Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Νέες κινητοποιήσεις από σήμερα

Με απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινάει και αυτή η εβδομάδα. Οι εφοριακοί πραγματοποιούν νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για πρόσθετες μισθολογικές περικοπές. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται και η άμεση στελέχωση των εφοριών που υπολειτουργούν από τον περασμένο Μάιο.
Στο μεταξύ, και οι δικαστικοί υπάλληλοι μπαίνουν σήμερα στο «χορό» των κινητοποιήσεων, με τρίωρη στάση εργασίας.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα νέα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα κορυφωθούν για αυτή την εβδομάδα την προσεχή Πέμπτη 11 Μαρτίου με τη νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Σε τοπικό επίπεδο, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση, καθώς σήμερα θα γίνει έκτακτο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση και προετοιμασία της απεργίας της 11ης Μαρτίου, ενώ αύριο στις 6 το απόγευμα με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα γίνει παναχαϊκό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή των σωματείων εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου, προσωπικού ΔΕΥΑΠ, εργαζομένων στη Φύλαξη Πελοποννήσου, Στερεάς, Ηπείρου, Ιονίων νήσων, Μαγείρων-βοηθών και λοιπού προσωπικού, σερβιτόρων Καφεζαχαροπλαστείων Ν. Αχαΐας «η ανάσταση», εργαζομένων στο PORTO- RIO,Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας και περιοχής Αχαΐας «η ενότητα», υπαλλήλων Δήμου Πάτρας, ΚΑΖΙΝΟ Ρίου, υπαλλήλων τύπου και γραφικών τεχνών Ν. Αχαΐας, Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ "Αρτιν Δανελιαν", Πληρωμάτων Ασθενοφόρων (ΕΚΑΒ) Γ’ περιφέρειας, οδηγών τουριστικών λεωφορείων, συμβασιούχων Ν. Αχαΐας «δικαίωμα στην εργασία, Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας και οδηγών Δήμου Πάτρας.