Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ξεφάντωμα στην Πάτρα

Ξεφάντωμα, κέφι και χορός στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, την Πάτρα. Τα πάντα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή. Σε πείσμα των καιρών 40.000 καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους. Το απόγευμα στις 6.30 ξεκινά η νυχτερινή ποδαράτη, ενώ αύριο στις 2 το μεσημέρι κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη παρέλαση και το βράδυ με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στο Μώλο της Αγίου Νικολάου. Πάντως μικρότερος αναμένεται ο αριθμός των επισκεπτών, ενώ μέτρα έχουν ληφθεί από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. η οποία έχει ενισχυθεί με προσωπικό από όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Το τελευταίο Μπουρμπούλι

Αυλαία απόψε για τα Μπουρμπούλια. Ο πέμπτος και τελευταίος χορός του Μαύρου Ντόμινο θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ στο Παλαιό Αρσάκειο με την τραγουδίστρια Κωνσταντίνα.

Παράσυρση πεζού από τρένο

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 70χρονος όταν παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ σε αφύλακτη διάβαση στον Καστελόκαμπο. Ο άτυχος άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ληστεία σε φαρμακείο

Νεαρή φαρμακοποιό λήστεψαν άγνωστοι δράστες χθες βράδυ στο Μονοδέντρι. Οι δράστες εισέβαλαν στο φαρμακείο κρατώντας όπλο, απείλησαν τη νεαρή γυναίκα και άρπαξαν περίπου 200 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Κατολισθήσεις κυρίως στην επαρχιακή οδό Πούντας- Καλαβρύτων, στο ύψος του Άνω Διακοπτού προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή. Πάντως η κυκλοφορία των οχημάτων δεν χρειάστηκε να διακοπεί.

Απόπειρα απόδρασης στον "Αγ. Στέφανο"

Απόπειρα απόδρασης ιρακινού που κρατείται για ανθρωποκτονία σημειώθηκε χθες βράδυ στις φυλακές της Πάτρας "Αγ. Στέφανος" προκαλώντας αναστάτωση στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Συλλήψεις για πορνεία

Τρεις Ρουμάνοι συνελήφθησαν αργά χθες το βράδυ, επειδή εξωθούσαν στην επαιτεία και στην πορνεία μια 24χρονη ομοεθνή τους.

Έκτακτα μέτρα στο εθνικό δίκτυο

Επί ποδός η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας. Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αχαΐας, και συγκεκριμένα, τόσο στην Πατρών- Κορίνθου, όσο και στην Πατρών- Πύργου.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Απογειώνεται το κέφι

Απογειώνεται το τελευταίο διήμερο το κέφι του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι εκδηλώσεις του Δήμου αρχίζουν αύριο το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους Σοκολατορίχτες να «γλυκαίνουν» τη μέρα με χιλιάδες σοκολάτες και την μεταμφιεσμένη αποκριάτικα Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων να παιανίζει χαρούμενες καρναβαλικές νότες. Στις 6.30 το απόγευμα ξεκινά η «Νυχτερινή Ποδαράτη», όπου θα περάσουν όλα τα άρματα και τα καρναβαλικά πληρώματα.
Αύριο βράδυ όμως θα πραγματοποιηθεί και το τελευταίο Μπουρμπούλι, στο Παλαιό Αρσάκειο με την αγαπημένη τραγουδίστρια, Κωνσταντίνα.

Αποχώρησαν αξιωματικοί

Ευτράπελα στο χθεσινό αποκριάτικο χορό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας. Αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι επειδή δεν τους δόθηκε βήμα για να απευθύνουν χαιρετισμό ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδος, στρατηγός, Σωτήρης Χρονόπουλος και ο Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών, Αθανάσιος Νταβλούρος. Για απρέπεια και αγένεια σε βάρος των αστυνομικών καταγγέλθηκαν από το προεδρείο του Δ.Σ. της Ένωσης.

