Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Νεφώσεις με βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες προβλέπονται για το Σάββατο σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατα περιόδους κυρίως σε περιοχές της Δυτικής της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και ίσως σε κάποιες περιοχές δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 5 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 4 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν, το απόγευμα και τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 20 βαθμούς στα Κεντρικά τους 22 στα Δυτικά τους 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς.

On line καιρική ενημέρωση

(19:57) :Διακόπηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου - Κυλλήνης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο αφού η ένταση των ανέμων φτάνει έως και τα 9 μποφόρ. Οι ισχυροί ανέμοι αναμένεται να συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας.

από troktiko.gr

(18:40): Τα φαινόμενα μετατοπίζονται ολοένα και πιό ανατολικά. Φαινόμενα αυτήν την ώρα σε Κέρκυρα Ηγουμενίτσα Άρτα Λευκάδα και Ιωάννινα.

(17:43) : Ισχυρή καταιγίδα αυτήν την ώρα και στην Ηγουμενίτσα.

(17:05):Ισχυρές βροχές σημειώνονται στην Κέρκυρα. Αυξημένη συννεφιά σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.