυξημένη συννεφιά σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΜ

Παραδίδεται εντός του Νοεμβρίου στο Δήμο Πατρέων, η μελέτη σκοπιμότητας για τη λειτουργία της γραμμής τραμ που θα συνδέει το Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ και το κέντρο της πόλης.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μώλο της Αγίο Νικολάου από το Δήμο Πατρέων.
Στη συνέχεια η Φλόγα μεταφέρθηκε από Πατρινούς λαμπαδηδρόμους, μεταξύ των οποίων ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος και ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου για να διανυκτερεύσει απόψε στο Καρπενήσι.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο χώρο της Ν.Δ. για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Την έκπληξη έκανε χθες ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Παπαδημάτος ο οποίος ανακοίνωσε τη στήριξή του στη Ντόρα Μπακογιάνη παρά το γεγονός ότι είχε καταγραφεί στους Σαμαρικούς.
Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, τάχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κώστας Αντζουλάτος.
Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Νικολόπουλου όπου συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας της εσωκομματικής διαδικασίας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα.
Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα, ενώ επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και των Δήμων του νομού.

Αναλυτικότερα: Τις πρωινές ώρες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και προς το απόγευμα θα βρέξει. Οι βροχές θα ενταθούν το βράδυ και γύρω στα μεσάνυχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν ισχυρές που θα συνοδεύονται από ισχυρούς Νότιους ανέμους.

ΑΝΕΜΟI: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς που γρήγορα θα στραφούν σε Νότιους -Νοτιοανατολικούς 3-5 bf και προς το βράδυ έως 7bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Με την σταδιακή επικράτηση του νοτιά η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο. Ευρύτερα στην πόλη από 17 έως πρόσκαιρα το μεσημέρι 24 τοπικά στα Νότια 25β Κελσίου. Με βροχή από το απόγευμα πτώση γύρω στους 18-20β.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 90% τις πρωινές ώρες έως 45% πριν τις βροχές. Γύρω στο 85% με βροχή.

Η εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο....

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΥΤΙΣΜΟ

Συνέδριο για τον παιδικό αυτισμό προγραμματίζεται το Σαββατοκύριακο από την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Αχαΐας Πάτρας, το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας και το Κέντρο Ημέρας για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.
Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία ένα στα 150 παιδιά βρίσκονται στη φάση του αυτισμού ενώ επισημαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι συχνά η αρχή της εκτροπής στην ανάπτυξη του εγκεφάλου
γίνεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Συνεχίζουν το έργο της ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, τα μέλη του Συλλόγου «Αλμα Ζωής».
Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης, το Σαββατοκύριακο θα βρεθούν σε κεντρικά σημεία για να συζητήσουν με το γυναικείο πληθυσμό.

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο ένοπλων που αποπειράθηκαν χθες να ληστέψουν το κατάστημα της Eurobank στην Κ. Αχαγιά.
Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για επαγγελματίες που συμμετείχαν στη ληστεία της Αχαϊκής Τράπεζας στην περιοχή της Βάρδας.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΣΩ STAGE

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων stage, στο χώρο του δημοσίου.
Όπως τόνισε η υπεύθυνη της Συντονιστικής Επιτροπής συμβασιούχων stage του ΙΚΑ, βρίσκονται στο αέρα πάνω από 500 εργαζόμενοι στην Αχαΐα και ζητούν τη μονιμοποίηση τους, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το πρόγραμμα της αυριανής τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα έχει ως εξής:

Ώρα 10:10 το πρωί : Άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας από τα Καλάβρυτα, με δρομείς και αφή της στο βωμό που έχει στηθεί στο μώλο της Αγίου Νικολάου.


*Άφιξη αντιπροσωπείας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπροσώπου του “VANCOUVER 2010 .

*Ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου

*Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου Καναδά

*Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου Ελλάδος

*Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, του εκπροσώπου του “VANCOUVER 2010 και εκπροσώπου της Ε.Ο.Ε.

*Απόδοση του έργου για την Ειρήνη Blowing in the wind από τη Μπάντα του Δήμου Πατρέων. Ερμηνεύει η χορωδία του 17ου Γυμνασίου Πατρών.

*Αφή της δάδας από τον πρώτο λαμπαδηδρόμο και αναχώρηση αυτής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει στις 9:55 το πρωί από την Ηρώων Πολυτεχνείου και Κανελλοπούλου και ακολούθως μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου και στη συνέχεια της Όθωνος Αμαλίας θα φτάσει στο βωμό που βρίσκεται στο μώλο της Αγίου Νικολάου.

