Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Συννεφιά, προβλέπεται για σήμερα Σάββατο, με βροχές κατά διαστήματα, κατά περιόδους ισχυρές προς το μεσημέρι οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί καταιγίδα.
Θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού προς το απόγευμα.


ΑΝΕΜΟI: Αρχικά ΝΔ 3-5 bf και σταδιακά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ έως ΒΔ έως 5 bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη 18-24 β Κελσίου. Με βροχή πτώση γύρω στους 21 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 90% (ή τοπικά περισσότερο) το πρωί γύρω από την πόλη έως 65 %. Με βροχή 85-90%.

από το meteo-news

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ

Πέφτει σήμερα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Από τα μεσάνυχτα παύουν οι διαφημίσεις και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις, ώστε οι πολίτες απερίσπαστοι να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή.

Στη Ν.Δ. επικρατεί αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ ζητούμενο παραμένει η συσπείρωση των οπαδών του κόμματος.


Στο ΠΑΣΟΚ, τα τοπικά στελέχη χαρακτηρίζουν γιορτή της δημοκρατίας την αποψινή συγκέντρωση και ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα στις 7.30 το απόγευμα και εκφράζουν τη σιγουριά για ισχυρή και σταθερή αυτοδυναμία.

Στο ΚΚΕ, συνεχίζονται οι εξορμήσεις των στελεχών σε κάθε γωνιά της Αχαΐας, ενώ τα τοπικά στελέχη καλούν τους πολίτες να καταδικάσουν το δικομματισμό και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, η διατήρηση της βουλευτικής έδρας στην Αχαΐα είναι ένα από τα στοιχήματα του κόμματος. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης που μίλησε χθες στην Πάτρα, ζήτησε την ενίσχυση του κόμματος, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση και να αποτελέσει αντίβαρο σε κάθε διάθεση αλαζονείας. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα προτιμήσει νέα εκλογική αναμέτρηση και όχι συνεργασίες.

Στο ΛΑΟΣ, οι υποψήφιοι του κόμματος φαίνεται πως έχουν σηκώσει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας σε επίπεδο Νομού, ενώ στόχος παραμένει η ανάδειξη βουλευτή στην Αχαΐα.

Τέλος, στους Οικολόγους Πράσινους συνεχίζονται οι προεκλογικές δράσεις και εξορμήσεις στελεχών, ενώ το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα είναι η είσοδός του στη Βουλή.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και όλο το διοικητικό μηχανισμό των νοσηλευτικών μονάδων της περιοχής, έστειλαν οι Διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείου «ο Αγιος Ανδρέας» διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να εφημερεύουν εναλλάξ με το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες κλίνες.

ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΗ

Σοβαρά τραυματίστηκε χθες βράδυ ένας 25χρονος δικυκλιστής, όταν η μηχανή που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα, στην οδό Τερψιθέας.
Ο 25χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Στα δίχτυα της Αστυνομίας έπεσε ένας 24χρονος αλλοδαπός ο οποίος σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 22 δίσκια υπνοστεντόν, χωρίς ο νεαρός να έχει ιατρική συνταγή.
Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΟΥ - ΟΛΠΑ

Ως υπαίτιο της υπανάπτυξης της παραλιακής ζώνης υπέδειξε το Δήμο Πατρέων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ, Σωτήρης Μαμμάσης.
Ο κ. Μαμμάσης ανέφερε πως η δημοτική Αρχή ευθύνεται για την καθυστέρηση κατασκευής της νέας μαρίνας και του Εμπορευματικού Σταθμού, εξαιτίας των συνεχών αντιρρήσεων που εκφράζει.
Άμεση ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου, Νίκου Τζανάκου, ο οποίος δήλωσε πως ο κ.Μαμμάσης συνεχίζει να δίνει παράσταση εμπαίζοντας τους Πατρινούς.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων προκειμένου μέχρι την Κυριακή των εκλογών να παρέχεται κάθε βοήθεια στους πολίτες, κυρίως για την έγκαιρη ενημέρωσή τους για το που ψηφίζουν.
Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ, στην ειδική υπηρεσία του Δήμου στην οδό Παντανάσσης 17 και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, τα οποία θα παραμείνουν ανοικτά και το Σαββατοκύριακο.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, στην Ήπειρο στην Δυτική Στερεά και την Δυτική Μακεδονία, προβλέπονται για την Παρασκευή. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγες αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Άνεμοι: Θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 3 Beaufort . Στο Ιονιο θα ενισχυθούν σημαντικά θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 7 Beaufort.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 25 βαθμούς στα Κεντρικά τους 27 στα Δυτικά τους 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 βαθμούς.

