Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Οι νέοι αναλαμβάνουν δράση

Μία νέα πρωτοβουλία ενεργοποίησης και δράσης από νέους ανθρώπους ανακοινώθηκε χθες.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας και διαμερισματικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, με την παράταξη του Ανδρέα Φούρα, Ανδρέας Τζουραμάνης «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… έσταξε όταν αθώοι συμπολίτες μας δολοφονήθηκαν, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα στην ιστορία του ελληνικού κράτους, όταν καθημερινά αποκαλύπτεται το σάπιο πολιτικό μας σύστημα».
Συνεχίζοντας ο κ. Τζουραμάνης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία, επισημαίνοντας:
«Μια τέτοια πρωτοβουλία ενεργοποίησης όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης αναλαμβάνουν Πατρινοί νεολαίοι, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αποφασισμένοι να κάνουν το πρώτο βήμα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα και όχι καιροσκοπικά την ευθύνη για την πόλη τους και το μέλλον της» τόνισε και συνέχισε:
«Αυτή η ενεργοποίηση των πολιτών με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κάτι περισσότερο αναγκαίο για την πόλη μας. Διότι τα προβλήματα της πόλης είναι μεγάλα και γίνονται ακόμα μεγαλύτερα για το συνενωμένο δήμο που προκύπτει από το νομοσχέδιο του “Καλλικράτη”. Η μη ανθρώπινη πόλη, η έλλειψη πρασίνου, οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι, το κυκλοφοριακό, τα απαρχαιωμένα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα υπό κατάρρευση νεοκλασικά κτήρια, η μη ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η έλλειψη βασικών υποδομών στους μέχρι τώρα όμορους δήμους, η ελλιπής διασύνδεση με τις γειτονικές περιοχές, η έλλειψη οράματος για την πόλη, η έλλειψη ταυτότητας της πόλης είναι μόνο λίγα από τα προβλήματα που απαιτούν λύση».
Συνεχίζοντας ο διαμερισματικός σύμβουλος κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν «ως πότε θα ανεχόμαστε να μποτιλιάρουμε σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης; Ως πότε θα ανεχόμαστε να ζούμε σε τόσο βρώμικη πόλη; Ως πότε θα ανεχόμαστε να μην έχουμε πρόσβαση στη θάλασσα μας; Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή η πόλη να οδεύει από το κακό στο χειρότερο; Ως πότε θα ανεχόμαστε το αυτονόητο ως έργο; Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την πολιτική παρακμή; Ως πότε επιτέλους θα ανεχόμαστε η πολιτική πράξη του “τίποτα” να γίνεται “κάτι”!»
Καταλήγοντας, ο Α. Τζουραμάνης κάλεσε όλους τους νέους να αρθρώσουν με θάρρος πολιτικό και όχι κομματικό λόγο, να καταθέσουν τη δημιουργική τους σκέψη, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους για να πετύχουν όλοι μαζί την αλλαγή, την ανατροπή.
Ο νέος άνθρωπος αγωνιά, όμως δεν κλονίζεται και δεν παραιτείται. Μαζεύει τις δυνάμεις του και προχωρά χωρίς ηττοπάθεια. Προχωρά μη κοιτάζοντας το εγώ, αλλά το εμείς. Και θα τα καταφέρει. Γιατί αυτός ο νέος είναι ευλογημένος…!», κατέληξε.