Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Αυξάνονται τα διόδια;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η παραχωρησιούχος εταιρεία «Ολυμπία Οδός» που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών- Κορίνθου προσανατολίζεται από τις αρχές του 2010 σε νέα αύξηση του αντιτίμου διέλευσης των οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων, μεταξύ των οποίων και του Ρίου Ν. Αχαΐας.
Ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος αμέσως μόλις περιήλθαν σε γνώση του αυτές οι πληροφορίες καταθέτει ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών,
Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα ερωτώντας αν επίκειται νέα αύξηση στην τιμή των διοδίων και αν αυτή προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης. Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ζητά την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να μην δοθεί καμία περαιτέρω αύξηση για όλο το διάστημα που εξαιτίας και της εκτέλεσης των έργων η ασφάλεια στο συγκεκριμένο δρόμο είναι μηδενική.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο Αχαιός βουλευτής, η κατ’ όνομα εθνική οδός λειτουργεί στο μεγαλύτερο μήκος της με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά ρεύμα εξαιτίας των έργων και κατά συνέπεια η υποβάθμιση του δρόμου είναι ολοκληρωτική. Μάλιστα κατ’ επανάληψη οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει με επιστολές τους και κινητοποιήσεις να μην καταβάλλεται από τους διερχόμενους οδηγούς το αντίτιμο διέλευσης μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες και ο δρόμος να μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.