Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

"Βούλιαξαν" από κόσμο τα Καλάβρυτα

Χαρά Θεού χθες στα Καλάβρυτα, τα οποία «βούλιαξαν» κυριολεκτικά από χιλιάδες επισκέπτες και σκιέρ που έσπευσαν να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο.
Προχθές τη νύχτα σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση στην περιοχή και τα μηχανήματα της Νομαρχίας Αχαΐας «έπιασαν» από νωρίς δουλειά, προκειμένου να καθαρίσουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο, το οποίο δεν έκλεισε σχεδόν καθόλου.
Τα Καλάβρυτα χθες Κυριακή δέχτηκαν χιλιάδες κόσμου, καθώς και ο ηλιόλουστος καιρός ήταν σύμμαχος των εκδρομέων, που επισκέφθηκαν την περιοχή.
Το Χιονοδρομικό όμως, είχε την τιμητική του, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας για τη φετινή περίοδο. Όλες οι πίστες και οι αναβατήρες βρίσκονταν σε λειτουργία, με τους σκιέρ να απολαμβάνουν το χιόνι που άγγιξε ακόμη και το ένα μέτρο.
Στα Καλάβρυτα όμως βρέθηκε το Σαββατοκύριακο και ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Τάσος Αποστολόπουλος. Χθες το πρωί επισκέφθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο και στη συνέχεια είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γ. Λαζουρά, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.