Βροχές το τριήμερο

Βροχερός αναμένεται ο καιρός το τριήμερο του Καρναβαλιού και της Καθαρά Δευτέρας. Για αύριο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συννεφιά και ασθενείς βροχοπτώσεις, ενώ την Κυριακή θα επικρατήσει αρχικά συννεφιά που στην πορεία θα ενταθεί και θα σημειωθούν βροχές.

Έκτακτα μέτρα για το Καρναβάλι

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία εν όψει της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού. Ήδη έχει καταρτιστεί Επιχειρησιακό Σχέδιο δράσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες έκνομες ενέργειες. Μάλιστα η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει ενισχυθεί με προσωπικό από όμορες διευθύνσεις.

Επί ποδός η Τροχαία

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία εν όψει της εξόδου των εκδρομέων του τριήμερου της Καθαρά Δευτέρας. Στο εθνικό οδικό δίκτυο έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα, ενώ απαγορεύεται και η κίνηση των βαρέων οχημάτων.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Αναστολή κινητοποιήσεων

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι χωματουργοί μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τους υπευθύνους ότι θα εξευρεθεί άμεσα χώρος για την εναπόθεση των μπαζών. Στη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αποφασίστηκε για το επόμενο τρίμηνο η εναπόθεση των μπαζών να γίνεται σε συγκεκριμένο σημείο του Γλαύκου, το οποίο θα αποκατασταθεί.

Κρίσιμη σύσκεψη για τα μπάζα

Στη 1 το μεσημέρι η κρίσιμη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με τη συμμετοχή του Νομάρχη Αχαΐας και του Δημάρχου Πατρέων από την οποία θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων των χωματουργών. Και σήμερα τα μέλη του σωματείου χωματουργικών μηχανημάτων θα πραγματοποιήσουν πορεία με τα φορτηγά και τα μηχανήματά τους προς την Περιφέρεια. Ζητούν χώρο για την εναπόθεση των μπαζών.

Προβλήματα λόγω καιρού

Στο "κόκκινο" χθες πολλές παράκτιες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων. Η θάλασσα βρήκε στη στεριά προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο παραλιακό οδικό δίκτυο.

Χωρίς ταξί σήμερα

Χωρίς ταξί σήμερα και η Πάτρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των αυτοκινητιστών που αντιδρούν στα φορολογικά μέτρα. Η απεργία των ιδιοκτητών ταξί λήγει στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ θα επαναληφθεί στις 19 Φλεβάρη.

Ελεύθεροι με όρους

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με χρηματική εγγύηση αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες από την Ηλεία για την αιματηρή ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Κ. Αχαΐας. Οι ίδιοι αρνήθηκαν την οποιαδήποτε εμπλοκή τους.

Μπλακ αουτ στην Πάτρα

Μπλακ αουτ χθες βράδυ σε μεγάλο τμήμα της Πάτρας εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδριάζει στη 1.30 το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι πεζοδρομήσεις δρόμων στο κέντρο της πόλης.

Ο χορός του Δημάρχου

Απόψε στις 9 στην Αχάια Κλάους ο χορός του Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος φέτος έχει τίτλο "Κάτι Χρυσό". Τα έσοδα θα διατεθούν στο Άλμα Ζωής και στο Σύλλογο Παραπληγικών Αχαΐας.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Κυκλοφοριακό "έμφραγμα"

Κυκλοφοριακό χάος σήμερα το πρωί στο κέντρο της Πάτρας από την πορεία των φορτηγών και χωματουργικών μηχανημάτων. Οι χωματουργοί διαμαρτύρονται για τη μη εξεύρεση χώρου εναπόθεσης μπαζών. Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Αλλοδαποί οι δράστες;

Δύο αλλοδαποί που είχαν επισκεφθεί πολλές φορές τα γραφεία της Μητρόπολης Πατρών, ζητώντας οικονομική βοήθεια, είναι οι βασικοί ύποπτοι για την προχθεσινή διάρρηξη στο Φιλόπτωχο Ταμείο, όπου άγνωστοι αφαίρεσαν περίπου 7.000 ευρώ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Ένας 55χρονος άνδρας από την Περιβόλα έπεσε στα δίχτυα της Αστυνομίας, καθώς είχε στην κατοχή του 4 γρ. ηρωίνης, 0,5 γρ. κοκαΐνης, 65 γρ. ινδικής κάνναβης και 20 δισκία μεθαδόνης.

