Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Οι προτάσεις της ΤΕΔΚΝΑ για τον Καλλικράτη

Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης στη Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ Νομού Αχαΐας, η οποία συνήλθε την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης Γρηγόρη Αλεξόπουλου και των μελών του Δ.Σ.
Στη διάρκεια της Γ.Σ. αναπτύχθηκαν εκτενώς οι απόψεις των συμμετεχόντων. Σχετικά με τα θεσμικά ζητήματα του «Καλλικράτη» αποφασίστηκε ότι υποστηρίζονται οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ, όπως αυτές διατυπώθηκαν και υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Επίσης, η Γ.Σ. της ΤΕΔΚ Νομού Αχαΐας έλαβε αποφάσεις ως προς τα εξής ζητήματα:
1. Όσον αφορά στο Πρόγραμμα «Θησέας» διατυπώνεται το αίτημα να «ανοίξει» άμεσα αυτό για την σεισμόπληκτη Αχαΐα, κατ’ εξαίρεση από την υπόλοιπη Ελλάδα, με δυνατότητα τροποποίησής του για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008
2. Σχετικά με τον πληθυσμό των νέων Δήμων διατυπώνεται το αίτημα να είναι αυτός που περιγράφεται στο ΦΕΚ με αριθμό 715 / 12.6.2002, βάσει της γενικής απογραφής του πραγματικού πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001.
Στους συμμετέχοντες στη Γ.Σ. δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους για τον χωροταξικό σχεδιασμό, οι περισσότερες εκ των οποίων συνοδεύονταν από αποφάσεις των αντίστοιχων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων.
Οι αποφάσεις και οι προτάσεις της Γ.Σ. της ΤΕΔΚ Νομού Αχαΐας θα κατατεθούν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που πραγματοποιείται αύριο 3 Μαΐου 2010 και θα γνωστοποιηθούν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.