Μετά την επίσημη υποδοχή η Φλόγα θα αναχωρήσει για την Αιτωλοακαρνανία διαμέσου των οδών : Ερμού – Κορίνθου – ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών – Ρίο – Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης .

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Επιδεινώνεται ο καιρός από αύριο Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν δυτικότερα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.
Παράλληλα στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ισχυροί Νότιοι άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ.

Διαβάστε το ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ που εξέδωσε η ΕΜΥ πριν λίγη ώρα.

ΑΡΚΕΤΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα που θα πυκνώνουν περισσότερο προς το βράδυ. Πιθανότητα για αραιές ομίχλες στηνν γύρω λοφώδη περιοχή και στο Παναχαϊκό το πρωί.

ΑΝΕΜΟI: Μεταβλητοί ασθενείς και προς το βράδυ Νότιοι 3-4 bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη από 12 έως 21 β Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 90% (τοπικά περισσότερο γύρω από την πόλη το πρωί) έως 50%.


Ενδεχόμενο κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο... διαβάστε περισσότερα

από το meteo-news

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ".

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, η Ολυμπιακή Φλόγα των χειμερινών αγώνων του Βανκούβερ θα διέλθει μέσω της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου "Χαρίλαος Τρικούπης".

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η εκκίνηση των λαμπαδηδρόμων θα γίνει στις 11π.μ από τη γέφυρα πρόσβασης του Ρίου, πλησίον του ηλεκτρονικού πίνακα μηνυμάτων.
Για το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να καλυφθεί η προβλεπόμενη απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων, θα παραμείνει για λόγους ασφάλειας κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας από Ρίο προς Αντίρριο (εκτιμώμενη διάρκεια 10:45 - 11:40).
Στο ίδιο διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ρίο, ενώ η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί πλήρως με την άφιξη της φλόγας στο Αντίρριο.


Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ζητά την κατανόηση των χρηστών της Ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου για τη μικρή αυτή ταλαιπωρία,που είναι ωστόσο απαραίτητη για την ασφαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ EUROBANK ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ

Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στο κατάστημα της Eurobank στην Κάτω Αχαΐα στις 8.45 σήμερα το πρωί.
Οι δράστες δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι με την απειλή όπλου μπήκα στο κατάστημα και απείλησαν τους εργαζόμενους. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πυροβόλησαν τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη του οικήματος που βρισκόταν στο κατάστημα εκείνη την ώρα. Οι δράστες διέφυγαν με όχημα, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η καθημερινή λειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, έλαβε ο Δήμαρχος Ανδρέας Φούρας κατά τη συνάντηση που είχε με στελέχη του ΥΠ.ΠΟ. αρμόδια για την εποπτεία των Μουσείων σε όλη τη χώρα.
Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας Ν. Μουρτζα ότι είναι αβέβαιη η λειτουργία του Μουσείου καθώς η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠ.ΠΟ δεν αποδέχεται την εθελοντική εργασία των συμβασιούχων εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το προσωπικό για τη λειτουργία του Μουσείου, ο Δήμος Πατρέων, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αρμόδια για τη λειτουργία του Μουσείου της Πάτρας είναι η 6η Εφορεία Αρχαιοτήτων προς την οποία έχουν δοθεί ρητές οδηγίες από το Υπουργείο για την απρόσκοπτη λειτουργία και φύλαξη του, όπως του ανακοίνωσαν τα στελέχη του Υπουργείου, ενώ προωθείται η πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού, με προτεραιότητα σε αυτούς που διαθέτουν ήδη εμπειρία.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Στην σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού, που σύμφωνα με την αστυνομία διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στην Πάτρα, προέβη την Τρίτη η Ασφάλεια Πατρών, μετά από πολυήμερη παρακολούθηση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός διακινητής, μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, σύχναζε στις πλατείες Αγίας Σοφίας και Πυροσβεστείου και τροφοδοτούσε εξαρτημένους της περιοχής με ναρκωτικά.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Εκσυγχρονισμός του πολιτικού λόγου της παράταξης, ανανέωση της εικόνας του κόμματος, ανάδειξη νέων προσώπων και στελεχών πρώτης γραμμής, αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ και δημιουργία ενός ανοιχτού, δημοκρατικού κόμματος, που θα θέτει τέλος στους διαχωρισμούς και τους προσωπικούς μηχανισμούς, είναι οι τέσσερις άξονες που ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες στο συνεδριακό κέντρο της Νομαρχίας Ηλείας.
Η κ. Μπακογιάννη βρέθηκε στην
Ηλεία στα πλαίσια της προεκλογική της καμπάνιας, ως υποψήφια αρχηγός της παράταξης.
Σήμερα θα παραστεί στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Σεισμική δόνηση εντάσεως 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 10:39 το πρωί με επίκεντρο 2 χλμ νότια της Οβρυάς, στην Πάτρα.
Ζημιές ή τραυματισμοί δεν αναφέρθηκαν.