Τοξικά στο Ιόνιο;

Φόβους για την ύπαρξη βυθισμένων πλοίων με τοξικά και στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου εκφράζουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, ζητώντας την παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων για τη διερεύνηση των καταγγελιών.

Ρυθμίσεις στις τράπεζες

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως ο νόμος με τον οποίο ρυθμίζονται οφειλές των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις στις τράπεζες έως τις 15 Απριλίου.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Διάρρηξη στη Μητρόπολη Πατρών

Διάρρηξη στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, στην οδό Βότση στην Πάτρα σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Άγνωστοι παραβίασαν με λοστό την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια μέσω του ακαλύπτου εισέβαλαν στο γραφείο του Φιλόπτωχου Ταμείου, απ' όπου και άρπαξαν περίπου 6.500 ευρώ. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γραφείο γάμων, αρπάζοντας ακόμη 500 ευρώ από συρτάρι γραφείου. Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν όχι μόνο το χώρο, αλλά και πού φυλάσσονταν χρήματα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες είναι δύο αλλοδαποί οι οποίοι αρκετές φορές είχαν επισκεφθεί τη Μητρόπολη και είχαν λάβει χρηματική βοήθεια.

Παραλύει ο δημόσιος τομέας

Με την αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία απαντά η ΑΔΕΔΥ στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, τα οικονομικά μέτρα, το φορολογικό και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Παράλληλα, απεργία έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ και στον ιδιωτικό τομέα. Στην Πάτρα, όπως άλλωστε, είθισται, θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, της ΑΔΕΔΥ στις 10.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και του ΠΑΜΕ στις 11.00 στην πλατεία Γεωργίου.
Ειδικότερα, στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν:
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες.
- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.
- Κλειστά θα παραμείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς απεργούν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ΤΕΙ.
- Οι ιδιώτες γιατροί θα κρατήσουν κλειστά τα ιατρεία τους με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών
- Οι επαγγελματίες-βιοτέχνες-έμποροι-αυτοκινητιστές
- Οι Πολιτικοί μηχανικοί με απόφαση του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ν. Αχαΐας
Τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστικοί φορείς δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν την περικοπή των επιδομάτων και τις φορολογικές ανακατατάξεις σε βάρος των εργαζόμενων, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οι Scorpions στην Πάτρα

Με μία μοναδική συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος «The Scorpions» θα ανοίξουν οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2010.
Η συναυλία των Scorpions έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Το γερμανικό μουσικό συγκρότημα, που ξεκίνησε την μεγάλη του πορεία στη παγκόσμια μουσική σκηνή στο Ανόβερο, επέλεξε μετά από 45 χρόνια παρουσίας του, να ολοκληρώσει την πορεία του αυτή με αποχαιρετιστήριες συναυλίες σε πολλά μέρη του κόσμου. Στην Ελλάδα ένας από τους σταθμούς του θα είναι η Πάτρα.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα για τη συναυλία των Scorpions, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας και η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Ελένη Δάσιου, παρουσία των εκπροσώπων της παραγωγού εταιρείας Δημήτρη Κολιαδήμα και Τρύφωνα Κωστόπουλου, εκτιμήθηκε ότι η συναυλία των Scorpions θα είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια.
«Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία η συναυλία της Πάτρας, καθώς το συγκρότημα μετά από τη φετινή του περιοδεία αποφάσισε να διαλυθεί. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να έχουμε μια τέτοια μεγάλη συναυλία που πιστεύω ότι αποτελεί μια από τις καλύτερες στιγμές του Φεστιβάλ», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλέξης Σκαρμέας.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ, Ελένη Δάσσιου, δήλωσε «φαν» του θρυλικού συγκροτήματος, επισημαίνοντας πως θα είναι μια συναυλία που θα συγκεντρώσει όλο το φάσμα των ηλικιών.
Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη, από το δισκοπωλείο MUSICAL, στην οδό Ερμού 46 ΠΑΤΡΑ και από το DISCOVER- Παπασωτηρίου, στην οδό Πατρέως 30.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: κερκίδα 40 ευρώ, αρένα 33 ευρώ, φοιτητικά (περιορισμένος αριθμός) 25 ευρώ και VIP 60 ευρώ.

