Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Έλεγχοι στην αγορά

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά από τη Νομαρχιακή ΑυτοδιοίκησηΑχαΐας εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως τόνισε ο αντινομάρχης Ανάπτυξης Θ. Πετρόπουλος στον ΑΝΤ1, τις επόμενες ημέρες θαενταθούν τα μέτρα για την προστασία του καταναλωτή.

Οι λιμενεργάτες της Πάτρας στον Καρχιμάκη

Την ερχόμενη Δευτέρα οι λιμενεργάτες της Πάτρας θα επισκεφθούν τονυφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Μιχ. Καρχιμάκη προκειμένου να ζητήσουντην άρση του αποκλεισμού του λιμανιού της Πάτρας από την εισαγωγή της Αιγυπτιακής πατάτας. Ο αντιμάρχης Ανάπτυξης Θανάσης Πετρόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 για το θέμα, υποστήριξε ότι το λιμάνι της Πάτρας δεν είναιανταγωνιστικό καθώς δεν διαθέτει τις ανάλογες υποδομές και ζήτησε απότη Διοίκηση του ΟΛΠΑ να αλλάξει νοοτροπία προκειμένου να γίνειανταγωνιστικό.

Κινητοποιήσεις για τα διόδια

Η πρώτη δυναμική κινητοποιήσει από τη Συντονιστική επιτροπή αγώνα γιατην κατάργηση της καταβολής αντιτίμου στα διόδια, έχειπρογραμματισθεί την ερχόμενη Κυριακή. Όπως είναι γνωστό ήδη η Ολυμπίαοδός έχει ανακοινώσει αύξηση των διοδίων από 1-1-2010 ενώ και σε άλλεςπεριοχές αναμένεται αναπροσαρμογή. Το πρωί της Κυριακής θα γίνειαποκλεισμός και στη συνέχεια η Συντονιστική Επιτροπή θα αφήσειελεύθερη τη διέλευση των οχημάτων.

Κόντρα Νομάρχη- Παπαγιαβή

Κόντρα μεταξύ του Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου και του νομαρχιακού συμβούλου της παράταξής του Παν. Παπαγιαβή ξέσπασε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού συμβουλίου, με αφορμή την αυτοπρόταση τουδεύτερου για τη θέση του εκπροσώπου της Νομαρχίας στη συνέλευση τηςΑυτοκινητοδρόμιο Α.Ε.Ο Νομάρχης πρότεινε τον νομαρχιακό σύμβουλο Θανάση Κυριακόπουλο πουεξελέγη με 12 ψήφους, ενώ ο Παν. Παπαγιαβής έθεσε υποψηφιότητα η οποίαέλαβε 9 ψήφους.Ο Νομάρχης Αχαΐας αρνήθηκε να σχολιάσει τη στάση του κ. Παπαγιαβή ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος έκανε λόγο για αποκλεισμούς.

Η Λούκα Κατσέλη στην Πάτρα

Η υπουργός Ανάπτυξης ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας Λούκα Κατσέληαναμένεται να έρθει αύριο στην Πάτρα στο πλαίσιο της εξόρμησης στελεχών του Κινήματος. Η κ. Κατσέλη θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων της περιοχήςπροκειμένου να αναλύσει το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Το Σάββατο στην Πάτρα αναμένεται ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Για να εγκαινιάσει την εστία επιστημόνων.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αχαΐα

Εξόρμηση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την πάταξη της μικροεγκληματικότητας πραγματοποίησαν όλες οι υπηρεσίες της Α.Δ. Αχαΐας προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις. Συγκεκριμένα, έγιναν 5 συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ κατεγράφησαν και δεκάδες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Όπως ανακοινώθηκε αντίστοιχες αστυνομικές επιχειρήσεις θα επαναλαμβάνονται ανά δεκαπενθήμερο.

