Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Εντάσεις και αποχωρήσεις στον απολογισμό

Εν μέσω εντάσεων και αποχωρήσεων πραγματοποιήθηκε χθες ο απολογισμός της δημοτικής Αρχής της Πάτρας, στην Αγορά Αργύρη, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία δημοτών και εκπροσώπων φορέων.
Οι παρατάξεις Δημαρά και Πελετίδη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, όπως επίσης, και οι Λένα Καλεντζώτη και Σπύρος Πολίτης από την παράταξη Φλωράτου, καταγγέλλοντας τη διαδικασία που αποφάσισε να ακολουθήσει η δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο όχι για λογοδοσία, αλλά για παρωδία.
Τελικά η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά. Πρώτος πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, ο οποίος χαρακτήρισε τη διαδικασία του απολογισμού ως «καρδιά του δημοκρατικού χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης», ενώ όπως είπε κάθε αιρετός και κάθε νόμιμα εκλεγμένη αρχή οφείλουν να διακατέχονται από ένα διαρκές αίσθημα λογοδοσίας για όσα σχεδιάζουν και πράττουν.
Ο κ. Φούρας μίλησε για τις σύγχρονες υποδομές στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης και το έργο της ΔΕΥΑΠ, ενώ επεσήμανε πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που διαχειρίστηκε η δημοτική Αρχή ήταν το Σχέδιο Πόλης και η υλοποίησή του.
Επίσης ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στο θαλάσσιο μέτωπο, λέγοντας «ζητάμε να αποκατασταθεί η σχέση Πάτρας και θάλασσας, να απελευθερωθεί το παραλιακό μέτωπο, να γίνει ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και η Πάτρα να αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο, το πρόσωπό της για το μέλλον.