Με τα φορτηγά στο δρόμους

Στους δρόμους κατεβαίνουν αύριο με τα φορτηγά τους οι χωματουργοί διαμαρτυρόμενοι για τη μη εξεύρεση χώρου εναπόθεσης των μπαζών. Στις 10 το πρωί έχουν δώσει ραντεβού στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όπου αρχικά θα κατευθυνθούν προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στη συνέχεια προς το Δήμο Πατρέων.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Πυροβόλησαν περιπτερά

θύμα άγνωστου δράστη έπεσε ένας 42χρονος ιδιοκτήτης περιπτέρου χθες τη νύχτα στο κέντρο του Αιγίου. Ο δράστης πυροβόλησε τον 42χρονο στο πόδι, άγνωστο για ποιο λόγο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία Αγίας Άννης και Πλαστήρα, ενώ ο περιπτεράς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου και νοσηλεύεται χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Οι αστυνομικοί ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή το περιστατικό, ενώ δεν αποκλείουν πίσω από την επίθεση να κρύβεται το ενδεχόμενο ληστείας ή επίλυσης προσωπικών διαφορών.

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Φράγμα Πείρου- Παράπειρου, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Το πρωί έκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες την Ε.Ο. Πατρών- Τριπόλεως (111), ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά τις έντονες διαμαρτυρίες τους. Επίσης προχώρησαν και σε αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της εθνικής οδού Πατρών- Αθηνών στο ύψος της Περιφέρειας. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Οικοδόμων, ενώ στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στις Παραγλαύκιες οδού, όπου επίσης η εταιρεία τους οφείλει μισθούς πέντε μηνών.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην Πάτρα

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί την προσεχή Πέμπτη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως έγραψε η «Π.Γ».
Ο Υπουργός έχει αποδεχθεί την πρόσκληση από τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας, προκειμένου να παραστεί στον ετήσιο αποκριάτικο χορό τους, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης.
Υπάρχει ετοιμότητα για την επίσκεψη, ωστόσο επίσημη ενημέρωση για την κάθοδο του κ. Χρυσοχοϊδη στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει γίνει ακόμη.
Θα είναι η πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του που θα έρθει στην Αχαΐα.

Απέκλεισαν την Ξερόλακκα

Σε τρίωρο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας προχώρησαν χθες το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής, όταν διαπίστωσαν πως το ρέμα Καραβάς είχε μαυρίσει από τη λυματολάσπη. Για αστοχία στη διαδικασία επεξεργασίας της λυματολάσπης λόγω της έντονης βροχόπτωσης έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σπύρος Δεμαρτίνος, ανακοινώνοντας πως θα γίνουν εργασίες για την τοποθέτηση αναχωμάτων.

Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ

Με λεία 1.500 ευρώ έφυγαν οι δράστες που το βράδυ του Σαββάτου εισέβαλαν σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στο Βλατερό.

Η βροχή δεν χάλασε το κέφι

Κόντρα στον καιρό πήγε το κέφι και το ξεφάντωμα των λιλιπούτειων καρναβαλιστών, οι οποίοι χθες ξεχύθηκαν στους δρόμους παρά τη βροχή. Περισσότεροι από 10.000 μικροί καρναβαλιστές έδωσαν χρώμα, ζωντάνια και δύναμη στο θεσμό.