Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ο Θ. Παπαδόπουλος για τον Καλλικράτη

«Η απόφαση ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο ήταν υποχρεωτική για τον Υπουργό Δικαιοσύνης από την στιγμή που είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου». Αυτό επεσήμανε στον «Antenna Patras 105,3» (στην εκπομπή του Ζώη Μαρίνου) ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι, υπ’ αυτήν την έννοια, η ίδρυση των τεσσάρων νέων Εφετείων σε ολόκληρη την χώρα δεν ήταν πολιτική επιλογή αλλά ενέργεια επιβεβλημένη από τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Εκτίμησε μάλιστα ότι θα καθυστερήσει αρκετά η ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί έλεγχος του Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Το μείζον για την Πάτρα, για τους δικηγόρους και για τους φορείς είναι η ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο να μην αποδυναμώσει το Εφετείο της Πάτρας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις για τον «Καλλικράτη» υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, τόσο επί της θεσμικής μεταρρύθμισης όσο και επί του αριθμού και των ορίων των Δήμων που θα προκύψουν. «Ότι αλλαγές, ότι παρατηρήσεις έχουμε πρέπει να γίνουν τώρα, για να μην τρέχουμε αργότερα», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.