Παρών για Περιφερειάρχης ο Δ. Κατσικόπουλος

Παρών όχι μία αλλά τρεις φορές δήλωσε ο Νομάρχης Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλος για τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη. Ο Νομάρχης ανακοίνωσε και επίσημα το ενδιαφέρον του για τη συγκεκριμένη θέση η οποία θα ανοίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Θησαυρός το Καρναβάλι

Θησαυρός για την Πάτρα αποδεικνύεται το Πατρινό Καρναβάλι εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών οφελών που έχει για την πόλη. Σύμφωνα με έρευνα της DATA RC που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων, μόνο πέρυσι οι επισκέπτες άφησαν στην πόλη 17 εκατ. ευρώ με κερδισμένους κυρίως τους επιχειρηματίες εστίασης και αναψυχής. Τα στοιχεία της έρευνας θα αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θεσμού, ο οποίος σύντομα θα περάσει στα χέρια του Οργανισμού του Καρναβαλιού που θα ψηφιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νέα αύξηση στα διόδια

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Ολυμπία Οδού να προχωρήσει από τις αρχές του 2010 σε νέα αύξηση της τιμής των διοδίων στο Ρίο. Όπως ανακοινώθηκε το αντίτιμο διέλευσης για τα δίκυκλα και τα οχήματα αυξάνεται κατά 0,10 ευρώ, ενώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά κατά 0,20 ευρώ. Πολίτες και φορείς θεωρούν απαράδεκτη την αύξηση των διοδίων σε έναν δρόμο που είναι αρκετά επικίνδυνος, αφού στο μεγαλύτερο τμήμα του βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Σήμερα η φάτνη

Με την τοποθέτηση της Φάτνης, απόψε, στην πλατεία Γεωργίου και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Τριών Συμμάχων ολοκληρώνεται ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης.
Κατά γενική ομολογία η Πάτρα είναι η καλύτερα στολισμένη πόλη της χώρας, αυτό τουλάχιστον λένε οι επισκέπτες μας αλλά και αυτό συνάγεται ως συμπέρασμα αν κανείς περιηγηθεί στο διαδίκτυο και δει εικόνες από τις άλλες ελληνικές πόλεις.

"Λίφτινγκ" στις πλατείες

Μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης και πεζοδρόμησης της πλατείας Καποδίστρια (πλατεία Μαρκάτου). Η πλατεία αποκτά μια νέα, αναβαθμισμένη εικόνα και γίνεται περισσότερο ελκυστική και λειτουργική για τους περιοίκους, συγκριτικά με την προηγούμενη μορφή της.
Αμέσως μετά το τέλος της ανάπλασης της πλατείας Καποδίστρια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Κουρεμένου, τα συνεργεία του Δήμου θα ξεκινήσουν ένα έργο ανάπλασης, αυτή τη φορά στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Η ανάπλαση προβλέπει αντικατάσταση του πλακόστρωτου της πλατείας, τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, περισσότερο πράσινο, νέα παγκάκια, παρτέρια και αισθητικά στοιχεία που θα αναβαθμίσουν την πλατεία Αγίας Σοφίας και θα την καταστήσουν πόλο έλξης για τους περιοίκους.

Όλες οι αποφάσεις στο "φως"

Με εντολή του Δημάρχου Πατρέων, προς όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, στο εξής όλοι οι δημότες θα έχουν ευθεία και άμεση πρόσβαση στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής οι οποίες αναρτώνται ήδη στο διαδίκτυο, στο πόρταλ του Δήμου (www.e-patras.gr).
Ο Δήμος της Πάτρας, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, προχωρά ήδη στην ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων που λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημαρχιακή Επιτροπή καθώς, και όλων των εγγράφων που έχουν δημόσιο χαρακτήρα, δηλαδή διακηρύξεις δημοπρασιών, προκηρύξεις έργων και θέσεων, πράξεις όλων των οργάνων της Δημοτικής Αρχής.
Με τον τρόπο αυτό κατοχυρώνεται και ενισχύεται ο δημόσιος έλεγχος και βεβαίως πρόκειται για ένα ακόμα βήμα θωράκισης της διαφάνειας από τη στιγμή που άπαντες, μέσω του διαδικτύου, θα έχουν σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής. Θα μπορούν να τις δουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, θα μπορούν να τις αξιολογήσουν, θα μπορούν να τις ελέγξουν.

