Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ναι στη μέθη του Καρναβαλιού, όχι του αλκοόλ

Η προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με αφορμή και την επικείμενη κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού.
Εκπρόσωποι δεκατεσσάρων φορέων που συμμετέχουν για πέμπτη χρονιά στην υλοποίηση του προγράμματος, συναντήθηκαν στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης του νέου χρόνου.
Το γεγονός ότι ο απαιτούμενος προγραμματισμός συνέπεσε φέτος με την μικρής διάρκειας καρναβαλική περίοδο, κρίθηκε σκόπιμο, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. (Αστυνομικός Διευθυντής - Διοικητής Τροχαίας και Δημοτική Αστυνομία), για την δρομολόγηση δράσεων που θ’ αποσκοπούν στην προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ.
Συναποφασίστηκε κατά την περίοδο κορύφωσης του καρναβαλιού, να ζητηθεί από τα κέντρα εστίασης και αναψυχής, να μην προσφέρουν αλκοόλ σε ανηλίκους, ενώ κρίθηκε αναγκαία και η εντατικοποίηση των ελέγχων.
Ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και σε ότι αφορά στα σούπερ μάρκετ
και τα περίπτερα, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στα σημεία που θα βρίσκονται πλανόδιοι πωλητές.
Η προσπάθεια ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διάθεσης αλκοόλ σε ανηλίκους, θα ενισχυθεί φέτος και από τον αστυνομικό της γειτονιάς, ένα θεσμό που τέθηκε σε ισχύ στην πόλη της Πάτρας πριν από λίγες ημέρες.
Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα παρατηρούν στη ζώνη ευθύνης τους κατά πόσο περίπτερα, super market και πλανόδιοι προμηθεύουν με αλκοόλ ανηλίκους, ενημερώνοντας παράλληλα και την επιτροπή υγείας του Δήμου Πατρέων.