Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΗΛΕΙΑ

Τη μετατροπή της Ηλείας σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελέσει το πρόκριμα για ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της επίσκεψης του, χθες στην Αρχαία Ολυμπία.
Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα ψηφιστεί άμεσα το επικαιροποιημένο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.
Στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκαν χθες και Αχαιοί εκπρόσωποι φορέων, όπως ο Νομάρχης Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλος και ο Δήμαρχος Πατρέων, Α. Φούρας, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με τους Υπουργούς που συνόδευαν τον Γιώργο Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσικόπουλος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τον οποίο ζήτησε ραντεβού για να συζητήσουν το θέμα της αγροφυλακής και με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, την οποία και ενημέρωσε για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Πάτρα.
Επαφές με τα κυβερνητικά στελέχη είχε και ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, θέτοντας όλα τα «ανοικτά» ζητήματα για την Πάτρα και ζητώντας συναντήσεις στα Υπουργεία.