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 80ΧΡΟΝΟ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 80χρονου από την Αμαλιάδα, ο οποίος ενώ είχε πάει για πεζοπορεία έχασε τον προσανατολισμό του και επί 2 ημέρες περιφερόταν στους δρόμους μέσα στη βροχή.

"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

"Λουκέτο" στην ιστορική Εφημερίδα " Η ΗΜΕΡΑ " της Πάτρας, ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος Καμπέρου, εξ' αιτίας και της 24ωρης απεργίας που κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

ΧΑΣΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΣΩ...ΕΛΤΑ

Οι φάκελοι του ταχυδρομείου έκρυβαν μικροποσότητες χασίς.
Αυτό διαπίστωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα όταν άνοιξε τους φακέλους που είχαν φθάσει στην πολυκατοικία της.
Οι φάκελοι είχαν αποσταλεί από την Ισπανία σε άγνωστο παραλήπτη.

ΕΡΩΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

Το πρωί στο Πανεπιστήμιο, το βράδυ συμμετείχαν σε ερωτικά ραντεβού έναντι αμοιβής!
Πρόκειται για δύο πρωτοετείς φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών,οι οποίες σύμφωνα με την Αστυνομία, ήσαν μέλη κυκλώματος μαστροπείας-πορνείας που δρούσε μέσω διαδικτύου. Σε ιστοσελίδα παρουσιάζονταν οι δύο νεαρές φοιτήτριες έτοιμες να παρέχουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε πολυτελή ξενοδοχεία των Πατρών, έναντι αμοιβής, με «δωράκια» μάλιστα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη.
Το κόστος των συνευρέσεων ανερχόταν από 400 ευρώ– 1.000 ευρώ ανάλογα με τις απαιτήσεις και την χρονική διάρκεια, που θα επέλεγε ο πελάτης.
Χθες αστυνομικός υποδύθηκε τον υποψήφιο πελάτη, έκλεισε το ραντεβού με τη 17,5 χρόνων φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου η κοπέλα συνελήφθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις δύο κοπέλες "καθοδηγούσε" συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος και καταζητείται.

ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν κυρίως στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟI: Από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη από 13 έως 22 β Κελσίου.
ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 85% έως 50%.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για αύριο Τρίτη σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Βροχές πιό τοπικού χαρακτήρα θα έχουμε και στα Βόρεια αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά σε αυτές τις περιοχές θα υπάρχει γρήγορη βελτίωση.. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά πιό αυξημένες.

Οι άνεμοι: θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 5 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 4 Beaufort .
Στο Ιονιο θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 Beaufort.


Θερμοκρασία : δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα Βόρεια τους 19 βαθμούς στα Κεντρικά τους 22 στα Δυτικά τους 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς.

Ενδεχόμενο σοβαρής κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο....διαβάστε περισότερα

από το meteo-news

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Περιοδεύουν στην περιφέρεια τα στελέχη της Ν.Δ. εν όψει των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Ν.Δ. Σήμερα και αύριο στην Ηλεία θα βρεθεί η Ντόρα Μπακογιάννη που θα μιλήσει το απόγευμα σε παραγωγικές τάξεις του Νομού.
Αύριο θα παραστεί στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τέλος στην Πάτρα θα βρεθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στις 22 Νοεμβρίου, όπου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του «Forum 2020».

ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ


Πέντε Δήμους στην Αχαΐα και από επτά στην Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία προβλέπει το σχέδιο συνενώσεων που βρίσκεται ήδη στα χέρια του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Στην Αχαΐα προβλέπονται οι εξής συνενώσεις των Δήμων:
1ος Δήμος :Πατρέων, Παραλίας, Βραχναιίκων, Μεσσάτιδος, Ρίου και Λεοντίου
2ος Δήμος : Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού
3ος Δήμος : Καλετζίου και Τριταίας
4ος Δήμος : Φαρρών, Ωλενίας, Δύμης, Μόβρης και Λαρισσού
5ος Δήμος : Καλαβρύτων, Αροανίας, Κλειτορίας και Παίων

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Αστυνομικός που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου συνελήφθη καθώς προσπάθησε να καταστρέψει 28 δικογραφίες υποθέσεων που είχε παραγγείλει ο εισαγγελέας με σκοπό να αποφύγει τις συνέπειες επειδή δεν τις είχε διεκπεραιώσει έγκαιρα.
Οι κινήσεις τού αστυνομικού έγιναν αντιληπτές από συναδέλφους του που τον συνέλαβαν.
Ο αστυνομικός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

Ξεκίνησε από χθες η περιφερειακή δεντροφύτευση στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.
Χθες φυτεύτηκαν 28 μεγάλα πεύκα, σε αντικατάσταση όσων είχαν κοπεί, κατά την έναρξη των εργασιών επειδή ήταν άρρωστα. Στο μεταξύ ολοκληρώνεται και η δενδροφύτευση στο εσωτερικό της πλατείας, καθώς το σύνολο των εργασιών βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

"ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Η νέα υπηρεσία του Δήμου Πατρέων «Παιδαγωγός στο σπίτι» παρουσιάσθηκε από το Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέας Φούρας.
Θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς με τα παιδιά τους μέσα στο χώρο τους.
Όπως τόνισε χθες ο κ. Φούρας η Δημοτική Αρχή έχει σχεδιάσει μια σειρά καινοτόμων κοινωνικών δράσεων οι οποίες προσεγγίζουν άμεσα την
καθημερινότητα των πολιτών.

ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΡΙΟ

Χωρίς συγκοινωνία είναι οι κάτοικοι του Δήμου Ρίου καθώς η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ διέκοψε τα δρομολόγια. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα και με επιστολή τους προς το Νομάρχη ζητούν να σταματήσει ο εμπαιγμός.

* Παρέμβαση στη διαδικασία του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας έκανε ο Νομάρχης Αχαϊας Δημ. Κατσικόπουλος μετά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων του Ρίου και της Μεσσάτιδας για αιφνιδιαστική διακοπή δρομολογίων.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Η ΗΛΕΙΑ, ΜΕΤΡΑ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ

Δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία και η περιοχή μετρά ακόμα τις πληγές της.
Ο αντινομάρχης Παν. Πλατανιάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ 105.3 , υποστήριξε ότι οι ορεινές περιοχές της Ηλείας έχουν ερημώσει και οι νέοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια και τις περιουσίες τους και κάλεσε την πολιτεία να χορηγήσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων.

ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Πρόσκληση για σύσκεψη στους βουλευτές του νομού και φορείς της περιοχής, απηύθυνε ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, προκειμένου να υπάρξει μία ενιαία πρόταση για την διεκδίκηση κονδυλίων και έργων που θα αναβαθμίσουν την περιοχή.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Σύσκεψη το μεσημέρι με τους ιδιοκτήτες τεσσάρων εφημερίδων της Πάτρας, έχει προγραμματίσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ προκειμένου να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει οδηγήσει σε απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών.
Η Ένωση Συντακτών θα ζητήσει την επαναπρόσληψη των απολυμένων μελών της, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Από το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης θα εξαρτηθεί αν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή 24ωρη απεργία που έχει προγραμματισθεί αύριο στις συγκεκριμένες εφημερίδες.
Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας σε ανακοίνωσή της συμπαραστέκεται στον αγώνα και την απεργία των δημοσιογράφων και τεχνικών τύπου της Πάτρας ενάντια στο κύμα απολύσεων και αναστολής πληρωμών δεδουλευμένων από την εργοδοσία συγκεκριμένων ΜΜΕ της Πάτρας που έχουν συμβεί την τελευταία περίοδο.

ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΤΕΔΚ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

Ο Βασίλης Τογατζής είναι ο νέος γραμματέας του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Αχαΐας από χθες.
Ο κ. Τογατζής θα καλύψει τη θέση του εκλεγέντος στη Βουλή Θανάση Παπαδόπουλου.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ο Σπύρος Σοκορέλης είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων.
Ο κ. Σοκορέλης θα παραμείνει και υπεύθυνος του
Πολιτιστικού τομέα του Δήμου.

