Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθροδιακίνησης

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε χθες, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τον τελευταίο μήνα, αξιοποιώντας διαθέσιμες πληροφορίες και ύστερα από κατάλληλες ενέργειες προσωπικού της ΔΑ/Λ.Σ., στέλεχος του Κ.Λ.Πάτρας κατάφερε να διεισδύσει στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης φορτηγών οχημάτων.
Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις, υπό την άμεση εποπτεία της ΔΑ/Λ.Σ., η οποία διέθετε κατάλληλα μέσα και προσωπικό, προκειμένου να διευκολυνθεί η σύλληψη των εμπλεκομένων ατόμων. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών, χθες το πρωί, υλοποιήθηκε προγραμματισμένη και ελεγχόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών, που πραγματοποιήθηκε στο οδικό δίκτυο μεταξύ Αιγίου και Πάτρας, στην οποία χρησιμοποιήθηκε μεταφορικό μέσο (φορτηγό), που διέθετε το Κ.Λ.Πάτρας με οδηγό βαθμοφόρο της ΔΑ/Λ.Σ.
Η μετάβαση του διατιθέμενου φορτηγού οχήματος στην Ιταλία, είχε προγραμματιστεί να γίνει με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, που αναχωρούσε την 14:30 χθες για Αγκώνα. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς έως το λιμένα Πάτρας, που επρόκειτο να φορτωθεί το εν λόγω όχημα, παρακολουθείτο από Υπηρεσιακά οχήματα και προσωπικό της ΔΑ.
Κατά τη διάρκεια αναμονής προς φόρτωση και αναχώρησης του πλοίου είχε συμφωνηθεί, παράλληλα, συνάντηση του εμφανιζόμενου ως ιδιοκτήτη φορτηγών οχημάτων (στελέχους Λ.Σ.) με τον 35χρονο αλλοδαπό οργανωτή και διακινητή, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ρίο Πατρών, δεδομένου ότι η παρουσία του εκεί αποτελούσε εγγύηση για την καταβολή της αμοιβής του φερόμενου ιδιοκτήτη του φορτηγού οχήματος. Η διαδικασία αυτή θα υλοποιείτο από συνεργάτες του αλλοδαπού διακινητή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη μαρίνα Αλίμου Αττικής.
Περί ώρα 14:15 και αφού είχε ήδη φορτωθεί το προαναφερθέν όχημα με τους οκτώ (08) παράνομους μετανάστες στο πλοίο για Αγκώνα Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα Αλίμου Αττικής πληρωμή από τους δύο επίσης αλλοδαπούς, συνεργάτες του διακινητή, του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, από το συνολικό ποσό των έντεκα χιλιάδων (11.000), που είχε συμφωνηθεί, στον εμφανιζόμενο ως συνέταιρο του ιδιοκτήτη φορτηγού οχήματος, στελέχους ΔΑ/Λ.Σ.
Ύστερα από τα ανωτέρω πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες συλλήψεις του διακινητή στο Ρίο καθώς και των δύο συνεργατών του, ηλικίας 32 και 36 ετών αντίστοιχα, στον Άλιμο, ενώ το προαναφερθέν χρηματικό ποσό κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης συλλέγεται σχετικό υλικό.