Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Στα λευκά η Αχαΐα

Στα λευκά έχει "ντυθεί" από σήμερα η ορεινή Αχαΐα, με την κακοκαιρία και τις έντονες χιονοπτώσεις να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο κι όχι μόνο, καθώς μέχρι αργά το βράδυ η κίνηση γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, οι μαθητές Λυκείου της Αθήνας που επέστρεφαν στην έδρα τους, μετά από μονοήμερη σχολική εκδρομή, κυριολεκτικά λαχτάρισαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εγκλωβίστηκε στην περιοχή του Μεγάλου Σπηλαίου, στο 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Πούντας- Καλαβρύτων. Συνεργεία έφθασαν στο σημείο και μετέφεραν με ασφάλεια τους 49 μαθητές και τους πέντε καθηγητές τους από την περιοχή του Μεγάλου Σπηλαίου στο Διακοπτό, όπου επιβιβάστηκαν σε άλλο λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα. Οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους. Όσον αφορά για το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, σήμερα θα επιμείνουν οι νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς εξασθενούντες.