με τη συνεργασία του meteo-news.gr

ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Περαστικές αραιές συννεφιές το πρωί και αρκετή ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα στα ορεινά τις μεσημβρινές κυρίως ώρες. Προς το βράδυ θα αναπτυχθούν και πάλι αραιές νεφώσεις από τα Δυτικά. Το πρωί αρκετή υγρασία (με αραιές ομίχλες γύρω από την πόλη και πιθανόν χαμηλά υγρασιονέφη).

ΑΝΕΜΟI: Από Δυτικές διευθύνσεις ΑΣΘΕΝΕΙΣ (1-3 bf).

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη 19-27 β Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 90% (ή τοπικά περισσότερο) το πρωί γύρω από την πόλη έως 50% στα εσωτερικότερα τμήματα της πόλης.

από το meteo-news.gr

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και τα κομματικά επιτελεία εντείνουν τις δράσεις τους.

Στη Ν.Δ. βλέπουν αναστροφή του κλίματος και εκφράζουν αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για την αυριανή συγκέντρωση και ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έλθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα λίγο πριν την ομιλία του, ενώ η κινητοποίηση των τοπικών στελεχών θα φέρει κόσμο και από άλλους γειτονικούς Νομούς.

Στο ΚΚΕ συνεχίζονται οι εξορμήσεις στελεχών, τα οποία ζητούν από τους πολίτες να καταδικάσουν τα κόμματα εξουσίας

Στο ΣΥΡΙΖΑ απόψε στις 8 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Γεωργίου με ομιλητές τον Δ. Παπαδημούλη και τον Γ. Θεωνά, ενώ στο ΛΑΟΣ εκφράζεται αισιοδοξία για την εξασφάλιση μιας έδρας στο Νομό Αχαΐας.

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο σούπερ μάρκετ Βερόπουλος απέναντι από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.
Άγνωστος δράστης εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ και με την απειλή όπλου άνοιξε το συρτάρι της ταμειακής από την οποία απέσπασε 700 ευρώ, ενώ μέσα υπήρχαν περισσότερα από 5.000. Ο δράστης αναζητείται από τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν αποκλείουν να πρόκειται για το ίδιο άτομο που με τον ίδιο τρόπο λήστεψε πριν μερικές ημέρες το κατάστημα Σπρίντερ στην ίδια περιοχή.

ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΑΛΟΒΑΜΒΑΚΑ

Δυο υποθέσεις λαθροδιακίνησης αποκάλυψε η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας.
45 αλλοδαποί- αφγανικής υπηκοότητας βρέθηκαν κρυμμένοι μέσα σε δύο νταλίκες που μετέφεραν υαλοβάμβακα. Και στις δύο νταλίκες υπήρχαν ειδικές κρύπτες.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Ο ΧΕΛΜΟΣ

Υπεγράφη χθες από τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Γ. Σουφλιά η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον χαρακτηρισμό του Χελμού- Βουραϊκού σε εθνικό πάρκο. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για τη θωράκιση και προστασία της περιοχής από την αυθαίρετη δόμηση, τη ρύπανση και το παράνομο κυνήγι.

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Την αγωνία του για το μέλλον του σιδηροδρόμου εκφράζει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, ζητώντας από την ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Αλλάζει από σήμερα το σύστημα εφημέρευσης των νοσοκομείων της Πάτρας, καθώς επανέρχεται αυτό που ίσχυε πριν το σεισμό και την εκκένωση του Άγιου Ανδρέα. Ωστόσο αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει την αντίδραση των γιατρών των κλινικών του Αγίου Ανδρέα που λειτουργούν στο νοσοκομείο του Ρίου, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν έχουν τις υποδομές για να αυξήσουν τις ημέρες εφημερίας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

12 γραμμάρια ηρωίνης και 90 γραμ. μεθαδόνης είχε στην κατοχή του ένας 34χρονος Πατρινός, ο οποίος συνελήφθη και σήμερα οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα.