"Επέστρεψε" ο Ντε Μιράντα στην Πάτρα

Το πρωτόκολλο παράδοσης του αγάλματος του Francisco de Miranda του πρώτου πολίτη της Αμερικανικής Ηπείρου που επισκέφθηκε Ελληνικά εδάφη με σταθμό την πόλη μας και το οποίο θα κοσμεί σύντομα την πλατεία de Miranda, υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Ανδρέα Φούρα και τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στη χώρα μας κ. Rodrigo Chaves Samudio.

Συνέλευση της Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε.

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί ο φάκελος για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου στον Αναπτυξιακό νόμο. Τέλος του χρόνου όπως είναι γνωστό λήγει η προθεσμία υποβολής τωνφακέλων στον Αναπτυξιακό υπό τους υφιστάμενους όρους.

"Λουκέτο" στο ΑΤΕΙ Πάτρας

Λουκέτο βάζει στις 18 Δεκεμβρίου το ΑΤΕΙ Πάτρας συμμετέχοντας στην απόφαση των προέδρων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που ζητούν την έκδοση Προεδρικών διαταγμάτων για την κατοχύρωση των επαγγελματικώνδικαιωμάτων των αποφοίτων 25 ειδικοτήτων.

Επαφές του νέου Περιφερειάρχη

Σήμερα ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος. Η επίσημη τελετή έγινε στις 10 το πρωί παρουσία των φορέων της περιοχής. Στην Περιφέρεια υποδέχτηκαν τον κ. Αποστολόπουλο, ο Νομάρχης Αχαΐας, Δήμαρχοι του Νομού αλλά και ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας, Σπύρος Σπυρίδων. Ο κ. Αποστολόπουλος στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Νομάρχη στο γραφείο του, ενώ στις 4 το απόγευμα είχε συνάντηση με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, στο Δημαρχείο. Ο νέος Περιφερειάρχης θα συνεχίσει τις επαφές με εκπροσώπους φορέων το απόγευμα μεταβαίνοντας στην Ηλεία και αύριο το πρωί στην Αιτωλοακαρνανία.

Κλειστά τα ΚΕΠ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα Κέντρα εξυπηρέτησης Πολιτώνστην Αχαΐα καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν την 48ώρη απεργία πουκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους διεκδικώντας την άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Σε πρώτο πλάνο ο δυτικός άξονας

Πρωτοβουλία να υπάρξει κοινό μέτωπο από τους νομάρχες του Δυτικού άξονα ανέλαβαν ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος και οΝομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος προκειμένου να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα στηρίζει την ανάπτυξη της περιοχής. Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκηπροώθηση έργων όπως η Ιόνια Οδός με όλα τα υποστηρικτικά έργα.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Δεν κλείνουν νωρίτερα τα σχολεία

Κανονικά στις 23 Δεκεμβρίου θα "αποχαιρετίσουν" οι μαθητές της Αχαΐας τις σχολικές αίθουσες για τις εορτές των Χριστουγέννων, καθώς σε σύσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Νομαρχία Αχαΐας, αποφασίστηκε να μην κλείσουν πρόωρα τα σχολεία λόγω της γρίπης.
Στη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα και όπως προέκυψε δεν συμπληρώνεται το 1/3 των σχολείων που πρέπει να κλείσουν βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου, ώστε να ληφθεί απόφαση για πρόωρη παύση λειτουργίας τους.

Ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο

Σε αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης ελπίζουν οι έμποροι της Πάτρας εν όψει των εορτών. Από σήμερα ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα είναι ανοικτά πρωί και απόγευμα.
Το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:
*Δευτέρα (14/12), Τρίτη (15/12), Τετάρτη (16/12), Πέμπτη (17/12) και Παρασκευή (18/12) τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
* Σάββατο (19/12) από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα
* Κυριακή (20/12) από τις 10:30 το πρωί έως τις 6:30 το απόγευμα
* Δευτέρα (21/12), Τρίτη (22/12), Τετάρτη (23/12), από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
* Πέμπτη (24/12) από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα
* Παρασκευή (25/12)- Σάββατο (26/12) και Κυριακή (27/12): κλειστά λόγω αργιών
* Δευτέρα (28/12), Τρίτη (29/12) και Τετάρτη (30/12) από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
* Πέμπτη (31/12) από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα
* Παρασκευή (1/01) και Σάββατο (2/10) κλειστά λόγω αργιών.
* Από τη Δευτέρα (3/01) θα ισχύει το κανονικό ωράριο.

Δεξαμενόπλοιο προσάραξε στο Δρέπανο

Δεξαμενόπλοιο με δωδεκαμελές πλήρωμα προσάραξε νωρίς το πρωΐ σε αμμώδηαβαθή στη θαλάσσια περιοχή Δρέπανο. Στο σημείο βρίσκονται πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Ο καιρός στην περιοχή είναι καλός.

Άνοιξε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Ξεκίνησε από χθες η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Οι υπεύθυνοι του Κέντρου εκτιμούν ότι στις γιορτές πιθανόν ναλειτουργήσει το σύνολο του Χιονοδρομικού Κέντρου αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των Μετεωρολόγων για νέες χιονοπτώσεις.

Σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας

Προσθήκη δύο ορόφων στο υπό κατασκευή κτίριο , κατασκευή δύο νέωνκτιρίων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και κατεδάφιση του κεντρικούκτιρίου που δεν έχει εξασφαλισθεί η αντισεισμική θωράκισηεντάσσονται στο πλαίσιο διεκδίκησης που θέτει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αχαΐας που συνεδρίασε χθες βράδυ και το οποίο θα κατατεθεί στονΓ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζου που θα προεδρεύσει σε σύσκεψηστην Πάτρα την ερχόμενη Παρασκευή. Παράλληλα η Νομαρχιακή Επιτροπή θα θέσει το θέμα της τοποθέτησηςπροκάτ αιθουσών στο ΠΓΝΠ ή της μεταφοράς κλινικών στο νοσοκομείοΘώρακος προκειμένου να εξασφαλισθούν κρεβάτια που θα παραχωρηθούν στιςκλινικές του Άγιου Ανδρέα για την αποσυμφόρηση του Πανεπιστημιακούνοσοκομείου.

Επικίνδυνα "ταμιφλού" στο διαδίκτυο

Απάτη εις βάρος Πατρινών που παρήγγειλαν μέσω του διαδικτύου φάρμακα "ταμιφλού" για τη νέα γρίπη, αποκαλύπτει η εφημερίδα Πελοπόννησος. Σύμφωνα με δημοσίευμα, τα σκευάσματα που παρέλαβαν περιείχαν ταλκ και παρακεταμόλη. Οι φορείς της ιατρικής κοινότητας χαρακτηρίζουν επικίνδυνη την παραλαβή μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ίδια τη ζωή τους.

Κανένα ορθοπεδικό χειρουργείο

Τέλος στα ορθοπεδικά χειρουργεία βάζουν οι εταιρείες που προμηθεύουντα υλικά καθώς δεν έχουν λάβει τα χρήματα που αναλογούν στα υλικά που έχουν προμηθεύσει τα νοσοκομεία. Όπως υποστηρίζουν τα εντάλματα δεν έχουν πληρωθεί με αποτέλεσμα στις 31 Δεκεμβρίου να παύουν να ισχύουν.

Αρχαία "μπλόκαραν" το έργο

Αρχαιολογικά ευρήματα από το 500 π.χ. βρέθηκαν στην περιοχή τωνΤσουκαλεϊκων στο Δήμο Βραχνεϊκων κατά τις εργασίες για την κατασκευή του υπόγειου αγωγού ύδρευσης. Η ανακάλυψη αυτή δημιουργεί εμπλοκή στο έργο και αυξάνει την αγωνία των επαγγελματιών της περιοχής που έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.