Ο Γ. ΒΟΓΛΗΣ ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

Ο Γ. Βόγλης είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ.
Το Δ.Σ. του Θεάτρου κατά πλειοψηφία επέλεξε τον Γιάννης Βόγλη ως τον πλέον αξιόλογο στη θέση αυτή σύμφωνα με την ανακοίνωσε που εξέδωσε επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις που κατέθεσε είναι πιο κοντά στις θέσεις που έχει το ΔΗΠΕΘΕ σε σχέση με τους άλλους καθ΄ όλα αξιόλογους υποψήφιους.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΨΥ

Ημερίδα για τον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων με ψυχικά νοσήματα, διοργανώνει στις 5.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "ΑΣΤΗΡ", ο Σύλλογος Ατόμων με Ψυχική Ασθένεια.
«Το στίγμα της ψυχικής υγείας δυστυχώς μας ακολουθεί παντού και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε», δήλωσαν τα μέλη του ΣΟΨΥ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Όπως ανακοινώνεται από την ΔΕΗ, την Τετάρτη 21 - 10 - 2009 θα πραγματοποιηθούν διακοπές ρέυματος από τις 8 έως τις 10 το πρωί , στις περιοχές :
Φράγκα - Κρίνος - Ριόλος - Πέττα - Καγκάδι
Απιδεώνα - Σπανέικα - Τσακώνικα
λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών.
Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα και αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ

Άστοχη από πλευράς Δημάρχου Δύμης Δ. Γκοτσούλια και Γονέων μαθητών του Λυκείου Κάτω Αχαϊας, χαρακτήρισε ο αντινομάρχης Παιδείας Γιάννης Ταπεινός την παρέμβαση τους με την οποία επιρρίπτουν ευθύνες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας για την επισκευή του σχολικού κτιρίου.
Ο κ. Ταπεινός σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Ant1 Patras 105.3 , έκανε λόγο για σκοπιμότητες και κινδυνολογία από πλευρά της δημοτικής αρχής υποστηρίζοντας ότι σε ότι αφορά τη στατικότητα του κτιρίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενώ το συγκεκριμένο σχολείο δεν είχε ενταχθεί στο επισκευαστικό πρόγραμμα που αφορούσε το σεισμό του Ιουνίου του 2008.
Δεσμεύθηκε ωστόσο να δοθεί εντολή για τη στεγανοποίηση της οροφής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠ'ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δήμων και Νομαρχίας, λόγω της κακοκαιρίας που συνεχίζει να πλήττει την Αχαΐα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.
Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν το Σάββατο στο δημοτικό διαμέρισμα Θεριανό του Δήμου Βραχνεϊκων όπου σημειώθηκαν πλημμύρες. Ο Δήμος παρενέβει με μηχανήματα και έκανε άντληση υδάτων από δύο κατοικίες, ενώ διεκόπη και η κυκλοφορία του τρένου.
Αντίθετα με την Αχαΐα, η Ηλεία υπέστη σοβαρές ζημιές με σημαντικότερες στην περιοχή των Λεχαινών .

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΤΕΔΚ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

Συνεδριάζει στη 1 το μεσημέρι το Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει είναι η Διοικητική μεταρρύθμιση που οι Δήμαρχοι τηςΑχαϊας στηρίζουν υπό προϋποθέσεις αλλά και η εκλογή νέου γραμματέα καθώς ο Θανάσης Παπαδόπουλος που κατείχε τη θέση αυτή, εξελέγη Βουλευτής.

ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ "ΣΑΜΑΡΑΙΪΚΑ"

Αύριο έχει προγραμματισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τις καταπατήσεις στον οικισμό «Σαμαραίικα».
Το θέμα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Πάτρας μετά από προσφυγή που κατέθεσε η ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. κατά της απόφασης της επιτροπής Κρίσεων Νέων
Αυθαιρέτων του Ν. Ηλείας (η οποία έκανε δεκτές τις ενστάσεις των ιδιοκτητών 10 αυθαιρέτων), η οποία όπως υποστηρίζει η Οικολογική Κίνηση είναι αναρμόδια καθώς ο οικισμός ανήκει στην Αχαϊα.

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ

Σεισμική δόνηση 4,8 R, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με επίκεντρο την περιοχή της Αμαλιάδας. Δεν σημειώθηκαν ζημιές, η δόνηση όμως έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Πάτρας.