Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ο Γ. Παναγιωτόπουλος νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου ορίσθηκαν οι δεκατρείς νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης μετά από ενδελεχή, δημόσια και αξιοκρατική διαδικασία.
Στη Δυτική Ελλάδα, καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Ηλείος εκπαιδευτικός, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αντικαθιστά τον Θεόδωρο Μπίρμπα.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στα Λεχαινά Ηλείας το 1965. Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Έχει δίπλωμα διετούς εκπαίδευσης του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή του παιδαγωγικού τμήματος του Ε.Κ.Π.Α. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ε.Α.Π., είναι Διδάκτωρ της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το επιστημονικό - συγγραφικό του έργο εντάσσεται στις επιστήμες της αγωγής με έμφαση την Δια Βίου Μάθηση - Κατάρτιση και την σχέση με την αγορά εργασίας. Είναι επιστημονικός συνεργάτης - διδάσκων του ΤΕΙ Πάτρας και καθηγητής - σύμβουλος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών Ηλείας.
Η επαγγελματική και διοικητική του εμπειρία συμπεριλαμβάνει, τη μακρόχρονη θητεία του, θέσεις ευθύνης τόσο της Αυτοδιοίκησης (Αντινομάρχης Ηλείας 2002 - 2005), Γενικός Γραμματέας Ν.Α. Ηλείας 2005 - 2006), όσο και του Δημοσίου Τομέα (Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ , 1993 - 2004).