Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Η Αλ. Παπαρήγα θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία του ΚΚΕ στην Πάτρα

Χρειάστηκαν περισσότερα από 2.000 «κόκκινα μεροκάματα» και εκατοντάδες χιλιάδες προσφορές, ακόμη και από μαθητές που έδωσαν το χαρτζιλίκι τους, για την ανέγερση των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Επιτροπής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, στην Πάτρα.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, τεσσάρων ορόφων περισσότερων από 600 τ.μ. που ανεγέρθη στο οικόπεδο που δώρισαν τα μέλη του κόμματος, Φώτης και Ζωή Κοτσόκολου, επί της οδού 12ου Συντάγματος 34, στα Ταμπάχανα.
Τα εγκαίνια του κτιρίου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 24-1 στις 12.30 το μεσημέρι από τη Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης των εγκαινίων έχει ως εξής: Στις 12.30 το μεσημέρι διοργανώνεται μεγάλη πολιτική συγκέντρωση έξω από τα νέα γραφεία με ομιλήτρια τη Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την οποία θα προλογίσει ο Γραμματέας της Ε.Π. Κώστας Μπάτσικας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι στο κέντρο «ΑΣΤΕΡΙΑ». Ακόμα, στο χώρο των γραφείων, από αύριο, θα λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων για την τοπική δράση του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στη μεγάλη δεκαετία 1940 - 1950. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.