Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

"Έμφραγμα" στο κέντρο- Ξεχάστε το Ι.Χ.

Από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου, κεντρικές οδοί της Πάτρας θα κλείσουν σταδιακά σε τέσσερις φάσεις, για την εκτέλεση σημαντικών έργων που αφορούν κατασκευές και συντηρήσεις οδών. Για το λόγο αυτό έχουν σχεδιαστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα δώσουν λύσεις στη λειτουργία του κέντρου της πόλης.
Τις 250 συνολικά παρεμβάσεις που αφορούν σε έργα διανοίξεων, κατασκευή και συντήρηση οδών και οριοθέτησης πλατειών, στα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα της Πάτρας, με στόχο τη διευκόλυνση των δημοτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας την περίοδο εκτέλεσης των έργων στο κέντρο της πόλης, παρουσίασαν σήμερα στους δημοσιογράφους, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Τζανάκος, Ελπίδα Βασιλοπούλου και Νίκος Κουρεμένος.
Οι σημαντικές, όπως χαρακτηρίστηκαν από τους αντιδημάρχους, αλλά και από τους φορείς της πόλης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαίας, Κ. Αντζουλάτος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Ν. Στριφτούλιας, Διοικητής Τροχαίας Πατρών Ν. Ιωαννίδης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΟΕΒΕΣΝΑ, του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών, του ΕΚΑΒ, της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΔΕΥΑΠ, του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου) κατά τη συνάντηση που προηγήθηκε στις 10 σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, θα κοστίσουν στο Δήμο 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από το δάνειο που έχει ληφθεί, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το λόγο αυτό.