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων σήμερα και η Γηριατρική Εταιρεία αναδεικνύει τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας, η οποία είναι εγκαταλελειμμένη. Δεκάδες ηλικιωμένοι ζουν αβοήθητοι χωρίς την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και βιώνουν τον πλήρη αποκλεισμό από τα συγγενικά πρόσωπα.


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΕΣΕ "ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ" ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Γκρεμίσθηκε με απόφαση της διοίκησης του ΟΛΠΑ, η μάντρα που είχε τοποθετηθεί στο λιμάνι της Πάτρας από το ύψος της Παπαφλέσσα μέχρι την Αράτου και είχε προκαλέσει τη διαμάχη μεταξύ Δήμου και Οργανισμού.

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"

Ανάστατοι είναι οι γιατροί της Ορθοπεδικής και της Χειρουργικής κλινικής και του τμήματος Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου « Ο Άγιος Ανδρέας» μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της 6ης ΥΠΕ να εφημερεύουν περισσότερες μέρες το μήνα.
Οι γιατροί των τριών κλινικών που στεγάζονται στο ΠΓΝΠ μετά την εκκένωση του Γενικού Κρατικού νοσοκομείου, καταγγέλλουν ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συμφερόντων καθώς δεν δίνονται τα εφόδια για να αυξήσουν τις εφημερίες τους.
Μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ΠΑΤΡΑΣ 105,3 ο υποδιευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής Θανάσης Κολλιτσίδας υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές και το προσωπικό καθώς τα κρεβάτια της κλινικής και των χειρουργείων που έχουν παραχωρηθεί είναι ελάχιστα όπως άλλωστε και το προσωπικό και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των εφημεριών που τους επιβάλλονται.
Μάλιστα υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή κρύβει προεκλογικές σκοπιμότητες και κάλεσε τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ.

Στο στρατόπεδο της Ν.Δ. συνεχίζονται οι εξορμήσεις των κλιμακίων προκειμένου να προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους.
Σήμερα τα στελέχη του οργανωτικού τομέα της τοπικής Ν. Δ. έχουν προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου, δίνοντας το στίγμα ότι καμμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Συστράτευση των στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν τα τοπικά στελέχη εν όψει της προεκλογικής συγκέντρωσης του Προέδρου του κινήματος Γ. Παπανδρέου την ερχόμενη Παρασκευή.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρισθεί αν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πριν την ομιλία του, θα συναντηθεί με παράγοντες και φορείς της περιοχής.
Χαρακτηριστικό της προεκλογικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ είναι η απουσία αφισών καθώς ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητηθεί εξ αρχής να μην υπάρξει αφισοκόλληση σε καμία προεκλογική συγκέντρωση.

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Την ενίσχυση του ΚΚΕ ζητά από τους εργαζόμενους, απολυμένους και συνταξιούχους η Ν.Ε. του κόμματος στην Αχαΐα.
Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι το ΚΚΕ έχει διαφορετική πολιτική γραμμή από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και στα καθημερινά ζητήματα και στην προοπτική.

Σε εκλογικό πυρετό βρίσκονται τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της αυριανής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος με ομιλητές του Δημ. Παπαδημούλη και Γιάννη Θεωνά. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 στην Πλατεία Γεωργίου.

Αισιοδοξία επικρατεί επίσης στα κομματικά τοπικά επιτελεία τους ΛΑΟΣ και των Οικολόγων Πράσινων, που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα, το διάστημα που απομένει για τις εκλογές, στην επαφή τους με τους πολίτες.

ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ

Μία 47χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε τη στιγμή που διέσχιζε πεζή το οδόστρωμα, από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονης.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος των Βραχνεϊκων.
Νεκρή είναι η Αθανασία Αποστολάτου - Αναστασοπούλου κάτοικος εν ζωή Ζαρουχλεϊκων .

"ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ" ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΩΝ

Ο Νίκος Λύρας και Γιάννης Γασπαρινάτος αναλαμβάνουν τις αντινομαρχίες Έργων και Περιβάλλοντος αντίστοιχα καλύπτοντας τα κενά που άφησαν ο Γιώργος Αθανασόπουλος και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, οι οποίοι παραιτήθηκαν ως γνωστών, καθώς συμμετέχουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Οι νέοι αντινομάρχες ορίσθηκαν με απόφαση του Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου.

ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Ανοίγει στις αρχές Δεκεμβρίου η τέταρτη αίθουσα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο διαθέτει ήδη τρεις αίθουσες και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η αίθουσα δημόσιου βίου που θα διαθέτει σπάνια εκθέματα μεταξύ των οποίων 60 μαρμάρινα αγάλματα καθώς και τέσσερα ψηφιδωτά δάπεδα.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Απλήρωτοι για τέσσερις μήνες παραμένουν οι 25 συμβασιούχοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Χθες ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Σπύρος Σπυρίδωνας, δεσμεύθηκε πως θα λάβουν τα δεδουλευμένα τις επόμενες ημέρες χωρίς να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα, γεγονός που προκάλεσε τον προβληματισμό των δικαιούχων.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Σχεδόν αίθριος καιρός.

Αναλυτικά: Σχεδόν αίθριος καιρός, λίγα σύννεφα στα ορεινά τις μεταμεσημβρινές ώρες.

ΑΝΕΜΟI: Δ-ΝΔ 2-3 bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ευρύτερα στην πόλη 15-26 βαθμοί Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: Από 85% το πρωί γύρω από την πόλη έως 50% στα εσωτερικότερα τμήματα της πόλης.

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Έτοιμες για τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ είναι οι τοπικές οργανώσεις.
Τα στελέχη του κινήματος όπως υποστήριξαν χθες σε συνέντευξη τύπου βάζουν τον πήχη ψηλά επιχειρώντας η προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου του κινήματος την ερχόμενη Παρασκευή να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Χθες τα τοπικά στελέχη κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, άσκησαν κριτική στον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και στην παρουσία του στην Πάτρα, υποστηρίζοντας ότι «αράδιασε μια σειρά από ψεύδη».

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Σε κινητικότητα βρίσκονται και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική συγκέντρωση της Πέμπτης με ομιλητές τον Δημ. Παπαδημούλη και Γιάννη Θεωνά.
Η Ν. Ε του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαία, καλεί τους πολίτες να δώσουν το δυναμικό παρόν στην προεκλογική συγκέντρωση, στέλνοντας σαφές μήνυμα στα δύο μεγάλα κόμματα.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

Ανοικτά θα είναι τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων το Σάββατο 3 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ
και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ

Με μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα απαντά το Πανεπιστήμιο της Πάτρας κατά των ιδιωτικών κολλεγίων, που όπως υποστηρίζει, παραπλανούν τους πολίτες. Το Πανεπιστήμιο καταγγέλλει «τη συστηματική παραπλανητική προσπάθεια από μέρους ιδιωτών να εμφανίσουν στην ελληνική κοινωνία τα ιδρυθέντα από μέρους τους "κολλέγια" ως δήθεν νόμιμα λειτουργούντα ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης.
Χθες οι νοσοκομειακοί γιατροί συναντήθηκαν με τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε η ΕΙΝΑ, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του χώρου της υγείας. Στη σύσκεψη δεν παρέστησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΤΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Για μία ακόμα φορά ο Γιάννης Κόττας θα προεδρεύει στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, αφού κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας εξελέγη με 25 ψήφους υπέρ, 9 λευκά και ένα άκυρο.

ΠΛΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Πλωτή έκθεση λιβυκών προϊόντων θα παρουσιασθεί αύριο στο λιμάνι της Πάτρας.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ & ΒΡΟΧΕΣ ΣΕ ΔΥΤΙΚΑ & ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για αύριο στα Δυτικά τμήματα της χώρας ενώ τις απογευματινές ώρες φαινόμενα θα έχουμε και σε ηπειρωτικά τμήματα της βόρειας Ελλάδας και κυρίως σε Ήπειρο και σε Δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές οι αραιές νεφώσεις τοπικά θα είναι πιό αυξημένες χωρίς όμως να δώσουν κανένα αξιόλογο φαινόμενο.

