Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Κουκουλοφόροι τα "έσπασαν" στο γραφείο του Απ. Κατσιφάρα

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν κουκουλοφόροι, οι οποίοι εισέβαλαν το μεσημέρι στο πολιτικό γραφείο του Aχαιού υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Θεμιστοκλέους 23-25, στα Εξάρχεια.
Οι δράστες, περίπου 15 άτομα, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, ξυλοκόπησαν τον 28χρονο οικονομολόγο και στενό συνεργάτη του υφυπουργού, Γ. Τ., τον χτύπησαν με σφυρί και πέταξαν αντικείμενα, λοστούς, ξύλα και καδρόνια, σπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες.
Από την επίθεση τραυματίστηκε πιο ελαφρά και ο 59χρονος οδηγός του υφυπουργού. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο. Ο κ. Κατσιφάρας την ώρα της επίθεσης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ στο γραφείο του βρισκόταν ο θείος του, Γιώργος Κατσιφάρας.
Οι δύο συνεργάτες του Κατσιφάρα ολοκλήρωσαν πριν από λίγο τις εξετάσεις και τόσο η μαγνητική όσο και η αξονική τομογραφία δεν έδειξαν κάτι, ωστόσο οι γιατροί κρίνουν ότι θα ήταν καλύτερα να νοσηλευθούν για ένα ή δύο εικοσιτετράωρα.
«Δυστυχώς, οι γνωστοί άγνωστοι ξαναχτύπησαν. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τα αθώα θύματα, ευτυχώς, είναι καλά» δήλωσε ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, και διενεργούνται προσαγωγές υπόπτων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.