Άνεμοι: Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν σημαντικά και θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 Beaufort .
Στο Ιονιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 5 Beaufort.


Θερμοκρασία: θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα Βόρεια τους 24-25 βαθμούς στα Κεντρικά τους 26 στα Δυτικά τους 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΑ ΑΧΑΪΑ

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ την προσεχή Πέμπτη 1 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 14:30 λόγω εργασιών στις περιοχές:
Άνω Αλισσός - Κάτω Αλισσός - Καμενίτσα - Αχαϊκό - Υψηλή Ράχη - Λουσικά - Σπαλιαρέικα.
Σημειώνεται, πως αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πρις από το χρόνο λήξης που αναφέρεται πιο πάνω.
ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού Καραϊσκάκη, μεταξύ των οδών Βότση και Παντανάσσης από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, αποφάσισε το Τμήμα Κυκλοφοριακής Ρύθμισης του Δήμου Πατρέων, λόγω εργασιών ανακατασκευής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης της ΔΕΥΑΠ.
Η κυκλοφορία επί των οδών Βότση και Παντανάσσης, θα γίνεται κανονικά.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΤΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ. ΑΧΑΪΑΣ

Ο Γιάννης Κόττας είναι ο νέος Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας με 25 ψήφους υπέρ, 9 λευκά και ένα άκυρο.
Η ψηφοφορία έγινε το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση της Δήμητρας Μπάστα - Γεωργακοπούλου, που συμμετέχει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ & ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α.

Να σταθούν αρωγοί στα δίκαια και λογικά αιτήματα των γιατρών υποσχέθηκαν σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων, που ανταποκρίθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας (Ε.Ι.Ν.Α.) , με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στην περιοχή μας.
Στη σύσκεψη δεν παρέστησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.
Μετά την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών όπου αποφασίσθηκε η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών των προηγούμενων μηνών.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

Ανοικτά θα είναι τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων το Σάββατο 3 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των κομμάτων για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματισθεί η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τον Δημ. Παπαδημούλη και Γιάννη Θεωνά, ενώ τις προεκλογικές συγκεντρώσεις θα κλείσει ο Γιώργος Παπανδρέου την Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα στη Πλατεία Γεωργίου.

Το Σάββατο στην Πλατεία Γεωργίου μίλησε ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τα στελέχη της Ν.Δ. να συνεχίσουν πόρτα πόρτα να δίνουν τη μάχη της ψήφου.

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για κούφιες ελπίδες, ενώ αναφέρθηκε και στα έργα της περιοχής όπως το λαθρομεταναστευτικό Την Ιόνια οδό, το Διακονιάρη και τις παραγλαύκιες οδούς. Η Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας χαρακτήρισε μικρή σε μέγεθος τη συγκέντρωση του Πρωθυπουργού επισημαίνοντας ότι η Πάτρα και η Αχαΐα έστειλαν το μήνυμα στον Κ. Καραμανλή και τη Ν.Δ.

ΑΥΣΤΗΡΟΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Δριμεία κριτική σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ άσκησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης από την Πάτρα που μίλησε χθες σε φίλους και στελέχη του κόμματός του.
Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ελπίδα ότι το κόμμα του θα εκλέξει τρεις βουλευτές στην Πελοπόννησο.

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Σήμερα στην Πάτρα βρίσκονται εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποίησαν ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης στα πλαίσια της ευρωπαϊκής εβδομάδας μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο.

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ

Συνεδριάζει στη 1 το μεσημέρι το Νομαρχιακό Συμβούλιο για να εκλέξει νέο Πρόεδρο του Σώματος μετά την παραίτηση της Δήμητρας Μπάστα Γεωργακοπούλου η οποία συμμετέχει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Επικρατέστερος για Πρόεδρος είναι ο Γιάννης Κόττας.